|
2008-02-17 18:21, noe80:
Talán még nem említettem: a rakott krumpli a fő specialitásom...
|
|
|
2008-02-17 11:22, Ofi:
-
Rakottkrumpli! A kedvenc etelem!
Ez egy jo ötlet holnapra, habar mar latom a fiaim grimaszolni (Mi ez? Böö! Undorito!) Ez mindennap jo motivacio, kiveve ha pizzat vagy spagettit csinalsz 
|
|
|
Cous-cous, ide vele, nekem is jobban hangzik, mint amire én készülök (vörösboros marhapörkölt és rücskös tészta, ha minden igaz)!
|
|
|
2008-02-17, 11:17, Bovi:
Ezzel én is úgy vagyok, amit más föz mindig finomabb. Ez talán azért van, mert fözés közben az ember teleszedi magát szagokkal, és a végén már nem annyira jó étvággyal fogyasztja el az ételt.
Itt is tegnapi maradék van, rakottkrumpli, föztem tegnap böven, maradt mára is. 
|
|
|
Mért van az, hogy amit más főz, mindig jobbnak tűnik, mint az enyém
Judit csupa finomságokrol ír?
Nálunk ma, a tegnapfőzött cuos-cous lesz, igazi bárányhusibol.
Sok főzelékfélével és minden belevaló kellékkel
Utána, tiramisu creme, sovány tejjel kikeverve!
De előtte, megisszuk a vöröset, ami a főételhez dukál
Szép vasárnapot, a topik látigatóinak!!!
|
|
|
- Tegnapi karfiolleves
- Rák india módra (már ahogyan én képzelem a fogyókúrás Indiát párlolt sárgarépával, >1%-os túróval, stb), hozzá párolt rizs
- birsalmasajt
|
|
|
2008-02-14 21:53, Valeria:
Ja az
Azt én sem szeretem!
Köszi az infót!
|
|
|
2008-02-14 21:35, bovi:
-
Bovi, torok edesseg, sok sok dioval es sziruppal leontve. Izles dolga, en nem szeretem mert tul edes, de egyesek imadjak 
|
|
|
2008-02-14 20:05, Valeria:
Baklava
Az meg micsoda
Megyek is a googlehez, majd az megmondja 
|
|
|
2008-02-14 13:13, bovi:
-
, hogy mire használják, azt még nem derítettem ki.
Bovika, abbol keszitik a baklavat 
|
|
|
2008-02-14 17:08, boszildi:
Az még jobb, bár mindenkinek éppen ne. Hunornak pl. nem adunk, az almás, meggyes réteshez nem passzol a madártej. Még baja lenne
_________________ poe
|
|
|
2008-02-14 16:57, poe:
Ha hozol hozzá egy kis madártejet!
Kicsit? Sokat, hogy mindenkinek jusson!
|
|
|
2008-02-14 16:48, boszildi:
Ha hozol hozzá egy kis madártejet!
_________________ poe
|
|
|
2008-02-14 14:52, poe:
Feláldoznám magam azért a Hunor által megvetett, otthagyott túrósért
Társulhatok?
|
|
|
Feláldoznám magam azért a Hunor által megvetett, otthagyott túrósért
_________________ poe
|
|
|
2008-02-13 16:07, bovi:
-
A meggyes, almás nagyon jólesne.
Hunor
|
|
|
2008-02-13 19:29, egyedls:
Rétes!!??
Ja? Így könnyű rétesparádézni
Én, szegény ördög, magam keveren be a tésztaanyagot és sok kínszenvedésel kihúzom cigarettapapír vékonyra, mielőtt tölthetem
Van errefelé is készen, de még csak nem is hasonlít arra, amit megszoktunk.
A török üzletekben kapható, hogy mire használják, azt még nem derítettem ki.
|
|
|
Kedves László, kérem...
|
|
|
2008-02-13 16:21, Ofi:
Örülök neki!
Rétes!!??
A TV-ben láttam, amint zöldséges réteseket gyártottak. Úgy figyeltem, mint róka az ürgelyuknál. És a kedvesemmel kipróbáltuk. Mondhatom, sikeresen megsütöttük! Brokkolis, karfiolos, káposztás réteseket, majd egy vajas-sajtos öntettel a felvágott réteseket nyakon öntöttük. Az édes rétes, amely mintegy mellékesen készült, csak azután fogyott el, amikor a zöldségesnek már hűlt helye volt! A tematikusan megfelelő topicban leírom, ha valaki kéri.
|
|
|
2008-02-13, 16:16, egyedls:
Ez az! Igen, most hogy leirtad, hogy hogyan készül, valahogy kezdtem emlékezni, hogy apukám is igy csinálja, de én nem szerettem soha a disznóvágást, nem nagyon érdekel a receptje, fö, hogy legyen.
Bovi, te is tudsz rizseshurkát csinálni?! És még azt mondod, hogy nem vagy konyhatündér.
Én nem tudok rétest sütni , de egyszer meg szeretném tanulni.
Finomra sikerült? 
|
|
|
2008-02-13 15:41, hunor:
Milyenféléket?
Túrósat, meggyeset és almásat.
Küldtjek egy tálcával vegyesen?
|
|
|
2008-02-13 14:58, bovi:
-
Rétest sütöttem, 3 félét!
-
Milyenféléket?
Hunor
|
|
|
Ha mi nem is készítettünk Bácskában rizseshurkát, de férjem szülőhelyén annál inkább.
Ott ismertem és szerettem meg.
Úgy készítik, ahogy egyedls írta.
Amikor nagyon megkívánjuk én is tudok olyat csinálni, már többször bebizonyítottam
Az anyagbeszerzése egy kicsit maceráns.
Amit ma csináltam, az se kevesebb munka:
Rétest sütöttem, 3 félét!
Reggel 7-töl du 2-ig tartott mindennel együtt.
Az ilyen munkás dolgokban az a vigasztaló, hogy nem fogy el egyszerre
Egy ideig lapul majd a mélyhűtőben, aztán csendben rájárunk 
|
|
|
Kedves Ofi, nem viccelek, csak nálunk Kolozsváron azt véreshurkának vagy egyszerűen véresnek hívják...
|
|
|
A palóc rizses hurka jellemzői:
nincs benne vér, van benne főtt (abált) mindenféle belsőség, máj is, némi leeső húscafatok és fehér rizs. A fő fűszere a morzsolt majoránna!!! A főtt alapanyagokat megdarálják, betöltik, ismét megfőzik és hagyják kihűlni (helyenként nyomatják/préselik, mint a disznósajtot. Kihűlést követően kevés zsíron tepsiben sütve készre sütik. Kisérő: dinsztelt, v. savanyított vörös káposzta, vörös bor.
Nem lehet keveset enni belőle...
|
|
|
Szerintem ez a véreshurka, csak rizzsel keverve (ez utóbbi kár bele, legalábbis nekem, bár ízlés/ szokás kérdése lehet).
Hunor
|
|
|
2008-02-12, 18:37, Zsuzsanna:
Nem ismered a rizseshurkát, vagy csak viccelsz?
Ez, az amire december óta várok. Egyébként ez olyan, mint a májashurka, csak rizzsel meg egyéb disznóságokkal (én nem értek hozzá), olyan mint kevés vér és... töltenek és sütni kell. Mifelénk minden magyar család készít ilyet disznóvágáskor.
|
|
|
Kedves Ofi, mi az a rizseshurka?
|
|
|
Végre rizseshurka!! Ma tepsikrumplit készitek rizseshurkával és sütötökkel. Hmmm, már alig várom kész legyen, ugyanis nagyon jó illatok áradoznak a konyhábol.
|
|
|
Engem nem hívott meg senki ebédre
Az írigységtöl sárgulok!
Egyszerű, magyaros zöldborsóleves volt és túróscsusza.
Volt hozzá, aki kért, szalonna kocka kisütve.
Tetejére jócskán tejföl.
Nagyon jónak bizonyult, mert mind megettük
Itt említem meg, hogy az utóbbi időben a Schmand-ot használom ott, ahol tejföre van szükség. Ez sokkal izletesebb, mint a cremefrech. Majdnem olyan, mint a jó, magyar tejföl.
|
|