2019. november 22. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-16 13:12   
2007-08-16 11:58, Ferencz Zsuzsanna:

Csorba csuporban?
_________________
poe

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-16 11:58   
Bovi, gyere ide, nagyon jó csorbákat főznek...
 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-16 11:23   
2007-08-15 14:27, bovi:
-
"Perecke, felétek is olyan drága a hal, ahol környes-körül tengemelett éltek "

Sajnos igen, mert hiába van tenger körös-körül ha kevés benne a hal. Évtizedekig azt hitték, a tenger kimeríthetetlen, de kiderült, nem így van. A tőkehal negyven deka ha volt, és majdnem 4 fontot fizettem érte.

Érezzétek jól magatokat azon a helyen, ahol mások döntenek majd, hogy milyen finomságokat főzzenek nektek aznap!
Itt addig is folytatjuk majd a kínkeserves döntéshozatalt, és várunk vissza.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-16 08:32   
Ma magyarosan fözök: Rizseshús lesz

Holnap németes, azután jön megint az olaszétel, azután 2 hétig nem én döntök, hogy mit föznek

Legyetek szorgalmas háziasszonyok és szakácsok, kinek mi a neme


_________________
üdv:bovi

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-16 04:25   
Kedves Mary,azt írod:'Asszem, ez még Zsuzsának is kijutott". Tévedsz, minket kukoricát szedni vittek. De hiába: a szocializmus végül nem épült fel.Vagy mégis felépült?
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-15 23:40   
2007-08-15 14:18, bovi:

Kedves Bovi,

a Backofen-Kartoffelt-t a Marktkaufban szoktam vásárolni (ritkán van). Ugyanúgy a mehligkochend-et is (a liszteset, a nemzetközi honfitársaknak). Sajnos, tényleg drága mindkettö.

-
Itt, a burgonya hazájában, szégyen, hogy spórolni kell vele
-

Ezt nem látom így, de csak azért, mert csíki lévén, szerintem az a burgonya hazája. Mivel ott (majdnem) semmi nem terem, burgonyán kívül. Sok évig szedtem ám, pionír, meg KISZ-tag koromban, heteken keresztül a mezön. Asszem, ez még Zsuzsának is kijutott, Hunor is üldögélt a vedren, ha esett az esö és biztosan Fredi is kiszedett néhány szép példányt a földböl. Habár nem mindenki csíki, a környék is burgonyatermö vidék volt, ezért mindenkinek kijutott belöle. Ha akkor tudtam volna, mennyibe fog kerülni, eltettem volna néhányat magnak.
-
Ma olaszos ebédünk volt, hússzósz csötészta töredékekkel, meg az elmaradhatatlan, frissen reszelt Parmezánnal.

Rigóka, ezt sem ennéd meg
-
Mi az, hogy nem? A parmezántól jönnek kiütések, a tésztától, vagy a paradicsomtól? Nálam biztosan mindent megenne, mert azt eszi mindenki, ami az asztalon van, még ha személyesen is kell besegítsek. Kis hülye vicc.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-15 23:22   
2007-08-14 21:35, rigojanos:

Írtam alább, a krumpliléböl készül. Tésztát is lehet fözni bele, de halat nem!

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-15 14:27   
2007-08-14 23:13, perec:
Nálunk mind elfogyott és még lett volna hely többnek is, de a mai tőkehal árak mellett ennyi volt kiszabva.

Perecke, felétek is olyan drága a hal, ahol környes-körül tengemelett éltek
Itt meközeliti már a 20€-t kilója!
Nekünk is, 30dg van kiszabva egy étkezésre, kettönlnek.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-15 14:18   
2007-08-14 18:29, Mary:

Kedves Mary!
Ezek az óriás krumplik is nagyon drágák, a REWE árul mindent Szoktam is sütni ugyanúgy, ahogy irod.
A lisztes állagu, amelyik kékszinü zacsekban van. Van közte kicsi és nagy is.
Nekünk ez olyan érték, hogy általában héjában fözöm, igy nem megy bellöle semmi kárba
Itt, a burgonya hazájában, szégyen, hogy spórolni kell vele
Ez a karácsonyi vásáron volt kapható 3 €-ér!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ma olaszos ebédünk volt, hússzósz csötészta töredékekkel, meg az elmaradhatatlan, frissen reszelt Parmezánnal.

