|
2007-12-30, 16:36, melindalaczay:
Igen, tudom, de nem akartam botrányt pont a párom szülinapján. Meg kell mondanom hogy a vendéglátónak a felesége magyar, szerintem lehetséges, hogy valami hordosbor lehetett az, amit kaptunk, és valoszinü, hogy csak nekünk, magyaroknak merte ezt felkinálni. De az is lehet, hogy tévedek, és fogalma sincs arrol, hogy milyen rossz az a bor.
|
|
|
2007-12-29 19:25, Ofi:
-
"Nem szoltunk semmit a pincérnek"
hmm Kár, hogy nem szóltatok. Most még kitudja hányan mennek haza csalódottan, a vendéglátós meg nem érti, hogy miért veszített el egy két vendéget. a negatív kritika is jó kritika a vendéglösnek, mert honnan is tudná, hogy mi izlik a vendégeknek és mi nem, ha nem mondja neki senki sem.
|
|
|
Egyszerübb a levezetese, mint orak hosszat a tüzhely felett gürizni! Meg azutan a görög konyha igazan izletes.
|
|
|
A párom születésnapját egy görög étteremben ünnepeltük. Rendeltem Olympia tálat, volt rajta suflaki, suzuki, gyros, sertés és bárány grillezett húsok, saláta, zaziki, rizs és krumpli. Nagyon finom volt minden, a vendégeink is meg voltak elégedve, csak a borral fogtunk mellé. Félédes vörösbort rendeltünk, de sajnos állott, hordóíze volt. Nem szoltunk semmit a pincérnek, mert a fönök jó ismerösünk, de most már sajnálom. Most már mindegy, még másnap is ettünk a húsokbol (óriási volt az adag).
|
|
|
Most főtt meg a kocsonnya.
Férj adagolja, mert nekem mindegy hogyan.
Valóoszinű nem sokat rontok benne 
|
|
|
2007-12-28 12:49, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Andu, adj egy répát is neki, a pia mellé.
-
Nálunk lesz ez az esemény! Répa talán lesz is a menün, de sajnos elég csúnyán kifurkálta valami az idei termést, úgyhogy erősen válogatni kell.
Ja igen, az illető alkoholt sem iszik , viszont erős feketét igen. Szereti a gourmet étcsokoládét is, szóval teljesen nem fog éhen és szomjan veszni.
|
|
|
2007-12-28 19:12, Erazs:
-
Holnap megint Ratatouille lesz a kaja, visszatapsolták
-
A film (is) ihlette? Egyébként azt a filmbeli "háziasként" beadott verziót én fel sem ismertem volna.
Amúgy én is nagyon szeretem, de a szakács úr a legutóbbi adagba valamiért lencsét is tett, az meg aztán... de inkább nem részletezem.
|
|
|
2007-12-28 17:28, Andu:
Nemrégiben fedeztünk fel egy haláli jó kínai éttermet, ahol hétközben 6,90-ért büfé van.
Ès még aztmondják, a városbanélés drágább, mint a falu?
Innen 5 km-re is van egy jó kinai vendéglö, ott is van hetente 4x Büffé, de 10.50€ személyenként
Szeretünk ott enni, nagy a választék és minden friss. Alig hiányzik valamiböl, máris töltik fel.
Persze az önkiszolgálás, nem az én esetem, de a párom élvezi.
Ö válogat, én meg viszem a tányérját
|
|
|
2007-12-28 17:28, Andu:
-
Néha szombaton szoktunk elmenni egy itteni kínai étterembe, délután 3-ig menü van (leves, tööbfajta húsos étel, sütött rákcombok, sütött csirkedarabok, saláta, víz, kávé, tea) úgy 7,80 euróba kerül. Szerintem preiswert (= értékét megéri magyarul)
|
|
|
Holnap megint Ratatouille lesz a kaja, visszatapsolták 
|
|
|
Ittatok már igazi "diópálinkát"? Nekem most volt benne legelöször részem, hát nem lehet letenni. A libasült után szokás (Bécsben is) inni.
|
|
|
Mai menü: kínai falatok. A kacsától a pipiig, az isteni zöldségekig minden beleértendö. Nagyon imádom a kínai konyhát.
Nemrégiben fedeztünk fel egy haláli jó kínai éttermet, ahol hétközben 6,90-ért büfé van. Jó pár emberkét láttam többször a pultok között tányérjával settenkedni mint a helyén ülve falatozni, de pont ez benne a jó.
|
|
|
2007-12-28 12:49, Ferencz Zsuzsanna:
Márhogy Perecke ugye?
|
|
|
Kedves Andu, adj egy répát is neki, a pia mellé.
|
|
|
2007-12-27 19:47, perec:
Még erősen gondolkozom rajta, mi legyen szilveszterre, annál is inkább, mivel két tervezett vendégünk egyike nemcsak allergiás minden tejtermékre de vegetáriánus is!
Ebböl csak ivászat lesz!
Jut eszembe: ez volt a desszertünk:
|
|
|
2007-12-27 18:03, Andu:
-
Ezek szerint jól működött az idei menüterv . Ha olyan finom volt az a hátszín, mint amilyen jól nézett ki, akkor tényleg nem lehetett ok panaszra.
Nos, én karácsony napja óta nem főztem (valahogy azóta is bírom még), de a karácsonyi vacsora tényleg jól sikerült. A pulykamellet citromos-petrezselymes töltelékkel töltöttem meg, szépen megpirult, volt mellé többfajta köret, hagyományosabb és modernebb, sőt még hagymaszósz is. Ez utóbbi új recept szerint. Nem sokat ígérő elnevezése ellenére igen finom lett. A zserbó is elkészült, szokás szerint majdnem olyan jó lett, mint otthon.
Még erősen gondolkozom rajta, mi legyen szilveszterre, annál is inkább, mivel két tervezett vendégünk egyike nemcsak allergiás minden tejtermékre de vegetáriánus is!
|
|
|
2007-12-27 18:58, amadeus:
Mi a baj?
Az a helyzet, hogy már javában falatoztam, amikor bevillant, hogy nálam van a kamera. Olyan isteni volt a falat, nem volt kérem lehetöség mindenféle beállítgatásra, az volt a lényeg, hogy folytathassam! ))
|
|
|
2007-12-27 18:03, Andu:
Azért a fényképezés elött elmoshattad volna az evöeszközöket! 
|
|
|
A tegnapi menü:
és olyan isteni volt a hátszín..... hogy már majdnem bélszín!
|
|
|
2007-12-27 14:19, bovi:
Szokás szerint, töltöttkáposzta van.
Nálunk valami sült husi lesz, és ami a legfontosabb: kocsonya!!
|
|
|
A Karácsony alatt annyit álltam a konyhában, hogy még gondolni sincs kedvem a szilveszter-újévi menüre
Szokás szerint, töltöttkáposzta van.
|
|
|
Kedves Ama, jobb, ha felébredtél, mintha ezt végig kellett volna enned...
|
|
|
Tegnap még tartott a kacsa, liba, csak egy kis friss becsináltlevest főztem .
Kissé étvágytalanok lettünk az ünnepi ezmegaztól, így ma sóskát főzünk, sóba-vízbe krumplit meg egy-egy tükörtojást sütünk a tetejére.
Holnapra krumplileves lesz tepertős pogácsával.
_________________ poe
|
|
|
Aki nem tudja, mit fözzön szilveszterre, íme a menü nálunk:
Rákkrémleves sült bazilikummal
Füstölt lazac tejszines tormamártással
Fött sonka Sherry-ben áztatott dinnyegolyócskákkal
Sült özgerinc fügeszósszal és erdei gombával
Folyami rákocskák akácmézöntettel
Sült kecskesajt
Frutti de Mare coktail Chilli-variációban
Sajnos, mire mindent leírtam felébredtem!
|
|
|
tegnap nálam olaszos karácsony volt, 8 olasz és egy magyar, én házi friss tésztát készítettünk, és töltöttük meg finomabbnál finomabb nyalánkságokkal én a magyar részröl újházi tyúkhúslevest, zserbót (amelynek betörött szeleteléskor a csokimázos teteje és pogácsát sütöttem. A pogácsa osztatlan sikert aratott, 10 perc alatt bepakolták az egész tálat. valakinek megvan véletlenül olaszul a pogácsa receptje?
|
|
|
Egészen mellékesen nagyon jól sikerült a karácsonyi ebédem, jobban, mint amikor oda is figyelek.
A liba szót fogadott és a sok almával, hagymával, naranccsal a bendöjében (meg tudja valaki mondani, miért olyan nagy az üreg a liba belsejében? )gyönyörüre pirult a sütöben. A készen vásárolt lila káposzta is finom volt, az áfonya szintén, meg a burgonyapürém talán sose volt ilyen habos, könnyü, ízletes, mint ma. Még az elmaradhatatlan mártás is, amelyet kevés odafigyeléssel kavargattam a tüzhelyen, isteni lett. Nem maradt a fél literböl egy csöpp sem.
A diós, mákos sütik, zserbó, teasütemények stb. feltették a koronát az egészre, habár mintha skót voltam a cukorral. De az "angyal"-hozta nadrág mintha szorítana egy kicsit.
Remélem, ti is szépen gömbölyödtök. Holnapután korcsolyázás van a programon, az ünnepi evészetet kiegyensúlyozni. 
|
|
|
2007-12-25 11:01, tucipatch:
Nem tulzom el a karacsonyi ebedet mar evek ota
Ezt én is ma megfogadtam, a jövöre vonatkozóan!
2 személyre a sütöben sütni egy kacsát, a legnagyobb energiapocsékolás
Felszeletelve a serpenyöben talán még izletesebb is és a fele idö sem kell hozzá 
|
|
|
Tyukhusleves majas gomboccal es metelt tesztaval amit en gyurtam, almaszosz fott hus, karacsonyi olasz "Pandoro" kalacs kremes kremjevel, Casorzo-i piros edes bor.
Nem tulzom el a karacsonyi ebedet mar evek ota, igy ha delutan latogato erkezik meg van hely a nyalanksagoknak is. Holnap vendegeket varunk ebedre ami egy kicsit olaszos lesz.
Rakos rizsa, grillen sult rak (scampi) fokhagymas olajjal fott burgonya petrezselyemmel a tobbit meg nem gondoltam ki
_________________
|
|
|
2007-12-22 22:35, bovi:
-
2007-12-22 15:31, Andu:
Jaja, a file majdnem a duplájába kerül, de tény hogy finomabb is, ha nem jön elég vendég akkor a nyakukon marad, és inkább nem kockáztat a vendéglös. 
|
|
|
A mai vacsora, főstölt lazac.
Holnap a sütőben, egészbensült kacsa, krokett és saláta, mindez előtt, grízgpmbócleves. Na és a krémes
A 2.napon sz.rvasragu, zsemlegombóc, almás vöröskáposzta, ha még lesz, ujra krémes
Kivánok Mindannyiotoknak, jóétvágyat az ünnepi ételekhez!!!
_________________ üdv:bovi
|
|