|
2008-04-29 19:29, bovi:
-
Csak annyi volt a gond, hogy leesett az az átok adagolókupak, s a fél flakon az edénybe ömlött. Ki kellett halásznom a húst, leszűrnöm a szószt, s úgy folytassam. Azért ehető lett.
|
|
|
2008-04-29 20:35, Andu:
-
Akkor Nürnberger Bratwurstot ajánlok finom német krumplisalátával.
|
|
|
2008-04-29 20:12, Tihi:
Tihikém csak az a bibi, hogy nem szeretem!
|
|
|
2008-04-29 20:00, Andu:
-
Ne mérgelödj!
Gondolj arra, hogy No-ban hol kaphatsz "Tafelspitz-et" és neked az holnap lesz? Csinálj egy tormamártást hozzá.
|
|
|
2008-04-29 19:29, bovi:
-
Én nem szeretem igazán a sót, annyira nem, hogy gyerekkoromban tojásrántottát, gyors dolgokat mindig külön, só nélkül készítették nekem, de mégsem érzem az üzleti szójaszószt annyira sósnak. (Igaz, annyira nem is szeretem.)
Hunor
|
|
|
Befejeztem! Ugy kidobom az egész pitlit, hogy a lába nem éri a földet!
Allati pipa vagyok! Képzeljétek el, álló dilután ott görnyedek a konyhában, gombával töltött tojcikat készítettem vacsorára + holnapra föztem marhahúslevest. Egy fantasztikusan gyönyörü hús és finom friss zöldségek találtak egymásra a forróvízben, fenomenális volt, igazi ízharmónia, csak úgy dúdolt a leves!!!!
A végefelé döbbentem rá, hogy hiányzik a petrezselyem belöle. Nem baj, van mélyhütött....a gondolatot tett követte...kirántottam a zöldet, leöblítettem és uccu bele a levesbe.
10 perc múlva felemeltem a fedöt és megcsapott a zellerleveles krumplileves összetéveszthetetlen illata.
Egyböl kivágtam a dögöt a levesböl, de már késö volt.
El nem tudjátok képzelni mennyire elcseszte a húsleves ízét ez a gaz!
Gyorsan belenyomtam egy duplaadag petrezselymet is, de sajnos.......
Ebböl holnap max. Tafelspitz lesz, a leves élvezhetetlen.
Megfogadtam, hogy ezentúl a mélyhütös tatyókat fel fogom cimkézni!! (10 éve fogadkozom.. )
|
|
|
2008-04-29 16:09, ubuge:
-
Ma SZÓJASZÓSZOS csirkemellet készitettem.
Gratulálok, ha szeretd?
Nekem, nagyon kiérződik a só ezekböl a szószokbol, vagy magad gyártottad?
|
|
|
Ma SZÓJASZÓSZOS csirkemellet készitettem.
|
|
|
2008-04-28 19:07, Mary:
-
Hű akkor nehogy eláruld a címed, mert elözönlik a kertedet a kucsmagomba-vadászok!
Az "ízletes" egyébként a gomba nevének része (ld. Szép Ilonka ), de nekem tényleg ízlett is, a hétköznapi, bolti eladásra tenyésztett gombához képest meg mindenképpen. Már a kinézete is fantasztikus.
Fokhagymát nem tettem bele, mivel a könyv olyan hosszan áradozott a gomba fenséges ízéről, nem akartam, hogy akár véletlenül is elnyomja a fokhagyma és ne tudjam meg. De tényleg megemlítette azt is a könyv, hogy meg lehet tölteni, valami vajon pirított kenyérmorzsás, petrezselymes keverékről mesélt, de nekem ehhez nem volt kedvem, el voltam foglalva a rizsszemek gravírozásával .
|
|
|
2008-04-27 14:29, perec:
Nekem az idén sok kucsmagomba nött a kertben. Németül Morchel-nek nevezik és ebböl gugliztam ki a kucsmagombát.
Én egyszerü,hagymás, gombás tojásrántottát csináltam belöle, nem tudom, ez szentsegtörés vagy nem. Mindenesetre gombaíze volt, nem több, nem kevesebb.
Tölteni is lehet a kalapokat, hiszen belül üresek, de ez olyanoknak való, akik szeretnek sushi-t készíteni, vagy rizsszembe nevet vésni és egyéb ilyen aprólékos munkákat. 
|
|
|
2008-04-27 14:10, perec:
-
Igen!
* ruccola-mezei saláta olaszosan mint előétel
* báránysült balsamico-sherry szószban párolt répával gazdagított bulgurral (couscous)
* gyümölcssaláta chicorréval
Isssssssssssssssssssssssssssteni volt!!! Férj mondta megszakítván a saját mondanivalóját, ergo igaz.
Mindez a napsütötte teraszon 20 C-nál.
|
|
|
Most eszembe jutott, valamelyik nap életemben először készítettem ízletes kucsmagombát (most néztem meg a magyar nevét a latin név alapján - Morchella esculenta).
A gombász könyv szerint lelkes követői tábora van, akik igazi ínyencségnek tartják, és gondosan titokban tartják az értékes lelőhelyeket. Tényleg finom volt, de nem valószínű, hogy valaha megverekednék érte.
|
|
|
2008-04-27 00:31, Pompéry Berlin:
-
Szükség van még ötletekre, vagy már megszületett a döntés?
|
|
|
Mára rakott krumplit rendeltem fejes salátával .
_________________ poe
|
|
|
Hirtelen felindululásból elkövetett tettem volt a mai vétel: két szelet báránysült (29,90 €/kg)
Kinek milyen ötlete van, ami
- gyors
- messzemenően zsírmentes
- nem grillezett
- az árfekvést indoklóan finom?
|
|
|
2008-04-26 19:58, Mary:
-
Persze, gyere csak. Az utolsó kis darab még ott rejtőzik a hűtőben. Én is szeretném a quiche-t, csak pont azért nem annyira, mert sokszor csicsogóssá nedvesedik az alja. Na ezzel legalább nem volt olyan probléma.
A rozslisztet amúgy máskor keverni szoktam fehér és teljes kiőrlésű liszttel, úgy pont jó, élet veszélyeztetésére nem alkalmas
|
|
|
2008-04-25 14:02, perec:
Van még belöle egy kis maradék? Nagyon szeretem a Quiche-t.
Csak a rozslisztet nem, ebböl olyan péktermékeket szoktam elöállítani, amellyel egy gyengébb csontozatú betörönek könnyedén be tudnám verni a koponyáját. 
|
|
|
Ma nem kell föznöm!! 50-dik születésnapra megyünk, és állitólag lesz mindenféle finomság, és sok süti.
|
|
|
Tegnap póréhagymás-krémsajtos lepényt sütöttem (quiche), a tészta alaphoz rozslisztet használtam. Hamar megvolt, jó is lett, csak a tészta-aljazat volt a rozsliszt miatt kicsit kemény.
|
|
|
Nálunk ma burgonyafőzelék lesz fasírttal.
Tegnapról még maradt Somlói galuska 
|
|
|
Most már igencsak kopognak a szemeim az éhségtöl, így ma főzök magamra: Csirkemellböl készítek egy giroszt, sos-sok zöldséggel.
Tegnap este megettem egy fél doboz fagyit, a doboz 900ml-es
Nem hozok egyhamar fagyit a házhoz, hogy ne essek kisértésbe!
|
|
|
2008-04-20, 20:40, Andu:
Apusnak fructose intoleranciája van, tehát két hétig nem szabad édeset ennie, mert ha az én kedvemért diétázna, nem tolnék ki vele, ami a saját részét kiveszi mindenböl.
|
|
|
Mivel nalunk az idöjaras eleg jo volt, megint kipakoltuk a grillünket. Gyorsan összedobtam egy vegyes salatat, es a grillre a következö került: marinadozott steak, husfaklya, baconba csavart virsli, különbözö szoszok, es baguette hozza. Tehat egesz dietas ennivalo
|
|
|
2008-04-20 15:30, Ofi:
Ofi, a húsleves a töltött pipkó, a krumpli és a vajas broccoli már elég "diétás"! Ezek utan már igazán besuttyanhatott volna egy kis desszert is, nem tudom miért cseszel ki apusoddal!
Az én kis Fürtikém mindig azt mondta, az a tiéd amit megeszel! Ezen soha nem szabad sporolni.
|
|
|
Itt ma húsleves volt az ebéd, töltött csirke, fött-sült krumpli, és vajas broccoli.
Szivesen csináltam volna desszertet is, de a párom pont diétán van, és nem szabad édességet ennie. De a jövö héten behozom... De az is lehet, hogy még ma délután, a cukrászdában.
|
|
|
2008-04-20 01:49, perec:
-
...ebédre egyúttal megeszed a vacsorát is...
Tipped nagyon közel van a megoldáshoz. Annak idején már szokásunk lett, hogy családunk közös étkezése délután 5 óra tájban van és azt elneveztük "ebéd/ vacsorának". Délben mi a munkahelyeinken, a gyerek pedig az iskolában étkezett. E szokásunk aztán megmaradt a mai napig is, késön reggelizünk, és így naponta egyszeri meleg étel nagyon is elegendö. 
|
|
|
2008-04-19 21:19, Tihi:
Lelkiismereti okokra hivatkozva én is szoktam gyártani önámító ételelnevezéseket, pl.: főtt füstölt csülök light, vagy fűszeres tepsis krumpli (egy tepsi sülthúson megsütünk pár szem krumplit), esetleg rántott müzli...
|
|
|
2008-04-19 21:19, Tihi:
-
Ma délután nem volt lelkem kidobni a (készen vett) disznósültből megmaradt csülköt, bableves lett belőle csipetkével. Eszembe is jutottál.
Két lehetőségre tudok tippelni: ebédre egyúttal megeszed a vacsorát is, vagy pedig az ebéd maradéka lesz a vacsora. Esetleg más a megfejtés?
|
|
|
2008-04-19 17:14, bobe:
-
Igazán angol módra (a sarki fish & chips boltból)?
|
|
|
Lencseleves/fözelék füstölt sonkával és kifött (kész) tésztával. A nagy fazék étel 2 napra elég volt, egy vegyes friss saláta hozzá, egy jó kávé utóételnek.
Egy kis magyarázat azoknak, akik nem értik lustaságomat: leves/fözelék azt jelenti, hogy sürü leves de híg fözelék; a füstölt sonka egy kész zacskó pizza-sonka-vékony szeletekre vágott sonka készítmény. Egy kis darált fekete bors bele, egy fél kocka húsleveskocka és kész az ebéd/vacsora.
ps: majd elmondom valamikor, hogy mit jelent ebéd/vacsora, ha valaki kiváncsi arra
|
|