2013. május 23.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2004-12-24 09:59, Cunibaba: - 2004-12-20 16:39, rebeka: - A volegenyem is SHAPE-n dolgozna. Nekem is minel elobb allast kellene talalnom. Nagyon nehez lesz?
Hàt ehez nem értek? Mert ugye én itt élek màr 14 éve, férjem belga és mostmàr nekem is belga az àllampolgàrsàgom. Tehàt màs helyzetben vagyok! De annak ellenére hogy rengeteg a munkanélküli itt 10 év szünet utàn (ez idö alatt nem dolgoztam sehol) egy jo hét utànna jàràs utàn talàltam munkàt. Vagyis mondjon bàrki bàrmit, szerintem akarat kérdés... no és hogy elején ne legyen az ember igényes!
Mit javasoltok a vizummal kapcsolatban? Hol lenne erdemes lakni? Nagyon szeretnek kerteshazat, de azert nem irtozatosan messze a bazistol, remenykedhetunk? Hogy kezdjunk majd hozza a kereseshez? Es elotte hol erdemes 1-2 hetig megszallni? Milyen arak, szokasok vannak az ingatlanberlesnel?
Közvetlen közel a Shap környékén a lakbér elég magas pont a Shape miatt! A tulajdonosok felcsaptàk az àrakat mert van elég kereslet. Legalàbb is igy hallottam...
Mennyire sok a magyar? Van pl. magyar uzlet?
Erröl ne is àllmodozz! Magyar üzlet itt nincs! Egyedül a Tokayi Aszut talàltam meg néhàny uzletben, màs magyar cuccot még nem làttam!
Nagyon rossz a levego? En asztmas vagyok, azert ilyedtem meg. Milyen az orvosi ellatas?
Én a Hainautban lakom! és nem panaszkodom egyàltalàn a levegöre! Söt mikor haza megyünk Erdélyben én ott nem tudok levegöt kapni a sok büdös kipufogo gàztol! Legalàbb itt az autok nem büzlenek annyira még ha rengeteg is van belölük. Az orvosi ellàtàs szàmomra extra! Igaz hogy nekem van a belga egészségügyi biztositàsom "mutuelle" és + egy màsik beteg bizotsitàsom korhàzi ellàtàs esetén a DKVnàl (ez magàn). De két szülés és 2 operàcio utàn (csak én nem szàmitva a csalàd összes többi tagjàt) nyugottan àllithatom hogy nem cserélném amerikaira le.
Hova megy az ember kikapcsolodni?
Ez jo kérdés! En sehova! Mert két kicsi gyerekel nem igen van rà idöm a munka utàn! Vagy akkor inkàbb nekik kedveskedünk! De Monsban van egy szuper mozi, meg booling, meg jàtszotér a gyerekeknek stb az Imagiparkban!
Mennyire draga az elet? Persze igyekszunk utananezni mindennek, de amit itt irtok, jobban megfoghato. Koszi!
Szerintem a kaja- pija nem dràga! A többi dolgot is megveheted jo àron ha kicsit betudod osztani a dolgokat! Ne feledd egy évben kétszer van "Solde" (àrleszàlitàs) ami nemsokà januàr 3àn kezdödik! Amugy a Shapenek van sajàt üzlete, korhàza ...meg minden! Tehàt teljesen elzàrva a külvilàgtol is képesek megélni ott az emberek!
-
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006