2019. augusztus 26. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-22 22:35   
2007-12-22 15:31, Andu:

Na ezt mondjátok meg, mennyivel egyszerübb a Rumpsteak, mint a Filesteak???

Szerintem az egyetlen hús a file, amit nem lehet elrontani
Csak az ára sokkal másabb
A Rumpsteak elöre van puhitva, már úgy tárolják a vendéglösök, igy gyorsan készen van.
Nekem az is jó lenne, ha valaki megcsinálná
Mi itthon eszünk az ünnepek alatt

 
 Tuta  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-22 16:37   
Hát a diózsák egy olyan sütemény, amelynek a tésztájához kell egy kg liszt, egy kg vaj, és 24 tojás sárgája. A töltelékhez pedig egy kg dió, egy kg porcukor és amaradék huszonnégy tojás habbá vert fehérje.
A tésztát jól meggyúrjuk, majd dió nagyságú golyókat formázunk belőle és ezután egyenként kinyújtjuk. kb 170-180 darab jön ki belőle. Majd a darált diót összekeverjük a porcukorral és a felvert tojásfehérjével és minden tésztára kb fél evőkanálnyit teszünk. A tészta szélét megfogva fölszedjük és egy kis batyut formázunk belőle, majd betesszük a tepsibe, nem szorosan, ugyanis egy kicsit dagadni fog. Amikor a fodrok már elkezdenek barnulni akkor kivesszük és kész is. Porcukorral megszórva tálaljuk. Persze lehet fél adagból is készíteni, csak az az igazság, hogy ez még 3 hét mulva is olyan mintha frissen sütötték volna.


 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-22 15:31   
2007-12-22 15:02, Ofi:
Huuu, nyimi-nyami halászlé!! Ezt látod ennénk kivételesen mind a ketten, apus is imádja, de még életemben nem föztem, tehát storno, lekerült a menüsorról.

Nem kell nekem a stressz, én inkább játszani akarok a fiammal (Spongebobos Monopoly volt az egyik nagy álma + nintendo, természetesen Spondzsis játékkal) hát erre fenem a fogamat! )) Imádok játszani + nagy sétákat tenni, már legalább 1 hete nem jártunk a kikötöben!

A filesteakom különben ugrott. Sajnos hátszinre kellett módositanom, mert az ilyen különleges napokon nem szerepel az étlapon, sok vele a macera, a konyha nem vállalja.
Na ezt mondjátok meg, mennyivel egyszerübb a Rumpsteak, mint a Filesteak???

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-22 15:02   
2007-12-22, 14:55, Andu:

Jó étvágyat kivánok nektek ehhez a sok finomsághoz.

Nálunk szenteste halászlé lesz és bejgli. Csak kettesben leszünk a párommal, ezért nem akarok olyan nagy fölhajtást a fözés miatt.

De karácsony elsö napján nem úszom meg, a férjem két kislánya jön ebédre, sült liba lesz, hagymáskrumpli és káposztasaláta.
Karácsony másnapjára remélhetöleg a maradékokbol fogunk táplálkozni.

Karácsony harmadik napján a párom szülinapját ünnepeljük egy görög étteremben.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-22 13:38   
Tanulva az elözö évek majdnem bögésbe fulladó karácsonyi étekkészítéseiböl, idén alapjaiban változtatunk. Nem próbálok összekreálni olyan falatokat, amiket eddig az életemben még soha nem föztem (például töltött káposzta ) és nem kísértem a sorsot minöségi, filesteak és a hasonló ötcsillagos pazar ételekkel, mert ilyeneket se tudok elkészíteni, kár a gözért.
Továbbá nem megpróbáljuk egymással mindenáron megszerettetni a hazai ízeket, nem megy. Az életünket alapjaiban megnehezítö frank/bécsi/magyar konyha eltérései mérföldkövek, nincs átmenet de nem is kell. Mindenki azt eszik amit szeret.

Szenteste: némi kompromisszum. Rántott hal. Nekem ponty, fiuknak Scholle (mi ez magyarul? ) Hozzá általam készített magyaros majonézes (majommézes) krumplisaláta és apus által készített frank k.saláta. Gyereknek rizs.
Karácsony elsö napja: irány az egyik kedvenc éttermünk, ahol libasült vár ránk, párolt piroskáposztával (megrendelve)
Karácsony második napja: irány egy másik kedvenc éttermünk (amiröl már áradoztam) az álomfinomn filesteakkel (asztalrendelés szintén megtörtént)

Na így néz ki nálunk az ünnepi menü! ))
Ma még nem ettünk, de 5-re megyünk apus egy üzlettársával vacsorára....ahol újra csak liba lesz, de nem baj! )) A lényeg, hogy ne nekem kelljen ilyenekkel tücskölni.
Eljen a fogyokúra!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-21 23:56   
2007-12-21 12:26, Andu:
-
Igen, Andu, ez a nemcsak neki, érte, hanem folyton helyette, ... Pedagógiai tragédia és ráadásul még csak nem is hálásak érte a gyerkőcök. Naná! Ez szemmel láthatólag keleteurópai népbetegség.

Ma sem főztem, de viszont Zsófi. Kitalált valami olyan ebédet, ami csupa zöld pontból állt az én diétám ideológiája szerint. Mégis ehető volt, sőt. De a közelgő karácsonytól nagyon félek. Miután beosztottam magam a rokonok között, viszont csak naponta egyszer ehetek, nem tudom, hogy naponta kit (ne) sértsek meg. A zserbó 6597 piros pontot tartalmaz(na), ha lenne a könyvecskémben ilyen recept.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-21 23:50   
2007-12-21 20:36, Tuta:
-
Ismerem a diós beiglit, a diós tekercset, a diós kiflit, a diós puszedlit, a diós .... végtelenségig. De mi a csuda az a diós zsák? A "...van zsákodban minden jó, piros alma mogyoró..." helyett csak dió?

 
 Tuta  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-21 20:36   
hát gyerekek kész " zabálás klesz az ünnep alatt.
Én holnap kezdem a diózsák sütését.
Hétfőn az-az Szent-este anyósoméknál lesz vagy négyfogásos vacsora, majd minden bizonnyal jó szokása szerint úgy megpakol minket ennivalóval hogy első napon nem kell főznünk se.
Másnap meg nálunk lesz István nap.
Jó magyar tyúkhús leves, sült sertéscsülök, grillcsirke, sajtos-tejszines pulykamell, és májjal töltött csirkemell.
Ezután meg jön a diózsák és a tiramisu.
Mind ehhez kilencen leszünk hogy elpusztítsuk. Még jó hogy a két ünnep között nem dolgozok.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-21 19:21   
2007-12-21 13:43, bovi:
Paradeiser: nem jól emlékeztem. A hideget azért nem javasolja, mert hamar tönkremegy, illetve elveszíti az ízét.

Viszont amit betartunk, az a világos színü belsö kemény rész teljes eltávolítása. Az a rákkeltö, egyszer erröl volt egy riport.


 
 melindalaczay  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-21 14:55   
Üdvözlet Mindenkinek!
A múlt hétvégén az Alexon lévö Kaufhofban jártam,szeretek itt vásárolni, mert mindig minden van, ha valami ínyencre vágyom.Mindig megnézem a borokat is, hátha van valami magyar végre...és mit látnak szemeim: Tokaji Bor kóstoló zajlik a boros részen, és ezentúl nem csak a klasszikusokat lehet kapni majd hanem új fajta borok is lesznek,száraz fehér bor címen, 5 Euros áron, de ezeket ne a Tokaji boroknál keressétek, mert oda nem engedik betenni, hanem a száraz fehér boroknál (...). Húsvétkor jön megint ugyanez a borpincészet és akkor Villányi borokat fognak prezentálni! Még egy tipp: a sajtos pultban magyar vajkrémet találtam!
+ Kürtös kalács is van a Kaufhofban, egy budapesti cégtöl vannak és ott sütik helyben. Isteni finom!:-)

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-21 13:43   
2007-12-21 12:38, Andu:

Andu,
a Te párod biztos abban, hogy a hideg paradicsom ártalmas?

Szerencsére én is csak szobahömérsékleten eszem, de minden nap!!!
Nekem nem nap a nap, amikor nincs friss paradicsom a kenyér mellé
Sokat költök is rá, mert csak bio-t veszek abban a hitben, hogy nem annyi benne a méreg

Ma sonkástészta volt az ebéd.
Magamban szidom a magyaros konyhát, mert egy ilyen egyszerü ebédhez is 66 edény kell A tésztát kifözni, leszürni, a vajat kikeverni, vele a tojásssárgáját, tejfölt, a fehérjét habbá verni. A sonkát megdarálani!
Végre jön az utolsó édény, amiben a sütöbe tesszük!!!
Ez testvérek között is 7-8 edény
Van mosogatógépem, de nemlehet egyenesbe mindent beletenni. A húsdarálót sem pl

A végén, csak egy egyszerü ebéd volt, salátával

A német konyhában nincsennek ilyen "egyszerü" ételek!

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-21 12:38   
2007-12-20 23:47, perec:
kezelik is, azaz nem csak csapvízben mossák, hanem ha jól emlékszem hipokloridosban, és c-vitaminos lébe is áztatják. A bibi azt hiszem a klóros vegyszermaradványokkal volt.

Igen, életem párja is ezt mondja, ezt értettem a "spriccelés" alatt.

A paradicsomot is állandóan kiveszi a hütőböl, azt mondja rákkeltö. En meg utálom a meleg paradejszot ezért visszateszem a hütőbe rákot kelteni.

Perecke, neked is boldog karácsonyt!!!!

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-21 12:26   
2007-12-21 01:09, Pompéry Berlin:

Azért a teljes igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez valamiféle önvédelem volt a részemröl. Ugyanis közel 30 valahány éves koromig vagy anyuci, vagy nagymami puhapihe védö karjait élveztem. Kezdve a Te csak tanulj mással ne foglalkozz, egészen az Andikaaa, keljél fel drágaságom 12 óra van kész az ebéd! Bizony, ilyen urimuriban volt részem. Lehet, hogy ciki ilyet leírni de én nem szégyellem, inkább örülök annak, hogy számomra ez megadatott. (nem a kiszolgálás, hanem az együttélés ezzel a két csodálatos önzetlen emberkével)
Viszont a maximális segítség és kiszolgálás hátulütöje: szinte a nullával egyenlö önállóan megoldandó feladat, döntés.
Hogy visszakanyarodjak a fözéshez elmesélem, hogy 34 évesen még egy levest se tudtam összetákolni, azt se tudtam mi a rántás és hogy néz ki a karalábé, a zeller. Igazi pánikba estem, a teljes tehetetlenség súlya nyomta a vállamat. Egyedül nem ment, ezt be kellett látnom. Nekem szükségem volt/van/lesz még valakire, akivel a problémákat, elintézendöket megoszthatom. Muszáj! (Az önállóságra való törekvésem sajnos már gyerekkoromban el lett löve. )

Ehhez szervesen kapcsolódik egy vizuális élmény, ami sokáig borzongatott. A huszas éveim vége felé láttam egy riportmüsort györi asszonyokról, hogy is néz ki egy hétvége. A megkérdezett nök 100 %-a arról mesélt, hogy szombaton és vasárnap is 5-kor kelnek, elökészítik a reggelit a családnak, illetve megkezdik az "EBÈD" elökészületeit. Akkor hangosan kimondtam: ezt neeeem! En az ilyenböl nem kérek. Ùgy gondoltam, ha mégis, teszem azt, netalántán családos anyuka leszek, akkor már jó elöre úgy alakítom a dolgokat, hogy közös problémáink legyenek a közös életünkkel összefüggö dolgok.
Hála isten van hozzá egy maximálisan toleráns és együttérzö apusom, aki ilyeneken nem akad meg. Ö se tud fözni én se nagyon, de a hozzávalókat együtt vesszük.

Hasonlóan hozzád, a hétköznapi, sietös, ebédeket utálom, mindent megadnék egy jó kis elöfizetéses étteremért ahova minden nap eljárhatnánk. Istenem, egy jó kis tökfözelék feltéttel!

Na ez se teljesen ide kívánkozott, de hova máshova írjak neked választ Judit?

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-21 01:09   
2007-12-20 22:40, Andu:
-
...nálunk a társadalmi különbségek olyannyira csekélyek, hogy az összenépi feladatok valóban, nevükhöz méltóan össznépiek maradnak. Se a bevásárlást, se a fözést nem vagyok hajlandó tök egyedül lebonyolítani. ...

Irigyellek ezért. Én valamit a kezdetek kezdetén rosszul vezettem be. Háború után persze okos a katona. (Ezt veheted akár szó szerint is.) Lényeg az, hogy mindezt egyedül csinálom.

Szeretek ugyan fözni, de utálom, ha sietösen beleülnek a készbe, miközben a mindennapi pontos ebéd nem az én személyes igényem. Szeretek fözni => akkor, ha van értelme. Vagyis, ha vendégek jönnek. Akkor lehet alkotni, akkor celebrálva van az esemény az ebédlöben, gyertyával, jó porcelánnal, családi ezüsttel, stb. De nem szeretem ugyanezt hétközben, amikor az irodában kell lennem, csöng 6 telefon, elszámolok, intézem a cég könyvelését és fél egykor megkérdik, hogy mikor lesz az ebéd és micsoda. Majd lasszóval sem lehet odacsalni az asztalhoz a férjek legjobbját. Végül, ha végre jön, két fogás között feltétlenül meg kell tudnia a napi posta tartalmát, végül az utolsó falattal a szájában elrohan, mert halaszthatatlan dolga van az irodában. Különben nekem is. Szóval, így nem szeretek.

