2021. január 22.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2004-05-21 02:13, Grace: - Kedves Géza Rendkivül örültem az irasodnak, ugyanis 69 szilveszterén kerültünk mi is a trieszti lagerba. Egészen husvétig voltunk ott...közben megérkeztek a növéremék is. Mi Latinara kerültünk...és egészen augusztus közepéig voltunk ott..aztan meguntuk a varakozas...és egy olasz ismerösünk athozott bennünket svajcba. Itt 1 napig maradtunk csak..és egy masik magyar ismerösünk atvitt bennünket németorszagba a nürnbergi lagerba. Itt mi csak 2 hetet voltunk..de annyire nem tetszett az olasz lezserség utan,hogy mi visszajöttünk Zürichbe...az akkori férjemmel,meg a legidösebb fiammal és a masodikkal (aki 91-ben meghalt 21 évesen) voltam terhes... Megnéztem a képeket...a vörös tégla épületek...még elfogadhatoak voltak...de Latinan én sokat szenvedtem. Mivel lezartak az olaszok a villanyt..igy gazon föztünk.. a borzaszto melegbe...meg csak egy héten kétszer volt fürdési lehetöség..akkor megnyitottak a zuhanyozokat. Igy aztan lavoroztunk minden este. A fiuk kijartak dolozni..mi meg megkaptuk az élelmet nyersen. Mégis szép volt..21 éves voltam..jaj de rég volt. Mi is voltunk börtönbe:)) az akkor 2 éve Dezsö fiunkkal. A hegyeken keresztül jöttünk,jo hogy nem tövedtünk el...a hatar allomas fényeit figyeltük..az utat ami keresztül meg rajta. Volt egy régi moskvicsunk..azt ott hagytuk a jugoszlav oldalon..csak kevés holmival indultunk el..és a hegyekböl figyeltük a fényeket..ha a masikoldalara kerülünk...akkor az mar olasz orszag. Ugy is volt...egy olasz férfi vett fel bennünket..a fiamat elarasztottak édességgel. Bevitt bennünket egy rendörségre is...aztan meg megjelent a csalad..és annyi ételt hoztak..hogy még a renörök is abbol ettek. Azota ia szeretem öket.Nem volt rossz tapasztalatom velük..csak annyi..hogy mivel volt egy két hazankfia aki a feleségét arulta(ez mar latinan volt) igy ezek mind azt hitték,hogy mi is kaphatok vagyunk.De hat azért egy idö utan tudtak,hogy kit lehet leszolitani kit nem. Mi végig dolgoznuk...a kiaürült épületeket takaritottuk,meg a konyhan segitettünk..vagy amikor a ruhascsomagok jöttek.Ugy hogy azért megvoltunk Egy nagy valtozast hozott az életemben. Felejthetetlen emlék. Köszönöm,hogy irtal rola. -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006