2018. október 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 17:23   
2009-08-16 17:19, perec:
-

Amúgy a félrefordításnak nem vagyok híve amikor étlapról van szó (egyébként sem). Fordított esetben elég rosszul esne, ha az én gyomrom állóképességét tesztelnék ilyen módon!
-

Igen, alapvetően én sem vagyok híve, de ez nem annyira becsapós... mármint abból indulok ki, hogy az lenne az, ha úgy etetnének meg valamit valakivel, hogy tudják, biztosan nem szereti (vagy mint ahogyan velem nagyon régen tették, palacsintát sóval, borssal töltötték a lekváron mellett ).

Hunor

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 17:19   
2009-08-16 16:51, hunor:
-
Persze, Karl May.
És tudatos ferdítés részemről: emlékszem, hogy amott medvetokányról írtál. Karl May inkább a grizzlymedve talpát emlegette, nem? Lehet, hogy az kicsit zamatosabb, mint a barnamedvéé.

Amúgy a félrefordításnak nem vagyok híve amikor étlapról van szó (egyébként sem). Fordított esetben elég rosszul esne, ha az én gyomrom állóképességét tesztelnék ilyen módon!

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 16:51   
2009-08-16 16:42, perec:
-

Pizza a medvetalp helyett? Hmm.

-

Érdekes, Ubuge barátnője is rögtön medvetalpra gondolt. Ez Karl Maytól, vagy

Két hét múlva (elvileg) jönnek német ismerősök, az étlapon (ha jól emlékszem) nincsen német nyelv, így lehet, hogy letesztelem, ajánlom nekik, mint disznó, vagy ilyesmi... Ha sikerül, beszámolok az eredményről, reakciókról.

Egyébként még én sem ettem, kiváncsi vagyok, hogy milyen lehet.

Hunor

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 16:42   
2009-08-16 16:29, hunor:
-
"ami hús a tányéron, az lehetett valaha kutya is."

Ehhez nem kell Romániáig menni, sajnos általános dolog. Kazalnyi irodalma van az élelmiszerek globális machinálásának és pancsolásának.

Pizza a medvetalp helyett? Hmm.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 16:32   
2009-08-16 16:29, hunor:
-
San Gennaro a helyiség neve, olasz étterem olasz tulajdonossal.
-

Én csak a vérét ismerem, de az regény, nem pizza és a szerzöje sem olasz, hanem Márai.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 16:29   
2009-08-16 16:15, perec:
-

"Vágómedve??"

Igazi, csak Romániában sokszor szokták mondani, ami hús a tányéron, az lehetett valaha kutya is.

"Sajnos most már csak jövőre lehet kóstolóról szó, ha még akkor is áll a meghívás. "

A meghívás áll, maximum máshol és mást. Bár a pizza itt nagyon finom, száraz, vékonytésztás. San Gennaro a helyiség neve, olasz étterem olasz tulajdonossal.

Hunor

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 16:15   
2009-08-16 16:08, hunor:
-
Vágómedve??
Sajnos most már csak jövőre lehet kóstolóról szó, ha még akkor is áll a meghívás.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 16:08   
2009-08-16 16:00, perec:
-

Az még hátul ugatott, három személy (mondjuk ez megvolt), és egy nappal korábbi rendelés szükséges hozzá.

Ha majd errefele jársz, csak szólj előtte, és kipróbálhatjuk.

Hunor

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 16:07   
2009-08-16 15:50, bobe:
-

Melyik a gyenge pont?

Hunor

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 16:00   
2009-08-16 15:31, hunor:
-
Ezek szerint a medvetokányről csak beszélgettetek, kóstoló nem volt? Esetleg a receptjét tanulmányoztad?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 15:50   
Hunor ez övön aluli ütes
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-16 15:31   
Ma is volt ebéd: zöldbableves, csirkemell rizzsel. Ennél változatosabban alakult a desszert, vargabéles, meggyes-túrós szelet, valamint dobostorta.

