2018. október 24. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-16 10:57   
Itt, ma rántotthús broccoliszosszal, krumplikroket és jégsaláta lesz az ebéd.
 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-15 18:07   
Most lett kész a kapros túróslepény. (Majdnem olyan jó, mint az otthoni .) Erre pont nem számítottam ma, de mivel került egy csokor friss kapor, fel kellett használni. Ez kicsit ahhoz hasonlít, mintha egy kabátot a csinos gombok miatt vennék meg.

A maradék tésztából lekváros kifli lett, kívül-belül, ugyanis a lekvár egy része kifolyt. Ezzel a mai főzőcskének vége is.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-15 17:33   
2007-12-14 00:44, Pompéry Berlin:

Na ez nekem túl magas
Pontok után étkezni

Ma Zwiebelkuchet (hagymalepény) sütöttem vacsorára
Sok kalóriája van, de néha....

Azt tudom, hogy nagyon vigyázok, elhizni nem szeretnék, de föleg az abbol eredö sok betegség miatt.
Nálam, a kinézés már nem lényeges
Ez okbol mérem magam minden nap, az nagyon jó kalauz!

Kivánok további sok sikert!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-14 00:44   
2007-12-13 13:34, bovi:
-
Köszönöm. De vígaszul (vagy mentségül) szolgáljon, hogy a fogyókúra olyan, mint a betegség: nincs alkalmas idő rá.

Mellesleg lefogyni nem kunszt - egyszer szerintem mindenki neki tudja durálni magát, ha már a morális vagy egyéb nyomás elérte a fájdalomküszöböt. Inkább nehéz az eredményt egy életen keresztül tartani.

Valaki a szenvedőtársak közül azt mondta, hogy a túlsúly hasonló életfogytiglani dolog, mint az alkoholizmus. A gyógyult alkoholistának egy életen át veszélyforrás akár a legkisebb rumosmeggy. A hízásra hajlamosnak ugyanígy veszélyes - minden! Ne tudd meg, hány piros pont rejlik egy-egy kanál tejfölben, szelet krémes tortában. A Zserbó szerintem min. 6257 abszolút tilos piros pontot tartalmaz. Csak azért nem tudom pontosan, hogy mennyit, mert ez a monarchikus zsenialitás nem szerepel a német táblázatokban

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-13 13:34   
2007-12-13 13:09, Pompéry Berlin:

Le a kalappal elötted kedves Judit!!!
Külön dicséret, hogy az ünnepek idejében viseled höstetted
Aki ilyen fegyelmezett, hogy is juthatott a súlyfelesleghez
Kivánok további kitárást!!!

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-13 13:09   
Nálunk mára minden maradék elfogyott a fridzsiderből. Mivel én jelenleg (12 hete) nem eszem*, nem is kísérem figyelemmel a hűtőszekrény alakulását. Ez időnként heves felindulást vált ki családi társbérletem főleg férfitagjából. Ilyenkor megpróbálok a hűtő és a mélyhűtő által felkínáltakból valami soha nem látott variációt kitalálni.

Ma is ez lesz a helyzet. Legrosszabb esetben csak van valami elfekvő leveles-tésztalap, esetleg spenót, továbbá tojás, parmezán, ... Végső elkeseredésemben kisegít a "krumplipürépor-fagyasztott sepnót-tojás" változat. Ha csak tojás lenne, akkor buggyantott tojás leves... Hál istennek férjem nem tagja a "húst hússal" szektának.

* Életem nagyon egyszerű ezzel az űrhajós koszttal: napi 5 zacskó egyenként 2-2,5dl - fajtájától függően hideg vagy meleg - vízben. Persze kulinárisan nem kiemelkedő, de ahogy pestiesen mondják, nem ezért szeretjük.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-13 11:54   
2007-12-13 11:47, Ofi:
-
Nálunk ma paradicsomos öz, krumplipire és saláta lesz az ebéd.

Ilyen jól mi hétköznap nem élünk
Itt most disznóoldalas fö paprikásnak, amibe krumpli van hasábokra szeletelve és hozzá jégsaláta.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-13 11:47   
Nálunk ma paradicsomos öz, krumplipire és saláta lesz az ebéd.
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-13 09:03   
Köszönöm a lelki támaszt! Előtte azért némi turbósító (bátorság-) folyadékot is magamhoz kell vennem...
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-12 22:27   
2007-12-12 19:32, egyedls:

Ne izgulj a ragacs végett, ha a jó magyar réteslisztet, vagy legalább felesben, használod, nem lesz gond
Ezt tapasztalatbol tudom, csak itt az a baj, ha elfogy nem a legközlebbi üzletböl pótolható

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-12 21:54   
Bovika, inkább csak szeretném, ha nagy gyakorlatom lenne! Azzal már leszámoltam, hogy valaha is olyan jól tudjak főzni, mint az anyukám. Vagy talán inkább másképpen főzök. És ez azzal is jár, hogy bizonyos dolgokat nem tudok olyan jól elkészíteni (hogy mást ne említsek: nudli!! ).

Laci, azért vágj csak neki bátran, jobb félni, mint megijedni. Könnyen lehet, hogy nálad a ragacs-kérdés fel sem merül majd.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-12 19:32   
2007-12-12 16:19, perec:
Ez az! Köszönöm! Ezt a know how-t elteszem! Leginkább a ragacs miatt szurkolok, mert egy ilyen után nekem át kell öltöznöm, le kell zuhanyoznom, konyhafelmosás, a használt ruhák-rongyok elégetése, a maradék ragacs reciklálása a gyúrótábláról képezik a romeltakarítás műveleteit és akkor az egésztől egy picit elmegy a kedvem...
A mézet nehogy kifelejtsük!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-12 17:30   
Kedves Perecke,

ezt olyan perfekt irtad le, hogy csak ámulok
Nagy gyakorlatod lehet a fözésben!

A nudlit mi is szeretjük, én föleg sajt, vagy gombamártásal
Most amint itt olvasom, megpróbálom mákkal is, az is finom lehet.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-12 16:19   
Judit, valóban nem szoktam gnocchit venni (a nudli meg a gnocchi eddig valahogy nem társultak az agyamban), ha nagy néha nudlira támad kedvem, megcsinálom. Ellentétben a grízes tészta tésztájával, amihez mindig tagliatellét veszek.

Laci, én igazán nem vagyok egy krumpli nudli szakértő, de jobb híján íme: sós vízben főzöl krumplit, villával vagy krumplinyomóval áttöröd, adsz hozzá 1 tojást és esetleg egy csipet sót. Ezután elkezded a lisztet hozzáadni. 2 rész krumplihoz kb. 1 rész liszt kell, vagy annyi, hogy a tészta ne ragadjon levakarhatatlanul a gyúródeszkához, kezedhez, plafonhoz és minden egyébhez amihez csak tud. Mindezek ellenére törekedj a könnyű állag elérésére, különben a nudli kemény lesz. Ha ez eddig megvan akkor kis cipókat veszel a tésztából és kolbásszá formázod őket, majd ezekből késsel jó félcentis darabokat vágsz. Forró sós vízbe dobálod a nudlikat, ha feljöttek a víz tetejére, rövidesen ki lehet őket szedni (bedobálás után jobb kicsit megkavarni, nehogy a fazék aljához ragadjanak). A leszűrt nudlit kis olvasztott vajba vagy margarinba forgatod, ezután jöhet az ismert mák és cukor és a ragacs súrolása.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-12 15:04   
2007-12-12 12:47, perec:
Köszi, én éppen a krumpli nudli gyártásban vagyok gyenge, nálam ez nem annyira evidens. A mákot és porcukrot ismerem...

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-12 15:03   
2007-12-12 13:20, Pompéry Berlin:
...gnocci...
Tartok tőle, hogy ahhoz útlevélre és 3 nap szabadságra volna szükségem...

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-12 13:20   
2007-12-12 12:47, perec:
-
... azt se túl sűrűn mert nem nagyon szeretem a ragacsozást ami ezzel jár.
-
Próbáltad már készen kapható gnocci-val? Az ugyanis szintén krumplis tészta.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-12 12:47   
Laci, én ehhez egyszerű krumpli nudlit készítenék, aminek tetejére darált mák és porcukor keverékét szórnék. Azért a feltételes mód, mert csak morzsás nudlit szoktam főzni, azt se túl sűrűn mert nem nagyon szeretem a ragacsozást ami ezzel jár.
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-11 21:28   
Hogy kell mákos nudlit készíteni? A gyakorlat érdekelne...
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-11 17:49   
2007-12-10 23:34, perec:
-
Igen-igen, én is szeretem és ezekben az ínséges hetekben is elkövetek néha valamit, hisz a társaséletet nem akarom emiatt beszüntetni.

A tegnapi böjti szeánszon viszont megtudtam, hogy mi mennyi piros pont (ez itt ezúttal nem a jót, hanem a kerülendő élelmiszereket jelzi). A német konyha moderát a magyarhoz és főleg a karácsonyi nyalánkságokhoz képest, így annyi piros pont egy táblázatban sincs, amennyit egy tarjás töltöttkáposzta tejföllel, ne adj isten egy zserbó szelet jelent. Nem főztem és nem sütök ma sem. Punktum.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-11 09:16   
2007-12-10 11:04, papadoxa:

Bizonyára nagyon jól éreztétek magatokat!
Köszi a részletes beszámolót!
Ha más nem is, legalább úszott a nyálunk egy pár percig
A lábunk nekünk is fáj tánc nélkül is

_________________
üdv:bovi

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-10 23:34   
Drága Judit, én igazán szeretem ezeket a klasszikusokat megfőzni, az ízük miatt. De aztán annyi is. Így mindenki nyer. Igazán csalódott lennék, ha nem lenne kinek főzni.
 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-10 13:09   
2007-12-08 15:15, Feró:
-
Ettől összefut a nyál a számban és eszembejut, hogy a pincében már hónapok óta főzésre vár a Fény u-i piacon vásárolt tarkabab ...

Csak ne lennék még mindig fogyókúrán! És sajnos semmi remény, hogy ez egyhamar megváltozzon. A karácsony különlegeges megpróbáltatást jelent ebből a szempontból. Olyan, mint a népmesében, amikor a szegénylegénynek 3 különösen nehéz próbát kell kiállnia, hogy elnyereje a ... , szóval a fele királyságot.

 
 papadoxa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-10 11:04   
2007-12-08 14:58, bovi:
-

sziasztok, meg probalom le irni hogy mi is volt a menu;
eloszor is talan hogy egy regi kozepkori kastelyban van az etterem,a regi kovek kozott,eloszor is az aperetiv rol,italok;champagne, wisky,feher edes,es gewurtztraminer,pastis.kis falatokkal,taponnade fekete oliv,kaviar aubergine, lomps,es meleg kis sutik oliv val es ailolival kis kanal homard le morzsolva,es saumon fustolve szeletekben.lehet hogy el felejtettem valamit de nem gond.
na most a menu;
pressé de lapereau et foie de gras de canard aux pistache - kis nyul meg toltve tomott kacsa majjal, pistaciaba forgatva.(ez ugye szeletelve)-ehhez edes feher bor.
utana:bouillabaisse de noix de st jacques - tengeri aprohal leves fel suritve a szent jaques kagyloval.feher sz.raz borral.
aztan:toltott gyongycsibe mell es comb, zoldseg felekkel, a szoszaval. voros fel sz.raz borral.
utana trous normand.-piheno-az jelenti;egy kis citromos fagyi(gombocos) le ontve wiliams palinkaval.
utana;plateau de sajt
utana eskuvovoi suti;fel rakot choux a la creme champagne,
utana kave fagyi,gyumolcs , szabad valasztekkal.
aztan meg aki ehes maradt , annak ugy kellett.
a buffet (hideg nyitva volt egesz este meg, de nem igen volt kuncsaft. ez utan zene bona tanc, es tegnap meg egesznap kanape mert ugy fajtak a labaink nekem is meg az asszonykamnak is de nem baj,ma mar jobban vagyunk
udv mindenkinek. jot etvagyat ha valakinek tetszett,es meg csinalja




 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-09 16:23   
2007-12-08 15:15, Feró:

Bovi régi ismerösöm nekem.De ez nem érdekes.

Most ezen akár megis sértödhetnék
Azért van egy kis gyanum, de csak egy kicsi


 
 Feró  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-08 15:15   
Szeretettel köszöntelek benneteket.Bovi régi ismerösöm nekem.De ez nem érdekes.
Csak azt akarom irni,hogy ma isteni tarkabablevest főztem jó húsos füstölt oldalassal,sok zöldséggel és csipetkével.
Tényleg nagyon jól sikerült finom volt.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-08 14:58   
2007-12-07 21:58, papadoxa:

Majd vegyél magadnak böven idöt a beszámolóra Kedves Papadoxa!
Részleteket várunk!!!

Voltam én is már 2x lakziban Franciában, igaz a 80-as években, még nem volt ilyen böség, de akkor is csak ettünk és ittunk egyfolyátaban, órákon keresztül!
Hogy miket A javát, elöször láttam életemben

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-07 22:37   
2007-12-07 15:42, Pompéry Berlin:

Örömmel látom, hogy már a régi lendülettel fözöl

 
 papadoxa  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-07 21:58   
gyerekek holnap LAGZIBA megyunk allitolag nagyon jo resto ban lesz a vacsora majd beszamolok
addig is udv mindenkinek

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-12-07 15:42   
Ma ünnepi vacsora: kedves barátaink távoznak Berlinböl 8 évi ittartózkodás után. Ezen alkalomból, valamint mert egy évben egyszer a karácsonyi idöszakban szoktam ilyet csinálni:
* rák-mousse cukortök - asszem így hívják a zucchini-t magyarul - fészekben (ezt nem szoktam, de a szomszédoknál szombaton nagyon izlett)
* Wellington szelet leveles tésztában, hozzá szalvétás zsemlegombóc
* birsalmasajt borsodóval (ez az összeállítás az én ötletem és nagyon sikeres)

Majd, ha lebonyolítottam, beszámolok.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó