|
Jelentem, hogy eredményes kúrám 3. szakaszába érvén ú.n."normális" koszton él(he)tek. Vagyis fözök, mert a "normális" zsírszegényt jelent. Családi társbérletem tagjai és kénytelenek ezt enni. (Ha csak ezt ennék, szintén lefogynának, ami nem ártana.)
Mindezek tükrében megrémültem, ahogy visszaolvastam az alábbi ételkinálatot nálatok. Elmondanám, hogy csupa piros pontból álló dolgokat esztek. A piros pedig - szemben az elemi osztályos rendszerrel - tilos. Vagyis nem ajánlott. illetve csak keveset és azt is néha.
Megtudtam, hogy az ízek zsírban fejtik ki hatásukat, ezért a zsírhiányos élet már csak ezért is nehéz. Elmondták viszont azt is, hogy igaz, hogy zsírmentesen a megszokott ételek nem olyan jó ízüek, de ki állítja, hogy csak a megszokott ízvilág képzelhetö el? Magyarán: szokjunk más izekhez. Basta. Ennyi.
Nos, most szokom. illetve szokásban vagyok. Már megy(eget).
|
|
|
2008-02-05 16:42, Ofi:
Gyorsan elküldtem a páromat babért mert tegnap óta csak a babra gondoltam, így hát ma babnak kellett lennie az ebédnek.
Csak nem )))
|
|
|
Itt ma zöldbableves volt az ebéd, de majdnem hogy lemaradtam róla. Mindig tartok itthon fagyasztott zöldbabot, gondoltam, ma is gyorsan megy majd a fözés. Elökészitettem mindent, de mikor elö akartam szedni a babot a mélyütöböl, sajnos észrevettem hogy nincs. Gyorsan elküldtem a páromat babért mert tegnap óta csak a babra gondoltam, így hát ma babnak kellett lennie az ebédnek. 
|
|
|
2008-02-03 19:30, egyedls:
Nem az amire gondolsz.
Dödölle, is ugyan egy krumplis eledel, de nem annyira egyszerű valami.
Nekem bejött a goolen egyböl és hamarosan elfogom készíteni, mert valóban finom.
Most dugig vagyok a káposztás kockával, takarítani kellene, de ilyen tele gyomorral
Inkább itt ülve hagyom ülepedni egy kicsit
|
|
|
Tegnap marhahúsleves főtt, májgaluskák is úszkáltak benne, utána csülök és pulykacomb pékné módra. Nem, nem a pékné combja és csülke . Volt hozzá tejfölös-fokhagymás uborkasaláta, fokhagymás sültpaprika saláta és fehérborban pácolt fokhagyma. A város összes kisértete visítva menekült előlünk. Mivel a temetővel szemben lakunk, és még tart a karnevál, ez hasznos menü
_________________ poe
|
|
|
2008-02-03 18:04, bovi:
Dödölle!
-
Szerintem viszont ez a nudli/ angyalbögyörő leánykori neve...
|
|
|
2008-02-03 18:04, bovi:
-
Dödölle!
En tudom! Krumplis, tesztas kotyvalek, sutoben megsutve. Nem grenadirmas! Zalai etel.
|
|
|
Dödölle!
Tudja itt mindenki, hogy az mi?
Egyik este a hotelben, ez volt a menü egyik tartozéka. Mosolyogtam az elnevezésen, de finom volt.
Holnap, húst látni sem akarok, 2 héten keresztül elég volt!
Káposztás fodroskocka lesz, előtte zuchini krémleves.
|
|
|
2008-02-02 13:08, egyedls:
-
Egy jó kis túrós palacsintára éppen rá tudnál beszélni...
Most éppen holnapra kellene kitalálni valamit, igencsak teazsúr lesz . Banános gyümölcskenyérre gondoltam, abba senkinek nem törik bele a foga.
|
|
|
2008-02-02 11:40, perec:
-Na, és a pappíra úgyis szükség lesz később...
Nálam kolbászos bableves és palacsinta volt a mai menű. Ki jár erre? Mit kér tölteléknek a palacsintába?
|
|
|
No, tegnap elkészült a mücver. Egyben sütöttem meg, nem pogácsákban. Finom lett. Az egyetlen dolog, amire nem számítottam, hogy sütőpapírostul kellett darabokra vágni, na de legalább elfoglalta magát a nép a vacsoránál.
|
|
|
Ma karfiolfözeléket csinálok sült kolbásszal.
|
|
|
Paprikás krumplilevest sikerült ma készíteni. Hagymát pirítottam, bele az ollóval kockákra vágott húsdarabokat (karaj), bele a felvágott krumplit, felöntöm vízzel, pirospaprika bele, egy kis só, be a sütöbe, egy óra múlva kész az ebéd.
|
|
|
Itt ma igazi kóser sólet lesz, az éjjel sütöttem, először készítettem így babot. Hozzá házi sütésű barnakenyér. Az illata remek, remélem, az íze is az lesz.
_________________ poe
|
|
|
2007-01-25, 11.27, bobe:
Hüha, ezt én is ki fogom próbálni, ki is nyomtattam a receptet.
Ma borsóleves és fánk lesz nálunk az ebéd.
|
|
|
Böbe, hát akkor miért nem készítesz mücvert? Tényleg jó a neve...
|
|
|
2008-01-24 11:01, bobe:
-
Köszi szépen! Ki fogom próbálni.
|
|
|
Miközben Perecnek kersgeltem kepeket a neten erre az oldalra akadtam . Csorog is a nyalam azota
http://cseresznyekert.blog.hu/tags/s%C3%B3s
Nálunk ma csirkeleves és mákostészta lesz az ebéd. Én inkább krumplistésztát vagy káposztásat csináltam volna, de a párom nem szereti.
Holnap babgulyást fözök.
|
|
|
Ma megint én főzök.
Lebbencslevest és székelykáposztát.
Kivánok mindenkinek jó étvágyat az ebédhez!
|
|
|
Holnap otthon Bdapesten tökfözelék lesz, ezt rendeltem, Anyuka fözi! Mondta is Anya: "Vasárnap ebédre, tökfözelék? édes gyermekem?!" ... De igen, mert itt, olyan,itt nincs Megyek haza pihenni
|
|
|
2008-01-17 19:51, bovi:
Jó utat, jó pihenést és kikapcsolódást kívánok!
|
|
|
2008-01-17 19:16, Valeria:
Kedves Bovi, latom elmesz, de hova?
Nem titok Valika, Hévízre gyógyüdülni
Gondtalanul, egyedü!!!
|
|
|
2008-01-17 14:36, bovi:
Kedves Bovi, latom elmesz, de hova? Nagyon kellemes utat es jo pihenest kivanok.
|
|
|
2008-01-16 18:01, Valeria:
Budapesti lágatásom alatt vendégségbe hivtak, és ott azt mondták, hogy a csehek sört tesznek a sztrapacskába. Igaz ez?
-
Én egyszer ettem csehfőzte sztrapacskát, de abban nem tett sört.
Más: Bovi, jó pihenést! Konyhátlanságot!
|
|
|
2008-01-17 15:03, poe:
Apropó a fényképezőgépet itthon ne feledd _________________
poe
Már a szatyorban van
Gondokok rátok minden nap és, ha lesz lehetőség, ezt be is bizonyítom!
|
|
|
2008-01-17 14:36, bovi:
Bovi drága
legalább a terített asztal mellett gondolj mindig ránk
Jó utat, érezd nagyon jól magad, pihenj, megérdemled.
Apropó a fényképezőgépet itthon ne feledd _________________
poe
|
|
|
2008-01-17 14:26, egyedls:
Vigyázz magadra, mert nemtudok utánad nézni
Szombaton el.....
|
|
|
2008-01-17 13:54, bovi:
Gartulálok!
Felírtad a gyártástechnológiát?
Én holnapra bablevest fogok gyártani füstölt oldalassal. Ha napokig nem jelentkeznék, akkor gyomorrontáson vagyok...
|
|
|
Jelentem alásan, jól sikerült a sztarapacska!
Férj kapta a sonkás-paradicsomos pörkölttel, a szakácsnő, inkább juhtúróval ette
Na még holnap egy ebédfőzés, utána más asztala alatt nyujtogatom a lábaim ki, 2 hétig
Rántott hal lesz Kaisergemüse-vel (Vegyessen karfiol, brokoli, s.répa)
Ti meg, főzzetek és egyetek finom dolgokat, míg odaleszek!
|
|