|
2008-02-27 08:35, poe:
Ez nekem túl maceráns lenne, vagy ezt, vagy azt főzök
A kínait, ma én is csinálom, biztos nem olyan, mint Kínában, de szigorúan a könyvböl
A legújabb tűzhelyemhez kapott szakácskönyvböl, olyan nem túl gyakorolt kínai szakácsoknak való 
|
|
|
2008-02-27 08:26, bovi:
Ilyesmit én is szoktam csinálni, csak nem egyszerre teszem bele a húsokat
Egyébként a holland-magyar gulyás körülbelül olyan, mint az a kínai étel, amit én főzök
_________________ poe
|
|
|
2008-02-26 22:48, noe80:
Ungarisches Gulasch, aminek a magyar pörkölthez semmi köze nincs
Ezt mi már évtizedek óta tudjuk, de aki nem ismeri a magyar pörköltet, annak az is finom lehet
Nekem a hajam mindig égnek áll, mikor a tv-ben a szakácsok lisztet tesznek az un. gulásba
Na meg a vegyeshúsbol készült
Hogy tud a marhahús a disznóval együtt megfőni Az egyik szétmálik, mig a másik még meg sincs főve!
Vagy talán mi nem értünk hozzá?
|
|
|
A fiaim ma baratokat hoztak haza az ovibol, termeszetesen ebedre is, tehat nagyon egezseges volt a konyha: hasabburgonya rantott pulykamellel, kicsit kesöbb berliner. Lehet egeszsegesebben fözni? Termeszetesen a fiuk nagyon elegedettek voltak.
Egyebkent a Nemetorszagban lakoknak: ha a szupermarketben a Knorr, vagy a Maggi zacskokhoz mentek, akkor lathattok egy zacsit, amin az all hogy Ungarisches Gulasch, aminek a magyar pörkölthez semmi köze nincs
|
|
|
2008-02-26 18:32, Pompéry Berlin:
Rablóhús, rácponty, katakönyöke.... a sor végtelen, ha valaki tiltakozni, sértődni akar, talál rá módot. A pálmát a Mindmegette receptesben talált "ájult imám padlizsánja" nevű ételnek ítélem. Le ne fordítsa valaki arabra
_________________
poe
|
|
|
2008-02-26 13:13, poe:
-
Komoly összeurópai bonyodalmaknak nézhetünk elébe: A magyar franciasalátát a franciák orosz salátának hívják, az oroszok pedig cseh salátának. Akkor ez most kire nézve sértö?
Atyavilág! A jövöben minden Oláhnak és Tótnak nevet kell változtatnia a politikai korrektség miatt? Asszem, ezzel a kérdéssel át kell mennem a Nagyvilág-rovatba. Még csak az kéne, hogy ha maradok, akkor az Oláhokat és Tótokat ráadásul eleven meg is fözzék! 
|
|
|
Hihihi.Hát a cigánypecsenye?
Na és a törökméz? Hát az, hogy: Gólya, gólya, gilice...?
|
|
|
2008-02-25 10:36, perec:
De könyörgöm, miért nem lehet leírni, hogy négercsók? A hollandoknál is vita tárgya lett, kapott is más nevet, mellette a boltban a zsidókalács neve nem változott. Szerencsére. Majdnem romaútra ment a falat, amikor eszembe jutott, hogy a Lászlók tiltakozhatnak a lacipecsenye név ellen. És még a tatárbifsztekről nem is szóltam
_________________
poe
|
|
|
Ma, a híres résztelt mája-m készítettem ebédre. Arrol híres, hogy mindig jól sikerül
Nem maradt egy szál sem! 
|
|
|
2008-02-24 00:42, Valeria:
-
"Ha az akkor "indianer" "
-
Ez se rossz név .
De nem ugyanaz, hanem ez olyan, hogy csokoládés alaptésztára egy réteg baracklekvár, arra felvert tojáshab jön, ennek tetejére meg a csokimáz. Régen sokszor volt ilyen otthon, és úgy hívták, ahogy említettem. Hirtelen nem találtam róla képet az interneten.
|
|
|
Napok óta nem kell főznöm, mert állandóan ünneplünk:
- régi jó barátom 65. születésnapja,
- férjem 45. érettségi találkozója,
- erre ideutazó és nálunk lakó egyik osztálytársa 64. születésnapja
- egyetlen csemeténk 24. születésnapja
Illetve dehogyis. Utóbbiról ugyan tudunk, gratuláltunk is neki, de a buliba kategórikusan nem vagyunk hivatalosak. Leendő örökösünk kilátásba helyezte, hogy egy egyelőre még nem definiált későbbi időpontban utánünnepelhetünk vele. Úgyhogy ez még jön.
Vagyis a konyha egyelőre zárva.
|
|
|
2008-02-22 15:22, perec:
-
Ha már itt tartunk (nem ott ). Valamelyik nap eszembe jutott, hogy is illik hívni a néger kockát mostanában? Legalább tudjam, hogy mit készítek, ha egyszer hamarost nekiveselkedek.
Perecke, a csokolades kockat kakaos tejszinhabbal toltve? Ha az akkor "indianer"
|
|
|
En holnap kroketteket csinalok, hozza sült szeletelt disznofile baconba csavarva, es földsalata schmand-fokhagymas martassal.
|
|
|
En ma nagy fozest csinalok!!! (Ramjott, nem tehetek rola.)
Mindjart megyek a sarki Chinees Take Awaybe egy kis Chinky (kinai) kajaert!