Hunor

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-14 18:48   
2009-08-13 15:54, Lollo:

Nagyon szívesen küldök német recepteket, mivel én is azokat használom.
Igen, a Käsekuchenjük egyedülálló!
Vagy bejelentkezel a webkoch.de-hez és ingyen letöltöd a csodálatos recepteket.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-14 18:40   
Kapros tökfőzelék bundáskenyérrel, és csirkemell.

Hunor

 
 Lollo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 15:54   
2009-08-13 15:29, poe:
-
Szia, kosz a tippet ezzel a peppe zuzott hagymaval, ki fogom probalni. Egyebkent minden egyebet a mami kedve szerint probalok csinalni. Miutan a fia kijelentette, hogy a besamellkartoffel tul zsiros a maminak, hat megcsinaltam a habarasos magyar krumplifozeleket, es azota a mami csak magyar besamellkartoffelnek hivja, es szivesen eszi. Zsiradek nelkul. Egyebkent nagyon egyszeru a konyhajuk, ugyertem egy egyszeru fottkrumpli, kis fuszeres turoval, tokeletesen eleg neki ebedre. Meg kell mondanom, nekem is izlik. Otthol ezt nem ismertem. Szereti a leveseimet, nem mirelit zoldsegbol dolgozom, hanem mindig frisset veszek, en is szivesen ragcsalom csak a repat nyersen, meg eszem a salatat, tehat mindig van itthol friss zoldseg, es abbol sokkal jobb a zoldsegleves. Meg az illata is mas. Imadja a pizzamat, eloszor nem tudtam miert oriasi melo neki a pizzateszta, de aztan rajottem, azert, mert neki nem mindig sikerulhetett jol a keltteszta. De az a lenyeg, az barmikor johet. Van egy specialis pizzam, a pizzatesztat toltelekkel egyutt feltekerem mint egy makoskalacsot, aztan trapez alakula vagom, es ugy sutom meg. A vegredmeny, mint ha valami hazi toltott zsomle lenne, es isteni finom. Ezt boldog boldogtalannak ajandekozza, ha jonnek hozza latogatoba, mert mindig sokat csinalok egyszerre, es lefagyasztom, aztan csak fel kell melegiteni, es isteni.
A gondom a turoval van, egesz mas az allaga, mint az otthoninak. Imadom a Käsetortajukat, mar probalkoztam vele, hogy hogy is kell csinalni, de hasznalhato recept nelkul, csak ugy szabadon a gondolataim utan, es meg lehetett ugyan enni, de nem olyan volt, amit elkepzeltem. Szoval valahonnan keriteni kell rendes receptet.
_________________
Lollo

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 15:29   
2009-08-13 15:07, Lollo:

Szia Lollo

Idestova 20 éve már, hogy nem pirítok zsíradékban hagymát. A háztartási robotgéppel nagyon apróra, szinte péppé zúzom, fokhagymával, friss paprikával együtt. Ezt kevés vízben pár percig párolom, továbbiakban minden ugyanúgy készül, mint a pörkölt, gulyás, tökfőzelék, lecsó, stb. Az eredmény ízre ugyanolyan, mint "magyarosan" zsíros társai, csak a gyomornak sokkal könnyebb. Próbáld ki egyszer.

A maminak meg annyiban igaza van, hogy ha már szereti a vajat, meg a sült krumplit, legalább a többi ételből maradjon ki a zsíradék, azzal is spórolja a koleszterint, kalóriákat. Sok kicsi sokra megy.

A német, holland, stb konyha ugyanolyan jó, mint a miénk, csak nem nekünk, hanem nekik. Ha te azon nőttél volna föl, te se tudnál mást elképzelni. Gondolj például arra, hogy sokan a spenótot cukorral szeretik, én "meghalnék" tőle. A töltött paprikát a férjem csak sósan, én kizárólag édesen! Szóval ha neki főzöl, akkor az ő ízlése az etalon, nem?

