2021. január 25.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2002-10-13 00:44, szabokriszta: - Sziasztok! Mercedesz, en nem eltem Belgiumban, csak Angliaban egy kicsit, most meg USA-ban. Amit en eddig tapasztaltam az hasonlo a tiedhez: nem nagyon tartanak ossze a magyarok kulfoldon. Irigykedve neztem Londonban a lengyeleket, itt a taifoldieket, hogy milyen szoros kozossegeket tudnak fenntartani. En is azt hittem hogy mert 'uj' vagyok, azert nem tudok beilleszkedni. Ebben talan annyi az igaz, hogy akikkel talalkoztam tobbsege '56-os. Ok mar egy mas korosztaly, nagyon regen hagytak el a magyar foldet. Ahova eljutottak, probaltak felvenni az ottani tempot, szokasokat, biztos nem volt konnyu mert talan nem is a sajat akaratukbol mentek. De azt is latom, hogy felvettek az akkori 'uj-hon'-i szemleleteket is, legyenek azok jok vagy rosszak, de sok esetben masok mint azoke akik otthon maradtak akkor. En mar 7,5 eve elek itt, lassan-lassan felveszem a kapcsolatot egyre tobb magyarral. Vannak koztuk idosebb korosztalybeli, ujak, es fiatal erdelyi magyarok is. Sajnos a kozelmultban volt egy kis nezetelteresunk egy idosebb magyar holggyel. Azt vettem eszre hogy O is mar/meg a regi amerikai eloitelettel nezett ram. A korulmenyek: Anyukam latogatott meg nemreg, a sors valahogy osszehozott ezzel a holggyel, kedves, buzgo a mar itt regebben kialakult kis magyar kozossegben. Egy party-ra voltam hivatalos, amikor csendesen megjegyezte hogy ne nagyon emlegessem hogy fekete ferjem volt, mert a tobbiek kineznenek. Nem vagyok benne biztos hogy a tobbieket erdekelte-e volna, de ugy gondoltam hogy ha ilyennek amilyen vagyok nem kellek, akkor ne eroltessuk a baratsagot. Viszont nagyon jo kis tarsasagra leltem a magam-korosztalybeli magyarokkal, erdelyi magyarokkal. Meg uj a kis kozosseg, de nagyon kellemes a hangulat amikor osszejovunk. Amit Neked javaslok Mercedesz, nem varhatod otthon ulve hogy felhivjanak es kerjek tuntesd ki oket szemelyes megjeleneseddel. Te is kezdemenyezhetsz egy kis osszejovetelt. Lehet hogy az o tobbseguk is csak ilyen 'felenk' mint Te. Probald meg. Sok sikert! Krisztina -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006