|
Ma en is rantottlevest (masneven zupa ) csinalok.Porias,szegenyes,de annal finomabb.En meg egy kis ecetet s teszek bele,de csak magamnak. Regen a szegeny emberek talaltak ki a legolcsobb,de megis a legizletesebb eteleket.
Vacsorara meg rantott karaj lesz. Nyami-nyami
|
|
|
Nálunk nincs vendég
igy ma grizestészta lesz és egy kis cuchini krémleves.
|
|
|
Itt, ma brokkoli krémleves és túros tészta volt az ebéd. Holnap anyukám föz rántott levest és töltött paprikát. Ilyenkor, amikor vendégek vannak, jókat kell fözni és enni is. 
|
|
|
2007-08-08 11:14, perec:
Sajtos, és pirulva kell bevallanom, hogy születésnapi maradék a fagyasztóból .
_________________ poe
|
|
|
2007-08-08 10:31, poe:
-
Krumplis pogácsa, sajtos, milyen?
Nálunk valami szedres lesz, kérdés, mi legyen hozzá, talán a tegnapi borsóleves maradéka .
|
|
|
Én jól
Tegnap zöldbabfözelék volt tükörtojással és virslivel. Ma milánói makaróni lesz. Holnap krumplileves, pogácsa.
_________________ poe
|
|
|
Mindenki jól van?
Itt esik, de nem szomorkodunk, elég, ha az idö szomorkás
Mai ebéd, rácponty lesz!
|
|
|
Ma zöldborsóleves volt helyi friss borsóból, grízgaluskával (mínusz petrezselyemgyökér). Ez otthon a leghétköznapibb nyári levesek egyike volt, itt meg...
|
|
|
2007-08-04 20:41, hunor:
És hol lesz a berbécs vagy birkahús a miccsböl? Vajon nekik ez is tilos?
|
|
|
Erdélyi magyar jellegű éttermet nyit az alattam levő török - hamarosan lesz élménybeszámoló. Elöljáróban: disznóhús nem lesz, miccs pulykából készül majd (Erdélyben szerintem még árulni se igazán árulják, nemhogy fontos része legyen az étkezési szokásoknak a pulyka), szóval érdekes kaland lesz.
Hunor
|
|
|
2007-08-03 08:50, bovi:
Köszönöm a tanácsot, én is hasonlóan készítem (kissé megpirítom zsiradékon a rizst, öntök rá kétszeres mennyiségű vizet, mikor felforr, elzárom a gázt és hagyom párolódni, amíg a vizet meg nem itta), ezúttal azonban szomjasra sikerültek a gömböcök, ráadásul "méretesre" is :>) Úgy látom, a töltött káposzta globalizálódott...
|
|
|
reggel még fogalmam sem volt, hogy ma mit fözök. De elmentem a LIDL-be és rögtön született ötlet. Ma feketeszemü bableves/fözelék lesz (black eye beans), készen sósvízben föve találtam egy konzervüveget. Hát meg a hús az mi legyen? Lidl-ben nincs füstölt csülök, így nyáron esetleg egész Finnországban sincs olyan.
Húsnak így kitaláltam egy darált húsos pasztaszószt, és hamár pasztaszósz, akkor reszelt sajtal füszerezem. Utána márcsak a pasztát kell fözni és 20 percben kész az ebéd.
A paszta szó olasz és általában tésztát jelent különbözö formákban. Két marok száraztészta forró vizbe és 8-10 perc után kész "al dente"
|
|
|
Csilisbabot akartam mára, de elhalasztom mire hazaér a párom (a csilisbab titka, hogy egy-két nap után lesz igazi, kipróbáltam). Így hamburgerpogácsa lesz valamivel.
|
|
|
2007-08-03 16:08, Erazs:
Jaj, ha tudnád
Egy kicsit sem szeretek fözni, csak a kötelességem teljesitem.
Nem jártam soha dolgozni, kivétel a fiatal kort, igy volt idöm fözni, de még ma sem szerettem meg a velevaló munkát.
Ezért választom a gyorsan készithetö ételeket 
|
|
|
2007-08-03 13:29, bovi:
Bovi, neked szakácsnak kellett volna menned (ha merö véletlenböl nem az a foglalkozásod). Àltalában minden kajád jól sikerül, fél perc alatt "felfalja a család" és ráadásul nagyon változatosan is fözöl! Csak irigyelni tudlak! (mivel utánozni nem megy )
|
|
|
Nálunk ma vadlazac volt az ebéd.
