|
Fish and chips angol modra, gyorsan kellett mert megyunk el itthonrol es delelött is tekeregtunk.
_________________
bobe a 87 eves 
|
|
|
2008-04-19 12:58, hunor:
Öt napja nem főzött senki? Fogyókúra szezonja lenne?
Nálam, adott alkalmi fogyókúra van
Férj kórházban, magamnak nem főzök.
Útközben eszem, ma pl. párolt halfilét, vegyes vajban párolt főzelékekkel.
Sokkal finomabb, mintha magam készíteném
|
|
|
2008-04-19 12:58, hunor:
Dehogynem főzünk Éhes vagy?
Csütörtökön gombás-sajtos rakott palacsinta volt nálunk. Tegnap vegyes hal-tál krumplipürével, paradicsomsalátával, ma a maradék krumpliból krumplispogácsa sül a bableves mellé.
_________________
poe
|
|
|
Öt napja nem főzött senki? Fogyókúra szezonja lenne?
Hunor
|
|
|
2008-04-13 13:53, poe:
Csak vigyázzatok, a Hexe nagyon gyorsan küldi a lövéseket! A rángatás veszélyes!

|
|
|
2008-04-13 13:42, bovi:
Nem haza, egyenesen a szervizbe cibálják majd holnap. Szerencsére mindenre van biztosításunk.
_________________ poe
|
|
|
2008-04-13 13:34, poe:
Mért pont ilyen emlékeket gyűjtötök
Sajnálom! És most? Ki hozza haza a dögöt?
|
|
|
2008-04-13 13:27, bovi:
Itt majd csülök lesz pékné módra, de késön keltünk. Tegnap ugyanis Maastrichtban voltunk magyar találkozón, és autónknak annyira megtetszett a mélygarázs, hogy nem volt hajlandó kijönni onnan
Az autóklub kölcsönautójával értünk haza fél négyre
_________________ poe
|
|
|
Mai ebéd:
Csirkehúsleves. Vaddisznóragu, zsemelegombóc, almásvöröskáposzta.
Vanilliamous, kávé.
Most úgy érzem, hogy a héten, már nem tudok semit sem enni 
|
|
|
2008-04-11 22:07, noe80:
-
Kedves Noemi!
Bocsánatot kérek, hogy elírtam magam. Hamarosan, már az üzenetem elküldése után bizonytalan érzésem volt, hogy jól írtam-e nevedet, mivel Te "noe80"-ként írsz.
|
|
|
2008-04-12 05:39, Ferencz Zsuzsanna:
-
Tehát egy túrósrúd, azt valahol ettem már és finom volt.
Már rá is jöttem, hogy hol. A Malév gépein többször volt ilyen túrósrudacskák a kavéhoz.
|
|
|
Kedves Tihi, a Túró Rudi nagyon finom édesség, tehéntúróval a közepén.
|
|
|
Ha bevasarolok, nalam is elöfordul, hogy uj ötleteket kapok. Rabeszeltem a ferjemet, hogy hetvegenkent egy napon ö fözzön. Meglepetem mapam
Tihi,
nem megharagudni, Noemi, a Naomira nagyon allergias vagyok!
|
|
|
Szeretem a túrós ételeket minden formában, ételben, utóételként vagy süteményként. De ki mondaná meg, hogy mi a "túros Rudi" ???
PS. 50 éve külföldön élek
|
|
|
2008-04-10 21:39, noe80:
-
Kedves Naomi,
sajnos nem, az itteni túró olyan savanyú pép féleség, hogy hozzá sem nyúlok. Mindig van más megoldás is, hogy valamit mivel lehet pótolni. Magyarul nem is tudom mondani, hogy a túrót mi tejtermékkel pótoltam, de sikerült és nekem ízlett az étel.
Szakácskönyveket, recepteket nem használok, hanem alkalmazkodok a környezethez. Bemegyek egy üzletbe, körülnézek, választok ezt azt és kitalálom a következö nap, vagy napok fözését.
|
|
|
Nalunk ma nagyon finom turogomboc volt 
|
|
|
Tihi,
en kb. ket hettel voltam eg orosz szupermarketben, ott talaltam darabos turot, es turo Rudit is, ugy örültem neki.
Nalatok nincs ilyen a környeken?
|
|
|
2008-04-10 20:29, Tihi:
Igazad van kedves Tihi!
