|
2009-07-04 14:47, poe:
-
Hát nem tudom, mi lehet az oka, hogy nem keltek meg a pereceid. Én néha szoktam őket hagyni, keljenek kicsit, mielőtt sütőbe kerülnek. Többnyire igazából azért, mert elmászkálok közben valamerre. Hogy csináltad a nosztalgikusan lecsorgó sós öntetet?
Ha már az élesztőről esett szó: ma nem lett volna elég idő a szokásos módon megkeleszteni az élesztős tésztát, ezért a mikróban néhányszor "megsugarazva" sikerült megkeleszteni, persze a legalacsonyabb fokozaton, 100 W-on. Tartottam tőle, hogy tönkremegy, de nem.
|
|
|
Jövök, hozom a maradék pereceket
_________________ poe
|
|
|
2009-07-04 14:43, poe:
-
2009-07-04 14:33, bobe:
Barackos pie?
-
Eltalaltad Gyere, kapsz te is 
|
|
|
2009-07-02 19:35, boszildi:
Gyümölcsleves, rizses hús sok zöldséggel, uborkasaláta, puding. Ez lett a menü.
_________________
poe
|
|
|
Pereckém, megsütöttem ma reggel - álmos fővel - a druszáidat. Jók lettek, sósak lettek, de elég szárazak, nem keltek meg, pedig friss élesztőt használtam hozzá. Olyan jó keksz állagúak lettek. Biztosan valamit elrontottam, de mit? A gyerekek az oviban mindenesetre élvezték az "igazi "perecet", pláne, hogy egy másik receptből kölcsönvettem a nosztalgikusan lecsorgó sóöntetet is. Szerencsére csurgott mellé jócskán, így nassoltam reggelire, ebben a hőségben kell a sópótlás
_________________ poe
|
|
|
2009-07-04 14:33, bobe:
Barackos pie?
|
|
|
Nalunk többek között ilyesmi keszul:
lehet talalgatni
|
|
|
Mi, ma grillezni akartunk a teraszon.
Az idő arravaló, ki kell használni.
Minden az asztalra készítve, a vegyes saláta készen, de a grill nem melegszik
Nekem csirkecsomb lett volna, férj, hasaalját szet.
Ami plusz bosszantó, nics 2 hónapja, hogy vettük!
Elővettem a nagy pfandlit és megsütöttem mindet hagyományos módon, de kint ettük meg
Holnap, a sportünnepen ebédelünk németesen:
Savanyú sült, gombóc és párolt vöröskáposzta.
Utóételt, az asszonysereg viszi, én tiramisut gyártottam, már a hűtőben érik.
|
|
|
2009-07-02 19:05, bovi:
-
Itt főztek, sütöttek (nem én)!
Flekken fokhagymás szósszal, utána pedig bundás alma.
Hunor
|
|
|
2009-07-03 20:36, perec:
Hálás köszönet, tudtam én, kihez kell fordulni
_________________ poe
|
|
|
2009-07-02 19:17, poe:
-
Keresd a receptesben
|
|
|
2009-07-02 19:17, poe:
Pörkölt csirkéből?
|
|
|
2009-07-02 19:05, bovi:
Jaj dehogynem, csak lusták voltunk beírni
Két napig ettem sóskát, krumpit, tükörtojást, másik két napig brokkolikrémlevest, fasírtot ala Bakonyi (borsós-gombás-tejfölös mártásban), holnap sajtos tészta lesz, de mit főzzek szombat estére? Vendégek jönnek és nagyon meleg van. Valami egyszerűt, nagyszerűt kéne kitalálni. Más ügyből kifolyólag perecekre lesz szükségem szombaton. Nincs valakinek egy "működőképes" receptje? Pereckének esetleg, hiszen nomen est omen?
_________________ poe
|
|
|
Háááááááááát itt nem főzött senki az elmúlt napokban
Mivel én szabin voltam, igazoltan távol, de Ti????
Ma, már begyujtottam a tűzhelyet és rizseshúst főztem, hozzá fejessláta volt, de előtte is volt egy jó kis karfiol leves.
Ebben a hőségben kell a folyadék!
Hogy tényleg ne hiányozzon a folyadék, ittunk az ebédhez egy pohár francia vöröset is:-)
|
|
|
2009-06-15 10:50, egyedls:
-
A pa´rja meg a www.mindmegitta.hu
|
|
|
A mititejt én is ismerem, jó fokhagymás szószt kaptam hozzá, és puliszkát is. Mondhatom, nagyon finom volt.
Elötte lehet inni egy pohárka cujkát is, étvágycsinálónak!
|
|
|
2009-06-10 19:54, egyedls:
-
2009-06-10 15:23, maryanne:
-
Köszi szepen, az eredmenyröl majd kesöbb szamolok be.
|
|
|
2009-06-13 19:55, bovi:
-
Köszönöm szépen Bovi, jól hangzik a recep a szakácskönyvesben. Ki fogom próbálni. Jöhet több is ha van, sőt izsópos is, ha olyan is van (és persze amikor időd is akad).
|
|
|
2009-06-15 12:24, bobe:
-
EZ AZ! Ügyes vagy, köszönöm!
Igérem, nem foglak zaklatni mindenféle evidens problémával!
Ajándék a gyors és hatékony válaszért:
(Sírfelirat:) Éppen a konyhában kavarta a rántást, amikor a halál tett rajta egy rántást. Tamási Áron gyűjtése.
|
|
|
http://www.mindmegette.hu/index.php
peldaul
_________________ 
|
|
|
SOS!!! A közelmúltban valaki feltett egy linket, amelyen bármilyen étel alapanyag nevének beírására számtalan kiváló recept ugrott elő.
A gépemet vírusos Windowshártya gyulladás miatt újra kellett installálni, eközben elvesztettem a Kedvencek regiszteremet, benne a kedvelt linkemmel.
Aki emlékszik, kérem, írja meg! (mert különben minden bajommal titeket foglak zaklatni!).
Köszönöm 
|
|
|
Néhany etel, amibe csombor jar: tökfözelek, minden kapsztaeledel, a mititei (kolbaszkak, hasonlit a scsevabcsicsara, de en jobban szeretem a mititeit), es nem utolsosorban a véreshurka.
|
|
|
Ma ismét eljött a petrezselymes fasírt napja. Legyártok vagy 50 db-ot és mehetnek a jégre szebb napokra várva...
|
|
|
2009-06-13 17:20, perec:
Nem tud valaki egy-két jó csomboros receptet?
Van egy füszeres könyvem, ahol a csombor egyenlő a borsikafüvel
Ezt a németek nagyon gyakran használják, mint Bohnenkreut-ot.
Alig van recept, amiben ez ne lenne.
Ők a zöldbabot is elteszik télire, mint mi a káposztát. Ne kérdezd milyen illat van a házban, ahol azt főzik
Mielőtt házunk lett, lakbérben laktunk 10 évig németeknél, onnan a tapasztalat
A "székely leves" receptet a másik oldalon leírom, ami a könyvemben van.
|
|
|
A 'reciről' jut eszembe. Az idén lesz csomborom! Nem tud valaki egy-két jó csomboros receptet?
|
|
|
2009-06-10 15:23, maryanne:
-
OK, ld. a Szakácskönyv c. topicban!
|
|
|
2009-06-10 13:59, egyedls:
-
Engem erdeklene hogyan csinalod a szekelykaposztat. Ird meg legy szi. Köszi
|
|
|
...székelykáposzta a lá egyedls...
|
|
|
2009-06-10 11:05, poe:
-
...és legalább meg is lehet enni...
|
|
|
Ma grillezett csirkecomb volt tésztasalataval ( fött teszta, paradicsom ,paprika,hagyma, mozarellagolyok fuszerek, olivaolaj stb)
http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00077/pastasallad2-174509-_77983w.jpg
-ilyesmi
|
|