_________________
poe

 
 Lollo  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 15:07   
Az en fozesi tudomanyomnak Loremami /O a gondozottam, masodik gyerekem / alaposan feladta a lecket. Ad egy, nem eszik olajjal keszult etelt ( erdekes, az etteremben nem fujjogott a Pommes miatt de nem akartam kedvet szegni, hogy lam lam megiscsak jo az olajjal keszult kaja, es csak egy decens vigyort eresztettem meg ) ad ketto, neki minden zsiros, lehetoleg minel kevesebb zsiradekkal kell fozni. ( a sajt melle pedig kanalszamra eszi a vajat! nekem ez magas, hol itt a logika? vagy ez specialis nemet logika? en ehhez tul szoke vagyok!)
Szoval van min torni a fejem, hogy a fenebe csinaljak gulyast semmi zsiradek nelkul?
Aztan nekialltam gulyast fozni, kicsi olajjal persze, sutyiba,aztan az olajat gyorsan a helyere, es mikor hallottam hogy jon ki a mami konyhaba, az olajon dinsztelodo hagymahoz adtam egy kis vajat, egybol igazi vajillat toltotte be a konyhat, es a mami is megnyugodott, hogy vajjal fozok nem olajjal ! es nagyon izlett neki, azota mar tobbszor is kellett csinalni.
Szoval muszaj kreativnak lenni! De legjobban az tetszett, mikor nagy ahitattal mondta, hogy most besamellkartoffelt fogunk csinalni, en csak neztem mi az, aztan nevettem egy jot, mikor kiderult, hogy krumplifozeleket eszek, csak nem olyan finom ezzel a besamellel, meg azzal a vacak fehermartassal, mint otthol tejfeles habarassal. Ennyit a nemet fozesi tudomanyrol:)
_________________
Lollo

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 14:27   
Most sül a németektöl tanult sziváskalács

Mi nagyon beilleszkedtünk és amit szeretünk, azt megis esszük

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 10:52   
2009-08-13 10:25, poe:
-

Dehogy is!!!! Az a kolbász, amelyikből a kerítést csinálják, csak a mesében létezik!
Te elhitted??? Az anyukád ugyancsak jó mesélő volt...

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 10:25   
2009-08-13 06:56, egyedls:

A kolbászfát is ültetik?
_________________
poe

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 06:56   
2009-08-11 21:39, poe:
-

Erről jut eszembe, hogy ihon az ősz és már javában készítik a talajt az őszi tarhonya vetéséhez...Reméljük, jó termés lesz ismét

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-13 00:02   
2009-08-12 22:36, perec:

Hogyne, bár nem sok és darálva

_________________
poe

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-12 22:36   
2009-08-11 21:39, poe:
-
"Itt megunhatatlan tarhonya volt az ebéd, természetesen kovászos uborkával."

Kolbi is volt benne remélem?

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-11 21:39   
Itt megunhatatlan tarhonya volt az ebéd, természetesen kovászos uborkával.

_________________
poe

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-11 20:31   
2009-08-11 18:23, hunor:
-

Éspedig zöldlecsó tojással!
Legalább öt napja nem volt a menűmön zöldbabfőzelék! Holnap ismét ő következik...

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-11 19:31   
2009-08-11 18:48, hunor:

...az elmúlt két hét során például mindig csirkemellet ettem,

-
Szegény! A csirkemell igencsak száraz dolog. ennél már csak a pulyka szálkásabb.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-11 18:48   
Én is szeretem, bár ez nem sikerült elég fűszeres... (sima, és nem paprikás kolbász lehet az oka).

Sajnos sokkal nem járulhatok hozzá a topik fenntartásához, nem a legváltozatosabb a főzőtudomány, az elmúlt két hét során például mindig csirkemellet ettem, ezt meg csak nem írhatom be mindennap.

Hunor

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-11 18:31   
2009-08-11 18:23, hunor:
-
Ó, az nagyon jó!!! Én is gyakran elkövetem.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-11 18:23   
Lecsó, rizs.

Hunor

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-08-11 12:55   
2009-08-11 12:12, amadeus:
-


Ami a halféleségeket illeti, ide passzoló anekdota:
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=7818&forum=26&19

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó