2019. december 09.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2008-08-11 14:55, egyedls: - 2008-08-11 13:41, bovi: - "...füstölt csülük lesz, bablevesben főzve, otthonrol hozva..." A főtt sertéshús könnyen emészthető, a füstölt csülök pedig kifejezetten vegyes összetételű hústermék (bőr, zsírok, inak, húsok, szalonnák, stb.), aminek az étrendi hatását a magyarok már a Kárpát medencébe történt bejövetelük előtt felismerték, ezért hajtották szegény mangalicákat lábon többszáz kilométert. A hüvelyesek több nyomelemet, rengeteg rostot és fehérjét (aminosavat) tartalmaznak, ugyanakkor semmi koleszterint. Közülök is a babfélék a legelterjedtebbek, nem véletlen, pl., hogy az aranyláz idején a zord időjárás és rengeteg életveszély közepette ez volt a fő élelmük a kalandoroknak. Az otthonról hozva pedig kifejezetten előnye a füstölt csülöknek, mert nem kell rajta osztozni az otthoniakkal, kevesebb felé kell osztani. Oldalakon (v. oldalasokon) keresztül taglalhatnám még az oly méltánytalanul megkérdőjelezett füstölt csülök erényeit, de annyira megéheztem, hogy most ennem kell egy kis sóskafőzeléket... -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006