|
2008-02-03 19:30, egyedls:
Nem az amire gondolsz.
Dödölle, is ugyan egy krumplis eledel, de nem annyira egyszerű valami.
Nekem bejött a goolen egyböl és hamarosan elfogom készíteni, mert valóban finom.
Most dugig vagyok a káposztás kockával, takarítani kellene, de ilyen tele gyomorral
Inkább itt ülve hagyom ülepedni egy kicsit
|
|
|
Tegnap marhahúsleves főtt, májgaluskák is úszkáltak benne, utána csülök és pulykacomb pékné módra. Nem, nem a pékné combja és csülke . Volt hozzá tejfölös-fokhagymás uborkasaláta, fokhagymás sültpaprika saláta és fehérborban pácolt fokhagyma. A város összes kisértete visítva menekült előlünk. Mivel a temetővel szemben lakunk, és még tart a karnevál, ez hasznos menü
_________________ poe
|
|
|
2008-02-03 18:04, bovi:
Dödölle!
-
Szerintem viszont ez a nudli/ angyalbögyörő leánykori neve...
|
|
|
2008-02-03 18:04, bovi:
-
Dödölle!
En tudom! Krumplis, tesztas kotyvalek, sutoben megsutve. Nem grenadirmas! Zalai etel.
|
|
|
Dödölle!
Tudja itt mindenki, hogy az mi?
Egyik este a hotelben, ez volt a menü egyik tartozéka. Mosolyogtam az elnevezésen, de finom volt.
Holnap, húst látni sem akarok, 2 héten keresztül elég volt!
Káposztás fodroskocka lesz, előtte zuchini krémleves.
|
|
|
2008-02-02 13:08, egyedls:
-
Egy jó kis túrós palacsintára éppen rá tudnál beszélni...
Most éppen holnapra kellene kitalálni valamit, igencsak teazsúr lesz . Banános gyümölcskenyérre gondoltam, abba senkinek nem törik bele a foga.
|
|
|
2008-02-02 11:40, perec:
-Na, és a pappíra úgyis szükség lesz később...
Nálam kolbászos bableves és palacsinta volt a mai menű. Ki jár erre? Mit kér tölteléknek a palacsintába?
|
|
|
No, tegnap elkészült a mücver. Egyben sütöttem meg, nem pogácsákban. Finom lett. Az egyetlen dolog, amire nem számítottam, hogy sütőpapírostul kellett darabokra vágni, na de legalább elfoglalta magát a nép a vacsoránál.
|
|
|
Ma karfiolfözeléket csinálok sült kolbásszal.
|
|
|
Paprikás krumplilevest sikerült ma készíteni. Hagymát pirítottam, bele az ollóval kockákra vágott húsdarabokat (karaj), bele a felvágott krumplit, felöntöm vízzel, pirospaprika bele, egy kis só, be a sütöbe, egy óra múlva kész az ebéd.
|
|
|
Itt ma igazi kóser sólet lesz, az éjjel sütöttem, először készítettem így babot. Hozzá házi sütésű barnakenyér. Az illata remek, remélem, az íze is az lesz.
_________________ poe
|
|
|
2007-01-25, 11.27, bobe:
Hüha, ezt én is ki fogom próbálni, ki is nyomtattam a receptet.
Ma borsóleves és fánk lesz nálunk az ebéd.
|
|
|
Böbe, hát akkor miért nem készítesz mücvert? Tényleg jó a neve...
|
|
|
2008-01-24 11:01, bobe:
-
Köszi szépen! Ki fogom próbálni.
|
|
|
Miközben Perecnek kersgeltem kepeket a neten erre az oldalra akadtam . Csorog is a nyalam azota
http://cseresznyekert.blog.hu/tags/s%C3%B3s
Nálunk ma csirkeleves és mákostészta lesz az ebéd. Én inkább krumplistésztát vagy káposztásat csináltam volna, de a párom nem szereti.
Holnap babgulyást fözök.
|
|
|
Ma megint én főzök.
Lebbencslevest és székelykáposztát.
Kivánok mindenkinek jó étvágyat az ebédhez!
|
|
|
Holnap otthon Bdapesten tökfözelék lesz, ezt rendeltem, Anyuka fözi! Mondta is Anya: "Vasárnap ebédre, tökfözelék? édes gyermekem?!" ... De igen, mert itt, olyan,itt nincs Megyek haza pihenni
|
|
|
2008-01-17 19:51, bovi:
Jó utat, jó pihenést és kikapcsolódást kívánok!
|
|
|
2008-01-17 19:16, Valeria:
Kedves Bovi, latom elmesz, de hova?
Nem titok Valika, Hévízre gyógyüdülni
Gondtalanul, egyedü!!!
|
|
|
2008-01-17 14:36, bovi:
Kedves Bovi, latom elmesz, de hova? Nagyon kellemes utat es jo pihenest kivanok.
|
|
|
2008-01-16 18:01, Valeria:
Budapesti lágatásom alatt vendégségbe hivtak, és ott azt mondták, hogy a csehek sört tesznek a sztrapacskába. Igaz ez?
-
Én egyszer ettem csehfőzte sztrapacskát, de abban nem tett sört.
Más: Bovi, jó pihenést! Konyhátlanságot!
|
|
|
2008-01-17 15:03, poe:
Apropó a fényképezőgépet itthon ne feledd _________________
poe
Már a szatyorban van
Gondokok rátok minden nap és, ha lesz lehetőség, ezt be is bizonyítom!
|
|
|
2008-01-17 14:36, bovi:
Bovi drága
legalább a terített asztal mellett gondolj mindig ránk
Jó utat, érezd nagyon jól magad, pihenj, megérdemled.
Apropó a fényképezőgépet itthon ne feledd _________________
poe
|
|
|
2008-01-17 14:26, egyedls:
Vigyázz magadra, mert nemtudok utánad nézni
Szombaton el.....
|
|
|
2008-01-17 13:54, bovi:
Gartulálok!
Felírtad a gyártástechnológiát?
Én holnapra bablevest fogok gyártani füstölt oldalassal. Ha napokig nem jelentkeznék, akkor gyomorrontáson vagyok...
|
|
|
Jelentem alásan, jól sikerült a sztarapacska!
Férj kapta a sonkás-paradicsomos pörkölttel, a szakácsnő, inkább juhtúróval ette
Na még holnap egy ebédfőzés, utána más asztala alatt nyujtogatom a lábaim ki, 2 hétig
Rántott hal lesz Kaisergemüse-vel (Vegyessen karfiol, brokoli, s.répa)
Ti meg, főzzetek és egyetek finom dolgokat, míg odaleszek!
|
|
|
2008-01-16 17:15, bovi:
-
Köszönöm, akkor a saját receptemet követem.
Budapesti lágatásom alatt vendégségbe hivtak, és ott azt mondták, hogy a csehek sört tesznek a sztrapacskába. Igaz ez?
|
|
|
2008-01-16 17:21, bovi:
Nem csepegtetted le a Schichtkäset
Hát, sajnos nem, csak lecsurgattam gyorsan. Majd legközelebb így fogom csinálni.
|
|
|
2008-01-16 15:21, Ofi:
Halló Ofi!
Nem csepegtetted le a Schichtkäset
Vagy 4-5 órát szitára tessék tenni 
|
|