2021. április 21.
Címlapra!
[
Regisztráció
] [
Profil szerkesztése
] [
Beállítások szerkesztése
] [
Keresés
]
[
Magánüzenetek
] [
Felhasználók listája
] [
Bejelentkezés
]
Üzenetküldés
Minden
regisztrált
felhasználó indíthat új topikot és küldhet új üzenetet ebbe a fórumba.
Felhasználó:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenet:
2003-11-29 22:51, ideals: - 2003-11-28 17:14, Pompéry Berlin: "Éppen ezért ajánlatos ilyen lépést nem radikálisan tenni, hanem előtte - inkább vállalva a magasabb költségek ódiumát - kivenni félévre egy lakást és egyelőre megtartani a régit. Ha 6-12 hónap után még mindig változatlan a szándék, csak akkor számolnám én fel a korábbi egzisztenciámat." Kedves Pompéry! Meghagytam ezt az idézetedet, és "mesélek" egy kicsit - remélem, nem bánod, és a többiek sem! Az alapvető probléma idehaza ott kezdődik, pl. hogy kivenni fél évre egy lakást és egyelőre megtartani a régit... Na már most - itt a kettő együtt a közönséges földi halandónak széles e hazában nem nagyon megy... Aztán az egzisztenciákkal is baj van, mert még a régit megtartani sem nagyon egyszerű, nemhogy egy újat felépíteni, csak úgy ripsz-ropsz, akár 6 hónap alatt. Ami a lakáskérdést illeti, egy átlag magyarnak kb. a fél élete megy rá arra, hogy vegyen egy lakást, vagy építsen egy házat. A hitelfeltételek olyanok, hogy bizony kevesen tudják teljesíteni. Ha a fiatalokat szerető és biztos anyagi helyzetben lévő család veszi körül, akkor az egész család összefogásával és "nadrágszíj"-programjával (tudod, ez a "kicsit összébb húzzuk a nadrágszíjat" - program) és kb. 25 évre való eladósodásával talán sikerül. Szóval, a problémák az alapoknál kezdődnek.. Meg ugye az sincs, hogy kapok egy állást mondjuk Miskolcon, fogom a családot, vagy akár magam, és odaköltözöm. Na, hát ez nem működik! Főleg persze azért, mert mondjuk Miskolcon éppen nem túl sok a munkalehetőség, de ha mégis összejön egy ilyen csoda, hát vagy abba megyek tönkre, hogy lakást bérelek, mert a fizetésem tuti rámegy, vagy ha eladom az ittenit (esetleg jó áron!), biztos, hogy nem marad meg a "visszaút".. Ne haragudj, nem álltam meg, hogy a mai magyar helyzetet kicsit érzékeltessem.... Legyen jó hétvége N.o-ban is! -
Beállítási lehetőségek:
Nincs engedélyezve HTML ennél az üzenetnél.
Nincs engedélyezve
Smilies
ennél az üzenetnél.
Mutasd az aláírást
(az aláírást a Profil beállításánál adhatja meg)
Topik áttekintése
Irjon nekünk!
-
Impresszum
-
Médiaajánlat
-
Súgó
MagyarOnline.
net
© Minden jog fenntartva! 2002-2006