|
2009-07-15 15:59, egyedls:
-
Hihetetlen, de igy van!!!
|
|
|
2009-07-16 15:38, soregizsu:
-
Szerintem ha egy kis fött krumplit a tesztahoz teszel, akkor a langos finomabb. Ha elkeszült, megkenheted tejföllel, es reszelt sajtot tehetsz ra.
|
|
|
Megvolt az idei év első szilvásgombóca.
Hunor
|
|
|
2009-07-16 15:38, soregizsu:
Nekem a tartós lángos tetszik. Itt a receptje
Tartós lángos
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 pohár kefir
- ½ l tej
- 3 kávéskanál só
- 1 tojás
Elkészítése:
Meglangyosítjuk a ½ l tejet. Egy bögrébe belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk egy mokkás kanál cukorral, és ráöntünk egy kevés tejet. Hagyjuk fölfutni. Egy tálba szórjuk a lisztet, belekeverjük a sót. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, az élesztős tejet, és a többi tejet, ami maradt. Jól összegyúrjuk a tésztát. Ha már jól összedolgoztuk, beolajozzuk a kezünket, és az egész tésztát jól bekenjük olajjal. Nejlonzacskóba tesszük és hűtőbe rakjuk. 24 óra múlva süthetünk belőle. 2 hétig eláll a hűtőben.
Kefir helyett yoghurttal készítem.
|
Sziasztok!
Tud valaki egy jó lángos receptet mert amiket eddig találtam a neten ehetetlen!!
2009-07-15 12:44, maryanne:
-
Nem etted meg a sóskát?! És felnőttél?
A változatosság kedvéért ma zöldlecsó volt a kínálat a panziómban...
|
|
|
En nem szeretem a mai napig a soskat. Gyerekkoromban sem ettem meg. Erdekes, amikor a Jugendfarmon a gyerekeknek soskabol Lasagnat csinaltunk, megdöbbentöen hamar megteltek a szemetes vödrök. Lehet, hogy megsem a soskan mulott? :razz
En ma csaszarmorzsat csinaltam (lekvarral, cukorral ettük).
|
|
|
Tegnap is ilyen fülledt meleg volt, férj megnézte a halastavat és talált benne szép keszegeket
Ma, ressre sütöm, ez lesz rakott brokolival az ebéd.
|
|
|
2009-07-08 20:18, poe:
Vevő vagyok rá.
|
|
|
2009-07-08 09:52, poe:
Gyerekkoromban hetente kétszer ettem sóskát, tojáshabarással és főtt krumplival.
Finom volt.
|
|
|
Nem főztem/ sütöttem, de az imént ettem: majonézes vinette.
Hunor
|
|
|
2009-07-07 14:35, miazse:
-
Igen ,nemsokara forditom
hozzavalok:
150g vaj(margarin)
3 decliliterliszt(errefele deciben mérünk )
1/4 dl víz
töltelék:
sargabarack kb 1 kilonyi vagy egy nagy doboz konzerv
50g marcipán (reszelve a nagyobbik reszelön)
Összekavarom gyorsan a vajat a liszttel es a vizzel, majd 1 orara hutöbe teszem pihenni.
225 fokra felmelegitem a sütöt a massza2/3-át belenyomkodom egy pajformaba, vekony alufóliacsikot teszek a szelere ne egjen meg. Elösütöm 10 percet,majd beleteszem a felbarackokat, ráreszelem a marcipánt,es a massza megmaradt reszet nyujtom, majd rácsozom a pájt vele. 15 percet ujra sütöbe teszem. Vanilasodóval, fagyival mennyei finom.
Ha friss barackbol csinalod akkor kis cukros szirupban fözd meg picit a barackokat egy -ket perc gondolom eleg
Jó étvágyat
marcipán:

|
|
|
2009-07-08 20:10, perec:
Ideje lenne egy befektetésnek
|
-
Én meg főtt tojással gondoltam. Krumpli helyett kenyér, illetve krumpli akkor, ha lesz, aki megpucolja.
|
|
|
-
Tojáshabarással? Ez új.
Pedig megy az. Egyik kézben fakanál, a másik kézzel tojáshabargatás..
A tükörtojás fözés közben már komplikáltabb.
|
|
|
Tojáshabarással? Ez új. A sóskát én is nagyon szeretem, de nálam a tojás tükrösen kerül a tetejére. Mellé pedig kötelezően főtt krumpli.
_________________ poe
|
|
|
2009-07-07 22:39, perec:
-
Na, végre! Nincs eredetibb és természetesebb házi étel, mint a sóska egy kis tojáshabarással. Semmi idegenanyag, csak a só és a fakanál! Nálam korlátlan mennyiségre van igény belőle télen-nyáron!
|
|
|
2009-07-07 10:03, egyedls:
-
Na, és a sóska tojással?
-
Az is jó. Már régóta fenem rá a fogam, de nemsokára lesz sóska a kertben. Hozzáteszem, gyerekkoromban meg nem ettem volna.
|
|
|
2009-07-04 14:33, bobe:
Lehet a receptet megkapni?
|
|
|
Na, és a sóska tojással?
|
|
|
2009-07-06 16:11, poe:
-
Mi mást mondhatnék, mint azt, hogy örülök, hogy senkinek nem tört bele a foga!
|
|
|
2009-07-05 16:28, poe:
Még egy pillanatra perec
Másnapra határozottan javult az állaga, a vendégeim meglátták, kóstolták, kértek még. Az utolsó morzsáig elfogyott, szóval nem vallottam szégyent vele. Kösz a receptet, mindneképpen lesz folytatása a kísérletnek.
_________________ poe
|
|
|
Azt hiszem, jobb nem tudni, mi miből és hogyan készül. Akik jártak már étel-italgyárban, esetleg dolgoztak konyhán, azok tudják, miről beszélek. Nem mintha a mezítlábas szőlő- és káposztataposás sokkal gusztusosabb és egészségesebb lett volna, meg a falusi pék se volt mindig steril, hogy a kolbászbél mosását ne is emlegessem
De arról nem tudósított akkoriban még a média.
Amit jóízűen megeszünk, az talán nem árthat
|
De jo volt Ceausescu idejeben, örultunk, hogy ennivalohoz jutottunk, sose gondoltunk arra miböl van A margarinnak petroleumize volt, a csirkehus altalaban kekszinu, az olaj annyira zavaros, hogy mar nem is lehetett olajnak nevezni, a tej atlatszo kekes szinu volt, gondolom jol felvizezve, mert ugye az elado is meg kellett eljen. Nem sorolom tovabb. Itt is egyik botrany a masikat eri, mi meg eszunk.
|
Sóska (valódi) tojással (valódi házi), kenyér, saját sütésű, bár a hozzávalókat kénytelen vagyok a boltban megvenni. A víz a csapból jön, de hogy hol és mi megy bele, azt ugyancsak nem tudom... 
|
|
|
- Hideg meggyleves
- Rizses lecsó
- Gyümölcsegyveleg analóg* tejszínes-tejfölös szószban (olyan volt ízre, mint nagyanyám boszorkánykrémje)
* A legújabb n.o.-i élelmiszerbotrány szerint a német pizzeriákban nemcsak a sajt nincs sajtból - ú.n. "analóg" sajt -, hanem a pizza con prosciutto sonkája sem sonka, hanem 40%-ban valami helyettes --> "analóg"
|
|
|
2009-07-04 14:49, poe:
Ma nálunk is rizseshús volt.
|
|
|
Szakácskönyvet olvasok. Azt mondja, hogy:
...tálaláskor a tányérokba tesszük a vastagabb csíkokra rágott csirkemellet...
Erre találták ki vajon a szájbarágó kifejezést?
_________________ poe
|
|
|
2009-07-05 00:34, perec:
Mikrót még nem próbáltam.
A perecekkel siettem, mert reggel akartam frissen. A perec friss is volt, csak én nem kicsit hagytam a tepsiben kelni, tán 10-15 percet.
A lecsorgó egyszerű mint a pofon: 3 kávéskanál liszt, 1 kávéskanál só és annyi víz, hogy csurgós anyagot kapjál. Csomómentesre kevered és rácsurgatod a perecekre, sütöd még pár percig. Szerintem a pogácsát se rontaná el