|
Itt tegnap marhapörkölt volt, tésztával és salátával.
A maradék pörkölt, ma hortobágyi palacsintaként lett hasznosítva
Ez, egyik kedvenc eledelem!
Férj nem ugrál érte, sajnos minden, amit én szeretek, neki soha nem lett kedvence
Ezért volt ma egy jó karalabéleves is, hogy ne érje szó a házelejét.
|
|
|
Nálunk ma rántottcsirke lesz, csalamádé, és saláta, és zöldséges rizzsel. Aztán fagylalt 
|
|
|
2008-07-03 10:49, perec:
Szivesen megadom az URL-t ha valaki kéri.
Légyszives Perecke, engem érdekelne, hogy mim van itthon
Sokszor nemis tudjuk, hogy mi rejlik tartalékban, csak amikor felhívják esetleg ilyen úton a figyelmünket.
Az ember megveszi, amikor látja, hogy majd... és szépen elfelejti.
|
|
|
Nemrég láttam egy érdekesnek ígérkező honlapot: recepteket javasol aszerint, hogy mi van éppen a hűtőben és a kamrában. Gondoltam, ez pont nekem való. Bejelöltem vagy 20 összetevőt, és vártam, hogy mi lesz. Hosszú lista jött ki, a tetején ilyen receptekkel, mint "alma egymagában", "tükörtojás", és "paradicsom concassee" (paradicsom héja lehúzva, kockára vágva). Az utóbbi eljárás több pontban részletezve, fényképekkel illusztrálva. Persze aztán jöttek a bonyolultabb receptek, mint pl. "sajtos nudli: ...főzze meg a nudlit a csomagoláson levő utasítás szerint" stb. Egyelőre eddig jutottam.
Szivesen megadom az URL-t ha valaki kéri.
|
|
|
Már két hete készülök, hogy kacsát készitsek, de kettönknek egy tul sok lenne. Elöször a lefagyasztott kacsát ketté akartam vágatni a párommal, állitólag képtelenség. Akkor hát mi legyen? Én kacsát szeretnék ma enni! Hát meghivtam a férjem gyerekeit ebédre, igy összehoztam a kellemest a hasznossal. Köretnek hasábburgonya lesz, és borsófözelék.
|
|
|
Hű, ez jó vacsora volt, jó társaságban.
Előital: békési házi szilvapálinka
Előétel: majonézes padlizsánkrém pirítóson, zöldségekkel
Főétel: csirkepaprikás nokedlivel
Desszert: nem kértem
Utóitalok: sok békési házipálinka
Következmény: ma korábban lefekszem.
Hunor
|
|
|
2008-06-26 23:15, hunor:
Hunor,
üzletembernek születni kell, nemcsak akarni !
Ha nem jön a vendég, majd megtanulják.
Ismerem a környéket, kár, hogy ritkán van alkalman odajutni
Ott laktam, 3 házzal arrább egy ideig.
|
|
|
2008-06-27 06:54, egyedls:
Hát kedves Egyed, egyed egyik nap kolbásszal, másik nap sült hússal, harmadik nap fasírttal és már nem is egyoldalú
Egyébként a káposzta vízhajtó tehát fogyaszt.
|
2008-06-27 00:47, poe:
Áááá, nem. De annyit hallok mostanában az egyoldalú táplálkozás ártalmairól. És valóban, fogytam is közben 5-6 kilót 
|
|
|
2008-06-24 13:39, egyedls:
Miért kéne leszokni? Ártalmas? Hízlal? Drága? Bántja a szomszédok szemét?
_________________ poe
|
|
|
2008-06-26 23:15, hunor:
-
ez olyan felfoghatatlan.
Nem tudom, hogy nem érted meg, hogy a szabály az szabály??
"Rendelni" egyébként nálam is lehet, ha éppen jókedvemben vagyok.
Kezdődik az articsóka-szezon. Nem tudom, ismeritek-e magát a növényt, nagyon mutatós teremtmény, jó kétméteresre megnő.
|
|
|
2008-06-26 17:24, bovi:
-
Rendelni nem rossz ötlet
Nem, és ilyenekkel jól oda lehet szoktatni a törzsvendégeket, én, amióta felfedeztem, naponta kétszer ott eszem (ebéd, vacsora). Máshol meg egy-egy udvariatlan lépés elég, hogy elszokáshoz, így hagytam ott például két napja a reggeliző helyet, 11-ig lehet tojásrántottát kérni, elmúlt 8 perccel, és képesek voltak azt mondani, 11 után már nincsen reggeli. Ezt nem értem meg, valaki odamegy, fizetni akar, pénzt adna, fogyasztana, és inkább elküldik, lemondanak róla, ez olyan felfoghatatlan.
Hunor
|
|
|
Elfogyasztásra került a lecsó, magammal csábítottam még két ismerőst, egyöntetűen elnyerte mindenki tetszését. Gyuri bácsi Grill és Caffé néven fut a hely, és anno a Wittmann fiúk is véleményezték (Wittmann fiúk népszerű sorozat volt a Népszabadságban, éttermi kritikákat írtak), kedvező leírással.
Hunor
|
|
|
2008-06-26 17:24, bovi:
-
Nem, Belváros, Kertész utca sarka, a Fészek Klubbal szemben. Kertész utca és Dob utca sarka, ez utóbbi névben nem vagyok biztos, de este megnézem.
Hunor
|
|
|
2008-06-26 16:30, hunor:
Viszont előre lehet rendelni, amit szeretnél,
A cím titkos
Rendelni nem rossz ötlet
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Délelőtt lángos, ebédre paradicsomleves, bolognai spagetti, estére pedig lecsó van kilátásban. És mindez egy újonnan felfedezett nagyon kicsi kisvendéglőben, ahol alig van négy asztal bent (és három a teraszon). Viszont előre lehet rendelni, amit szeretnél, így lesz ebből például az esti lecsó.
Hunor
|
|
|
2008-06-26 05:05, Ferencz Zsuzsanna:
Na, azért!!!
Nem fogyókúra érdekében eszem ezt a monoton káposztát, hanem mert szeretem...A tippeket kipróbálom 
|
|
|
Kedves Laci, te nem fogyókúra címén eszed a paradicsomos káposztát?
|
|
|
További javaslatok: szokj rá valami másra (kaporszószra, mákos tésztára), vagy tegyél a paradicsomos káposztába valami szokatlan hozzávalót, mondjuk cseresznyét, vagy kérj meg egy hozzáértőt, hogy főzzön neked egy étvágytalanító verziót. Ez utóbbira talán javasolni lehetne a brit hadsereg beszállítóit, éppen ma reggel elemezték a rádióban, hogy milyen unalmas és rossz kinézetű a katonák kosztja.
|
|
|
2008-06-25 20:50, egyedls:
Laci kedves!
Dehogy vagy elfelejtve! Figyelem magát, figyelem, olvastam is a paradájzeres káposztafüggöségéröl, de sajnos nem szolgálhatok ellenrecepttel.
Maximum javaslatom lenne. Miszerint: edd magad tele úgy mással, hogy rá se bírj nézni a paradicsomos káposztára.
|
|
|
Én pedig majd megismétlem a kérdésemet, amikor egyedül leszek, itt úgysem figyel rám senki... 
|
|
|
2008-06-25 14:35, Balu:
-
A dupla adagoktól elhízhatnak az emberek
-
Ez annyira nem fenyeget engem, a sajtos, tejföles spagetti elég könnyű fogás, de a kétszeri sportolás is helyreteszi a dolgokat.
Hunor
|
|
|
Fredi
Ülhetünk a tűz köré, már nemsoká kész. Legalább nem kell főzzek. Bovi, ideengedsz?
Hunor
A dupla adagoktól elhízhatnak az emberek 
|
|
|
2008-06-25 13:31, Fredi:
Mai ebédajánlatom:
Köszönjük kedves Fredi, így a tűz felett sokáig meleg marad, jövünk mindjárt
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Mai ebédajánlatom:

|
|
|
Tejfölös, sajtos spagetti, fejes saláta, dupla adag.
Hunor
|
|
|
Hihihi. Tegnap 38 fok volt.
|
|
|
2008-06-25 04:48, Ferencz Zsuzsanna:
Igen, kedves poe, hús nélkül... legalábbis így gondolom, mert azért nem néztem meg nagyon alaposan
Ha így nézted, ahogy a fórumot, biztosan volt benne hús
Ugyanis most nem én, hanem Perec kolléga érdeklődött.
_________________ poe
|
|
|
Igen, kedves poe, hús nélkül... legalábbis így gondolom, mert azért nem néztem meg nagyon alaposan 
|
|
|
2008-06-24 19:18, Ferencz Zsuzsanna:
-
Hús nélkül?
|
|