2019. július 20. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-31 17:47   
2009-10-30 19:16, bovi:
-
De, észrevettem, ezért linkeltem be nemcsak ravic, hanem jägeren üzenetét is, viszont ravic apropóján jutott eszembe a kérdés.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-30 19:16   
2009-10-30 18:30, ravic:

Nincs gond kedves Ravic, jägaren indult medvevadászatra, csak Judit azt nem vette észte

_________________
üdv:bovi

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-30 18:30   
2009-10-30 14:20, Pompéry Berlin:
-

Nem en lövöm, valaki irta, hogy megy "föl eszakra", eppen medvevadaszatra. Na erre valaszoltam. Dehat en uj vagyok a Forumon, lehet, hogy rossz helye tettem a valaszt!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-30 14:20   
2009-10-28 18:38, ravic:
-
2009-10-26 12:03, jägaren:
-
Hol lövöd a medvét? Egyáltalán, szabad azt?

 
 ravic  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-28 18:38   
2009-10-26 12:03, jägaren:
-

Hallo!

Uj vagyok a Forumon, a medvevadaszat, es a medvesteak felkeltette az edeklödesem. Megirnad legyszi, milyen volt?

Köszi

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-27 13:27   
2009-10-26 20:21, Tihi:

Hát igen, Ti férfiak, mindig éhesek vagytok

Kenyér, nálam nem fogy, ha eszünk, még a felvágotthoz sem érzem szükségét

Gyerekkoromban volt egy nagybátyám, az azzal ijesztgetett, hogy kihúzza azt a fogam, amelyik nem szereti a kenyeret

Hogy a főzésnál maradjak,
ma göngyölthátszín (Rolad) volt rizzsel és uborka saláta.
Nekem natur rizzsel, férjnek fehérrel, hogy ne legyen annyira egyszerű

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-26 23:28   
2009-10-26 15:23, Pompéry Berlin:


Igen a csorbára jellemzö a savanyu íz, igaz régebben korpacibrevel savanyitottak. Azert kerdeztem rá mire is gondolsz mikor csorbáról irsz. En inkabb azt fözök, mint levest. A leveseket altalaban rántással süritik, mig a csorbakat nem. A mi kedvencunk a husgomboc csorba, abba még tejföl sem kell szerencsére, es en lestyant hasznalok tarkony helyett. Sokkal egeszsegesebbek a csorbak, mint a mi jo vastag leveseink.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-26 20:21   
2009-10-26 13:50, bovi:
-

Kedves Bovi, ilyen vegetariánus lecsót én is szivesen enném, esetleg 1-2 tojást még belevernék, mivel nincs benne kolbász. Viszont én is kenyérrel vagy tarhonyával enném, hogy kiadósabb legyen.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-26 15:23   
2009-10-25 17:35, bobe:
-
Egész Erdélyben minden étteremben - mármint a helyiekben, nem az olasz, kínai, mekdönci és egyéb import "kulináris" egységeknél - lehet csorbát kapni. Helyesebben a leves románul csorba, amitől viszont nekünk "a csorba", az a savankás alapíz.

Mindenféle változatban van: zöldséges, húsgombóccal, májgombóccal, pacallal és amit akarsz. Mindegyik változat közös vonása:
- savanyú - lehet ecettől és/vagy citrom által savanyítva
- van benne tárkony (lehetőleg ne főzd vele, mert elveszti az ízét, mint a kapor)
- van benne tejföl, mégpedig hamisítatlan bio, vagyis nem egységesen ízetlen EU-norma szerinti = több hónapig is tartósított jellegtelen fehér valami. Hogy ezt az utóbbi, elengedhetetlen kelléket a svéd végeken hol lehet beszerezni, azt nem tudom. (Végszükség esetén ajánlom, hogy ugorj át a szentpétervári piacra, ahol 3-4 éve még magam is vettem és hamisítatlanul eredeti volt! )

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-26 13:50   
2009-10-26 04:35, Tihi:

Kedves Tihi, nem takarékosságbol nem sütöm a húst úszó zsiradékban, nem birom megemészteni

Mai ebéd, egy vegetárius lecsó volt.
Sok paprika, zuchini, aubergine, paradicsom, foghagyma
és végül összevegyítve egy serpenyő tofuval. (szójatúró)
Ezt a túrót, felkockázva megpirítottam rozmarongos, timianos, origanos olivaojban.

Nekem finom volt, férj kényérrel ette, hogy valami legyen a gyomrában

 
 jägaren  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-26 12:03   
2009-10-26 04:38, Tihi:
-

Köszönöm!

Délután indulunk fel északra, medvevadászatra. Medve steaket még nem ettem, viszont a füstölt medvesonka nagyon finom.

További szép napot.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-26 04:38   
2009-10-25 10:34, jägaren:
-

Én meg a jávorszarvas steakot, amit el is tudok késziteni.

-

Jó étvágyat a jávorszarvas steakhoz.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-26 04:35   
2009-10-25 17:29, bovi:
-
Steaket nem sütök már, sok zsírban pláne nem!!!

Hát arról volt szó, hogy hogyan lehet egy steaket puhára, és ízletesre sütni. Zsírtalanul tényleg csak cipötalpot süthetünk.

A felesleges zsírt lecsöpögtetem, és a biokomposztornak adom, a mikróbákkal etetem. A komposztor télen is meleg, és müködik, de nem krumplihéjaktól.

