|
Jelentem, a savanyú-édes padlizsán elkészült tegnap, finom volt és mutatós.
|
|
|
Mi nagyon szeretjük az aubergint grillezni!
Hosszába vágom fél cm vastagra, sózom, borsozom, megcspegtetem olíva olajjal és állni hagyom 1 órát.
Finomabb, mint a steak, de vele is jó 
|
|
|
2008-06-02 16:04, vergona5:
-
2008-06-02 14:57, bobe:
-
A padlizsan rantva vagy pedig majonezzel kikavarva egyszeruen fenseges
-
nem majonezzel csinalom, hanem csak olajjal es ugyis finom, es van még reci: a muszaka, a ratatuj (ugysem tudom helyesen irni franciaul, egyfajta lecso)
ezenkivul barmilyen ötletet szivesen latok, ugyanis a padlizsan is 0 kalorias ennivalo
|
|
|
2008-06-02 19:43, hunor:
Saját szájú
_________________ poe
|
|
|
Én ma egy sajtburger+hasábburgonya+majonéz összeállításban gondolkodom - igaz, csak a fogyasztás lesz sajátkezű.
Hunor
|
|
|
2008-06-02 16:06, vergona5:
Egy másik kedvenc a rakott karfiol-brokkoli. Egy üvegtálban sorbarakom a karfiolt és a brokkolirózsákat 1 ilyen 1 olyan hogy szép is legyen Pár perc alatt megpárolom a mikróban, majd
közéjük szórok sonkát vagy maradék főtt/sült húst megdarálva. Utána leöntöm tojás-tejföl-reszelt sajt keverékével, majd pirosra sütöm.
Előfordult már, hogy alulra tettem az előző napi maradék krumplipürét vagy rizst, úgy is finom lett
_________________ poe
|
|
|
2008-06-02 16:06, vergona5:
-
"Brokkolihoz, valami jo receptet ki tud ajanlani"
-
Hirtelen csak egy régi kedvenc, a brokkoli krémleves jut eszembe.
|
|
|
-
Láttam egy jónak látszó édes-savanyú padlizsán receptet, igencsak az lesz belőle, rizzsel.
100 éve nem ettem sóskalevest - jobb lett volna, ha mégis megjelenek nálatok ebédre.
|
|
|
Brokkolihoz, valami jo receptet ki tud ajanlani
|
|
|
-
A padlizsan rantva vagy pedig majonezzel kikavarva egyszeruen fenseges
|
|
|
Mit keszitesz padlizsanbol?
Nalunk soskaleves van
|
|
|
Itt is volt/van főzés, tegnap például gyömbéres pulykacsíkok rizstésztával, ma pedig padlizsánból készült valami lesz.
A mediterrán zöldségek ide is jól jönnének, meg a hozzájuk illő jó idő is!
|
|
|
Itt ma zöldbableves volt az ebéd, de nagyon beleizzadtam a fözésbe.
Holnap fasírozottat,s krumplifözeléket készitek. Deszert: fagyi.
|
|
|
Dehogy bovikám, én is főzök. Karalábélevest például, borsós rizibizit, tökfőzeléket, most épp halfalatkákat sütöttem a tegnapi főzelékhez. Holnap gibanicát is sütök majd.
_________________ poe
|
|
|
Látom, megint csak én főzök
Mindenki fogyizik
Holnap kacsacombikat sütök mediterrán zöldségekkel: zucini, aubergine,s.répa sok frissenvágott füszernövénnyel benne.
Az utóétel elmarad, hogy ne hízzunk.

|
|
|
Nálunk, ma káposztáskocka volt.
Vettem a héten egy közepes fej káposztát, ami nem kevesebb, mint 3,45€ ba került
Igaz, hogy nem nagyon régen volt már a fentírott kocka, de ilyen árak mellett, úgy ettük, mintha valami nemes langusztát ettünk volna
Nemcsak az üzemanyag árai másznak az égig, már ez is ))
|
|
|
Ma hideg maradt a konyha. A ferjem munkahelyen ma csaladi delutan lesz, kaveval, sütemennyel, es utana grillezessel.
|
|
|
2008-05-23 19:01, Ofi:
-
Az ananászos túrós palacsinta jól sikerült, a gyerek szerint "fínom" lett.
Végül kis csalással készült el, mert pont volt a boltban túró amibe már ananász kockákat kevertek. Ebbe még tettem egy kis mazsolát és vaniliás cukrot.
A tavalyi tárkony még mindig él, sőt, hatalmas egészséges ágai vannak. Ennek örömére volt 'tárkonyos leves székelyesen' (szakácskönyvből).
|
|
|
Hallo Radi!
Csak ámulok és bámulok, hogy van ennyi időd még a főzésre is
Én, ma nagyságosasszony voltam
Kínai vendéglőben ebédeltünk.
Az ebéd nagyon finom volt, csak utána egy túlságosan nagy adag fagyit ettem, aminek gyomorrontás lett a vége
Úgy kell a telheteleneknek!!!
|
|
|
Kedves Zsuzsana!
Kagylóból nem csináltam még pörköltet.
Még réges régen, gyerekkoromban ettem harcsapaprikást. Az olyan pörkölt szerű.
Ma például, pont most ebédeltünk.
A vasárnapi ebéd, marhahús erőleves volt,(minden volt hozzá, ami európában is kell hozzá), és töltött csirke, avokado salátával.
A deszert, süti, tészta... hogy használjam rá a magyar megfelelőket, rántott "tej".
|
Ma csirkeszárny lesz ebédre, sült burgonya, párolt zuchini és vegyes saláta. A kovászos uborkára még várni kell. 
|
|
|
Kedves Rádi, te pörköltet is készítesz húsból és kagylóból?
|
|
|
2008-05-23 20:39, noe80:
Tudom, Noé, hogy ott volt mindig magyar, csak azon csodálkoztam, hogy már nem magyar "szabadalom" a sárga hegyes paprika
Különben, nagyon izletes volt és nem éreztem rajta a műtrágya ízt, amit sajnos a magyaron mindig 
|
|
|
Leírom mit ebédeltünk ma.
Elég szerény, de nagyon szeretjük.
Gondoljatok egy rizses húsra, de a hús helyett, kagyló láb van használva.
Mellé pedig gyümölcs saláta.
Vacsorára... még nem tudom mit kéne csinálni, de lehet csirkeszárnyat kell rántsak.
A kölök nagyon szereti.
Amúgy a helyiek, mindenhez használnak kókuszt. (tej, liszt, dió) Amúgy a kókusz itt és "otthon" ég és föld...
_________________ Burma
|
|
|
bovi,
en a Lidlnel talaltam magyar edespaprikat (Delkertesz RT )
|
|
|
2008-05-23, 18:58, perec:
Hogy sikerült az ananászos túros palacsinta? Várjuk a beszámolót, meg persze a receptjét is, jol hangzik.
Nálunk ma angolna paradicsomos mártásban volt az ebéd, köritésnek meg puliszka. A kedves párom fogta az angolnát.
|
|
|
2008-05-22 23:54, perec:
ha jól látom, túró felül, közepén máktöltelék, az alja pedig linzertészta?
Jól látod
A kép nem tökéletes, próbáltam minden formáben, de nagyon gyenge
Ezen sokat mérgelődöm, hogy nemtudok jó képeket csinálni, pedig szeretek fotózni, de úgy néz ki, hogy az nem elég a sikerhez
|
|
|
2008-05-22 17:31, Rádi:
-
Tegnap beszélgettünk az ananászos beiglidről a fiammal, s az jött ki belőle, hogy ma ananászos-túrós palacsinta készül. Majd beszámolok
|
|
|
2008-05-22 13:50, bovi:
-
Lebkuchen? Itt nemigen szoktak sütni.
Szódabikarbóna van, de az én receptem a szalalkálit írta elő.
A kalácsod nagyon szép lett, ha jól látom, túró felül, közepén máktöltelék, az alja pedig linzertészta?
|
|
|
Igen, mindent magam csinálok. Persze, ha éppen otthon vagyok.
Amúgy a karácsonyi beiglim is ananászos volt.
Alma sajnos nincs, és azt régebben mindig tettem a diósba.