|
Hát igen, most elkapott a szorgalom, föztem ma is, amit a meggyógyult beteg kivánt:
Csirkepaprikás nokedli, uborkasaláta. Ennél magyarosabb már nemis lehetne
Most van maradék mindkét naprol, vajjom llik e azt holnap az az holnapután tálani
Szerintem úgy lesz, mert már a kényeztetést sem szabad eltúlozni 
|
|
|
Bovika, örvendek, hogy újra főzöl 
|
|
|
Bovi, az már jó jel ha töltött paprikát kíván a beteg!
Itt talán csirkecomb lesz főzve, a kérdés még az, hogy cukkinivel legyen vagy fügével?
|
|
|
Bovikám
Jó híreket írsz,ez már igen,csak így tovább Jó egészséget és jó étvágyat Nektek!
|
|
|
Ujra ketten ülünk az asztalhoz, igy ma beindul a konyha
Ma töltött paprika lesz, a beteg kivánsága.
|
|
|
2007-09-06 11:05, Mary:
-
2007-09-06 09:09, Ferencz Zsuzsanna:
Én is melegen ajánlom. Mindenre használom, még a piskótalapot is ezen sütöm, amivel a lekaparás után rögtön fel is lehet göngyölni. A megmaradt, ezért lefagyasztott péksüteményeket, pogácsát, miután vízcsap alá tartottam őket, ezen melegítem. (150 C-on Mmrettől függően 10-15 perc.)
|
|
|
Kösz, Mary. Hubicsek, függönyöm és asztalterítőm már van...
|
|
|
de lehet használni függönynek, vagy asztalterítönek is...
|
|
|
2007-09-06 09:09, Ferencz Zsuzsanna:
A sütöpapír egy jó találmány. Elönyei:
1. Nem ragad semmi a tepsire.
2. Nekm kell a tepsit a késöbbiekben drótkefével pucolgatni.
Egyszerüen kivágsz egy akkora darabot, amely fedi a tepsi felületét (fedheti az oldalait is), és erre teszed a sütemény tésztáját, vagy a húst (attól függöen, mit sütsz éppen). Sütés után eldobod a papírt és kész. A mosogatás is hamar megy.
|
|
|
Hát nem főzés, hanem sütés...
Bukarest is elérte az európai színvonalat, mert megjelent végre a sütőpapír. Vettem egy darabot, viszont a használati utasítás lengyelül van...
Mire lehet használni? És mi a célja?
|
|
|
2007-09-03 11:14, perec:
-
Próbálta már valaki az almás cukkinilevest fügével?
-
Erre én is kíváncsi volnék, föleg, hogy volt-e hasmenése? 
|
|
|
Kedves Liz, a 40 fok, az szörnyű... Ne próbáld ki.
|
|
|
Én holnaptól pár hétig "naccságos asszony" leszek,legalábbis ami a főzést illeti.
Mások főznek rám de a két hét lótás-futás lesz.Minden nap túlzsúfolt.
És az esőt is viszem magammal,ahogy a meteorológiai előrejelzést figyelem.
(inkább jöjjön az eső,mint a 40 fok)
|
|
|
Nos, akkor úgy látszik én vagyok a kivétel, folytattam a 'sürgősségi' főzést a hétvégén. A cukkini és a füge mellé közben belépett az alma is. Így aztán volt/van töltött cukkini, almaszósz, fügés lepény, és egyéb képzeletdús kombinációk. Próbálta már valaki az almás cukkinilevest fügével?
|
|
|
Eltűntünk persze. Egyesek útra készülnek, ők a maradékokat pusztítják kamrából, hűtőből. Mások a nyaralás alatt felszedett kilóktól igyekeznek szabadulni, tehát nem főznek és csak titkos éji órán lopakodnak a konyhába. A többi dolgozik és szendvicsen, virslin, hamburgeren él
_________________ poe
|
|
|
Azét ennyire nem kellett volna "leporolni"
Eltüntettek, mint a kámfor a konyhárol.
Tessék urra fözni, mert éhes a család!!!
Tegnap föztem muosakát 3 napra, mivel sokat vagyok úton mostanság, de amint ujra férj is itthon lesz, mindennap friss étel lesz, ezt igérem 
|
|
|
2007-08-30 09:50, bobe:
-
Úgy látszik az izlésünk különbözô, én kimondottan szeretem ezt a gombóc féleséget. Itthon én sem csinálok, mert komplikáltnak tûnik, de lunchnak sokszor ezt választom a munkahelyemen..
|
|
|
miután itt No-ban mostanában divat a határidöben lejárt húsok újra cimkézése... ezért újra friss lesz...
ma káposztás tészta/kocka.
A stresz csak a káposzta állandó keverése dinsztelés közben odakozmálás ellen. De szép barna lett. 
|
|
|
Szia Judit
Egy biztos ezt nem fogok sose fözni itthon.
A szilvasgomboc eszaki valtozata egy ehetetlen valami leirom nektek, hatha valaki megis ki szeretné probalni.
A tesztaja akarcsak a mi gombocunk liszt+ fött krumpli 1 tojas kis so, zsiradek, aki akarja.
Amiben kulönbözik az a töltelek:
300 g sozott kockara vágott szalonna (nem a füstölt)
2 aprora vagott hagyma
csipetnyi szegfubors
a szalonnat es a hagymat lesütni fuszerezni, majd hagyni kihulni. A gombocokat megtöltöd ezzel a keverekkel, es kifözöd öket enyhe sos vizben. Itt vörösafonyaszosszal, olvasztott vajjal vagy tejszinnel eszik.
Aki meg meri kostolni, jo etvagyat kivanok hozza. En nem szeretem
Nalunk igy nez ki a sozott szalonna:
_________________
bobe a 87 eves sarkany
|
|
|
Huhu, Pompéry.Észre szabad venni, hogy itt vagy?
Kártyát vetettem, számodra, azt mondták nekem, minden oké. Vagy majdnem minden 
|
|
|
Véreim látogatása óta túltengünk a "magyarosch" kosztban, t.i. annyi paprikát, paradicsomot és csípős kolbászt kaptam, hogy már nem győzöm recepttel. Túljutottunk a lecsón, töltött paprikán, nyári kolbászos zöldséglevesen, de még mindig van a kellékekből. Egyedült a cserépcsuporban érkezett cukrozatlan házi szilvalekvár - a kés is megáll benne - tűnik halmazállapota ellenére gyors tempóban elpárologni. Minden vendég abból kér. Hogy kalotaszegi barátunkat, Attilát idézzem: "Ugyan ezt sem sajnáljuk, de nagyon fogy!"
|
|
|
Andunak igaza van, legalább a port le kellene törölgetni. Máskor nem fogom beírni, hogy semmi nem lesz főzve!
Ma ez nem is lenne igaz, van két túlméretezett, de még zsenge cukkinim, vacsorára valamivel meg kellene őket tölteni mielőtt még tönkremennek. Majd körülnézek a hűtőben.
Kaptunk valakitől egy nejlonszatyor érett fügét. Már csak az a kérdés, mi az ördögöt kezdjek ennyivel, sajnos nincs rá fél napom, hogy fügelekvárral és hasonlókkal foglalkozzak.
|
|
|
2007-08-19 21:41, Tihi:
-
Sikerült egy jó lecsót csinálni. Egy supermarketben megjelent a magyar paprika
----
De még milyen finom magyar paprika! A piros meg a sárga(zöld) fajta is nagyon szép friss! Sütöben vagy grillrácson sütve,héja lehúzva, olajos-sós-fokhagymás-ecetes lében annyira, hogy elfedje, isteni akár magában is (fehér kenyérrel) vacsorára! Nálunk csevap mellé szeretik. hütőben napokig eláll
|
|
|
Nem kéne itt legalább egy kicsit letörölgetni? Legalább a látszatra kéne adnunk!! Mire Bovika visszajön, legyen rend!
|
|
|
Vasárnap egy rizottós dolog lett a vacsora, ami az egybegyűltek szerint különösen jól sikerült. Nem tudom igazából szoktak-e őrölt paprikát tenni kanálszámra ilyesmibe, lehet, hogy attól ízlett annyira.
Ennek örömére ma semmi nem lesz főzve, nehogy rontsak a reputáción.
|
|
|
2007-08-15 14:18, bovi:
Ma olaszos ebédünk volt, hússzósz csötészta töredékekkel, meg az elmaradhatatlan, frissen reszelt Parmezánnal.
Rigóka, ezt sem ennéd meg
Dehogynem!
|
|
|
Sikerült egy jó lecsót csinálni. Egy supermarketben megjelent a magyar paprika és így kezdödött a jól sikerült ebéd készítése. Sajnos kolbászom nem volt, igy virsliféleséget kellett betenni, de rávertem még egy tojást is, hogy jobb legyen. Héjában fött krumplival és friss kenyérrel kitünö volt.
|
|
|
Becsinált leves csirkéből, töltött gomba, brassói aprópecsenye maroknyi csirkemellből, zöldséges krumplisaláta (Aldiból kész krumplisaláta, dúsítva kukoricával, paprikával, petrezselyemmel, uborkával, fokhagymával).
_________________
poe
|
|
|
2007-08-15 23:40, Mary:
-
A burgonya hazaja Peru!!
|
|
|
Há igen, kedves Poe, de tányérban is...
|
|