|
2007-09-28 16:35, huba:
-
lehet végre jó útra fogok térni... de az is lehet, hogy nem.
-
Remélem is, hogy nem. Egy nyakig gombolkozott Huba, serpenyö és gitár nélkül - egy rémálom. 
|
|
|
Van már idei friss savanyúkáposzta, kész a szárma holnapra. Vagyis a töltött káposzta
_________________ poe
|
|
|
2007-09-28 16:35, huba:
Fokhagymával távol tudod magadtól tartani a vámpírokat meg a csajokat 
|
|
|
2007-09-28 15:20, Ferencz Zsuzsanna:
-
Hubicsek, szerintem még nagyobb sikered lenne, ha a röpcsire is vinnél a kajából...
Legfeljebb majd a leszállásnál kidobom a taccsot. Biztos nagy siker lenne...
Hova utazol főzni?
Mallorca, pontossabban "Colonia de Sant Jordi"
Mivel ilyen Szent neve van, lehet végre jó útra fogok térni... de az is lehet, hogy nem.
|
|
|
Igen, Andu, mert szépen alliterál: fickós-fokhagymás- Fuba- feves.
Hubicsek, szerintem még nagyobb sikered lenne, ha a röpcsire is vinnél a kajából... Hova utazol főzni?
|
|
|
2007-09-28 09:29, Ferencz Zsuzsanna:
Huba féle "Fickós-leves" ??
|
|
|
Igen, áll nekem is rendessen... .. a fakanál kezemben, mert szeretek fözni. Néha fokhagymával, néha annélkül.
Ma például spaghetti carbonara lesz, sok fokhagymával, mert hajnalban repülök, így lehet "hat" és egydül fogok majd üllni.
|
|
|
Kedves Bovi, én ma foghagymalevest főzök, Huba-módra, és várom a hatást.
|
|
|
2007-09-27 21:02, Tihi:

|
|
|
2007-09-27 13:46, bovi:
-
Ma elkészitettem, a szakácskönyvben közölt, pontos recept utáni rakottkáposztát
Hasonlóan csináltam mint recepted, de az jobb mint az én elképzelésem volt. Általában nem törödök receptekkel, mindig kitalálok valamit, de a rakott káposztát a jövöben recepted után csinálom. 
|
|
|
2007-09-27, Ferencz Zsuzsanna:
A fokhagymával azt tapasztaltam, hogy amit otthonrol hozzunk, mindig erösebb, hatékonyabb, mint ez, ami itt található.
|
|
|
2007-09-27 17:46, Ferencz Zsuzsanna:
Kedves Zsuzsa,
nemtudod, Hubának csak egy érdeklödése van, akár a foghagymát is arra használja
Apropo foghagyma, ma vettem egy nyomókészüléket
Már van vagy 5, de egyik sem nyomja ki úgy, ahogy én szeretném!
|
|
|
2007-09-27 18:11, huba:
nem a ginzenggel kevered?
Vagy az már neked gyönge?
Majd ha átjössz a törzsasztalhoz elmesélem neked még milyen potencianövelö élelmiszerröl tudok.
A tegnapi ebédünk: isteni spagetti carbonara (annyira nyam-nyam volt, hogy rövidesen újra elkészítem! )
A mai ebédünk: mélyhütött Wagner pizza.
(annyira ...r volt, rövidesen nem szeretnék újra ilyen müanyagot enni.)
|
|
|
2007-09-27 17:46, Ferencz Zsuzsanna:
-
pedig már az Ókroban is erre (is) használták:
http://nol.hu/cikk/86452/
|
|
|
Kedves Huba, azért nem gondoltam volna, hogy a fokhagymát össze lehet téveszteni az erotikával.Ez nagyon izgató lehet.
|
|
|
2007-09-27 07:47, Ferencz Zsuzsanna:
-
Más: vajon igaz, hogy a szép nagy fokhagymákban nincs hatóanyag, csak a kicsi nyamvadtakban?
-
Zsuzsa, ezt azért majd kikisérletezem, és lesz egy rövid beszámoló az erotikus topikban.
|
|
|
Ma elkészitettem, a szakácskönyvben közölt, pontos recept utáni rakottkáposztát
Vállalom a felelöséget a receptér, nagyon finom lett!!!
Persze maradt böven, de 2 nap után folytatjuk a pusztitását
Holnap, résztelt máj lesz.
|
|
|
2007-09-27 07:47, Ferencz Zsuzsanna:
Amennyire én tudom, a szárazanyag arányában mindkét fajta összetétele azonos nagyjából, csupán a kínaiban kevesebb az a bizonyos büdös-csípős alkaloida. A tavaszi és az őszi (magyar) fokhagymák között pedig az a fő különbség (azonos agrotechnikai körülményeket feltételezve), hogy a nagyobb - őszi - fajták szárazanyag tartalma (és tárolhatósága) kb 1/3-dal magasabb...
|
|
|
Kedves Ofi, még pacalcsorbába(ciorba de burta) is teheted, lestyán helyett.
Más: vajon igaz, hogy a szép nagy fokhagymákban nincs hatóanyag, csak a kicsi nyamvadtakban?
|
|
|
Köszönöm nektek, akkor holnap a sült nyuszira tárkonyt teszek (vadnyúl), megkostoljuk, hogy milyen is az.
|
|
|
2007-09-25 19:27, Ofi:
Sok mindenbe beleszórom, szeretem az ízét. Van például egy isteni receptem, egy tejszines, tárkonyos pipi. Nekem nagyon ízlett, de apus szájszélileg erösen fitymálló magatartást tanúsított. Szerinte elég jó lenne a falat, ez az izé...az Estragon nélkül! ))))
A tárkonyt különben (úgy tudom) föleg vadételek elkészítéséhez használják.
|
|
|
2007-09-25 19:45, bovi:
-
2007-09-25 17:59, Tihi:
Köszi, megcsinálom ezt is, kolbászom sajnos nincs, de valamit kitalálok, durva wirstli féleséget keresek hozzá. Csinálok egy könnyü rántást, de csak petrezselyemmel (levél) ízesítem. Próbálok megint valami tejföl féleséget keverni magamnak bele a levesbe. Párom még mindig gyanakodó és elutasítja a tejfel használatát.
Párom néha panaszkodik, hogy gyomorégése van, egy pohár tej általában segít. Mondom, hogy ha tejfeles levest ettél volna, nem lenne semmi bajod. De milyen nehéz valakit elöitéleteikröl meggyözni. 
|
|
|
2007-09-25 19:27, Ofi:
Tárkony. Leggyakoribb alkalmazási területe a tárkonyos ecet (egy tasak tárkonyszárítmányt 100-150 ml 10 %-os ecetbe beleszórni). Az ú.n. savanyú leveseket egy fél evőkanálnyi tárkonyos ecettel lehet/szoktuk ízesíteni a tálalást követően.
|
|
|
Kedves Ofi, tárkonyt krumplileveshez is használnak, sőt paszulyleveshez is.
Én nagyon szeretem, tehát sokféle ételbe beleteszem.
|
|
|
2007-09-25 17:59, Tihi:
Nálam kedves Tihi, minden egyszerüen készül
Az összevágott babot felteszem annyi vizbe, amit egy kis vegetával izesitek, amennyi levest akarok. Egy kis kolbász is akad a hütőben, azon is túladok
Majdnem puhára fözöm, ezt hagymás, paprikás rántásal berántom. Utána puhára fözöm.
Még egy kis levestészta is jöhet bele, ki hogy szereti, urasan (higan) vagy parasztosan, (jó sürün)
Nekem tejfölösen izlik, párom annélkül eszi, hogy érezze a bab izét.
|
|
|
Gyerekek, mihez lehet tárkonyt használni?
Idén vettem én is elöször MO -on, de sajnos nem nagyon tudom, hogy mihez passzol.
Hévízen ettem tárkonyos bárányt, az pl. nagyon finom volt. Már hallottam olyat is, hogy tárkonyos leves, az hogy készül? Húsfélék nincsenek benne? 
|
|
|
2007-09-25 14:15, bovi:
-
Fözök én is szorgalmasan: zöldbableves kolbászkával
Kedves Bovi,
kérném egy-két mondattal hogy beírnád, hogy is csinálod a zöldbablevest. Ma vettem a piacon két marék vajbabot. A marék az én mennyiségi egységem, ha ételeket készítek és jól is müködik. Kitünö volt az ötleted a rakott káposztáról is, meg is csináltam és finom lett. 
|
|
|
Itt csirkepörkölt készült, krumpli, kovászos uborka van mellé
_________________ poe
|
|
|
Fözök én is szorgalmasan: zöldbableves kolbászkával és almás kalács volt ma az ebéd.
Jaj de nyom a kalács 
|
|
|
2007-09-24, 19:47; Andu:
Ez velem is megtörtént, de nálam az oldalas égett oda, de annyira, hogy ki kellett dobni az egészet. Ha nem csalódom, én is internetezés közben feledkeztem meg.
Nálunk ma mititei volt az ebéd. Ez olyan, mint a cevapcici, csak román recept után készül.
|
|