|
Most készült el a csirke, sütőben sütve vaslábosban, a csirke bacon szalonnába lett csomagolva, néhány aszaltszilva melléhajigálva.
Holnapra is csirke lesz, mégpedig csirkepörkölt zöldborsóval!
Remélem minden főzőtársam jól van és továbbra is szorgalmasan főz, ha nem is tudok sokat itt lenni mostanában azért benézek ötletekért továbbra is.
|
|
|
Böbe
Én is ezért a kérdésért jöttem ide, ám semmi ötletem. Így marad a tegnapi töltött paprika 
|
|
|
Mit fözzek?
2007-10-17 17:39, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Bovi,
én is tudom, hogy sok mindent lehet a csirkéből készíteni... csak akkor éppen kiment a fejemből...
Ezt nem is kétlem!!!
|
|
|
Kedves Bovi,
én is tudom, hogy sok mindent lehet a csirkéből készíteni... csak akkor éppen kiment a fejemből...
|
|
|
2007-10-17 14:03, bobe:
-
Ma en sem fogyozom. Isteni sult libat ebedeltem lila kaposztaval es tort krumplival 
|
|
|
2007-10-15 13:47, Ferencz Zsuzsanna:
Csirke mellehúsából készítettem fasírtot, olyan ízetlen, mint a csoda.
Zsuzsa ez eszembe juttatta, hogy 50 évvel ezelött a németek nem tudták még, mi mndent lehet a csirkéböl késziteni.
Ök is csak fasirtot csináltak!
Aztán a technika behatolt falura is, lett grill meg sokféle más lehetöség, ma, egyik kedvenc eledelük a csirke.
A media megtanitotta velük 
|
|
|
2007-10-17 14:03, bobe:
Isten tartsa meg az étvágyatok, egyetek!!!
|
|
|
Töltött paprika .Mi nem fogyozunk ,mi eszunk 
|
|
|
Mai ebéd: Provanci egytálétel.
Aubegine, piros, sárga, zöld paprika, Zuchini ,hagyma, egy doboz paradicsom, egy peperoni, fokhagyma, olivaolaj, száraz fözelékpor és sok provanci füszerkeverék.
Ebböl ehetünk pukkadásig, akkor sem hizlal 
|
|
|
Persze hogy jöhetsz Zsuzsa !
még kérded? Sok fasirt lesz mindenfele 
|
|
|
Nálunk rántotthús gombamártással, krumplipire és saláta volt az ebéd. Igen, tudom, kicsit tulzás hétföi napra, de tegnap nem föztem csak húslevest, mert délután pizzázni mentünk.
|
|
|
Jöhetek én is? Csirke mellehúsából készítettem fasírtot, olyan ízetlen, mint a csoda.
|
|
|
Gyertek Bovikam !
Megismeteljuk, ha jösztök. 
|
|
|
2007-10-14 18:01, bobe:
Erre eljönnék én is 
|
|
|
Minestrone-levest föztem, majd lazacfasirtot naturkrumplival es hidegszosszal (tejföl,lilahagyma,frisskapor pici mustar so bors )
|
|
|
2007-10-14 13:03, bovi:
Nálunk is rántotthúsi, de nem volt, hanem lesz!
Fiamnak és nekem rizs, apusnak csak zsömi. (utálja a rizst).
Holnapra egyelöre csak a krumplileves körvonalazódott. A második még rejtély.
|
|
|
Most, ha eleget rágódtatok a magyar kenyéren, akkor áruljátok el, mit föztetek ma
Nálunk rántotthús volt, föttsült krumplival, uborka saláta. (majdnem ubit irtam, de tudom, Zsuzsanna ezt nem szereti látni
Éddig eljutottam, de mi lesz holnap az ebéd 
|
|
|
Draga Ofi!
Igy van a ferjed valodi finom kenyeret sutött 
|
|
|
2007-10-14, 10:21, bobe:
Kedves bobe, mivel a párom sütötte a kenyeret, mondhatjuk úgy is, hogy igazi házi kenyér, mert valamikor ö pékségben is dolgozott. 
|
|
|
En nem jellegut szoktam kesziteni en keszitem a valodit.
Amit nem lehet azt nem fözöm sutöm meg itt megvarom amig a forrashoz utazunk.
Hoztam finom juhturot es keszult finom turospuliszka semmi jelleg nem volt benne 
|
|
|
2007-10-14 00:49, bobe:
- Szerintem is ilyesmit tükröz. Mint pl. a világ sok országában lehet "paprikás" és "gulás" néven ételeket találni, amelyek főbb jellegzetességeiket tekintve paprikásnak és gulyásnak látszó tárgyak, de összhatásukban csak pirosra-barnára maszatolt húscafatok. A lényeg a részletekben rejlik, amelyeket idegen honban és idegen kultúrában nem lehet reprodukálni.
Mo-on a "jellegű" élelmiszereket háncsból, pépből, hínárból, E-jelű adalékokból, szintetikus állományjavítókból és szinezékekből vegyítik és a végeredmény ...jellegű az lesz, amire legjobban hasonlít...
|
|
|
Kedves Böbe, te jellegűt főzöl, rántással?
Különben szerintem azt jelenti, hogy majdnem valódi...
|
|
|
Megbolondit engem ez a szo: "jellegü"
Mit is jelent? Kifejezetten Magyarországon használjak, en irtozom töle. Szerintem azt jelenti nem valodi, hanem mü. Kerlek magyarazzatok meg nekem.
|
Mi olyat csináltunk, amit csak egyszer-kétszer évente szoktunk, szalonnát nyársaltunk. Izgalmas volt! Tovább tartott az elökészitése:
Mint a nyársalás
Volt házi jellegü fehér kenyerünk is, a párom sütötte.
|
|
|
2007-10-09 13:58, Ofi:
És akkor mi lett, csak megettétek?
Ettünk belöle: Kraut mit dicke Knödeln
Csináltam már máskor is, úgy 2-3 évente 
|
|
|
2007-10-09 13:56, bovi:
-
Ma olyan ételt föztem, amit jóanyám fözött nagyon régen
Sajnos nem sikerült
Nem árulnád el nekünk is, hogy mi volt az az étel, ami nem sikerült?
És akkor mi lett, csak megettétek?
|
|
|
Ma olyan ételt föztem, amit jóanyám fözött nagyon régen
Sajnos nem sikerült 
|
|
|
2007-10-07 18:00, hunor:
Ne bánd, odabent majd megmelegszik
_________________ poe
|
|
|
Én hideg paradicsomoskáposztát hideg fasírttal. A lakást szerencsésen eladtam, de nem költöztem át a másikba még, hanem visszabéreltem egy hónapra, de közben eladtam/ ajándékoztam ezt+azt, így tehát bérelem a korábbi lakásom, és hiányzik ez az a konyhából.
Hunor
|
|