2019. október 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-15 19:27   
2008-03-15, 19:26, egydls:

Biztos lehetett vagy 5 kg, mert 2 napig ettünk belöle.

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-15 16:56   
2008-03-13 21:40, Ofi:

Én nagyon szeretem a túrógombocot, és gyorsan el lehet késziteni.

-

Koszonom a receptet es sok-sok jo tanacsot.
Neha egy egy kerdessel felmerulnek a tapasztalatok sokasaga.

A tehenturot ma mar csak vegyi otoval keszitik itt Olaszorszagban, ha hagyom 3 napig csurogni, akkor mar nyalkasodik is, tehat hamar romlik. Nyers tejet, nem pasztorizalt tejet meg torvenyileg nem lehet eladni a termelonek, igy a tartos tejben, meg abban is, ami csak 2 napig tartos, mar van benne tartosito vegyszer.
De sokszor visszasirom az egyszeru "aludttejet", sot a tarhot cserepbogreben.
Viszont egy jo tanacs a turobol kicsorgott le felhasznalasara.
Nem rossz nehany kortyot inni belole, mert tele van tej bacteriumokkal, amik elosegitik az emesztoszervek mukodeset.
Ha reggel vattacsomot martunk ebbe a folyadekba, es "megmossuk" vele az arcunkat, kezunket, sarkunkat nehany napon belul maris eredmenyt latunk. A bor megpuhul es kisimul.
En mar kiprobaltam...

Szep hetveget mindenkinek.
Iren-Tucipatch

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-15 15:43   
2008-03-14 18:17, bovi:
-
Nota bene, a franciáknak erre külön cserépedényük van: többféle átmérővel, több méretben, de mindig peremen álló cilindrikus (hengeralakú) cserépbödön, amely lyukas oldalt és alul is és egy passzoló méerű magasabb oldalú tányéron (csuporaljon) áll. Ebben tárolják a túrót napokig a hűtőben és időnként leöntik a savót. A bolhapiacokon tetemes összegekért árulják ezeket a szűrőedényeket, ha már kicsit is régebbi.)

Én nem vagyok ilyen előrelátó: ki tudja, mi lesz a koszt három nap múlva. Ezért nálam nincs ideje lecsöpögni. Viszont ha, akkor adj uramisten, de rögtön: ezért én konyharuhába teszem a túrót és a lefolyó fölött kicsavarom. Kicsit macerás és erőt ígénylő dolog, de garantáltan gyorsabb.

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-15 12:48   
Egy konyhaművészeti, de kultúrtörténeti szempontból is nagyon érdekes könyv jelent meg a napokban az augsburgi Weltbild kiadónál: Sascha Wussow Das Sisi-Kochbuch, azaz Sisi szakácskönyve.
Nem csak Sisi érdekes személyiség, de a szerző is. Apja, anyja színész volt , szinte természetes, hogy ő is az. (Apja többek között a Fekete-erdő klinika híres Bringmann professzorát alakította és Sascha is játszott benne) A szerző osztrák állampolgár, édesanyja a bécsi Burgtheaterban és Salzburgban játszott.
A könyv tele van az egykori Osztrák-Magyar Monarchia országai konyháinak legjobb receptjeivel, sok ételrecept keletkezésének történetével és sok utalással mozzanatokra Sisi életéből.
Sajnos hibák is találhatók a könyvben. A kolozsvári káposztát úgy mutatja be mint varză a la Cluj, azaz, mint román specialitást.
Ennek ellenére csak ajánlani tudom a könyvet. Aki beleolvas néhány oldal után már éhséget érez. Na búcsúzom, megyek enni!

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-15 08:35   
2008-03-14 20:49, Ofi:
És hány gr zöldbabból?

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-14 20:49   
Jaj, bocs gyerekek, hát persze hogy 500 g túróbol készül a gomboc, ki is javítottam.

Perec,

én is pont azért "pihentettem" a hütőben, hogy a griz "dagadjon".
Ma zöldbableves volt az ebéd.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-14 18:17   
Nekem is van tapasztalatom ezzel a gombóccal

Ha este bekeverem és a hűtőbe teszem másnapig, mindig sikeredik
Ez egy 3 napos koszt
A tórút este szitára teszem másnapig, hogy lecsurogjon, aztán bekeverem Ofi módon. (csak 500g túróbol
De eljön a 3. nap, amikor nagyon finom!!!

 
 boszildi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-14 15:55   

Eddigi tapasztalatom: hol szétfő, hol nem.
Eddigi tapasztalatom: mindig szétfőtt!

 
 lillalinkes  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-14 15:20   
Én egy kis lisztet is teszek bele, s nem "pihentetem".
A közepébe viszont őszibarack (konterv) darabot is teszek...
Jó étvágyat!

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-14 10:10   
Nemrég olvastam a Horváth Ilonában, ha elég időt hagyunk a gríznek hogy "megszívja magát", akkor a túrógombóc nem fog szétfőni. Eddigi tapasztalatom: hol szétfő, hol nem.
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-14 06:41   
2008-03-14 02:50, ubuge:
Rosszul érted: az a tehén 500 kg-os, amelytől a túró származik!

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-14 02:50   
2008-03-13 21:40, Ofi:
-

Jó nagy hűtőszekrény kellhet egy ekkora adag pihentetéséhez

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-13 21:40   
2008-03-13, 21:29, tucipath:

Én nagyon szeretem a túrógombocot, és gyorsan el lehet késziteni.
500 g tehéntúróbol készül, 2 tojás, pici só, 8 dkg margarin, 4 kanál búzadara, 4 kanál zsemlemorzsa.
A tojások sárgáját 3 dkg margarinnal simára keverjük, a túrót darával együtt a tojás sárgájához adjuk, pici sóval izesitjük. A tojásfehérjét felverjük és a túrós masszába forgatjuk. Hütőszekrényben 1 órán át pihentetjük. Ezalatt a zsemlemorzsát megpiritjuk a maradék margarinban. A túrómasszábol kis gombócokat (én kanállal szoktam) formálunk és a forró vizbe rakjuk. Amikor feljöttek a víz tetejére, kiszedjük a gombócokat, és belehempergetjük a morzsába. Cukorral és tejföllel tálaljuk.
Érdemes kipróbálni.

 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-12 19:32   
2008-03-12 18:01, Ofi:

Ma húsleves és túrógomboc volt az ebéd. Nem mindig szokott sikerülni, a túró miatt, de ma nagyon finom volt.
-
En meg nem ettem turogombocot.
Milyen es hogyan lehet elkesziteni?
Koszonom elore is az utbaigazitast...

Iren-Tucipatch

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-12 18:01   
2008-03-12, 17:56, poe, perec:

Gyerekek, én egy nappal elötte paniroztam be a húst, igy tehát másnap csak sütni kellett. Tudtam, hogy délben már mennem kell dolgozni, ezért valami gyors kajára gondoltam.

Egyedls, kösz az ötletet, de csak ma olvastam el, pedig jol hangzik. Én vajas, fokhagymásos mártást csináltam a broccolihoz.

Ma húsleves és túrógomboc volt az ebéd. Nem mindig szokott sikerülni, a túró miatt, de ma nagyon finom volt.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-11 17:15   
Nálam minden mellöztetik, amit zsírban kell kisütni: úgymint rántott hús (hál'istennek amúgy sem kedveltem), sült krumpli, alias pommes frittes (ezzel egyenesen üldözni lehet), illetve minden, amihez fritöz kellene. Új reform-életem technológiája szerint ecsettel max. megkenni szabad a húsokat olajjal - esetleg néhány óráig marinálni még egyéb füszerekkel együtt, majd teflon edényben gyors mozdulattal megsütni. Ez egyrészt kalóriaszegény, másrészt benne marad minden vitamin, mert nincs ideje kifözödni/kisülni. Isssssteni sertés szüzérméket lehet ilyen módon pillanatok alatt készíteni.

Ha attól félne az ember, hogy odaég, akkor el lehet oltani/folytani a dolgot az utolsó másodpercben némi vörös/fehérborral, sherry-vel, zöldséglével - mikor mi van kéznél.

Tegnap, pl. ezzel a technológiával készítettem szüzérméket gombaraguval. (Utóbbit külön csináltam és mellé tálaltam. Az egész a gombavágással együtt kb. 20 percet vett igénybe. Köretre már nem futotta az idömböl, ezért francia ebédnek neveztem: hozzá bagettet ettünk.

Eredmény: családi társbérletem tagjai lelkesen ajánlották szerzödésem meghosszabbítását.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-11 12:04   
2008-03-11 09:28, Ofi:
Ha még nem késő, javaslok hozzá egy egyszerű sajtos öntetet:
Végy 4-5 különböző sajtféleséget Ökenhető, reszelt, kocka, gombás, füstölt, strb.) és 5 dkg vajban olvaszd össze, majd forrón öntsd le vele a brokkolis köretet!
Hagyjál belőle nekem is!

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-11 10:01   
Én is pont erre gondoltam. Ha én rántotthúst sütök, abból gyorsebéd itt nincs. Ha a prézlit is akkor kell készíteni, akkor meg pláne nincs.

Ma már a borda elő van készítve, érlelődik, várja, hogy a sütőbe kerüljön. Paradicsomszósz lesz hozzá, meg ami még addig eszembe jut, és amire marad idő.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-11 09:52   
2008-03-11 09:28, Ofi:

De akkor ki készíti a rántott húst? Mert ha itt az van ebédre, akkor a kilincsektől a fülemig, a konyharuhától a vécélehúzóig minden tojásos-lisztes-prézlis. Mindig csodáltam anyámat, aki utálja megérinteni a nyers húsokat, és emiatt két villával tökéletesen, tisztán és gyorsan paníroz. Valószínűleg ezt én már sosem fogom elsajátítani. Jöhetek ebédre?

_________________
poe

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-11 09:28   
Ma csak rántotthús lesz az ebéd, broccoli köritéssel. Utolsó napokban sok a stress a munkahelyemen és nem akarok hoszan a konyhában cécózni.
 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-10 18:42   
Judit nemrég emlegette a Quark nevű krémsajt- avagy túróféleséget. Szombaton megláttam, hogy a helyi szupermarketben is lehet kapni, mégpedig Németo-ban készített, erősen zsírszegény változatot. Vettem is mindjárt két begrével, lesz ami lesz. Tegnap aztán mazsolás túrótorta készült belőle (a la F. Nagy Angéla). Egyszerű az elkészítése, a kalóriáktól sem roskadozik, viszont nagyon finom.
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-10 17:08   
2008-03-10 16:54, bovi:
Ha így folytatod, én éhen halok!
Recikláltam korábbi főztjeimből, mert sürgős munkákat kellett elvégeznem itt a monitor előtt. Ilyen esetekre mindig van tartalékom a jégen.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-10 16:54   
2008-03-10 07:19, egyedls:
Most ismét bővült a főzési tudásom és a német nyelvismeretem?

Kizárólag ezzel a szándékkal írtam le, hogy mi a neve németeül

Főznöd nem kellet ma

Nálunk mousaka volt. Ez egy gyors és jó görögös eledel.
Aubergine a fő tartozéka.



 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-10 07:19   
2008-03-09 10:24, bobe:
Nahááát?!
Most ismét bővült a főzési tudásom és a német nyelvismeretem?

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-09 10:24   
Kedves Laci en forditok: tárkonyos ecet
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-09 07:38   
2008-03-08 17:55, bovi:
Minden bizonnyal!?
Mit is jelent?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-08 17:55   
2008-03-08 17:30, egyedls:

Ma visszabeszélek, elvégre is nőnap van
Estragon-Essig áll az én üvegemen, he he he!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-08 17:50   
2008-03-08 16:23, perec:
Bovi milyen az almásbéles, mint az almás pite (felénk meg almás kalács)?

Nálunk almáspite volt, de a szakácskönyvben béles.
Nem valami értelmes megnevezésnek tartom

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-08 17:30   
2008-03-08 16:23, perec:
Az ecet az tárkonyos ecet!!!

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-03-08 16:23   
Tejfölösen is jó a krumplifőzelék meg ecetesen is, a fő, hogy babérlevél meg fokhagyma legyen benne!
Bovi milyen az almásbéles, mint az almás pite (felénk meg almás kalács)?

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó