2021. január 24.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2004-05-04 19:23, kaytee: - Kiástam a 8 milliós esettel kapcsolatban emlitett Oral Roberts életrajzát és a pontosabb sztorit. OR 1918-ban született Oklahomában. Középiskola után, ugyanitt, részidőben kb. két évig hallgatott biblia-tanulmányokat. 38-ban feleségülvette a helyi (téritő sátrakban - Revival Tents - nem tudom magyarul a nevét) prédikáló igehirdető lányát. Együtt először rádióra, majd TVre terjesztették ki a hittéritést, nagy sikerrel. Oral Robert 63-ban, azt állitva, hogy Isten parancsára cselekszik, megalapitotta privát egyetemét. A Tulsa, Oklahomában lévő egyetemen 65 óta folyik az oktatás. Kb. 5 ezer hallgatóval ez a világ legnagyobb ú.n. karizmata (?) egyeteme. 8o-ban azt mondta, Tvbeli prédikációja során, hogy egy 3oo+ méteres Jézus szobor jelent meg lelki szemei előtt, és kérte, hogy épitse tovább saját kórházát. Ez viszont annyira ráfizetéses lett, hogy 89-ben be kellett csuknia. 86-ban "szólt hozzá Isten", hogy "hazahivja", ha nem gyüjt 8 millió dollárt egy éven belül. A határidő lejárta utáni napon közölte, összejött a pénz, ezért élete megkimélve. 87 júniusában, ismét a pulpitusról, bejelentette, hogy már képes feltámasztani a halottakat, sőt, ő maga is fel fog támadni halála után röviddel és Jézussal együtt uralja majd a világot. Fia, Richard Roberts, aki szintén prédikátor, a kilencvenes években átvette tőle a bizniszt. Előtte, azóta, esküszik rá, sajátszemüleg látta, amint apja feltámasztott egy halott kisfiút. -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006