Rigóka, ezt sem ennéd meg

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-14 23:15   
2007-08-14 22:39, Fresch:
-
Holnapra éppen valami szerb csirke receptet fontolgattam (a la "mindmegette"), de most hogy így megemlítetted a lecsót, lehet, hogy mégis inkább az lesz. És majd azt képzelem hozzá, hogy nyár van.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-14 23:13   
2007-08-14 03:12, rigojanos:
-
"Hu engem a petrezselyemnel csak a zeller sz.ra kesztet inkabb hidegrazasra A tokehallal megbolonditva meg egyszeruen ajulasra kesztetne "

Ez van, kinek a pap, kinek a medvetalp. Nálunk mind elfogyott és még lett volna hely többnek is, de a mai tőkehal árak mellett ennyi volt kiszabva. Amúgy volt zellerszár is, de az a salátába került. Az ízek harmóniája ugye...

"De a stefania szelettol magamhoz ternek "
Ettől garantáltan magadhoz tértél volna mert még meg se repedt!

 
 Fresch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-14 22:39   
Sziasztok,

tegnap este igazi finom paprikás-paradicsomos rántottát készítettünk jó magyar parasztkolbásszal.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-14 21:35   
2007-08-14 18:29, Mary:

Meg szegényember leves is, természetesen.

Az milyen?

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-14 18:29   
2007-08-10 13:30, bovi:

Én imádom a lisztes állagú krumplit, sajnos, tényleg ritkán lehet kapni, inkább a kemény, krumplisalátának valót. Én néha veszek ún. Backofen-Kartoffel-t, amelyek mindig szép nagyok, alufóliában kell sütni a sütöben és utána füszernövényes friss túróval, egyebekkel garnírozni. A Volksfest-en ennek darabja kettö euró.

És ugye, sehol sincs ráírva, hogy nem szabadna fözni , így néha fözöm is és isteni püré lesz belöle. Meg szegényember leves is, természetesen.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-14 18:25   
2007-08-13 13:54, bovi:
-
Csirke slaugban sütve.
Ez nagyon praktikus dolog, nem kell a sütöt tisztitani, de még a tepsit sem.
Minden a foliában játszódik le, amit eldobunk a sütés után
Ismeritek?
-
Jawohl, Gnädige. Szerintem ez az elmúlt ötven év legnagyobb találmánya (a mosogatógép mellett). Lényegében közönséges nylonzacskónak néz ki, régebben féltem is, hogy meggyúl majd nekem a sütöben (már leégettem egyszer a fél konyhát, igaz, nem ezzel a módszerrel. )

Tényleg nem fröcsköl semmi, nincs füstölés, sütöpucoválás. A csirke a zacskóban szépen megpirul, a levéböl egy jó kis mártás is készülhet, a zacsi pedig mehet a szemetesbe. Én is csak ajánlani tudom.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-14 03:12   
2007-08-12 19:15, perec:

Nálunk ma petrezselymes tőkehal volt

Hu engem a petrezselyemnel csak a zeller sz.ra kesztet inkabb hidegrazasra A tokehallal megbolonditva meg egyszeruen ajulasra kesztetne

De a stefania szelettol magamhoz ternek

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-13 21:37   
Nálunk ma csak tegnapi maradék volt az ebéd, de tegnap azért kitettem magamért: húsleves, rántotthús gombamártással, sültkaraj, krumpligombóc és saláta. Ja, meg persze volt süti is, de nem akár milyen, hanem cappuccinos tórta.
 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-13 19:05   
Ma zöldbab leves lett, nekem tejfelesen, páromnak naturell. Ö fél a tejföltöl, pedig meg iszik fél liter tejet naponta, én meg nem, inkább vörösbort. Hát igen az elöitéletek és a szokások nagyon is erösek bennünk.

A zöldbab viszont kertem saját terméki vajbab volt, jellemzö az itteni rövid nyárra, hogy csak most augusztus közepén éredt annyira, hogy lehetett szedni.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-13 18:51   
szeretem én is az ilyen berendezéseket. Néha keresek az üzletekben pl a készre füszerezett csirkecombokat, hogy amelyik van egy aluminium teknöben, azt lehet úgy betólni a sütöbe és nem kell mosogatni.

Ismerem különben a sütö fóliát is, az praktikus a karácsonyi sonka sütésére, nem spriccel a zsír a sütöben és zaftos marad a hús.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-13 13:54   
Ma régnempróbált ebéd volt: Csirke slaugban sütve.
Ez nagyon praktikus dolog, nem kell a sütöt tisztitani, de még a tepsit sem.
Minden a foliában játszódik le, amit eldobunk a sütés után
Ismeritek?

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-12 19:15   
Nálunk ma petrezselymes tőkehal volt. Hozzá rozmaringos krumpli és saláta.
És hogy a jövőre is gondoljunk, stefánia szelet is készült, jó lesz később hidegen.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-12 16:49   
Kedves Bovi, akkor a saláta az ökör?
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-12 13:50   
2007-08-12 11:54, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Bovi, pedig nagyon megnéztem volna, hogyan sütöd nyárson az ökröt...
-
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Itt nem én, egy alakmazottam süti

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-12 11:54   
Kedves Bovi, pedig nagyon megnéztem volna, hogyan sütöd nyárson az ökröt...
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-12 11:00   
2007-08-12 09:58, bovi:
NAja, így könnyü. Nekem bezzeg fözni kell. Csirkeleves lesz és sült csirkecombok, krumplipüré, barackkompót.
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-12 09:58   
Ma könnyü ebédünk lesz

Nyárson sült ökör, gombóccal és vöröskápsztával.

Ebben az a könnyü, hogy nem én készitem
Tüzoltó picknick van a falunkban, ahol illik megjelenni!
Legyen szép vasárnapotok nektek is!!!

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-10 15:36   
Nalunk is pont igy van bovi.En is 1.99£=ert veszek masfel kilot,ami nagyon draga,de ahogy mondod,a tobbivel en sem tudok fozni magyaros eteleket.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-10 13:30   
2007-08-09 23:04, Mary:

Ezt a dolgot én is gyakorlom már minden idök óta
Ha krumplival gyúrt tésztaétel van,(supnúdli, gombóc stb) a levét levesnek felhasználom, valóban kár lenne elönteni!
Nemcsak a húst kell értékelni, ma vettem másfél kg krumplit, 2,99€ Ez nagyon sok, de ez az egyetlen fajta, ami kissé lisztes állagú.
A többi mind salátának való

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-10 06:36   
2007-08-09 23:04, Mary:
Neked van igazad, a "krumplilé" ugyanis nem csak keményítőt, hanem vízben oldódó fehérjéket, vitaminokat, ásványi sókat, stb. is tartalmaz, amelyeket a lével együtt a lefolyóba öntünk, így a lefolyó lesz a család legegészségesebb tagja :>)

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-08-09 23:04   
Apropó, szegény ember leves: én sose öntöm el a fött krumpli levét, hanem belöle mindig leves lesz. Gyors és finom, meg könnyü. A fött krumplilé levesestálba szürödik (a krumplikeményítövel együtt), bele jön ételízesítö (zöldséges, húsos stb.), apróra vágott petrezselyemzöld, néhány fött krumplidarab vagy egy kanál püré, és reszelt sajt. Erös paprika melléje és megvan a jó kis eröleves (föleg télen). Aki nem irtózik a kalóriáktól, vajat is tehet bele, mert eléggé "szüz" leves ez így.

Hidegrázós betegeknek kitünö. (Meg az egészségeseknek is).

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó