|
Kedves Böbe, tegnap kürtőskaláscsot ettem, és nem is tudtam, hogy helyetted tettem ezt...
|
|
|
Én ezt kivánom
http://www.szabadsag.ro/szabadsag/upload/picture/591/591_big.jpg
Nem főzünk? Íme:
Kaptam ajándékba, talán idén utoljára egy tarisznya sóskát. Isteni lett, korlátlan mennyiséget tudok enni belőle.
Aztán, hirtelen felindulásból előkaptam és kiolvasztottam 1 kg darálthúst. Mit lehet ennyi hússal kezdeni? Nos, lett belőle egy kondér paradicsomos töltött paprika és egy másik kondér rizses hús (leánykori nevén piláf, v. ludas kása, vagy plov, de sertés husiból). A mélyhűtőmben ezekkel gyarapodott mind a mennyiség, mind a választék.
|
|
|
Dehogynem. Tejfölös zöldbablevest és sajtos tésztát ettünk ma
_________________ poe
|
|
|
Látom, már nem is főztök. Hanem éheztek.
|
|
|
2008-10-05 19:24, egyedls:
szótár
_________________ poe
|
|
|
2008-10-05 17:20, poe:
-"Tegnap chili con carne, ..."
Úgy látom, a te főztödet nem salátával, desszerttel, v. óborral kellene fogyasztanom, hanem szótárral?
|
|
|
Tegnap chili con carne, ma húsleves, szalonnás sült csirkecombok, krumoplipüré, cékla- és káposztasaláta.
_________________ poe
|
|
|
Igazad van Hunor,
hetente 1x meg lehet enni ezt a finomságot
Nálunk ma gyors ebéd lesz: sült leberkäs (hússajt) fehérbabfőzelékkel.
De holnap! Marhapörkölt nokedli, uborkasaláta
Pörkölt maradék férjnek vigasztaló lesz, mert 5 napot nem leszek 
|
|
|
2008-09-28 09:16, hunor:
-
A változatosság kedvéért a mai ebédnek szintén része lesz:

|
|
|
2008-09-28 09:16, hunor:
-
Szil-vás-gom-bóc...
Láttátok-e már a Padlás-t a Vigszinházban?
|
|
|
Kedves Tihi, már régen tudom, hogy játékos vagy...
ezért ajánlok még néhány kifejezést.
Bicikli: egyenbillengészeti vasdupláng
nyakkendő: nyaktekerészeti mellfekvenc
latrina : megkönnyebbülészeti körguggolda
|
|
|
A csülök szót ismerem több nyelven, de ezek a darabok jóval keskenyebbek voltak mint amit én csülöknek tartottam.
Egyszerüen alkottam egy szavat és leírtam képesen, hogy mi volt az. Különben szeretem a szójátékokat is. Köszi a felvilágosításra. 
|
|
|
A SERTÉSLÁBKORONG szót finnből fordítottad?
Ha igen, tudd meg, magyarul csülök a neve.
|
|
|
2008-09-28 05:16, Ferencz Zsuzsanna:
-
Sertésláb darabok, amelyeknek geometriai formája a korong, átmérö 6-8 cm, vastagsága 4-5 cm, körben bör van, befelé csont és egy kis hús.
Életemben nem vásároltam magyar nyelvü üzletben kocsonyához való alapanyagokat.
|
|
|
2008-09-10 16:17, bobe:
-
magadra vess itt a fenykep :
-
Magamra vetettem, a héten ma eszem harmadszorra szilvásgombócot.
Hunor
|
|
|
Kedves Tihi, mi az a sertéslábkorong? Vajon a sonkabokára, a csülökre gondolsz?
|
|
|
Maradt annyi füstölt sonka, hogy arra is valamit ki kell találni. Hát savanyúkáposzta a megoldás. Hagymát kell pirítani a serpenyöben, abba bele a kockára vágott sonkát, megpirítani es összönteni a káposztával. Jó 45 perc dinsztelés és kész a vacsora.
Problémák nekem mindig a zsírral van. A margarint semmi módjában nem használom, a fözö olajokat nem szeretem, a szaguk is kellemetlenek. Nem marad más mint hogy a szalonnás rántottákról össszegyüjtöm a felesleges zsírt és késöbb az használom.
|
|
|
2008-09-24 09:34, Ferencz Zsuzsanna:
Bovika, legyen könnyű és eredményes a berlini út!
Kedves Zsuzsanna,
köszönöm, ezt a jókívánságod tartogatom okt. 7-re, mert akkor lesz nagyon fontos a siker!
|
|
|
Sertés lábkorongokat találtam az üzletben és kocsonyára lett étvágyam. Vettem hozzá füstölt sonkát és ezekkel próbálkozok. A disznólábkorongokat só nélkül puhára fözöm, kicsontozom és darabokra vágom. Köszben a füstölt sonkadarabot kockákra vágtam és a közös lében puhára fözöm. Füszereknek a só és darabos fekete bors mellett most "csípös Piros Arany ételízestítöt teszek bele. Mivel recepteket soha sem használok, ezért ez is egy próbálkozás, holnap kiderül, hogy ehetö e. 
|
|
|
Túrós csuszát.
Bovika, legyen könnyű és eredményes a berlini út!
|
|
|
Kösz, kedves Poe, mind a négy fejemet és kezemet használtam. De az izmaimat is, most alig tudok megmozdulni az izomláztól. 
|
|
|
2008-09-23 15:55, Ferencz Zsuzsanna:
Fej helyett próbáld a kezeddel, jobban megy 
|
|
|
Vajaskenyeret főztem, mert a marha fejemmel hozzáfogtam a nagytakarításhoz, nem is tudom, miért 
|
|
|
Itt ma lecsó volt frissensült kenyérrel.
_________________ poe
|
|
|
Mint minden szépnek, ennek is vége
Ma ujra konyhát nyitok és főzök egy jó húslevet.
A leveshúsbol lesz frikasszé rizzsel, ami 2 napra van szánva, mivel ujra egy berlini út előtt vagyok.
Most csak 2 napos lesz, de majd utána....
akkor jön a felkete leves 
|
|
|
Legközelebb, csak hétfőn főzök 
|
|
|
2008-09-16 12:20, egyedls:
-
Utólag már nem lehetett megállapítani, hogy legény volt-e avagy leány... a szószban meg pláne nem.
|
|
|
2008-09-15 23:38, perec:
Jajjjj, első olvasatra "legényhal-feleség"-nek olvastam! 
|
|
|
Nálunk is működik a konyha, ma:
Nyersburgonyábol lesz palacsinta almamuszal.
Előtte zöldborsóleves.
|
|