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-25 17:35   
2009-10-25 17:10, Pompéry Berlin:
-
Mióta megtértem Erdélyből, folyton csorbát főzök.....

Csorbat tanultal Torockon? Ez nekem erdekesnek tünik. Ird le a receptet légyszíves

_________________
bobe a 87 eves

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-25 17:29   
Ma kinainál ebédeltünk, minden perfekt volt

Csak néztünk, hogy milyen sokan jöttek már délben enni, szerintem az ő gyomruk se nincs még az új téli időhöz szokva

Steaket nem sütök már, sok zsírban pláne nem!!!


 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-25 17:10   
Mióta megtértem Erdélyből, folyton csorbát főzök - férjem nagy örömére. Így ma is. Zöldségcsorba, amibe beletettem a Torockószentgyörgyről hozott, issssssteni, tehén szagú tejföl legvégső maradékát. persze elegendő tárkonyt is. A teremtés koronája megnyalta mind a 10 ujját.
 
 jägaren  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-25 10:34   
2009-10-24 23:34, Tihi:
-
2009-10-24 14:21, bovi:
-
"De viszont, a marha steakot nagyon, amit sajnos nemtudom elkészíteni "

Én meg a jávorszarvas steakot, amit el is tudok késziteni.

(Egy hete löttünk 2 jávort, igy egy ideig lessz jávor steak.)

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-24 23:34   
2009-10-24 14:21, bovi:
-
"De viszont, a marha steakot nagyon, amit sajnos nemtudom elkészíteni "

Annak idején egyetemista koromban a steakeket nagyon szerettük, ha volt pénzünk megvásárolni ilyen húst. Ha jól emlékszem így csináltuk: a forró serpenyöben dús zsír/ olajban 2-3 percig sütöttük mindkét oldalát és utána rögtön melegen kenyérrel megettük. Egyetemista koromban mindig éhes voltam.

Szerintem fontos az, hogy a marhaszeletet kb 1 cm-esre kiklopfoljuk (de szép megyar kifejezés ez) és utána a dús, forró zsirban/ olajban röviden kisütjük, úgy hogy amikor a hús felülete gyöngyözik 2-3 perc után, akkor gyorsan fordítani és tovább sütni. Manapság inkább vastag panírozással oldom meg a problémát, puha lesz így is a hús.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-24 21:37   
Háromhagymás cukkinileves volt ma (nevét egy receptes blogból loptam!) utána marhahúsgombócok pikáns paradicsomszószban tésztával.
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-24 18:01   
Hömerövel kell sütni a marhahust. 75fokra kell beallitani.Akkor a hús nem véres es nem cipötalp
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-24 14:21   
Hu, a pacalt nem szeretm!

De viszont, a marha steakot nagyon, amit sajnos nemtudom elkészíteni

Vagy a húson múlik, vag rajtam
Mi nem esszük a véres húst, tehát szertném jól átsütni és a végén mindig csizmatalp lesz belőle ((
Ma ujra próbáltam, hátha, már sikerül, de nincs mivel dicsekedni.

Ismertek valami trükköt ettéren????

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-22 09:41   
2009-10-22 05:22, Ferencz Zsuzsanna:
-
Böbice, nálatok lehet pacalt kapni?
-
Stockholmban van egy csarnok, imadom a nevét mert Szénatéri csarnok a neve ahol minden kaphato. Ott van pacal is de en nem utazom el odaig a pacal miatt. Nalunk az élemiszerüzletben is rendelhetö asszem. Majd megyek es megprobalok rendelni.
http://www.webbkameror.se/webbkameror/hotorget/
körulbelul igy nez ki a stockholmi piac

 
 amadeus  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-22 09:00   
2009-10-20 22:08, Erazs:

A velöscsontleveshez milyen csont kell?

Azt hiszem, velöscsont.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-22 05:22   
Böbice, nálatok lehet pacalt kapni?
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-21 17:23   
2009-10-21 13:13, bobe:
-

Hű, a pacalt nem tudtam soha megenni, de a termékcsaládból ez a kedvencem:
Ciorbă de văcuţă cu smăntănă şi ardei iute*

Hunor

*PS: román ékezetekkel írtam, biztos, ami biztos. Fordítás: csorba marhával, tejföl és csipős(paprika).

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-21 13:13   
A heten vendegeink voltak, es téma volt a pacalleves (ciorba de burta). Azt hiszem 25 eve nem ettem. Jo lenne megkostolni vajon izlene-e még?

Ma jambalaya volt a menün.
Itt egy valtozat: http://www.konyhaweb.hu/recept/recept.cgi?id=177
En hal es rák nelkul, gyermekbarat eledelkent készitettem el.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-21 06:26   
Marhacsont.
 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-20 22:08   
A velöscsontleveshez milyen csont kell?
Hú de ennék most...

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-20 22:04   
Ma a vasárnapi kacsa aprólékjából lett becsináltleves, utána meg öntött kiflit sütöttem.

Ps: az öntött kiflihez, mákos gubához kifli híján kitűnően megfelel a nagyobb vendégsereg után megmaradt, szikkadt franciakenyér.
_________________
poe

 
 noe80  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-10-20 21:52   
Bobe,

ha meg jol emlekszem, akkor borkan az beföttes üveg???

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó