2021. február 26.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2007-02-23 17:58, hunor: - Szabó Dominika küldte, Spanyolországból (Barcelona):
Szukseges-e egy orszagnak, hogy mas orszagban folytatott tanulmanyok es/vagy szakmai tapasztalatok birtokaban visszaterjenek fiatal ertelmisegeiek? Es ha igen, miert?
Ugy gondolom igen, nagyon is szukseges hogy az orszag nyitotta valhasson mas kulturak fele. A kulfoldon tapasztalatot szerzett ertelmisegi emberek lehetoseget teremtenek ennek megvalositasahoz.
Mely teruleteknek, iparagaknak, szakmaknak van szuksege kulfoldon szerzett tapasztalattal rendelkezo emberekre?
Velemenyem szerint a kommunikacio barmely teruleten szerzett tudasanyag hasznos lehet, PR, marketing, uzleti tanulmanyok ect.
Mivel tudna Magyarorszag visszacsabitani azokat, akiknek kulfoldon tobb lehetoseguk van kutatni, tanulni, szakosodni peldaul?
Eloszor is azzal, hogy megvaltoztatja a mentalitasat es hagyja ervenyesulni azokat akik szeretnenek “nagy” dolgokat veghezvinni kemeny, kitarto munkaval. Nem azzal foglalkozni hogy mikent tudna keresztbe tenni es csirajaban elnyomni az ambiciot. Tovabba sokat segitene a helyzeten a tehetseges emberek anyagi kompenzacioja is, ami elengedhetetlen kelleke a megelhetesnek.
Egy hazatelepulonek mit realisztikus elvarni a magyar munkeropiacon es mit nem? Pl. jogos-e e elvarni, hogy a magyarorszagi fizetes ugyanolyan eletszinvonat tegyen lehetove Magyarorszagon, mint a nemet fizetes Nemetorszagban?
Termeszetesen nem. Csak a magam neveben tudok nyilatkozni, de nekem nincsenek kulfoldi fizetesbeli elvarasaim. Azt szeretnem ha szamitana a nyelvtudas es a kulfoldon szerzett tapasztalat, valamint ha az emberek megtanulnak tisztelni azokat akik aldozatokat kepesek hozni, hazajukat elhagyva nyitotta valni a vilagra hogy aztan a megszerzett tapasztalatot, tudasanyagot hazajukban ertekesithessek.
Melyek azok a teruletek Magyarorszagon ahol kulfoldon fenyevekkel elobbre jarnak, es a felzarkozashoz elengedhetetlen a kulfoldon szerzett tapasztalat?
Hu, jo kerdes... eleg sokminden. Az altalanos rendezettseg, tisztasag meg akar a tobbmillios nagyvarosokban is. Az epuletek karbantartasa, a tomegkozlekedes lebonyolitasa. Sok minden hozzaallas fuggo, de nem ertem hogy lehet kulfoldon olyan jellegu “nyomast” gyakorolni az emberekre, hogy belassak mit kell tenniuk es meg is teszik azt a kornyezetuk, a jovojuk, a biztonsaguk stb. erdekeben.
Ha On most kulfoldon el, szokott-e gondolkozni a hazateresen? Ha igen, miert es ha nem, akkor miert nem?
Igen, meglehetosen gyakran. Tobbek kozott azert mert soha nem dolgoztam meg otthon. 17 eves koromban kerultem el es nem azert mert nem szerettem Magyarorszagot, csupan egy oriasi lehetoseget hasznaltam ki. Mindig arrol almodtam hogy egyszer hazaterek es karriert csinalok! Egyszeruen szeretnem kiprobalni magam es a sajat kornyezetemben ervenyesulni. Megtapasztalni mit erek a “magyar piacon”.
Ha On elt kulfoldon, azutan visszatert Magyarorszagra, megtalalta-e a szamitasait vagy megbanta-e?
Meg nem tudom. Egyenlore meg mindig kulfoldon vagyok.
Ha kulfoldon el, es konkretan keszul a hazatelepulesre, mire szamit, milyen elvarasai vannak? Mitol fel? Mi az amirol nehez szivvel mond le?
Attol felek leginkabb hogy nem talalom majd a helyem, hogy az emberek mas szemmel neznek majd ram mert tudjak kulfoldon eltem. Felek attol is hogy egy nap lehullik szememrol a rozsaszin fatyol es radobbenek rossz dontes volt. A legrosszabb az lenne ha rajonnek igazuk volt azoknak akik figyelmeztetttek, “semmi jora ne szamits!”
Hany eves On?
24
Melyik kulfoldi orszagban el(t) es miota/meddig el(t) ott?
Amerikaban 4 evet majd Spanyolorszagban kozel 3-at.
Miert ment ki kulfoldre / mit csinalt a kulfoldi tartozkodasa alatt?
Egyetemi sport osztondijat kaptam a texasi TCU egyetemre (Texas Christian Univerity)
Tanult? Dolgozott?
Spanyolorszagban kezdtem el dolgozni. Amerikaban nehany alkalmi munkam volt.
Miert akar hazamenni / miert ment haza?
Bebizonyitani hogy otthon is lehet ervenyesulni. -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006