2018. július 23. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-16 15:47   
2009-07-16 15:38, soregizsu:

Nekem a tartós lángos tetszik. Itt a receptje
Tartós lángos

Hozzávalók:

- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 pohár kefir
- ½ l tej
- 3 kávéskanál só
- 1 tojás

Elkészítése:

Meglangyosítjuk a ½ l tejet. Egy bögrébe belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk egy mokkás kanál cukorral, és ráöntünk egy kevés tejet. Hagyjuk fölfutni. Egy tálba szórjuk a lisztet, belekeverjük a sót. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, az élesztős tejet, és a többi tejet, ami maradt. Jól összegyúrjuk a tésztát. Ha már jól összedolgoztuk, beolajozzuk a kezünket, és az egész tésztát jól bekenjük olajjal. Nejlonzacskóba tesszük és hűtőbe rakjuk. 24 óra múlva süthetünk belőle. 2 hétig eláll a hűtőben.
Kefir helyett yoghurttal készítem.

_________________
poe

 
 soregizsu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-16 15:38   
Sziasztok!

Tud valaki egy jó lángos receptet mert amiket eddig találtam a neten ehetetlen!!
_________________

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-15 15:59   
2009-07-15 12:44, maryanne:
-

Nem etted meg a sóskát?! És felnőttél?
A változatosság kedvéért ma zöldlecsó volt a kínálat a panziómban...

 
 maryanne  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-15 12:44   
En nem szeretem a mai napig a soskat. Gyerekkoromban sem ettem meg. Erdekes, amikor a Jugendfarmon a gyerekeknek soskabol Lasagnat csinaltunk, megdöbbentöen hamar megteltek a szemetes vödrök. Lehet, hogy megsem a soskan mulott? :razz

En ma csaszarmorzsat csinaltam (lekvarral, cukorral ettük).

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-15 10:09   
Tegnap is ilyen fülledt meleg volt, férj megnézte a halastavat és talált benne szép keszegeket
Ma, ressre sütöm, ez lesz rakott brokolival az ebéd.

 
 boszildi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-14 18:58   
2009-07-08 20:18, poe:

Vevő vagyok rá.

 
 boszildi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-14 18:57   
2009-07-08 09:52, poe:

Gyerekkoromban hetente kétszer ettem sóskát, tojáshabarással és főtt krumplival.
Finom volt.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-14 16:46   
Nem főztem/ sütöttem, de az imént ettem: majonézes vinette.

Hunor

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-09 13:28   
2009-07-07 14:35, miazse:
-

Igen ,nemsokara forditom

hozzavalok:
150g vaj(margarin)
3 decliliterliszt(errefele deciben mérünk )
1/4 dl víz

töltelék:
sargabarack kb 1 kilonyi vagy egy nagy doboz konzerv
50g marcipán (reszelve a nagyobbik reszelön)
Összekavarom gyorsan a vajat a liszttel es a vizzel, majd 1 orara hutöbe teszem pihenni.
225 fokra felmelegitem a sütöt a massza2/3-át belenyomkodom egy pajformaba, vekony alufóliacsikot teszek a szelere ne egjen meg. Elösütöm 10 percet,majd beleteszem a felbarackokat, ráreszelem a marcipánt,es a massza megmaradt reszet nyujtom, majd rácsozom a pájt vele. 15 percet ujra sütöbe teszem. Vanilasodóval, fagyival mennyei finom.
Ha friss barackbol csinalod akkor kis cukros szirupban fözd meg picit a barackokat egy -ket perc gondolom eleg
Jó étvágyat
marcipán:

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-08 23:11   

_________________
Photobucket

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-08 20:18   
2009-07-08 20:10, perec:

Ideje lenne egy befektetésnek

_________________
poe

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-08 20:10   
2009-07-08 09:52, poe:
-
Én meg főtt tojással gondoltam. Krumpli helyett kenyér, illetve krumpli akkor, ha lesz, aki megpucolja.

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-08 11:00   
2009-07-08 09:52, poe:
-
Tojáshabarással? Ez új.

Pedig megy az. Egyik kézben fakanál, a másik kézzel tojáshabargatás..
A tükörtojás fözés közben már komplikáltabb.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-08 09:52   
Tojáshabarással? Ez új. A sóskát én is nagyon szeretem, de nálam a tojás tükrösen kerül a tetejére. Mellé pedig kötelezően főtt krumpli.
_________________
poe

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-08 08:15   
2009-07-07 22:39, perec:
-

Na, végre! Nincs eredetibb és természetesebb házi étel, mint a sóska egy kis tojáshabarással. Semmi idegenanyag, csak a só és a fakanál! Nálam korlátlan mennyiségre van igény belőle télen-nyáron!

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-07 22:39   
2009-07-07 10:03, egyedls:
-
Na, és a sóska tojással?
-
Az is jó. Már régóta fenem rá a fogam, de nemsokára lesz sóska a kertben. Hozzáteszem, gyerekkoromban meg nem ettem volna.

 
 miazse  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-07 14:35   
2009-07-04 14:33, bobe:

Lehet a receptet megkapni?

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-07 10:03   
Na, és a sóska tojással?
 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-06 22:40   
2009-07-06 16:11, poe:
-
Mi mást mondhatnék, mint azt, hogy örülök, hogy senkinek nem tört bele a foga!


 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-06 16:11   
2009-07-05 16:28, poe:

Még egy pillanatra perec
Másnapra határozottan javult az állaga, a vendégeim meglátták, kóstolták, kértek még. Az utolsó morzsáig elfogyott, szóval nem vallottam szégyent vele. Kösz a receptet, mindneképpen lesz folytatása a kísérletnek.
_________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-06 10:14   
Azt hiszem, jobb nem tudni, mi miből és hogyan készül. Akik jártak már étel-italgyárban, esetleg dolgoztak konyhán, azok tudják, miről beszélek. Nem mintha a mezítlábas szőlő- és káposztataposás sokkal gusztusosabb és egészségesebb lett volna, meg a falusi pék se volt mindig steril, hogy a kolbászbél mosását ne is emlegessem
De arról nem tudósított akkoriban még a média.

Amit jóízűen megeszünk, az talán nem árthat
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-06 10:00   
De jo volt Ceausescu idejeben, örultunk, hogy ennivalohoz jutottunk, sose gondoltunk arra miböl van A margarinnak petroleumize volt, a csirkehus altalaban kekszinu, az olaj annyira zavaros, hogy mar nem is lehetett olajnak nevezni, a tej atlatszo kekes szinu volt, gondolom jol felvizezve, mert ugye az elado is meg kellett eljen. Nem sorolom tovabb. Itt is egyik botrany a masikat eri, mi meg eszunk.


_________________
bobe a 87 eves

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-06 07:06   
Sóska (valódi) tojással (valódi házi), kenyér, saját sütésű, bár a hozzávalókat kénytelen vagyok a boltban megvenni. A víz a csapból jön, de hogy hol és mi megy bele, azt ugyancsak nem tudom...
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-06 03:35   
- Hideg meggyleves
- Rizses lecsó
- Gyümölcsegyveleg analóg* tejszínes-tejfölös szószban (olyan volt ízre, mint nagyanyám boszorkánykrémje)

* A legújabb n.o.-i élelmiszerbotrány szerint a német pizzeriákban nemcsak a sajt nincs sajtból - ú.n. "analóg" sajt -, hanem a pizza con prosciutto sonkája sem sonka, hanem 40%-ban valami helyettes --> "analóg"

 
 boszildi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-05 20:41   
2009-07-04 14:49, poe:

Ma nálunk is rizseshús volt.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-05 18:42   
Szakácskönyvet olvasok. Azt mondja, hogy:

...tálaláskor a tányérokba tesszük a vastagabb csíkokra rágott csirkemellet...

Erre találták ki vajon a szájbarágó kifejezést?
_________________
poe

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-05 16:28   
2009-07-05 00:34, perec:

Mikrót még nem próbáltam.
A perecekkel siettem, mert reggel akartam frissen. A perec friss is volt, csak én nem kicsit hagytam a tepsiben kelni, tán 10-15 percet.
A lecsorgó egyszerű mint a pofon: 3 kávéskanál liszt, 1 kávéskanál só és annyi víz, hogy csurgós anyagot kapjál. Csomómentesre kevered és rácsurgatod a perecekre, sütöd még pár percig. Szerintem a pogácsát se rontaná el

_________________
poe

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-05 00:34   
2009-07-04 14:47, poe:
-
Hát nem tudom, mi lehet az oka, hogy nem keltek meg a pereceid. Én néha szoktam őket hagyni, keljenek kicsit, mielőtt sütőbe kerülnek. Többnyire igazából azért, mert elmászkálok közben valamerre. Hogy csináltad a nosztalgikusan lecsorgó sós öntetet?

Ha már az élesztőről esett szó: ma nem lett volna elég idő a szokásos módon megkeleszteni az élesztős tésztát, ezért a mikróban néhányszor "megsugarazva" sikerült megkeleszteni, persze a legalacsonyabb fokozaton, 100 W-on. Tartottam tőle, hogy tönkremegy, de nem.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-04 16:13   
Jövök, hozom a maradék pereceket
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2009-07-04 15:37   
2009-07-04 14:43, poe:
-
2009-07-04 14:33, bobe:

Barackos pie?

-
Eltalaltad Gyere, kapsz te is

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó