2021. február 28.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2007-02-26 12:58, picassojr: - 2007-02-26 12:38, bazsi55: A baj nem az, hogy kiküldik a számlát, hanem hogy tömegeknek számláznak túl, és amikor idehaza egy nyugdíjas átlagosan 60.000 et kap akkor elég rosszul tud esni egy 20 helyett 40 ezres számla. A tásadalom nincs berendezkedve arra, hogy mi hitelezzünk a közműveknek. Amit a híradások tartalmaznak, hogy itthon az átlagfizetés 130.000 körül mozog, egyrészt csak duma, másrészt az átlagba keményen bele lehet halni, ha mondjuk az egészségügyi miniszter és egy hajléktalan között átlagolunk, az egyik fél éhezik, pedig átlagosan milliós netto fizetésük van. Apropó adók. Ha minimálbéred van, ami bruttó 67.000 jelenleg, akkor kapsz durván 58.000 et belőle kézhez. A feleségem egy ideig keresett 110.000 körül, az 80-84 et jelentett zsebbe. Az én fizetésem 180-220 ig terjedt és megkaptam belőle 115-120 at. Ezek már szép számok, de ha mellé veszem, hogy 200 bruttóból az állam lecsíp egyszer kb 85 öt, + a cég befizet utánam helyből 42% ot mint egészségbiztosítást, ami még 84.000, akkor könnyen kiszámolható, hogy az állam durván a másfélszeresét teszi el egy havi fizetés után, mint amit én megkapok. de még ezzel sem lenne gond, ha a 120.000 elég lenne, de nem az. Ha egy családban 2 fő keres ennyit és van két gyerek, akkor szépen eléldegélhetnek, és nyugdíjuk is lesz, de nem magas szinten, csak éppen a létmiimum fölött. Viszont például a délvidéken a 80.000 nettó már jónak számít, és ezt is úgy kell elképzelni, hogy bejelntett minimálbér+zsebes. -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006