Irigylem azokat, akik valamilyen közösséget tudtak kialakítani a családi táplálkozás terén. Ma már sokmindent jobban tudok, de megrögzött szokásokon rettentö nehéz változtatni. Legszivesebben hosszú listát írnék, mi mindenre kell ügyelni a házasságkötés = összeköltözés elején.

Pardon az "off"-ért, elfelejtettem, hogy ez nem a Nök Lapja panaszosládája.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-20 23:47   
2007-12-20 22:49, Andu:
-
Pár éve olvastam valamit ezekről a mosott és készre tépett (egész úgy hangzik, mint valami frizura) salátákról. Bovinak igaza van, nemcsak jóval drágábbak de kezelik is, azaz nem csak csapvízben mossák, hanem ha jól emlékszem hipokloridosban, és c-vitaminos lébe is áztatják. A bibi azt hiszem a klóros vegyszermaradványokkal volt.

Nekem nincs saláta centrifugám (egyszer volt de mindig csak útban volt), ezért egyszerre igyekszem annyit megmosni, amennyi elfogy. Nem tökéletes megoldás, de megteszi.

Boldog Karácsonyt főzőtársak!

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-20 22:49   
2007-12-20 08:40, bovi:
Apusnak talán feltünt, ami Neked nem, hogy a mosott, tépett saláta, jóval drágább!

persze, de nem uraság, ahol nem pazaaaanak!

(Mondják, romlik a vitamintartalma, de az üzletek is ott tárolják)

Na pont ez apus problémája a spriccelésen kivül. De nem gond én nyelem mint kacsa a nokedlid!

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-20 22:40   
2007-12-19 23:55, Pompéry Berlin:
A jégsalata jó ötlet, be fogom vetni.

Salátacentrifugailag én mást nem is ismerek, csak a jójó fazont. Már nézegettem többször is, pl. a "Lidiben" amikor akcióban meghirdettékl, de a 10 ojró feletti ár nagyban visszavett vásárlói kedvemböl.

Apus honnan tudja, hogy milyen formában vetted a salátát, ha már az asztalon áll felkasírozva?

Onnan, hogy nálunk a társadalmi különbségek olyannyira csekélyek, hogy az összenépi feladatok valóban, nevükhöz méltóan össznépiek maradnak. Se a bevásárlást, se a fözést nem vagyok hajlandó tök egyedül lebonyolítani. Na jó, a fözésnél néha beérem egy ötlettel is, de mindenek elött az elvtársi/baráti együttérzéssel! (utálok fözni, asszem ez világos )

A zacsis salátával kapcsolatosan: a tartósítás a banán/citrom probléma dézsavüje, ugyanis kezelt az áru.

De nem tanulok belöle, mert ma a Metróban újra beszereztem egy nagy zacskónyi salátát és hozzá egy fél littyós már majdnem "edel" Balsamicot.

Apropó Metró! Ma végre, (ír volt a lelkemnek) a bor szakosztályon a magyar borok a Balkán tábla alól kikerülve (tavaly még ott voltunk ) önnálló Ungarn táblácska alatt pompáznak(természetesen a sógorok közvetlen közelében) !

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-20 19:12   
2007-12-20, 19:21, egyedls:

Nem dehogy csak a répa!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-20 08:40   
Az Eisberget én sem mosom meg!
A többit igen és lecsurgatom a szüröben:-)
Van centrifugám, de holis tartom
Nem használom

Andu, Apusnak talán feltünt, ami Neked nem, hogy a mosott, tépett saláta, jóval drágább!
Ha nem akarsz vele minden nap bajlódni, egy nagy fejet 1x megtisztitasz és elosztod többszörre.
Egy légmentesen lezárt müanyag edényben eláll napokig a hütőben.
(Mondják, romlik a vitamintartalma, de az üzletek is ott tárolják)
Ugyanigy a Fedsalat-ot.
Nekünk is sok egy alkalomra a kapható mennyiség.

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-19 23:55   
2007-12-19 10:15, Andu:
-
Először is tévhiedelem, hogy minden salátát meg kellene most. Az általad ecsetelt okokból én, pl. előszeretettel veszem a jégsalátát (Eisberg). Ez ugyanis mindig ropogós és ha leszedtem a legkülső leveleit, akkor a mosás nélkül azonnal használható.

Továbbá a többihez inkl. ruccola (ezt nem tudom magyarul) magam is javaslom a salátacentrifugát. Legutóbb vettem a Tchibo visszamaradt, ezért leértékelt cikkeinek spec. boltjában (néhány hete nyílt ilyen tőlünk gyalog is elérhető távolságban) egy újat fillérekért. Ezen még yoyo-módszerű húzózsinór is van --> már önmagában kitűnő játék és élvezet a saláta-centrifugálás, meg se kell enni utána

Nota bene: Apus honnan tudja, hogy milyen formában vetted a salátát, ha már az asztalon áll felkasírozva? Az én férjem ilyet sose állítana, mert
ad1 nem igaz
ad2 nem tudja megállapítani utólag az eredetét
ad3 nincs is erre való hajlama

Ő csak a kozerveket ismeri fel, de azt nagyon! Tanultam az évtizedekkel ezelőtti egyszeri megjegyzésből, miszerint korábban, amikor még főztem, jobb volt a koszt. Azóta megint főzök. illetve semmit sem csinálok, mint az utóbbi időben, mióta eredményesen koplalok. Furcsa, de ő nem fogyott ebbe bele, pedig neki sem ártana.

Sorry, a vége kimondottan off volt.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-19 19:50   
2007-12-19 19:26, egyedls:
..de van segítség. A répa! De nem enni, hanem szorosan hozzájjjjakötözni.

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-19 19:49   
2007-12-19 18:47, Ofi:
Ofikám tudod én úgy okoskodtam, hogy a megmosott, de tökszáraz saláta levele jobban felveszi az olajat (így a dresszinget is) ami aztán pillekönnyüen megül rajta de nem áztatja el és nem lesz olyan tocsogos izé, ami nekem eddig mindig sikerült.
A dresszinggel persze én is csak az utolsó pillanatban öntöm nyakon.

Használsz új módi salátacentrit, vagy régimódi konyharuhát a szárításához?
Mekkorára tépkeded?

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-19 19:26   
2007-12-19 18:47, Ofi:
"...minden saláta, ha áll egy kicsit kókadt, hervadt lesz..."
Jéééé?! A saláta is?

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-19 18:47   
2007-12-19, 18:42, Andu:

Drága Andu, én nem tudom mire gondolsz, hiszen minden saláta, ha áll egy kicsit kókadt, hervadt lesz. Szerintem az a titka, hogy a dreszinget csak közvetlen fogyasztás elött tesszük rá a salátára.(legalábbis én igy csinálom és mindig friss, ropogós).

 
 Andu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-19 10:15   
Nagyon rákattantam az utóbbi idöben a "zacsis" salátákra. Biztos ismeritek, elöre össze vannak állítva, mosva/vasalva/tépkedve.
Egyszerüen imádom ahogy roppannak, isteni!
Fennséges ízük van, rengeteg olivaolajat teszek rá és balzsamecetet.

Viszont apus csöndes megjegyzése nem megy ki a fejemböl. Olvasta, hogy ezek mennyire nem egészségesek, komoly bibik vannak velük, ö köszöni nem kéri. Es jobban tenném ha én se ilyet vennék, csak frisset. Viszont ha frisset veszek és megmosom olyan lesz mint a szopott gombóc, kókadt, hervatag, teljesen elveszíti azt finom izét, állagát.

Szerintetek? Gondolom a titok nyitja a salátacentrifuga lehet. Akinek van ilyen, kérem segítsen! Valóban szükséges a knackige /ripi-ropi saláták eléréséhez?
Ha nem, akkor Ti hogy csináljátok a salátát, hogy olyan legyen mint az olasz étteremben?

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-19 06:47   
Épp, csak bekukkantottam, rohanok vidékre, ezért ma nem főzök. Különben is, tegnap már ettem..
 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-18 18:27   
Nálunk ma gulyásleves volt az ebéd, holnap meg túróscsusza, ahogy a párom szereti, kis szalonnával benne.
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-16 17:17   
Három nap óta nem látott a konyhám, kirándultunk Észak-Hollandiába. Élménybeszámoló, képek hamarost.
Most kezdődik a sütés-főzés a közelgő ünnepekre.
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-16 15:08   
Lizike, finom amit föztél, ha szereted

Részemröl, inkább megettem a kacsamellet ma délben, németes sültkrumplival. (Bratkartoffel)
Ez nyersen legyalult krumpli, egy fej apróravágott vöröshagyma 3 csepp olajban, a serpenyöben, fedö alatt sütögetve, mig piros és puha
Jobb, mint a magyaros, estenként zsirtol csöpögö sültkrumpli!

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-16 12:36   
En ma vasarnap leven nagyon kiteszek magamert. Igazi unnepi eledelt keszitek. Paprikaskrumplit, amibe meg galuskat sem leszek rest szaggatni. Jo kis eros csalamadeval, tudjatok milyen finom is az?

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó