2019. augusztus 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-16 18:01   
2008-01-16 17:15, bovi:
-
Köszönöm, akkor a saját receptemet követem.

Budapesti lágatásom alatt vendégségbe hivtak, és ott azt mondták, hogy a csehek sört tesznek a sztrapacskába. Igaz ez?

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-16 17:23   
2008-01-16 17:21, bovi:

Nem csepegtetted le a Schichtkäset

Hát, sajnos nem, csak lecsurgattam gyorsan. Majd legközelebb így fogom csinálni.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-16 17:17   
2008-01-16 15:21, Ofi:

Halló Ofi!
Nem csepegtetted le a Schichtkäset
Vagy 4-5 órát szitára tessék tenni

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-16 17:15   
2008-01-16 16:13, Valeria:

Valika, tök ugyan az, amit Te irtál be a szakácskönyvbe még 2004-ben
Az imént néztem utána
_________________
üdv:bovi

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-16 16:13   
2008-01-16 14:49, bovi:
-
Bovikam, elkuldened nekem is maganban? Elore koszonom.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-16 15:21   
Ma gulyásleves és papanasi, igen, ma megcsináltam, de nem úgy sikerült, mint a TV-ben. Valószinü a túró miatt nem sikerült a tésztája, mert "normális" tehéntúró kell hozzá, ami itt nem kapható, csak a Schichtkäse. Igy szoktam járni a túrógomboccal is, vagy sikerül, vagy nem. Tul puha lett a tésztája, így nem tudtam fánkocskákat formálni, tehát kanállal szaggattam (nem is én, a párom, mert én ki akartam dobni) bele a zsírba. Ízre nagyon finom, ilyennek ismertem, csak nem szép.

Photobucket

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-16 14:49   
2008-01-16 14:40, Valeria: -
Bovikam, hol talalom egydlsur sztrapacska receptjet?

Valikám, magánban adta meg, nincs leírva, de tudom hogy kell csinálni.
Csak a tésztárol van szó, mert nekem mindig szétfoszlik, amikor a vizbe szaggatom.
Most már nem olyan friss a krumpli, remélem jobban fog sikerülni.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-16 14:40   
2008-01-16 13:29, bovi:
-
Holnap, megpróbálok főzni a páromnak ujra stapacskát, majd egyedlsúr tanácsai szerint
-
Bovikam, hol talalom egydlsur sztrapacska receptjet?

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-16 13:29   
Megvolt az ebéd!
Férj nekem a zöldségek, én is

Egész jól működik a zacskó, egy kicsit bepárásodott a sütőm, nekem abban van integrálva a micró, de ezenkívül semmi, de vagy csak
Vágtam bele egy kis főttsokaszeletecskét, mivel nam vagyok vegetáriánus
A dm-ben vettem, ha valakit érdekel, főleg 1 személyre készített dolgokra megéri.
Egy tányér kell még amiböl fogyasszuk, a többi a kukába, illetve nálunk, a sárga zsákba.
Nem kell mosogatni!

Holnap, megpróbálok főzni a páromnak ujra stapacskát, majd egyedlsúr tanácsai szerint

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-15 18:33   
2008-01-15 15:15, bovi:
A használati utasítás szerint a mikrót kell a zacskóba helyezni bekapcsolás előtt

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-15 16:18   
2008-01-15 15:28, poe:

Bovikám, a zöldségjeid éppen passzolnának mellé.
-




Vasárnap volt nálunk is vendégeknek 4 fél csirke a sütőben sütve. (nem sóban )
Van még egy kis füszerkeverékem, amit Elba szigetröl hoztam 2 éve, azzal csodálatos!
Nem volt hozzá csak savanyúság és kenyér, hidegen ettük, mert körítéssel nem fogyott volna el.
Amúgyis siettünk enni, mert a kártyázás sürgetett bennünket

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-15 15:28   
Itt ma az örök kedvenc, a sóbansült csirke lesz. A kedves szereti enni, én szeretem készíteni Hajában fött krumplit adok mellé kis vajjal, meg paradicsomsalátát.

Bovikám, a zöldségjeid éppen passzolnának mellé.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-15 15:15   
Tegnap én is ráakadtam egy ujdonságra
Persze lehet, hogy csak nekem az, de eddig nem láttam.
Olyan zsacskó, amiben a mikróban lehet "főzni"
Egyszerre mehet krumli, karfiol, brokoli, s.répa meg ami a receptben szükséges. Kicsi olaj, föszerek, becsuk és 4-6 perc alatt nyami nyami
Holnap akarom kirpóbálni.
Nem sok megy bele, nekem 1x-re elég lesz.
Férjnek főzök bablevest füstölthusival, hogy ne érje szó a házelejét, de amikor eszem az ujdonságot, valószínű irigyelni fog

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-15 12:52   
2008-01-15 11:47, perec:

Akaszd le kérlek, míg bemásolod a receptes topikba, naaaa
_________________
poe

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-15 11:47   
Hogyne lenne, bekeretezve lóg a falon a kandalló fölött .
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-15 11:34   
2008-01-15 11:30, perec:

Megvan még az a zacskó? Van 2 doboz kaliforniai aszalt szilvám, vörösbor is akad
_________________
poe

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-15 11:30   
2008-01-14 14:50, Ofi:
-
Várjuk a beszámolót!

Tegnapelőtt én is újdonságot készítettem, hirtelen felindulásból, egy aszaltszilvás zacskó hátára nyomtatott recept alapján. Sütőben készült egytálétel, marhahúsból, vörösborral, és természetesen aszalt szilvával. Annyira finom lett, főleg a szaftja.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-14 14:50   
Tegnap láttam a TV-ben, hogyan készül a papanasi (ez egy zsírban sült téstaféleség, olyan mint a fánk, csak tehéntúró van a tésztájában), azóta csak arra gondolok. Próbáltam én leirni a receptet, de túl gyorsan mutatták, tehát nem sikerült.
Ma találtam recepteket az interneten, holnap, vagy holnapután lesz a nagy próbálkozás.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-13 01:12   
2008-01-12 13:16, ubuge:
-
zöldségből készült tejszínt vásároltam
-
Ezalatt növényi alapanyagokból előállított főzőtejszínt értesz, ami kicsit nyúlósabban folyékony, mint a valódi?

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-12 13:16   
Ma meghasonlottam önmagammal, s zöldségből készült tejszínt vásároltam fagylaltkészítés gyanánt. Tejszínt mifelénk csak literes kiszerelésben árulnak, gyönge 5 eurónak megfelelő román pénzért, az meg túl nagy összeg és mennyiség egy magamfajta földönfutó egyedülállónak.
Amúgy rostosnült disznócomb készül paprikával és hagymával vegyesen, mellé meg gombás-sajtos-tejfölös rizs lesz.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-10 12:12   
2008-01-10 11:16, bobe:
-
Paloc leves lesz ujra.
-
Ennek a receptje engem érdekelne, ha majd lesz időd egyszer leírni (tudom, hogy rá lehet keresni az interneten, de a "személyes" recept mégis más!).
A salátalevest, vagy inkább főzeléket, már szerencsére kezdem elfelejteni, ez volt az egyik a kisszámú étkek között, amit kiskoromban is alig sikerült leeröltetni. Később meg már nem is próbáltam.

Nem tudom még pontosan, itt mi lesz vacsorára, de hogy póréhagyma lesz benne az biztos!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-10 11:43   
2008-01-10 09:31, bovi:
-
Bóvikám, szívesen elmondom, de ez nem tartozik a receptekhez, így átmegyek vele az 50 fölé ...

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-10 11:42   
2008-01-10 10:53, huba:
-
Csak elképzeltem, milyen arcot vágott volna kb. 50-évvel ezelött egy .... napszámos ...
-
Hát itt a lényeg: A napszámos ugyanis ledolgozta a zsírszalonnát. Én meg egész nap a kompjúter előtt, illetve bárhol, de ülök. És mert ez a mai életforma, ettől megy jól a fitness-stúdióknak.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-10 11:31   
Tandori csirke zöld rizzsel, joghurtos jégsaláta
_________________
poe

 
 bobe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-10 11:16   
Paloc leves lesz ujra. A
ferjem ket levest szeret igazan : salátalevest es palóclevest. Ezt a kettöt fözhetem valtogatva egesz evben . Tehat ma palocleves lesz fetas taskakkal

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-10 10:53   
2008-01-09 18:11, Pompéry Berlin:
-
Csirkemell indusul stílusban passzoló rizs-körettel

Biztos nagyon finom lehet Judit.

Csak elképzeltem, milyen arcot vágott volna kb. 50-évvel ezelött egy napszámos, ha egy ilyen kaját tettél volna elé magyarországon...


 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-10 09:31   
Kedves Judit,

minden elismerösem, hogy van erőd az alant irtakhoz!!!
Itt van igazolva az én teóriám, hogy vigyázni könnyebb, mint lefogyni
Nekem is van 2 kg, ami le és fel megy sajnos, de ezzel még tudok élni.
Nekem, inkább a túlsúllyal járó betegségek az ijesztők, nem annyira látszata.

