2019. február 18.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2007-03-26 09:56, Peter215: - Hello! A diplomamunkám témáját végülis idö és elegendö anyag nem lévén némiképp kénytelen voltam az utolsó elötti pillanatban megváltoztatni. Igy a végleges álláspont szerint a munkám a magyar gasztronómia befolyását vizsgálta a belföldi turizmus alakulására. Ez sajna egy kicsit kevésbé érdekfeszitö téma mint az elzö gondolat (küföndröl érkezö turisták mennyiben érdeklödnek a magyar konyhamüvészet iránt...). A teljes tanulmányt egyébként szivesen elküldöm annak akit érdekel. :) A MON fórumrol anno rengeteg külföldi magyar étterem cimét megkaptam. Eredetileg terveztem, hogy készitek egy olyan világtérképet, ami jelzi a magyar éttermek helyét világszerte. Aztán sajna erre sem jutott idö (többek között, mert olyan sok magyar étterem van, hogy képtelenség mindet megtalálni és egy csokorba szedni.) Bár ha most itt ebben a topicban minden kedves hozzászóló csak egy újat hozzátesz a listához, ki tudja... Talán lehet ebböl egyszer egy pofás kis Magyar Éttermek világtérképe... :) Akkor én kezdeném is a sort. Az a külföldi magyar étterem ahol én voltam (és tulajdonképp 99%-ra ugyanolyan finom házis izeket kaptam a pénzemért mint itthon) az a Texasi "European Bistro" nevü hely. Ez az étterem nem messze található az állam székhelyétöl, Austintól. Az ételek kifogástalanok, a személyzet kedves és az üzletvezetök (akik természetesen magyarok) nagyon profin csinálják a dolgukat. csak ajánlani tudom mindenkinek aki arra jár. Az általános tanulság az ilyen és ehhez hasonló helyeken azonban úgy tudom hogy nem ez. Nagyon sok magyaros étterem sajnos amikor a nagyközönsége igényeit igyekszik kielégiteni, kicsit elkanyarodik az igazi hagyományos magyaros izektöl (vagy éppen ellenkezöleg, túlzottan harsányan hajszolja öket.) Úgy tudom mivel a kinti kereslet különbözik az itthonitól, igy elég nehéz ugyanazt a minöséget nyujtani. De ez az én véleményem. Ezekröl szerintem hosszasan beszélgethetünk, mert nagyon sokrétü téme, és rengeteg példa és ellenpélda létezik bizonyára világszerte... Véleményeket (és Étterem nevek + cimeket várok.) Az én ajénlatom még egyszer: http://european-bistro.com/ -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006