|
Előveszem a bőröndömet igen, Hunor, mert utazunk majd haza. De most visszatettem nagy bánatomra.
És, hogy a főzős topiknál maradjak ,ma borsólevest csinálok grizgaluskával és tojásos nokedlit salátával. Ez lesz a vacsi. Muszáj egy kicsit lefogyni mielőtt hazamegyek.
Elkezdtem a görögdinnye kúrát. Vagyis úgy gondoltam, hogy egy hónap alatt könnyen leadhatok pár kilót, ha csak görögdinnyét eszem.(Mert ettől telitettnek érzi magát az ember.) Minden nap megeszem egy fél görögdinnyuszt. (A rendes kaja mellett.) Most duplájára nőtt a hasam. Bár az is lehet, hogy terhes vagyok.
|
|
|
2007-07-06 11:33, sycamore:
-
Bőröndöm visszatettem a szekrénybe.
-
Azért tartsd készenlétben, mert három hét múlva meg lehet a másik oldalon sorsolás, és repjegy is lehet a nyeremény.
http://www.utazasforum.net/
Hunor
|
|
|
Mai ebéd olyan mint a nap, péntekies
A hétvégére elöre kell a kalóriákkal takarékoskodni.
Túrós palacsinta volt és zukinikrém leves.
Holnap tegnapi maradék, csirekepaprikás, de vasárnap
Kacsasült lesz, magyarosan 
|
|
|
Úgy döntöttem, hogy mégsem megyek Zalakarosra.
Bőröndöm visszatettem a szekrénybe.
Amúgy is a hideg,esős, szeles időt szeretem.
Előre ettem a medve bőrére (igy igaz)
Igy most utólag iszom egyet (kávét,mert délelőtt van).
|
|
|
2007-07-05 14:37, sycamore:
-
Várok még egy kicsit a sorsolással, de nem sokat. Mikor akarsz aludni menni?
Hunor
|
|
|
2007-07-05, 18:30, sycamore:
Mész Zalakarosra? Én is jövök, nem baj ha nem mi leszünk a szerencsések, akkor csomagolok, jó? De azért kiváncsi vagyok a sorsolás eredeményére, te nem?
|
|
|
Igen, Bovi, itt is cous-cous néven árulják, és apró tarhonyaféleség. Én szeretem, főleg hideg salátákban, jó mentásan, petrezselymesen.
Liz, ebben a topikban ezt nem úgy kellene hívni, hogy "előre eszünk a medve bőrére"?
|
|
|
Én ma nem főztem semmit, mert máris csomagolok a bőröndbe! Megyek Zalakarosra
Egy baj van csak. Még nem tudom a sorsolás eredményét. Pedig ma kéne,hogy húzzák.
Remélhetőleg ez nem lesz majd olyan sorsolás, mint az 2006-os "nem sorsolás"!
|
|
|
2007-07-05 12:27, perec:
Kedves Perec!
Egy kérdéske, mit értesz kuszskusz alatt?
Részemröl az egy kis tahonyféleség, amit itt cous-cous néven árulnak.
Te is erröl irtál?
|
|
|
2007-07-05 10:29, Mary:
-
De rég ettem rókagombát, biztos finom lehetett.
Érdekes módon nálunk a saláta tegnap népszerűbb volt mint a hús. Ez megint egy kuszkuszos recept volt (nem a taboulé ), úgy tűnik, mostanában nálam kuszkusz szezon van. Szóval kell hozzá kuszkusz, avokádó, feta sajt, olivabogyó, napon szárított paradicsom (ezt nekem frissel kellett helyettesíteni).
|
|
|
Itt a gombaszezon, így a tegnap rókagomba ebéd volt, hagymás-tejszínes mártással, krumplipürével és vegyes salátával. Néhány szelet sovány flekkent is sütöttem, mert a párom azt hitte, a rókagomba elöétel. 
|
|
|
2007-07-04 11:52, perec:
A sajtos tésztában legalább biztos nincs szálka, sem az én mai mediterrán salátámban!
Nagyon fincsi volt, ami külön öröm, hogy az uramanak is izlett 
|
|
|
Én megszabadultam ma is a fözéstöl. Gombástésztát terveztem márra, de kedves párom elrontotta a tervemet. Hazaérkezéskor ö már várt rám a burgonyával, gondolta sütünk mellé Gordon Bleut és megvan az ebéd. De mivel hogy szerdán tésztaféléket szoktunk enni, csináltam gyorsan egy salátát és igy nem kellet húst enni, tehát sültburgonya salátával volt az ebéd.
|
|
|
2007-07-04 08:00, bovi:
-
az valószinü tengeri bars lehet?
Ez a hal szerintem itt a tavakban él és húsa nagyon is jó ízü. Az hogy szálkás az igaz, de az attól függ, hogy ki filérozza. En a szeleteket készen pucolva vettem és alig voltak benne szálkák. ûgyes volt az, aki a halat pucolta.
|
|
|
2007-07-04 08:00, bovi:
-
"...de abban annyi a szálka, hogy elmegy az ember kedve az evéstöl "
Tegnap este éppen ilyesmihez volt szerencsém, negyed órába telt, mire egy gyufaskatulya nagyságú darab füstölt heringgel megküzdöttem. Finom volt, de elég is volt.
Ennél sokkal rosszabb volt a Horvátországban kipróbált sózott hal, nem is emlékszem az elnevezésére, kisméretű jószág, borzalmasan sós és szinte kizárólag szálkából áll.
A sajtos tésztában legalább biztos nincs szálka, sem az én mai mediterrán salátámban!
|
|
|
Bovi
Nosztalgiázol, megértelek. Jó étvágyat nektek!
Nálunk rántottcsirke lesz sok-sok salátával, majonézzel 
|
|
|
2007-07-03 18:42, Tihi:
Kedves Tihi, az valószinü tengeri bars lehet? Párom fogott már itt a patakban-tóban, de abban annyi a szálka, hogy elmegy az ember kedve az evéstöl
Ma nálunk, ujra Olaszországra emlékezve, 4
féle sajtszósszal készült pasta, salátával lesz az ebéd
_________________
üdv:bovi
|
|
|
Vajban sütött ahven-szelet naturell új burgonyával, vegyes salátával. Egyszerü és finom étel.
A szótárokat kellett böngészni, hogy az "ahven" mi magyarul. Kiderült, hogy az "sügér" amit életemben nem hallottam. Barsch egy másik nyelven, perch egy harmadikon. Jó étvágyat! 
|
|
|
2007-07-03 15:35, sycamore:
-
Liszt+ viz, mint mondjuk a bablevesbe csinálnám, vagy mint rendes nokedlit, tojassal?
én a bablevesbe csipetkét szoktam tenni, de azt is lehet tojással, vagy nem?
|
|
|
Köszi Perec.
Hálám örökké üldözni fog 
|
|
|
2007-07-03 16:00, perec:
-
Főzni nem, de lelkesen eszem, és dicsérem a főztőt már itt is, illetve mosogat(hat)ok is.
Hunor
|
|
|
Hunor, attól függ, főzni is vagy csak enni jönnél.
Liz, pont ilyen nokedlis paprikás krumplit csináltam valamelyik nap. Ha akad néhány karika füstöltkolbász, az különösen jó ebbe a variációba. A tojást fölpótoltam egy kis vízzel (kb. egy harmadával a tojásmennyiségnek) és OK volt.
|
|
|
S.O.S
Kb. 120 éve ettem valakinél paprikás krumplit, méghozzá nokedlival összekeverve. Valami fölséges volt!
Ezt akarom most megcsinálni, aztán eszembe jutott, hogy milyen nokedlit kell hozza csinálni? Liszt+ viz, mint mondjuk a bablevesbe csinálnám, vagy mint rendes nokedlit, tojassal?
Kérek szépen egy nagyon gyors választ, mert a hagymám már megdinsztlődött! 
|
|
|
2007-07-03 11:41, perec:
-
Jól hangzik. Hányra mehetek?
Hunor
|
|
|
Ma igencsak csirke lesz vacsorára, paradicsompürés (passata), kakukkfüves, olivabogyós szószban. Ha csak addig valami más nem jut eszembe.
|
|
|
2007-07-02 21:52, hunor:
Píritott hagymakarikák?
À fenét, ujnyi vastag, óriás hagymákbol nyersen
|
|
|
Nálunk meg lecsó lesz, kolbásszal, burgonya is lesz, úgy fincsibb. 
|
|
|
2007-07-02 21:45, bovi:
-
Píritott hagymakarikák?
Hunor
|
|
|
Ma egy kiránduláson vettem részt egész nap.
A nap, itt a közelben zárult, egy horváth étteremben.
Még életemben nem láttam akkora adagot egy tányéron, mint amit ott hoztak.
Ez már sértö az emberiségre, mert 3 személy jóllakna belöle.
Amikor megláttam, elment az étvágyam.
Rablópecsennye:
3 db különbözö, tenyérnyi nagyságú szelet hús, egy szelet sültsalonna, sültburgonya, plusz saláta egy leveses tányárral!
A tetején nagy hagymakarikákkal és még kockára vágott hagyma halmazzal.
Nem tudtam, mekkora lesz az adag, igy normált rendeltem, de az okosak, senior adagot kértek, ami szerintem is nagyobb volt egy normál adaganál.
Igy akarják csalogatni a vendéget, de szerintem ez forditva fog elsülni!
|
|
|
2007-07-02, Erazs:
És ha tudnád milyen finom volt!! Maradt még böven, lefagyasztottam, ha erre jársz, kaphatsz belölle.
|
|