Így szoktam én is csinálni, amikor nem kell igazodnom
Nálam, olyankor császármorzsa van 
|
|
|
2008-04-10 12:51, perec:
Persze, gratine az eredeti neve, de én elmagyarosítottam
Szerintem, minden felfújtat a csőben készítenek.
|
|
|
Ma egy majdnem túróscsuszát csináltam. Füstölt császárhúst ollóval daraboltam és ropogósra sütöttem, idözközben olasz száraztésztát (fussili) föztem, összöntöttem az egészet és aludtej féleséggel felöntöttem és jó étvággyal fogyasztottam.
Ez nekem itt a turóscsusza pótléka, darabos túró itt nincs, a sült szalonnát itt bünözésnek nézik, de a füstölt császárhús valahogy elmegy. Különben is kihasználtam az alkalmat, párom barátnöivel egy irodalmi délutáni kört rendeztek, én meg csináltam itthon magamnak olyan ételt, amit szeretek. 
|
|
|
2008-04-09 21:02, bovi:
-
Nagyon egyszerű, szinte nemis érdemes lapozni, a szakácskönyvben
Köszönöm, hogy mégiscsak leírtad. Ezúttal autogramos (a la Bovi) receptre vágytam .
Ez a készítési mód egyébként inkább a csőben sütésre (gratinálásra) hasonlít, nem?
|
|
|
2008-04-09 12:15, Valeria:
-
Perecke, te merre elsz, hogy nincs Nalatok friss eleszto?
Tulajdonképpen lehet kapni, hiszen én is vettem, de nem minden szupermarketben és nem mindig, nyomozni kell utána. Utoljára pl. egy leveles tésztával rakott polc mélyén találtam meg, először ki kellett ráncigálni néhány doboz tésztát, hogy hozzáférjek. Nem is láttam volna meg, ha véletlenül meg nem kérdezem az éppen a polcokra rakodó munkatársnőt. Ez Yorkshire vidékén volt, de erős a gyanúm, hogy más tájakon is kb. hasonló a helyzet.
Nekem valahogy a frisstől kel jobban a tészta.
|
|
|
Bovika, ez mitől felfújt? Utána fel kell fújni?
|
|
|
En par hettel ezelött probaltam ki egy hasonlo receptet, de volt meg sonka benne, es krumpli helyett teszta (pl. fusili). A ferjemnek es nekem izlett, a fiuk meg huztak az orrukat.
|
|
|
2008-04-06 19:45, perec:
Bovika, hogy készül a póréhagymás burgonyafelfújt? A hűtőben van egy jó kis csokor póréhagyma, hátha azzá akar válni?
Nagyon egyszerű, szinte nemis érdemes lapozni, a szakácskönyvben
Karikára vágott burgonya a kivajazott jénaiban, fele alul, erre jön a szintén felkarikázott poréhagyma, meghintve reszelt sajttal. A másik felét rá ujra sajt és 200ml tejszínnel nyakonöntve. Sütőben 45 perc 190 fokon.
Nekem van integrált mikróm a sütőben, akkor csak 15 perc, ha a 180 fokot hozzáadom.
Ja, és egy kis só, bors bele.
|
|
|
2008-04-08 15:52, perec:
ráadásul friss élesztőt sikerült venni, ami itt eléggé ritkaságszámba megy.
Perecke, te merre elsz, hogy nincs Nalatok friss eleszto? Itt van, de en mindeg szaritott elesztot hasznalok, ugy talalom, hogy jobban kell tole a teszta 
|
|
|
2008-04-08 17:31, egyedls:
-
Igen, gondoltam, ezért (vagy ennek ellenére ) bátorkodtam a pizzát ajánlani.
Ma amúgy ide nem kellene az étvágykergető kenyér, maradékok lesznek, miint Juditéknál.
|
|
|
2008-04-09 00:05, Pompéry Berlin:
Na, íme... 
|
|
|
* Zöldségpüréleves
* Mustáros-foghagymás sertéscomb, rizzsel és édesköménnyel (Fenchel), hozzá jégsaláta/ruccola
Ezek jutottak ma eszembe, amikor fél egykor belenéztem a fridzsiderbe. A hét folyamán mindezt meg lehet mégegyszer ismételni. Mármint a maradékokat.
|
|
|
2008-04-08 15:52, perec:
Annyira sok finomság van ott ugyanis leírva, hogy a nyálam csordogál, ez ellen kell a kenyér... 
|
|