Olivaolajban, hagyma,cukini, paradicsom, zöldpaprika sok mediterrán füszerrel.
Nyam,nyam finom volt 
|
|
|
Ma tárkonyos krumplileves lesz! Azért kellett a felkiáltójel, mert végre megnőtt akkorára a tárkonyom, hogy aratni lehetett róla. Majd kitalálok hozzá valami halasat, és nyáriasat, hiszen végre süt a nap.
|
|
|
2007-08-02 20:57, egyedls:
Ha megengeded kedves Egyedls, hogy egy tanácsot adjak:
A rizsát mielött belekevered a töltelékbe fözdd 10 percet külön vizben. Öblitsd jól le hideg vizzel és mehet tovább a keverés
Nem fog többé túldagadni a tölteléked
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Ma töltöttkáposztát gyártottam, a szokásos tölteléket megfűszereztem némi füstölt csülök aprítékkal. Kitűnően sikerült, de a konyhaajtót be kellett csuknom, mert a töltelék főzés közben megitta az összes vizet és akkorára dagadt, hogy ki akart jönni a fazékból, Ez is lett a megoldás: kettőt idő előtt kiemeltem, az volt a "próbaebéd"...
|
|
|
Jelen!
Zöldségkéremleves , túrós csusza a mai ebéd. Holnap-halnap, csak még nem tudom, milyen formában.
_________________ poe
|
|
|
Mivel enni minden nap kell valamit, igy ma Moussaka volt az ebéd
Ebben az volt a csodálatos, hogy párom kérte.
Ö, aki a fözelékféléket csak távolrol szereti.
Nagyon jól sikerült, megettük az egészet, ami kimért adag volt.
Kimérem a finom ételeket, nehogy túlegyem magam, mert a finomságoknál elhagy az önuralmam és minden maradékot felfalok
Ti hol vagytok kedves fözötársaim
Mindenki szabin?
|
|
|
2007-07-31, 14.25, huba:
Központi fütés már van ágyamban , meg az agyamban is, mert itt meg lehet fagyni bableves nélkül. Most már tényleg hogy megkostolom azt a babot.
|
|
|
2007-07-31 13:09, Ofi:
-
Hiányozni fogsz bablevessel együtt,....de az nem téli eledel, a jó "központi fütés" végett az ágyban?
|
|
|
Nálunk ma bableves füstölt sonkával lesz az ebéd. Nagyon jó illatok csiklandozzák az óromat, de ha jol belegondolok , nem is tudok enni a feszültségtöl. Még két nap és megyek haza!!
|
|
|
2007-07-29 21:58, poe:
Köszönöm a tippet! Nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent lehet kezdeni a patisszonnal. Föleg a virágja ehetöségén csodálkoztam el: talán ez lesz a legjobb módszer, egy kicsit lefogyni, no meg aztán nem is nö olyan sok patisszon, ha azelött lelegelem a virágokat. 
|
|
|
2007-07-30 22:20, bkatje:
2005-01-11 19:55 GSusanne receptje a szakácskönyv topikban
_________________ poe
|
|
|
-
Itt is találsz egy pár fetás dolgot:
http://tej.grocceni.com/juhturo.html#fetareceptek:
|
|
|
"Szakácskönyv. Ide csak recepteket irunk"
Itt keresd!
|
HELP!
Valakinek volt valami csodasan hangzo Fetas kifli receptje, amit egyszeruen nem talalok... Esetleg valaki ha ratalal elkuldi, hogy melyik hozzaszolas volt? vagy egyszeruen a recept is megfelel KOszonom szepen!!
|
|
|
Ne hagyd nagyon megvénülni, akkor persze hogy kemény a héja. A hámozáshoz én is fel szoktam szeletelni egy nagy késsel, deszkán.
Egyéb tudnivalók, ötletek a felhasználáshoz itt, de a mindmegette.hu-n is találsz jó recepteket. Én szeretem savanyúságnak is, meg fözeléknek is, a hugom isteni sajtos patisszont szokott csinálni, meg lecsósat, meg grillezettet, meg...ugyanis anyánk nagyban termeli
Ja, hívjad csillagtöknek, oda nem kell sz egy se, a patisszonba meg kettő is