2021. január 21.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2005-11-12 21:59, Mary: - Ma este nagy sikert arattam a vacsorával, német vendégeim is degeszre ették magukat. A recept nem új, valahol már olvastam, de inkább improvizáltam. Vasárnap esti vacsorának is megteszi. Ezért megosztom veletek is. Íme: Töltött palacsinta forrón Vékony (híg) palacsintát sütünk a köv. hozzávalókból: liszt, tojás, csipetnyi só, ásványvíz, tej. A mixerrel szépen kidolgozzuk nyers tejszín állagúra. Én két tojást vettem és valamennyi lisztet. Valamennyi olajat is kevertem bele. A serpenyöt olajos ecsettel simogatom. Töltelék: hagyma (mindegy, milyen színü).Vajon megpároljuk. Mehet bele póréhagyma (ha éppen egy fonnyadásnak indul és nem tudjuk, mi is legyen vele). Jöhet a sampinyon gomba és apróra vagdalt préselt sonka. Sózzuk, borsozzuk, parmezánt rá. Mehet egy kis ételízesítö is bele. Vagdalt petrezselyemlevél, snidling, minden színes, ami szem-szájnak ingere. Lisztet szórunk rá, keverintünk egyet és nyakonöntjük annyi tejszínnel, amennyit jónak látunk. Nem szabad túl híg legyen, mert kifolyik a palacsintából. Ha összefött, levesszük a tüzröl, hülni hagyjuk (nem sokáig, hiszen forrón meg szeretnénk enni). Minden kész palacsintára kenünk a töltelékböl, megszórjuk reszelt sajttal (mindegy, milyen). Feltekerjük, a meleg sütöbe tesszük, nehogy megfázzanak. Melegen tálaljuk. (ha marad palacsinta üresen, eperízet kell tenni az asztalra és megvan a desszert is. :D) Egy baj van: nekem nem jutott semmi, tehát ti készítsetek több lisztböl palacsintatésztát. Adagokat nem írok, mert szemre szoktam fözni, de azt hiszem, nem lehet elrontani. -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006