|
2013-08-12 12:36, Tihi:
-
Jonnek is kedves Tihi, a menu nagyon csalogato, a baj, hogy tul messze vagytok. De gondolatban ott leszek!
|
|
|
Éhenhalóknak: tegnapi húsleves metélttel, rizseshús kovászos uborkával, desszernek görögdinnye.
_________________ poe
|
|
|
2013-08-12 00:43, Valeria:
-
Sajnos ide sem ir mar senki, ehen kell halni
-
Hát én kivagyok?
Ne halj éhen, egyszerü ebéd-vacsorám véres hurka fött krumplival és zöld salátával lesz tálalva délután 5 óra felé. Italként ásványvizet és vörösbort tálalok. Gyere 
|
|
|
2013-08-11 20:01, poe:
-
2013-08-11 19:00, Tihi:
És a napraforgóvirágból?
-
A napraforgóvirágokat se nem föztem se ettem, a sárga virágok élvezhetöbbek az elöszoba fekete asztalán.
|
|
|
Sajnos ide sem ir mar senki, ehen kell halni
|
|
|
2013-08-11 19:00, Tihi:
És a napraforgóvirágból?
_________________ poe
|
|
|
Kimentem a helyi piacra körülnézni és esetleg valamit vásárolni. Friss kenyeret, egy csokor törpe-napraforgó virágot és 1 liter rókagombát hoztam haza.
A gombából ma egy finom gombarántottát csináltam fött krumplival, finom volt.
|
|
|
En angolul talaltam, lasd
http://easteuropeanfood.about.com/od/maincourses/r/cheeseburek.htm
|
|
|
Svedul talaltam : képekkel tele receptleirást
http://dalmatianmom.blogspot.se/2013/01/burek.html
|
|
|
Valaki tudja, hogy készül a (szerbiai) burek? Igazán a tészta receptje kellene, és hogy mivel ízesítik a túrót. Megpróbálom Finnországban elkészíteni.
|
|
|
Tegnap egy isteni finom magyaros lecsót ettünk debreceni kolbásszal! Kissé csipősen volt az igazi!
A lecsó kapcsán jút eszembe, hogy gyerekkoromban sokszor ettünk lecsós nokedlit fradi kolbásszal! Istenem de régen is volt!
|
|
|
Fözzetek finomakat, nekem most még 3 hétig más föz.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Isteni levest főztem lazacból. Mint a húslevest, vegetával, sok zöldséggel, megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, kaporral és metélőhagymával. A Kedvesnek is ízlett, bár a második tányérnál halkan megjegyezte:
- Kicsit halízű ez a csirke nem?
_________________ poe
|
|
|
Valika a mienket még kell allitani. 200 fokra vagy 175-re stb
|
|
|
2013-06-05 21:08, perec:
-
Az enyemet nem kell 20 fokkal alacsonyabbra allitani, az beallitja sajat magat.
|
|
|
Köszönöm kislányok, akkor majd próbálkozom
_________________ poe
|
|
|
Van itt egy jó kis táblázat a légkeveréses sütők hőmérséklet-átváltásáról.
A főszabály az, hogy kb 20 fokkal alacsonyabb hőmérsékletre kell állítani, mint a hagyományos sütőket, és a sütésidő óránként számítva kb 10 perccel kevesebb.
Vagy amikor látod, hogy már pirosodik... (én így szoktam )
http://www.cookipedia.co.uk/recipes_wiki/Conversions
|
|
|
Jo dolog az alacsonyabb höfokon ugyanaz az eredmeny pl kenyersütesnel, kiserletezni kell az igaz
|
|
|
2013-06-04 17:00, poe:
-
Nekem is van, de ritkan hasznalom. Ha beallitom mondjuk 350F-ra akkor 340-t mutat a kijelzo. Nincs hozza leiras? Ha mar minden kotel szakad el kell olvasni a leirast -
|
|
|
A konyhámba új lakó került, 20 év után nyugdíjba ment a sütőm, az új pedig légkeveréses is. Mit kezdhetek vele és hány fokon? Tapasztalt konyhatündérek kerestetnek!
_________________ poe
|
|
|
igy sem ismerös de rakeresek svedul .
|
|
|
Az állat és növénynevek fordításának egy (viszonylag) biztos módja van: megkeresni a latin nevét és aztán visszaegyeztetni mindkét nyelven.
Megnéztem ezt a jószágot is, és a Wikipedia azt állítja, hogy ez másnéven 'common seabream' (én is ezen a néven hallottam róla, talán ettem is), latinul igencsak a pagrus pagrus. A hallista szerint ez magyarul "rózsaszín durbincs", számomra újdonság.
http://www.horgasz.hu/page/20/akt/20/html/hallista.html
|
|
|
Hasonlit a csukara!
|
|
|
Megneztem wikin, tengeri hal, bocsanat a tévedésért. Attol még lehet jó sülve.
|
|
|
2013-04-25 20:05, bobe:
-
Én sem szeretek semmilyen halat semmilyen módon, itt csak kipróbáltam, de nem változott a helyzet.
Nem pisztráng, nem tudom a magyar fordítását, ezért is írtam be angolul a nevét, de hátha valaki más tudja...
Hunor
|
|
|
Mi nem igazan szeretjuk a fött halat. Amint látom ez pisztrang volt vagy valami rokona, ezek roppant finomak sütve, grillezve.
Probald ki egyszer egy tepsibe tegyel párkilo durva sót es azon süsd meg a halat.Romaniaban ettunk igy nagyon finom volt.
2013-04-25 17:33, bobe:
-
Ahan, főtt, két alkalommal próbáltam, az másodiknál eleve olyan "tűzhely" volt alatt, menetközben is melegítette... az íze meg olyan inkább íztelen, szétfőtt csirkemellre emlékeztetett...
|
|
|
Csak azt nem ertem miert van annyi lötyi körülötte? fött hal ez? vagy talan azert nehogy meghaljon a lelkem a szárazon?
|
|
|
2013-04-25 14:18, perec:
Nem irigylem a szakácsot, ha különböző méretű tálakkal kell járkálnia a piacra, hogy sorban belepróbálja az aznapi halkínálatot
|
2013-04-25 14:18, perec:
-
Lehet, de máshol is láttam ugyanezt a halat ugyanilyen tálalásban (korábbi nyomozás szerint white snapper angolul).
Hunor
|
|