|
Szep napot kivanok mindenkinek!Ma zuzaporkoltet csinalok szivevel,nokedlivel,tejfolos uborkasalataval.Paradicsom leves lessz reszelt tesztaval megbolonditva pici bazsalikommal.Mar fo a porkolt,az uborkasalata is kesz.A teszta is paradicsomlevesbe varakozik.Ti mit foztok?Most elugrok hackepeterert.(daralt disznohus hagymaval feketeborssal izesitve)piritoskenyerre ami vajjal van megkenve feltet hasonlit a tatarbifsztekre eszmeletlen finom vacsira forro teaval.Ezt nem ismertem korabban de azota a legnagyobb kedvenc.A heten2.99€/kg ja harmunknak 4szer eleg reggelire vacsira mert romlando hamar el kell fogyasztani.
|
|
|
2014-01-10 14:08, Tessényi Györgyi:
-
A zöldbabfőzeléket kaporral csinálod?
-
Csakis fokhagymaval, kaporral nem. A tokfozelekhez viszont a kapor elengedhetetlen.
Ez kobe is van vesve valahol.
|
|
|
En tegnapra gombas tokanyt akartam fozni, de a lanyomek leszavaztak, inkabb kedvuk volt a kedvenc Thaifoldi vendeglonkbe menni ebedre. Nagyon finomat ettunk, eloetelnek rantott tintahalat es fofogasnak en sult rizst garnela rakkal, ok csirket, egyik curriset a masik meg gombasat. Jovohetre kapjak a gombas tokanyt!
Szeretjuk a Thaifoldi konyhat, nagyon izletes minden, sok finom zoldseggel, fuszerekkel es nem olyan zsiros mint a kinai.
|
|
|
Nyam nyam.A tokmagolajos salata az egyik kedvencem csak ne lenne olyan draga.Amig odahaza eltem,ultetni szoktunk olajtokot annak a magjat szoktam kisajtoltatni ismerossel.Igy azert meg volt egy evre valom.De itt 2dl uvegbe 5€ sokkalom ra a penzt.Majd ha megyek haza hozzok par litert.Kocsonyat csinaltam szilveszterre most fogyott el a gurgiga bor es feldarabolt serteskorom es farok.A fiuk ugy ettek mint akik sose ettek.
|
|
|
Megcsináltam bizony, maradt is belőle! Előtte a maradék vegyes zöldséglevest tálaltam hozzá tökmagos zsemlét ettünk.
|
|
|
Szia Bobe!Nagyon koszonom a helyre igazitasodat en semmit nem tudok a netrol most tanulom.
|
|
|
Finomakat föztök. En töltött tököt csinaltam.
Most offolni fogok en is : Kulcsvirág nem illik nagybetüvel irni egy teljes szöveget ; ez internet illemkodexben azt jelenti ordibalsz velunk .
|
|
|
Ebed delben az asztalon volt.Jol atsult a maj is nem lett olyan mint a cipotalp.Gyorgyi te megcsinaltad a tokot?Holnapra ki kene valamit.Dodollere gondoltam olcso es nem raz.Nagykanizsan ahol eltem meg fesztivalt is csinalnak a tiszteletere.
|
|
|
2014-01-13 10:33, Tessényi Györgyi:
-
Az finom, de azt kell majd néznem, mi van mélyhűtve. Van tök a kertből, abból kell majd egy jó főzeléket tejfölösen kaprosan!
|
|
|
Az nagyon finom. En rantott sertesmajra kaptam megrendelest hercegnoburgonyaval.Tokmagolajos salataval.Meg jo hogy lehet venni keszen ilyen formaban is a krumplit,kulonben elgagyognek vele jo darabig. Cukorborsofozelekhez mit szolnal?
|
|
|
2014-01-13 07:37, kulcsvirag73:
-
Köszönöm Neked is kulcsvirag!
Nálunk ma római edényben sült nyuszi lesz, hajában sült krumplival és valami főzeléket kell kitalálnom az egészhez. (agyagedény, amit mi Svájcban Römertopfnak neveztünk, itt más a neve)
Szia Gyorgyi!Nekem is tetszik a blogod.Es az unokaid csodaszep gyermekek.Ilyenkor megszakad a szivem hogy en nem lehetek nagymama. De talan majd ertekelik Misim gyermekei a szeretetemet amit erzek iranyukba.
|
|
|
2014-01-13 00:03, jozsefgaal:
-
Köszönöm a figyelmét kedves József!-
|
|
|
SZEP NAPOT KIVANOK MINDENKINEK!A HETVEGE ELSZALADT MA KENE VALAMIT FOZOCSKEZNI.SZIVEM ELMENT MELOBA,KORBE SZALADTAM A KONYHAT HOGY MIT IS FOZZEK.NEM KONNYU DOLOG MERT IKERTESTVERE IS ITT EL VELUNK CSAK NEM EGY LAKASBAN.IGY HOZZA IS IGAZODNOM KELL.VAN HOGY AMI JO AZ EGYIKNEK NEM JO A MASIKNAK.KET FELET MEG NEM CSINALOK.
|
|
|
2014-01-11 07:42, Tessényi Györgyi:
-
-
Kedves Györgyi. Blogját olvasva köszönöm,hogy részese lehettem élete legszebb pillanatainak.
|
|
|
2014-01-11 10:21, kulcsvirag73:
-
A tegeződés itt helyénvaló, viszont off-olni nem szabad, így mindenkitől bocsánatot kérek! Ezt Neked is kellett volna mondanom Kulcsvirag, hisz Te új vagy. A téma a beszélgetés vagy bemutatkozás részbe tartozna, ha Hunor erre járna, talán megtenné, hogy át tegye oda...
|
|
|
Szia Gyorgyi!Eloszor is bocsanatot kerek hogy pofatlan modjara le tegeztelek.Magunkrol annyit hogy 2012. apr ota elek szerelmemmel berlinben.O 50 eves en 40 a szerelmemet sms en keresztul ismertem meg.Es ha vagyaim valora valnak elvesz felesegul meg iden tavaly augusztusban kerte meg a kezem.O kb86 ota kint el csak mindig mashol most talan mar megallapodik es boldogan elhetunk.E mailed ha van reszletsen irnek magunkrol.Enyem kulcsvirag73@freemail.hu
|
|
|
Edit- Kulcsvirág ugye viccelsz velunk ? mi nagyjabol kulföldön élö magyarok vagyunk akik örulünk hogyha még tudunk magyarul beszelni szoval: vok meg leki meg satöbbit kerlek forditsad le mert tenyleg nem értem ,es azt hiszem többen is igy vagyunk.
|
|
|
Sokan kezdhetjük úgy, ahogy Bovi
Nálam már a maradékok feldolgozása vált "létművészetté", vagyis annyi minden kombinálható és kis frissel egész új lesz belőle. Ma pl. a gombalevesbe tettem a maradék kis zöldbab főzeléket, egész jó volt. A maradék hajában főtt krumpliból lett hagymás krumpli, amihez tükörtojás és friss birskompót járult. Lehet rémüldözni, nekem ízlett! 
|
|
|
Mivel csak ketten vagyunk, nem fogyott el a csirkepaprikás, majd ma is azt esszük
Ezért van idöm kora reggel itt csavarogni
Szép napot Nektek!
_________________ üdv:bovi
|
|
|
2014-01-04 22:01, egyedls:
Majdnem igazad van, a konyhai személyzet 2 tagja - mama és én - sütött-főzött a 3 tagú családra + a 2 vendégre
És hogy mit eszünk mostanában: tegnap gulyásleves sok zöldséggel és csipetkével - először csináltam életemben, de sose késő tanulni!. Utána rétesek: almás, meggyes, túrós, mákos, szőlős-diós.
Ma a maradék gulyásleves, csirkecombok párizsiasan, ananászos csirkesaláta, krumplipüré. És persze a maradék rétes
|
2014-01-05 10:09, Tessényi Györgyi:
Ez nagyon finom lesz!
Mi a sok jövés-menés, vendéglözésben kiéheztünk magyar kosztra.
Ma, egy szép, kukoricánnevelt csirkéböl, paprikás lesz nokedlivel és saláta.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Ma reggel felhoztam a pincei mélyhűtőből a harcsafilét, abból lesz ebéd. Sáregresen frissen vettem, előttem tisztították. Salátával, vagy zöldbabbal lesz tálalva, amit kapros szószban készítek.Köménymagos, sütőben pirított fél burgonyákkal egész jó lesz.
|
|
|
2014-01-04 19:17, bovi:
-
Bovikám, van még töltelékem a hűtőben, készre főzve, azt hiszem két rúd repetának a Te módszereddel érdekes lehet, hisz nálam is a szétosztogatás a fontos...
|
|
|
Egy nagy titokra tettem szert
Amióta beiglit sütök (több évtizede) mindig kirepedt akár a diós, vagy a mákos.
Az idén illetve tavaly szóval karácsony köröl, az eddigi 2 rud helyett a mennyiségböl, 4 rudat csináltam.
Ezt azért csináltam, hogy a keveset is többfelé oszthattam. Van néhány "vevöm" aki nagyon számit rá, föleg a mákost szereti!
Tehát, egy tepsin elhelyeztem mind a 4 rudat és lestem az üvegajtón, mikor fog szétrepedni.
Csodával volt határos, hogy hiába vártam, mind a 4 rúd gyönyörüen sült és egészben maradt!
Ez a tapasztalat után, jövöre, illetve az idén, nem fogok félni a naptol, amikor a beiglit sütöm. ( ha megérem)
|
A tegnapi vacsora:
hideg falatkák - szarvasgombás sajtkrém, pástétom, hagymás tojáskrém, petrezselymes túrókrém sós kekszen, sajtos magvas rudak
meleg előétel: gyömbéres-tejszínes sütőtök krémleves
főétel: kacsafalatok, szalonnába tekert sertésszelet, héjában sült apró krumpli kakukkfűvel, zsemlegombóc, almás vöröskáposzta dinsztelve, aszaltszilvaszósz
sajtok, gyümölcsök
gesztenyealagút, madártej
Ma nem kellett főznöm
|
Ma nem foztem, maradt a csutortoki unnepi ebedbol, sult pulyka, toltelek, edes burgonya, brusszeli kelbimbok, mar ket napja ezt esszuk. Ma a pulykat kicsit megbolonditottam porkolt szafttal. Hala Istennek elfogyott, nem vagyok nagy pulyka barat, nem kell pulykat enni egeszen jovo Novemberig
|
|
|
2013-11-10 20:47, perec:
Most fedeztem fel a küldött receptet, amit rögtön átmásoltam! Közben találkoztam Poeval, remélem a nagy munkákon túl vagy! Tihi is ismerősként főz itt a nagy konyhában! Szép naposan indul az első advent! Hozzon sok boldogságot!!!
Ma megint élveztük a gombát, császárhússal pirítva, rá két tojás, fött krumplival finom. A gomba a "Cantharellus cibarius" úgy hallottam, hogy magyarul rókagomba.
Legyen a neve amilyen, egy nagyon finom gombaételt lehet belöle készíteni.
Utóételként csak egy fekete kávé kell jó zene kiséretével. 
|
|
|
Ma lepenyhalat sütöttem, hozza sült Fenchel
(edeskömeny), par szem szaritott paradicsom, ujhagyma, es rizs. A hitves elegedett volt...
|
|