Kivánok további sok sikert!

Hol tartasz, azt nem árulnád el? Mennyi a cél?

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-10 06:48   
2008-01-10 06:27, papadoxa:
Mindenek előtt: bocsáss meg, ha sértő voltam!
Magyarázat (nem mentség), hogy az iróniám nem kizárólag a személyedre irányul, mindenkit (magamat is) szoktam ironizálni, ha valami "fintort" találok a sorainkban. Figyelni fogok az érzékenységedre, igérem, kerülni fogom ezentúl.
Azért, ha visszakérdezel, minden fricskámnak van bővebb verziója, de nem akarok túlmagyarázni minden poént (jelen esetben talán kitetszik, hogy a halat nem szeretem, tehát nem rólad, hanem rólam volt szó?).
Azt hiszem, a megjegyzéseddel sikerült másokban is elaltatnom a sértődés csíráját, ezért köszönöm...

 
 papadoxa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-10 06:27   
2008-01-09 14:28, egyedls:
-

ne haragudj, de a humorodat nem ertem, es ugy veszem eszre, hogy akarmikor irok valamit, te rogton visszairsz valamit, amiben nemigen talalom sem a logikat, sem a viccet (egy ember oktatonak ilyen magas szintet hat meg).

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2008-01-09 18:11   
Mióta abszolút szigorú fogyókúrám első 12 hete eltelt és nem kell, ill nem szabad kizárólag űrhajós koszton élnem (napi 5 zacskó, tartalmától függően hideg- vagy melegvízben feloldva), és az ú.n. átmeneti fázisban vagyok, egy követhetetlen piramis-szerű pontrendszerben kell nemcsak ennem, de főznöm is. (Megjósolták előre, amit akkor senki nem akart elhinni, hogy vissza fogjuk sírni a zacskós korszakot. T.i. ahhoz nem kell sem főzni, sem számolni, sem gondolkodni, sem bevásárolni, sem szortírozni mindent a zsírtartalom, illetve tilos "piros pontok" szerint. Figyelem: az elemi iskolával szemben itt a piros pont a rossz, a zöld a jó. A sárgára pedig ügyelni kell )

Tehát a mai ebéd:

Csirkemell indusul stílusban passzoló rizs-körettel
- szárnyasleves-alap (Fond, ami nem sűrítmény, hanem lé, üvegben/konzervben kapható)
- csirkemell
- sárgarépa
- hagyma
- fokhagyma
- reszelt gyömbér
- mazsola
- fűszerek (madraszi curry, csípés curry, kardamon, Kreutzkümmel (nemtom magyarul), koriander és ami egzotikus még eszedbe jut
- zsírmentes joghurt és/vagy ...mentes krémtúró

A dolog lényege, hogy NIX ZSÍR!!! A leveslében párolni a hagymát, bele a lereszelt répát, hogy színt adjon, rá a húst, majd a mazsolát, gyömbért és a fűszereket. Kb. 10-15 perc után a tejszín-tejfölt-pótló joghurt-túró-keveréket. Utóbbival semmi esetre sem főzni, mert akkor az szétválik, szemcsés lesz!

A rizst először jól kimosom, hogy kimenjen belőle a ragasztó, majd beleteszem egy lábasba, aminek az alján korábban kis vaj volt, de ezt most mellőzöm. Felöntöm a rizs térfogatának duplájányi forralt vízzel. (Matematikailag gyengébbeknek: 1 csésze rizsre 2 csésze víz.) Só bele, továbbá kardamon és Kreuzkümmel. 1-2 percig forralni, utána 3-4 percig közepes lángon rotyogtatni, majd kikapcsolni alatta a lángot. Fedő alatt megdagad és megpuhul összesen 20 perc alatt és nem ragad, ha elég jól kimostuk előtte. Gyönyörű lesz, mint az indus éttermekben.

Holnap ugyanez lesz az ebéd, csak összekeverem a rizst a hússal. Akkor majd úgy hívják: Chicken-biryani. (Biryani az indus rizibizi)

TANULSÁG
Ha mondják, el nem hiszem, de valóban lehet zsír nélkül főzni és ráadásul még ehető is. Természetesen egyik recept, egyik változat sem közelíti meg a hideg libamájat zsírjában. Továbbá tudd meg, hogy a zserbó szelet minimálisan 6597 piros pont - a jelenleg engedélyezett napi 1 helyett. De kérdlek: muszáj minden nap libamájat enni zserbóval?!

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó