2019. április 25. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-25 01:12   
Jelentem, a svédgomba kitünöen sikerült, Zsuzsa, kösz a receptet.

Egyáltalán, nagyszerűen sikerült feltámadnunk. Volt sonka (3féle), sonkalében főtt tojás, ősi családi recept szerinti krumplisaláta, svédgomba --> mint fent, lazacos kanapé (ez nem sikerül olyan jól, mint az az eredeti, amit két hete próbáltam és most igyekeztem utánálmodni, viszont az áldozatok nem ismerték az eredetit, tehát dícsérték), valamint a vendégek hoztak maguk sütötte - most már a nevét is tudom - gubanicát. Issssssssssssssssssssssssssteni volt. Vissza is híztam rögtön másfél kilót, de majd a viszontagságoktól - remélem - újra lemegy.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-22 00:35   
Szorgalmasak voltatok , mindenesetre bemásolom a receptesbe, mert kitűnő felhasználási módja a szakadozó réteslapnak.

_________________
poe

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 23:53   
2008-03-21 18:24, poe:

-

A gibanica az torok eredetu kalacs, amit azutan a vajdasagi szerb Lalo hazakban sajatitottak el a XVII szazadban.
Egyszeru liszt, viz, es marhafaggyuval gyurtak ossze, s a toltelek az forralt tej fole volt.
Kesobb ezt bureknak is neveztek, szinten torok eredetu, vekonyra nyujtott teszta, hasonlo a retestesztahoz.
Bacskaban a szerb Lalo hazakban eloszor Szentamason tartanak rola adatokat 1815. korul, itt viszont edes tokkel toltottek meg. Unnepi kalacs volt.
Kellemes unnepeket mindenkinek szerettel:
Iren-Tucipatch

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 23:10   
2008-03-21 18:24, poe:
-
En meggugliztam!! Szerinte Szerb etel, juhsajttal toltott retes!

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 18:58   
2008-03-21 18:50, bovi:

Pedig benned bíztam, hogy tudni fogod ezzel kicsit behatároltam a származását.
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 18:50   
2008-03-21 18:24, poe:

Lehet találgatni, mi lehet

Az biztos, hogy nem magyar eledel

Szabad a gazda


 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 18:24   

Ma böjtös ebéd volt, káposztaleves és gibanica. Ez utóbbit ismeri valaki? Lehet találgatni, mi lehet
_________________
poe

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 10:41   
2008-03-21, 10:41, Bovi:

Jol teszitek, jöhetek én is?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 10:36   
2008-03-21 10:27, Ofi:
-
Mindenki süt, föz,

Mi nem
Megyünk vendéglőbe, csak hétfőn lesz itthon az ebéd: Borjúhúsbol snicli.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-21 10:27   
Mindenki süt, föz, az a fö, hogy van kinek.
Nálunk nem lesz nagy készülödés, a párom a három ünnepnap dolgozik, méghozá délutános.
Ma sem kell föznöm, megyünk halat enni!
Holnap káposztás oldalas lesz az ebéd.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-20 22:30   
Szombatra hirtelen felindulásból elkövetett feltámadás utáni sonkaevéssel egybekötött meghívást eszközöltem néhány, sonkára hajlamos ittélő honfitársam részvételével. A menüt gazdagítandó eszembe jutott megboldogult gyermekkoromból olyasmi is, mint "svéd gombasaláta" - esetleg "svédgomba (Valamint további + 1,- Ft-ért majonézt a kaszinóra ... hmmmmm ... (nem tudom a vágakozóan boldog-szomorú smily monogramját, különben azt pötyögném most ide...) Mármint, amikor még bármit is lehetett kapni 1 Ft-ért. Ezek aok az idők voltak, amikor a zsemle 40 fillér, egy gombóc fagylalt 50 fillér és a tej litere 3,60 volt. Vagyis olyan régen, hogy az már a történelem előtti időkre nyúlik vissza, illetve ebből látható, hogy korrektül beleférek az 50+ rovatba )

De hogy itt ne fölöslegesen szaporítsam a szót: tudja valaki a nosztalgikus visszaemlékezők közül a svéd-gomba-saláta receptjét? (Van benne, ugye gomba, valamint paradicsomszósz, de hogyan tovább?) Ezzel szeretném ugyanis megfejelni az echte ungarisch feltámadási sonkát. Utóbbihoz Schwarzwälder Schinken-t és déltiroli ...schinken-t vettem, amit majd megfőzök annak rendje s módja szerint. El ne áruljatok, hogy nem a Fény utcai piacról hozattam!!!

Választ - nem feltétlenül jeligére - kérek a receptek rovatba.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-19 20:14   
2008-03-19 19:02, Valeria:

-

Lehetséges. Viszont akkor szótár nékül ehetetlen

 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-19 20:03   
Ez mar döfi nem talalok szavakat.. Minden elismeresem, koszonom a megfejtest!
 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-19 19:02   
2008-03-19 18:50, egyedls:

-

Szardella, anchovy es ajoka nevre hallgat, file es gyuru formajaban olajban konzervaljak.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-19 18:50   
2008-03-19 16:59, bobo.2006:
Amennyire én emlékszem, nem annyira hal, mint inkább gyűrű alakúra vágott, marinírozott olajbogyó karika lehet a salátában?!

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-19 18:28   
2008-03-19 16:59, bobo.2006:
-
Nem hiba, van ilyen. Úgy tudom, szardella vagy anchovy névre is hallgat: az illető halat filézik, sóba rakják, aztán oliva olajba.
Eddig inkább nem gyűrűs formájával találkoztam, de gondolom, fel lehet tekerni gyűrűbe is.
Tényleg nem kell sok belőle egyszerre!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-19 17:16   
Gomba gombával. (Ugyanis elkalkuláltam magam a legutóbbi bevásárlásnál.
- Gombaleves (tegnapról)
- Gombás paradicsomos csirke rizzsel
- Eierschecke - ez spec. gomba nélkül

 
 bobo.2006  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-19 16:59   
egy orosz hussalata receptjeben olvastuk az alapanyagok kozott: "2-3 olajos ringligyürü"
Vagy lehet hogy nyomtatasi hiba csak?
Sto eta?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-19 16:14   
Az imént, én is kihívtam a szerencsém
Összeállítottam a krémeslapnak valót.
Most pihenhet szombatig, akkor sütom és töltöm. Az előfordul, hogy a krém nem olyan, amilyennek szeretném, de majd nem vigyázok annyira, akkor több az esély

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-19 14:15   
Ma reggel láttam néhány rügyet a zsályán, talán mégis van remény!
Egyébként meg vagyok elégedve magammal, jól sikerült a tegnapi paradicsomszósz, pedig nem szokott. Gondolom néhányunknak van egy pár ilyen étel a 'repertoárjában', ami hiába lehet, hogy egyszerű, és már sokszor elkészítette az ember, mégis a csillagok állásán vagy nem is tudom min múlik, hogy éppen hogy sikerül.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-17 10:01   
2008-03-16 22:45, perec:

Perecke, sürgősen ültess egy újat, mert zsálya nélkül, nem élet az élet ))

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-16 22:45   
Itt ma gombás bárányragu volt barnarizsből készült rizivel (a "-bizi" nem került bele, jobban szeretjük répa nélkül). Aztán egy idő múlva elkészült az anyósom-féle gyümölcstorta is. Magyarul inkább gyümölcskenyér lenne, de nagyon távol áll attól, amit én gyümölcskenyérként ismertem. Helyes névvel vagy anélkül, nagyon jó lett!
Szomorú hír is van: többévi hűséges szolgálat után cserepes zsályám igencsak a végét járja.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-16 12:00   
2008-03-16 11:47, Ofi:

A maradékok felhasználásának egész irodalma van. Nálunk minden elfogy, ha ma nem, holnap. Ha holnap sem, megy a fagyasztóba és pár hét múlva egyszer, ha nincs időm/kedvem főzni, megint jól jön a kész ebéd
_________________
poe

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-16 11:47   
2008-03-16, 11:42, Poe:

Igaza van Lászlónak, biztos, hogy egy konyhatündér vagy. Olyanokat fözöl mindig, hogy kétfele áll a pofám! Én csak egyfélét szoktam késziteni, mert nem szivesen eszem meg a maradékot.
Itt ma rozmaringos csirkeszárny lesz, krumplipüre és borsófözelék.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-16 09:50   
2008-03-16 07:59, egyedls:

Minek ehhez sok kéz? Én alapvetően lusta háziasszony vagyok, szívesebben ülök a gép mellett. A húst évtizedek óta mindig a sütőben sütöm, először fólia alatt, aztán fólia nélkül, a krumplipüré porból készül másfél perc alatt, a meggyszósz konzerv meggykompótból másik két perc alatt. A húsleves le van fagyasztva, csak tésztát főzök bele frissen. Nem mászkálhatok sokat a törött bokámmal, ez egy gyors ebéd

_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-16 08:37   
2008-03-16 07:56, egyedls:

Köszi kedves Egyedls,

ezt megcsinälom ma, de nincs szivem ilyen kevéske eledelért a sütőt használni.
Van nagyon jó serpenyőm, van fedele is, abban lesz
Mint jó háziasszony, energiatakatékos vagyok, a sütőnek 2000, a platninak 1000 Watt kell óránként, na meg jobban bele is látok

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-16 07:59   
2008-03-15 20:10, poe:
Úristen! Hány kezed van?

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-16 07:56   
2008-03-15 22:31, bovi:
Nos, talán hagymás-fokhagymás szelet?
Ld. a receptek topicban!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-15 22:31   
Judit,
én csak 2 évet éltem Franciaországban, nem láttam ilyen, általad vázolt edényt

Nem kell ezt annyira melreszívni, lehet gyorsabban is csurgatni
A konyharuha is jó, de csavarni már aligha, mert nem marad benne semmi, ha a Schichtkäs-et veszed
Olyan túró, ami otthon kapható itt nincs, főleg ami a piacokon kapható. A bolti ott is már nem olyan, mint régen
Nekem a szitáncsurgatás bevállt

A túrótol mellékesen, most nagyon kellene egy jó recept erre: Van 3 vékony szelet kicsontozott disznó karajom.
Sajnálom összeaprítani Brassóinak, inkább egészben hagynám.
Kinek van 5-lete

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-15 20:10   
Tejfölös-kapros tökfőzelék, fasírt, frissensült barnakenyér.
Holnap húsleves, kacsacomb, libamell párolva, sütve, krumplipüré, meggyszósz

_________________
poe

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó