|
2008-06-14 19:34, bovi:
-
Kinek mi a véleménye, miért
-
Vélemény csak annyi, hogy továbbra is szimpatikus az a cetli.
Amúgy gyerekkoromban Nagyszülőknél én is ettem gyakran héjában főtt krumplit, vajjal, túróval, néha kis tejföllel.
Hunor
|
|
|
Tán az elégetett iratokon sült meg a sült:
Apropó itt tökfőzelék volt fasírttal.
_________________
poe
|
|
|
Én nem főztem, sütöttem ma este, de ettem azért, méghozzá nyárson sült csirkét, bárányt, fokhagymamártással*, salátával.
Hunor
*nem is megyek semerre, még most is folytatódik az esős szombat.
|
|
|
Mai ebed: zöldborsoleves, Überbackene reis-filet (rizs sertesfilevel, a sütöben sajttal atsütve), delutan pedig Philadelphia-kiwitorta volt.
|
|
|
Ma nagyon megjártam:
Vacsorára kívántam már napok óta,héjában sült krumplit.
Megsúroltam szépen minden darabot, akkor meglehet enni héjastol.
Finom BRESSO tútóval,fölséges lesz
Be a forró sütőbe, 1 órát szántam a sülésre.
Mikor készen lett volna, látom millió irányba szétdurrant majdnem minden darab
Kinek mi a véleménye, miért
Vacsora helyett, eddig súroltam a sütőt, így is lehet fogyókúrázni 
|
|
|
2008-06-14 17:19, perec:
A mi családi szótárunkban eme zöld alkotórészek a "hínár" gyűjtőnevet viselik
_________________ poe
|
|
|
2008-06-13 14:07, bobe:
-
Még szép! Ismertem én is olyat, aki mindig szóvá tette annak idején, ha "fű úszott" a levesben (petrezselyemzöld).
Már nem is merem leírni, milyen újabb készítmény lesz vacsorára, nehogy Frédi még rosszabbul legyen, ha a topikot olvassa. Annyit mégis elárulok, hogy lesz benne menta és uborka.
|
|
|
A kisunokam is jön velunk szabadsagra. A baratnöm roppant kedvesen megkerdezte, hogy mit eszik a gyerek. En meg tovabbitottam a kerdest Robinak, persze csavarintva egyet rajta, miszerint ö mindent szeret, nem igaz? Innen idézem kisunokamat:
Mama, te nem mondtad jol - mondta felháborodva - hiszen én a fülevest nem szeretem!!!
Fü=zöldség.
_________________
bobe a 87 eves 
|
|
|
Kedves Böbe, azt mi spenótnak nevezzük, remélem, nem felejtetted el? 
|
|
|
Egyunk parajt
_________________ 
|
|
|
Hehehe, perec, Böbe nem tudja megállni... sőt már iirt is oda azóta 
|
|
|
Ma reggel felfedezést tettem. Micimackó óta tudjuk, hogy nem kell túl messze gyalogolni, ha valaki az északi sarkot fel akarja fedezni. Nekem ehhez csak a konyhaablakon kellett kinézni. Ugyan jó ideje nézegettem én már ezt a cserepet (a korábbi lakóról maradt ránk), de ma megvilágosodott, hogy mi is van benne.
Magyar neve parajlibatop (chenopodium bonus-henricus, így találtam rá), angolul Good King Henry! A "paraj" rész az érdekes ebben, ugyanis spenóthoz hasonló módon lehet fogyasztani, mint ahogy tették régóta, felteszem Good King Henry idejében is.
Mivel azt a másik topikot nem olvassa, Böbe nénémnek itt üzenem, hogy csigavér. Inkább meghívlak egy kis parajra.
|
|
|
2008-06-12 19:10, bovi:
-
Hű, nagyon szimpatikusnak tűnik ez az általad emlegetett cetli.
Hunor
|
|
|
2008-06-11 11:04, perec:
Nem tőlem, én csak epertortát csináltam a mult héten
Nálunk ma vaddisznóragu volt, zsemlegombóccal és almás vöröskáposztával.
Holnapra résztelt máj van a cetlin 
|
|
|
2008-06-11 15:15, poe:
Vagyis most kirúgtál a hámból? 
|
|
|
Hú de jót ettem
spenótos galuskát készítettem, tejfölösen. Igen, jól sejtitek, a kedves nincs itthon
_________________ poe
|
|
|
2008-06-10 21:20, bovi:
-
Itt is inkább csak pudingnak és sütiknek készítik el. Ahogy mondod, borhelyettesítőnek is jó a tokányba, plusz kellett bele sáfrány, apróra vágott menta és petrezselyem.
Múltkor mintha valahol cukkini tortáról olvastam volna?
|
|
|
2008-06-10 14:03, perec:
Perecke, akkor az édeskes lehet, vagy bor helyettesítő?
Ugyanis, a tokányba én mindig teszek egy kis borocskát
Nálunk, a rebarbara csak sütikre, utóételeknek, pudingoknak ismert.
|
|
|
Ma birkatokány-féleség lesz, rebarbarával. Egyébként az eredetije egy perzsa étel, már kipróbáltam, és jó. (De legalábbis még mindig itt vagyok.) Amúgy meg aki nekem szakácskönyvet vesz ajándékba, annak fölösleges csodálkozni utána, hogy miket kap enni!
|
|
|
Tegnap a szupermarketben hosszan töprengtem, hogy milyen hús legyen ma ebédre. A végén grill mellett döntöttem, tehát ma nálunk az lesz, karfiolsaláta és piritott tarhonya.
|
|
|
2008-06-05 21:42, Mary:
-
Sőt, csihányevő versenyt is lehet belőle rendezni! Lehet, hogy egy itteni ilyen versenyről már írtam is valamit korábban.
Itt most a rebarbara-szezon vége felé járunk. Már volt nagyjából mindenféle leosztásban, csak még leves nem, úgyhogy ma az lesz . Jöjjön már a cukkini-szezon!
|
|
|
Kedves Mary, a csihány csak zsengén jó étkezési célra, különben keserű.
Ha mégis eljutsz a bodzafához: a virágat lehet fagyasztani, úgy is finom bodzalé készül belőle.
|
|
|
Heveny nosztalgiaroham következtében nagyon szemezgettem egy csalán (magyarul csihány) bokorral. Eszembe jutott, hogy ebböl a burjánból levest is lehet készíteni.
Megvásároltam ezenkívül néhány kiló cukrot és citromot, bodzahüsítö készítés céljából. Csak éppen bodzavirágot nem találok, mivel minden fa a fennebb megnevezett csalán (csihány) leveleivel van körbevéve.
Szóval, az akarat megvan, és a gumikesztyü is, még csak egy kis idö kell. A bodzához is hozzájutok, csak menni kell és keresni, mint a vaddisznó a makkot.
Majd jelentést teszek az elért eredményekröl (ha a csihány nyer, akkor nem jelentkezek egy darabig.) 
|
|
|
2008-06-04 23:58, perec:

|
|
|
2008-06-04 18:34, bovi:
-
Érdekes, én is!
Habár az enyém legfeljebb 3 nyelven lett volna képes szólni: se igazi magyar paprika, se Erős Pista nem volt benne, de még bor se hozzá. Talán a spártai nyelvjárást ismerte.
|
|
|
Emberek, ma olyan lecsót készítettem vacsorára, hogy 6 nyelven beszélt
Rá egy fél vödör francia vörös ( 2 deci) és most szép az élet
Igazi sárga-piros hegyes paprikábol egy kiskanál ErősPista segítségével, még jó erős is lett 
|
|
|
Köszönöm szépen!
_________________ 
|
|
|
2008-06-03 16:59, bobe:
-
Beírtam a receptesbe.
|
|
|
2008-06-03, 17:26, vergona5:
Én köritést is szoktam a broccolibol késziteni. Megfözöm a broccolit, leszüröm, aztán fokhagymás, olvasztott vajjal öntöm le.
Vagy tésztával is szeretjük, tejfölösen.
|
|
|
2008-06-03 14:18, perec:
-
Jelentem, a savanyú-édes padlizsán elkészült tegnap, finom volt és mutatós.
-
Hogyan keszited?
_________________ 
|
|