Amit szeretunk: rizs egy pici marhahussal, disznohussal, prounnal (rak) csirkedarabkakkal osszekeverve, es jo nagy adag csipos curyszosz hozza. Yammy-Yammy
|
|
|
Mivel hogy a párom jobban van, ma ö készit ebédet. Pisztráng lesz, neki füstölve, nekem meg sülve. Én jobban szeretem úgy. Még nem tudom, hogy milyen köret legyen mellé, lehet, hogy semmilyen. 
|
|
|
Frédi, a tárkony a kedvenc fűszerem. Használom nyakra-főre.
|
|
|
Perec a csomborról írt, össze is futott a nyál a számban. Hát a tárkonyt ismeritek-e,szoktátok-e használni?
|
|
|
Hogyne fogadnék el tanácsot tapasztalt (nem vén) rókától. Ebben az esetben a morzsolgatás sajnos nem segített a felismerésben, mivel nem tudtam, milyen is a csombor. De azért használtam mindenfélére, gyakran és szivesen. Azt viszont eddig nem tudtam, hogy babbal is szokták párosítani, mivel csökkenti a felfúvódást.
Ha már itt tartunk (nem ott ). Valamelyik nap eszembe jutott, hogy is illik hívni a néger kockát mostanában? Legalább tudjam, hogy mit készítek, ha egyszer hamarost nekiveselkedek.
|
|
|
2008-02-22 12:41, perec:
Perecke, ha elfogadsz egy vén rókátol tanácsot, amiben nem vagy biztos, az ujjaiddal megmorzsolod a levelet egy kicsit, az illata minden kételyt kizár 
|
|
|
2008-02-21 20:34, Pompéry Berlin:
-
Ez a buggyantott tojásleves ugyanaz, mint a köménymagos tojásleves ecettel besavanyítva?
Most hogy említed, lehet, csinálok is.
Többévi tévelygésnek lett vége tegnap. Végleg megbizonyosodtam róla, hogy a konyhaajtó melletti cserépben nem kakukkfű van, hanem borsikafű (csombor). Ezentúl nem tudok ugyanolyan szemmel nézni a növényre. Így áltatni az embert évekig!
|
|
|
2008-02-21 20:33, Pompéry Berlin:
-
- savanyú buggyantott tojásleves (ha nincs időm és fantáziám, mindig ezt csinálom, mert véreim nagyon szeretik)
- a medium-tól angolos felé tendáló mustárral marinált zsírmentes sertéssült
- natúrrizzsel töltött mangold hozzá
- túróskrém meggybefőttel, tetején morzsolt babapiskóta fahéjjal, barna kristálycukorral
Utóbbiból pótadagot kellet csinálnom a nagy sikerre való tekintettel.
A második felvonást harmadszor tálaltam, mert hogy nem főzök minden nap. Ma azonban elfogyott végleg.
|
|
|
- savanyú buggyantott tojásleves (ha nincs időm és fantáziám, mindig ezt csinálom, mert véreim nagyon szeretik)
- a medium-tól angolos felé tendáló mustárral marinált zsírmentes sertéssült
- natúrrizzsel töltött mangold hozzá
- túróskrém meggybefőttel, tetején morzsolt babapiskóta fahéjjal, barna kristálycukorral
Utóbbiból pótadagot kellet csinálnom a nagy sikerre való tekintettel. 
|
|
|
2008-02-21 17:14, noe80:
Egyebkent tudja valaki, hogy mi a tepertö nemetül?
Grieben.
Nem lehet kapni, ne keresd!
Ami van, az Giebenschmalz, ebböl is lehet pogácsát sütni, ha azért kérdezted
A németek ezt kenyérre kenik bor mellé.
Van benne egy kis pirított hagyma is, ami nem rontja el a pogácsát.
Ezzel elmarad a vaj, vagy margarin.
Elég tűrhető.
Nekem sikerült nemrég otthon járni, onnan volt a tepertő.
|
|
|
Nalunk ma gulyasleves volt az etlapon, a ferjem egy kicsit erösnek talalta, en es a gyerekek nem. Eszre lehet tehat venni, hogy kinek folyik az ereiben magyar ver.
Egyebkent tudja valaki, hogy mi a tepertö nemetül?
|
|
|
Itt ma grillezett calamaris volt, hasábburgonyával, és répa, retek saláta. Nagyon finom volt, annyit ettem, hogy utána tennem kellett egy kört az erdöben. 
|
|
|
2008-02-18 16:13, Ofi:
-
He, Ofi, legközelebb gondolj ram ha rakottkrumplit fözöl! A meghivasodat szivesen elfogadtam volna, de ha tul messze vagy, akkor küldd el egyszerüen a maradekot fenypostaval! En gondolok az ablakra is! 
|
|
|
Hogy ne csak szórakozzunk ezen a rovaton, főzzünk is valamit
Tegnap volt a hét nagy napja: tepertős pogácsa, gulyásleves.
Ma, csak tepsikrumpli lesz. Kis véres és májas hurkácska fejenként, krumpliágyban salátával 
|
|
|
2008-02-18, 16:07, noe80:
Ha én ezt tudom, szívesen meghivtalak volna, hiszen a maradékot úgy is kidobtuk.
Én ma sem föztem! Viszont sült csülköt ebédeltünk egy szupermarketben, ahol bevásárolni voltunk. Nagyon finoman készitik el, tehát soha nem hagyjuk ki.
|
|
|
Ma? Maradék
Tegnap vendégeim voltak, jól sikerült az ebéd.
Négyféle húsból leves, karfiolos-brokkolis búbos hús (elősütött csirkemelleken a zöldségek, leöntve tejfölös-reszeltsajtos felvert tojással) görögsaláta, tiramisu. Előtte Becherovka, utána fehérbor.
_________________ poe
|
|
|
Jó ötlet! Csinálok én is egy rakottkrumplit. Mivel itt ízletes kolbászt nem lehet kapni, ötletem, hogy füstölt császárhússal és füstölt sonkakockákkal pótlom a kolbászt.
|
|