|
Eldöntöttem többet nem irok ide sem, elöször is sajnos nekem nincs magyar billentyuzetem tehat irom ahogyan tudom, tehat ezutan nem irom sehogy sziasztok.
_________________ 
|
|
|
2009-10-07 07:19, Ferencz Zsuzsanna:
-
Bovika, érdekel a recepted.
Megtalálod a szakácskönyvbe
|
|
|
2009-10-06 21:11, bobe:
-
Kedves csevelytársak!
Engedelmet kérek, de - talán - már ezeken az oldalakon szóba került, hogy a bűnözőt szokták körözni, a szóban forgó túró pedig kőrözött, hosszú ő-vel. Sajna, a TESCO polcain hemzsegő küvettás kőrözöttekre is körözött van írva, annak ellenére, hogy - a felirat szerint - magyar termék. Azért, finom termék ...
|
|
|
Bovika, érdekel a recepted.
|
|
|
2009-10-06 15:15, hunor:
-
Túró, vaj (margarin) nagyjából egyenlő arányban összekeverve, hozzá piros porpaprika, és kömény. Ínyenceknek magos formájában, nem örölve. Pötty.
Innen arra bele lehet tenni bármit, az csak fokozza/csökkenti az élvezetet.
|
|
|
Körözött a neve Erdelyben is
|
|
|
2009-09-27 11:02, bobe:
-
Köszi Böbe!
Még nem mutattam a szakácsnőnek a receptet, de kérdés: van valamilyen erdélyi neve a körözöttnek? Ezen nem ismerte, és félek, ne kezdjen kísérletezni a recepttel, ha nem ismeri... de hátha más néven igen.
Hunor
|
|
|
Nálunk ma, Studentem Moussaka volt.
Már többször készítettem, nekem nagyon izlik.
Pofon egyszerű, gyors és egészséges eledel.
Aubergine az alapeleme, ha valakit érdekel a másik oldalon leírhatom, illetve lefordítom, mert németül van meg a recept.
|
|
|
Zsuzsanna
Mondjuk inkább csiperkének?
Mára már elfogyott, jó napot. Lesz borsófőzelék tükörtojással. 
|
|
|
Baluka, vagyis csiperkét?
|
|
|
En ma kaposztas kockat csinaltam, talan megszepülünk töle.
|
|
|
Mai ebéd, hétfőies
Karfiolleves és túróscsusza.
Tegnap sokat ettünk, még égnek a kalóriák!
|
|
|
Zsuzsanna!
Friss gombát eszünk, fiam munkatársa termeszti. Friss, gyönyörű hófehér, és szép nagy, igen zamatos. 
|
|
|
Milyen gombát esztek, Balu?
|
|
|
Örülök Baluka,
hogy eszitek a gombát, mert nagyon egészséges táplálék!
_________________
üdv:bovi
|
|
|
Bovikám
Gombát eszem én is, és a családom is. Rántott gomba finom petrezselymes burgonyapürével, aztán vacsorára gombapörkölt galuskával, és salátával. Ma is ez lesz ebédre. Finom a gomba! 
|
|
|
2009-10-03 16:52, bovi:
Bovikám nem ismered a kamionosok étvágyát. Ők nem akkor esznek, amikor éhesek, hanem akkor, amikor lehet és van mit
Egyébként nem olyan ördöngősség, bár nem nagyon merem elmesélni, mire vetemedtem
Psssszt, ne áruld el senkinek, egy tepsibe beraktam az összes húst egymás mellé, kapott egy csomó fokhagymát, némi vegetát, vizet, meg egy alufóliát. Most már megpárolódtak, levettem a fóliát, pirosra sütöm.
A krumplisalátához apró kis főtt krumplikat vettem készen, 69 cent fél kiló. Gyöngyhagymát tettem közé, a főtt tojás a reggeli maradéka. Szóval némi munka csak a levessel volt.
Igy maradt még idő, hogy a nagy sikerre való tekintettel megismételjem a tegnapi hal mellé tálalt paprikaszószt is.
_________________
poe
|
|
|
2009-10-03 16:44, poe:
Hááát nemmondom, mindezt hétköznapon
Amit kínálsz, elég egy focicsapatnak
Remélem, méltón megdicsérnek?
|
|
|
Itt még csak most készül az ebéd/vacsora, lévén munkanap, mármint nekem. Persze vendég is került, mindjárt kettő, kamionsofőrök és éhesek. Fő a karfiolleves. A sütőben pirul már az oldalas, pulykacomb, karaj, a tejfölös-tojásos-hagymás krumplisalátát most készitem. Desszertnek kapnak frissen vásárolt csokipuddingot. Akinek ez smafu, az ehet barackot, ananászt, datolyát.
_________________ poe
|
|
|
Annyira szeretem a gombát, hogy a gombához is gombát eszem
Ma, ismét külön könyhán voltunk: férj nem eszi a gombát, kapott sav.káposztát sózott hasalja szalonnával benne.
Ez tipikus német eledel, 1x évente megeszem én is, de, hacsak lehet, mást eszem.
Finom párolt gombát ettem nokedlivel.
|
|
|
En csak masoltam az internetröl egy receptet. En maskeppen csinalom, asszem, nem teszek hagymat bele. Epebajos leven kerultem a nyers hagymat, es megszoktam anelkul, es a csalad is igy szokott hozzá.
_________________
bobe a 87 eves 
|
|
|
2009-09-27 11:02, bobe:
Böbice,
ez felénk fokhagymával készül
Igy csapjuk be magunkat, hogy kolbászt eszünk 
|
|
|
Fél kg. tehéntúró, egy juhtúró (ez esetleg el is maradhat, akkor is finom), 10 dkg. vaj, két hagyma, köménymag (nem őrölt, hanem egész) só, pirospaprika.
A vajat érdemes kicsit hamarabb kivenni a hűtőből, mielőtt hozzáfognánk a körözött készítéséhez, mert ha fagyos, nehéz bánni vele.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A túrót a vajjal jól összekeverjük, beletesszük a hagymát, a pirospaprikát, köménymagot - ezt jó bőven, és ízlés szerint a sót.
Az egészet összekeverjük, és már kész is a vacsora.
Tálalhatjuk úgy is, hogy zöldpaprikát kicsumázunk, félbevágjuk, és a körözöttel megtöltjük.
Nagyon finom ízű, és mutatós.
|
|
|
Körözöttet szokott valaki csinálni? Ha igen, megköszönném a receptet.
Hunor
|
|
|
2009-09-21 18:13, Pompéry Berlin:
állami fogadás alkalmából tanultam a Követségen, hogy az almás pite 3x3 cm kockákra vágva és mignon-papírban tálalva kiválóan alkalmas állófogadásra
Kedves Judit, látom, az idök változnak, de a szokások nem.
Jómagam 35 évvel ezelött az akkori kelet-berlini követségen vettem részt egy állófogadáson. (Mi akkor azt mondtuk: aki a fogadást megnyeri, az leülhet. ).
Mit gondolsz, mi volt a Snack?
Pontosan 3x3 cm-es kockákra vágott almáspite! 
|
|
|
Pénteken megint szalonest volt nálunk - ezúttak 44 résztvevövel. (Téma a 20 évvel ezelötti határnyitás okai és körülményei.) Ugyan a vendégek szellemi táplálékra jönnek, de azért valami rágycsálnivalót mégis kell adni. És mivel esküdt ellensége vagyok a mindenféle csipszeknek, sósrudaknak és sós mogyoróknak, ezért van mindig házilag gyártott
1.) pogácsa
2.) most leveles tészta/rudacska helyett sonkás-sajtos kugkóf szeletelve
3.) almás pite Nagymama receptkönyvéböl.
(Utóbbit egy héttel ezelött kipróbáltam már családunk újsütetü kedves orosz baritonján, akinek annyira izlett, hogy megette a fél tepsit - a másik felét becsomagoltam neki. Erröl alább már beszámoltam.)
Nos, a hét eleji - ugyeneme témában szervezett - állami fogadás alkalmából tanultam a Követségen, hogy az almás pite 3x3 cm kockákra vágva és mignon-papírban tálalva kiválóan alkalmas állófogadásra, ugyanis így kézböl ehetö tányér, eszcajg (gyengébbek kedvéért: Eßzeug) és egyéb segédeszközök nélkül. Ott még volt túrós pite is, de én ezt pénteken mellöztem. (Csak almafáink vannak, idén különösen böven termöek, teheneink nincsenek.)
Persze macerás több tepsinyit kb. 150 apró kockára vágni és pralinés mütyürbe tenni. De megérte. Bár ami igaz, az igaz: én ma már rájuk sem bírtam nézni.
|
|
|
2009-09-20 09:07, egyedls:
...és végtelenül szerény...
Igen, de mindig megvárom, amíg ezt a hodolóim hozzáfüzik. 
|
|
|
2009-09-19 22:02, amadeus:
-
...és végtelenül szerény... 
|
|
|
2009-09-20 06:12, Ferencz Zsuzsanna:
Nem szoktam a névadással fáradni, hiszen ritkaság, hogy valami ételt kétszer ugyanúgy sikerüljön elkövetnem.
_________________ poe
|
|
|
2009-09-18 17:57, poe:
-
Ma megint főztem valamit
Kedves Poe, milyen nevet adtál annak a költeménynek?
|
|