2022. augusztus 10.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2005-02-08 15:33, Szajnapart: - Kedves Rigojanos: Szerintem a Bibliában azért hisznek még ma is a modern emberek, mert nem olvassák. Egyébként lehetetlen. A katolikusok soha nem is olvasták. A pap interpretálta egye-egy részét számukra a szószékről, míg a gyerekek a katekizmust tanulták a hittanórán és legfeljebb egy-egy fejezetet ismertettek meg velük az Ószövetségből. Eddig akárkinek mondtam, amit Hannánál olvastam, hogy Jahve több isten hívő volt, mindenki csak nézett rám, mintha kicsit kótyagos lennék. (A cikket különben könnyen megtalálod, ha a Google-ra mész és az Advanced Search-nél beütöd a címet, Az ellenség is imádkozik de kihez?) Az “ igaz hívők” meg egyszerűen elsiklottak felette, mintha nem is hallották volna. Az egyház természetesen tiltja a tényleges valláselemzést és a valláskritikát, tehát akik olvassák is a Bibliát, kizárják az értelmüket. Akik ezt nem tudják megcsinálni, azok a hitetlenek. Kedves Espa: te nem vagy ateista. Az ateizmus egy komoly, megalapozott filozófiai irányzat, aminek gyökere az ókori Görögországba nyúlik vissza. Ez nem örökölhető, csak sok tanulással és olvasással elsajátítható. Szerintem te inkább nem hívő, esetleg agnosztikus vagy. Az előbbi gyakorlata, templomba, hittanra nem járás, pénteki húsevés, polgári esküvő, szelekció nélküli olvasás stb. mint családi szokás örökölhető. Az agnosztikus, aki nem tud igazán hinni, kétkedik, de mégis reménykedik, hogy valami több a világ, mint ami valójában és esetleg ha bajban van még imádkozik is, hátha meghallja „valaki”. A barátnőm úgy fogalmazta meg, az agnoszticizmus a születetten reális agy küzdelme a hit ellen. Amiből következik, hogy az agnoszticimusból tovább képezve magadat ateistává válhatsz. Bár az ateista folizófia nem örökölhető, a reális világszemlélet a legújabb biológiai kutatások szerint viszont igen. Hálás lehetsz érte Apádnak, mivel te bármiben kételkedhetsz, bármit olvashatsz, bármit vitathatsz, bármit tanulmányozhatsz. Teljességében ismerheted meg a világot. -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006