2021. január 24.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2004-11-23 19:31, stromfi: - Sziasztok Magyarosok! Mar mas magyar forumon is porbalkoztam, hogy az alabbi kerdesemre valaszt talaljak, de egyelore sikertelenul. Gonoltam, ezen az oldalon is megprobalkozom, hatha valaki visszair. Itt van harom kerdo mondat: 1. Ez az enyem? 2. EZ is az enyem? 3. Ez a pohar az enyem? Mindegyik igen-nem kerdes, s mindegyik tobb mint harom szotagbol all. Egy kulfoldieknek irodott magyar nyelvkonyv szerint, az igennel es nemmel valaszolhato kerdeseknel a hanglejtes az utolso elotti szotagnal felemelkedik, s rogton utana, az utolso szotagnal, hirtelen leesik.(Pelda ra a masodik kerdo mondat a fenti listabol.) Ugyanakkor a konyv azt is irja, hogy ha a kerdes kevesebb mint harom szotagbol all, mind az emelkedes es az eses az utolso szotagon tortenik. A fenti mondatok kozul azonban, sem az elso es sem a harmadik nem koveti a szabalyt. Mindketto tobb mint harom szotagbol all, s megis az utolso szotagon tortenik mind az emelkedes es az eses. Miert? A segitseget elore is koszonom. Ildi -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006