|
2008-08-17 19:34, boszildi:
-
vagy enni szeret?!
Ez az igazság, azt eszi amit szeret. Ugyanezért kezdtem én is annakidején fözögetni és nem bántam meg.
Ma tarajszeleteket grilleztem, hozzá egyszerüen héjában fött krumpli volt vegyes salátával ( a párom csinálja mindig a salátát). Nekem nagyon ízlett és a párom is megette. Tehát így nálunk
|
|
|
2008-08-15 20:22, Pompéry Berlin:
Már bocsáss meg a kérdésért, de hol élsz és milyen nemzetiségű a férjed? (Csak a spoortérdeklődés bújt ki belőlem )
Budapesten élek, magyar a férjem és nagyon rendes ember, főzni is tud, ráadásul szeret is, vagy enni szeret?! 
|
|
|
2008-08-15 20:17, Erazs:
Azért szoktam én is főzni ha vendégek jönnek. Bevallom, nekem nem hiányzik a főzés inkább szó nélkül megeszem amit a párom készít!
|
|
|
2008-08-15 09:29, bovi:
Hát remélem, hogy tudod értékelni ezt a helyzetet
Nagyon, ritkán kritizálok, akkor is csak finoman!
|
|
|
egyedls receptjén felbuzdulva - valamint mert a teremtés koronája kéthetes megérdemelt éves szabadságáról ma megtért és efölötti örömömben - töltött paprikát követtem el családi társbérletem teljes megelégedésére. (Vagy nagyon éhesek voltak, ezt nem tudom.)
|
|
|
Ma töltöttpaprikát csináltam, úgy, hogy legyen egy kis tartalék férjemnek, mivel 3 napig nem fogok főzni
Bízom abban, hogy nem fog éhen halni
A holnapi nap meg lesz mentve, a tüzotlók rendeznek picknicket, hétfőn paprika, kedden amit akar, vagy talál
Szerdán ujra felveszem a munkám
Szép hétvéget kivánok mindenkinek!
|
|
|
Nálunk brassói tejfölös-fokhagymás uborkasalátával. Szerintem nem kell reklámozzam ki fözi 
|
|
|
2008-08-15 20:17, Erazs:
Az Erazs-apu konyháját én is élveztem néhányszor és bizony megnyaltam mind a tíz ujjamat (sajnos, képek is dokumentálják a faux pas-t ) Jó kis sült lapocka, fasírt, krumplisaláta - de tovább nem is sorolom, a kalóriák miatt. Attól függetlenül megettük bizony, és minden nagyon finom, ha nem személyesen kell megfözni.
Különben ma rántott csirke krumplipürével és salátával - sajnos, saját kezüleg elkészítve. 
|
|
|
2008-08-14 20:04, boszildi:
-
Már bocsáss meg a kérdésért, de hol élsz és milyen nemzetiségű a férjed? (Csak a spoortérdeklődés bújt ki belőlem )
|
|
|
2008-08-14 20:04, boszildi:
Ez nálunk is így van! Söt amióta fél éve ma´sik városban melóztam, szinte nem is föztem. Örülök, hogy végre "összeköltöztünk", aztán fözhetek én is Már hiányzik...
|
|
|
2008-08-14 20:04, boszildi:
Hát remélem, hogy tudod értékelni ezt a helyzetet
Nekem ez lenne a nonplusultra
Csak a lelkiismeretességem, kötelességtudatom visz a tűzhelyhez!
Ma kivételes nap volt, férj főzte, magafogta halbol a halászlét 
|
|
|
20 éve élvezem, hogy nem kell főznöm, akkor mondta párom, hogy amíg főiskolára járok ő főz! A főiskolát 4 év alatt elvégeztem, de a fakanalat férjemnél felejtettem! Szerencse, hogy szeret főzni! 
|
|
|
Csatlakozom bovihoz, miszerint szintén halálosan élvezem, hogy nem kell főznöm. Férjem ugyanis már 10 napja éves rendes szabadságát tölti Fürstenbergben (Berlintől északra 80 km-re), ahol minden évben evez kb. két hetet. Az időjárás idán nem kedvez, de ez nem ennek a topicnak a témája.)
Szóval, mióta elment, nem főztem, de még bevásárolni sem voltam. Megvallom, már egy hete kávét sem iszom: egyszerűen nem nyúlok semmilyen konyhatechnikai eszközhöz, illetve max. a fridzsiderhez.
Élvezem, hogy akkor megyek aludni, amikor akarok, akkor tör rám az éhség, amikor akar, stb. (Az én gyomrom - szemben az övével - nem jár órára.) De ennek a masszív és koncentrált rendetlenségnek szombaton végeszakad. + 
|
|
|
2008-08-12 23:02, bobe:
Aranyos vagy Böbice, hogy így megvédesz
A vicc az egészben, hogy én nemis eszem, csak a férjem, amit meg is írtam elsőre.
Na, talán ezekután, többet olvas, mint ír a kedves Fórumtársunk.
Ez nem az egészséges konyha oldala, csak egy konyha.
Amúgy ennél egészségesebbnek lenni, mint én, már nemis lenne egészséges
|
|
|
Nem kellene ilyen dráma alakuljon ki egy füstölt csülök miatt hiszen, nem mindennap esszük. Meg vagyok gyözödve, hogy Boviek nagyon egészségesen esznek meg élnek. Epp a mai ujsag irja egy hires sved kutato vélemenyet, aki szerint a 25 evvel ezelötti zsir es koleszterol elleni hiszteria nem igazolodott be, mert annak ellenere, hogy az atlagos sulya a svedeknek megnött, igenis a szivinfarktusok szama csökkent, es azert itt is esznek az emberek, igaz, nem füstölt csülköt, de annak megfelelö koleszterol tartalmu etelt 
|
|
|
2008-08-11 14:55, egyedls:
-
Kedves Bovi!
Aranyos választ küldtél. Az a sertés mangalica, de amit a boltban kínálnak, az nem az. Kíséreld meg azt, hogy egy természetgyógyászhoz vigyél el egy darabka húst, és kérd meg, hogy vizsgálja be a sejtjeidhez. Talán más véleményed lesz erről a sertésről.
Ne haragudj! Köszi
|
|
|
2008-08-11 14:55, egyedls:

|
|
|
2008-08-11 13:41, bovi:
-
"...füstölt csülük lesz, bablevesben főzve, otthonrol hozva..."
A főtt sertéshús könnyen emészthető, a füstölt csülök pedig kifejezetten vegyes összetételű hústermék (bőr, zsírok, inak, húsok, szalonnák, stb.), aminek az étrendi hatását a magyarok már a Kárpát medencébe történt bejövetelük előtt felismerték, ezért hajtották szegény mangalicákat lábon többszáz kilométert.
A hüvelyesek több nyomelemet, rengeteg rostot és fehérjét (aminosavat) tartalmaznak, ugyanakkor semmi koleszterint. Közülök is a babfélék a legelterjedtebbek, nem véletlen, pl., hogy az aranyláz idején a zord időjárás és rengeteg életveszély közepette ez volt a fő élelmük a kalandoroknak.
Az otthonról hozva pedig kifejezetten előnye a füstölt csülöknek, mert nem kell rajta osztozni az otthoniakkal, kevesebb felé kell osztani.
Oldalakon (v. oldalasokon) keresztül taglalhatnám még az oly méltánytalanul megkérdőjelezett füstölt csülök erényeit, de annyira megéheztem, hogy most ennem kell egy kis sóskafőzeléket...
|
|
|
2008-08-11 12:12, zafir5:
Kedves Bovi?
Megmondanád, hogy ebben mi az egészséges?
Köszi.
Nemnagyon értem a kérdésed
Nem állítottam azt, hogy az egészséges, de a férjem és sok idejáró fórumtárs nagyon szereti
|
|
|
2008-08-07 13:24, bovi:
-
Kedves Bovi?
Megmondanád, hogy ebben mi az egészséges?
Köszi.
|
|
|
Már alig merek itt megszólalni, mivel minden topik végén az áll: bovi
Ma kínainál ebédeltünk, 4-en, négyféle módon elkészítve a kacsasült.
Finom volt, a tiszta tányér volt a bizonyíték 
|
|
|
2008-08-01 13:22, hunor:
-
Kedves Bovi,
már napok óta nem főznél?
És mennyire élveztem ezt a helyzetet
Sajnos vége a szép életnek
Holnap, füstölt csülük lesz, bablevesben főzve, otthonrol hozva
|
|
|
2008-08-06 21:12, egyedls:
-
Kösz. Részletesen tanulmányoztam és azonnal összefutott a nyál a számban. 
|
|
|
2008-08-06 16:28, Pompéry Berlin:
Ld. a recepteknél!
|
|
|
2008-08-06 11:53, egyedls:
-
Te hogyan készíted a tölteléket?
|
|
|
Sajnos, illatos képet nem tudok feltölteni, mert a mai töltöttpaprikám megérdemelné! Úgy meredeznek kifelé a fedő alól, mint a fatörzsek a Gyilkos tóból. Én az ilyen ételek töltelékeit hármasával szeretem, de ebből kettőt is alig bírtam legyőzni, akkorák.
Hidegen pedig még finomabb!
|
|
|
2008-08-05 11:51, oeregtata:
na Einbrenne
Nem, ez a rántás.
|
|
|
2008-08-01 15:32, Pompéry Berlin:
-
2008-07-31 18:52, Gábris:
-
"vajon mi is a "habarás" német megfelelője?"
Hi,
na Einbrenne 
|
|
|
sorry, Doppelpost a fórum-software-nak köszönhetően, grrrr...
|
|
|
2008-08-04 12:06, Pompéry Berlin:
-
2008-08-01 16:01, Gábris:
-
Nincsenek neked kissé előítéledeid?
Ami a Sauerbratent illeti: ha az jól van elkészítve, akkor igenis nagyszerű dolog. Persze nem endékás üzemi konyhai változatban.
-
Valószínűleg tényleg innét erednek az előítéleteim - a szósz szaga (mert ugye illatnak nem lehet nevezni) halálig kísérni fog...
Még szerencse, hogy vannak fontosabb dolgok is az életben mint a Sauerbraten.
|
|