2019. augusztus 26. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-19 11:53   
bovi 2007-06-19 09:31

Nekem tésztát egyél Bovikám, sokat, mindenfélét. Az ott úgyis csak előétel

Egyébként én tegnap nyaklevest főztem. Természetesen a kedvesnek, ette is. Pulykanyakból, sok zöldséggel. Na persze, hogy a zöldség mind az enyém lett
Ma nem főzök! Ebédre van még a nyaklevesből, egy-két adag gyümölcsleves is árválkodik még a hűtőben. Estére pedig wokozni megyünk a kínai étterembe. Ez olyan kínai svédasztal, azt sütik meg nekünk, amit nyersen összeválogatunk, aztán nyakonöntik a kiválasztott szósszal. Szóval ha nem jó az étel, mindenki csak magát hibáztathatja
20 euróért fejenként annyit lehet enni-inni, ami 3 óra alatt befér.
Immár tradició, hogy ott tartjuk a nyelviskolai csoportunkkal az évzárót.

_________________
poe

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-19 10:42   
2007-06-19, Bovi:

" Az olasz koszt se kutya "

Elhiszem hogy nem, bizonyára sok tengeri halat esztek, ja meg a tengeri gyümöcseiböl egyél sokat, hmm de finomak...

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-19 09:31   
Haloka Nektek!
Figyelek am meg innen is, hogy mit fozok
Az olasz koszt se kutya
Majd meselek.
_________________
üdv:bovi

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-19 04:06   
Kösz, Ubi, nem, nem "exportál"
 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-18 17:11   
2007-06-18 11:38, Ferencz Zsuzsanna:
-
Zsuzsa, nálunk megjelent "Smântână dulce pentru frişcă" néven, egyik kis helyi izé gyártja. Nem tudom, exportál-e Bukarestbe.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-18 11:38   
Kedves fiúk-lányok!
Ki ismer egyszerű fagylalt-receptet, amelybe nem kell tejszín, mert az itt nincs?
Amibe pl. málna kell...mert az van.

 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-17 21:57   
2007-06-17 10:23, Ferencz Zsuzsanna:
Zsuzsanna, poe, köszönöm!
Laci

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-17 10:36   
2007-06-17 08:49, egyedls:

Amikor már majdnem kész, eressz bele óvatosan személyenként 1 tojást.
_________________
poe

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-17 10:23   
Kedves Egyedls, tárkonyt is tehetsz bele.
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-17 08:49   
2007-06-15 16:09, poe:
Sokan éppen a keményet szeretik.. :>))
Most macsánkát készülök főzni (leánykori nevén paprikás krumplit) és valami sajátos receptet keresnék, mert ennek a fogásnak igencsak színes az irodalma. Fűszerként, pl. csülök, szalonnabőr az elfogadott, aromát pedig a kakukkfű tud neki adni. Ilyesmit már kipróbáltam, valami tájjellegű újdonságra vágyom. Kapok segítséget?
Laci

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-15 17:20   
2007-06-15 16:07, sycamore:

Lám, izlésk és pofonok mennyire különböznek
Mi a puha tarhonyát szeretnénk, de mindig kemény
Otthonrol hozom, talán azért, hogy már nagyon kiszáradt az eltelt hónapok alatt, de ha krumplihoz akarjuk adni, akkor elöbb a tarhonyát fözzük és azután adjuk a krumplit hozzá.
Leg jobb, amikor a száraz bablevesbe beletesszük a babbal együtt

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-15 16:09   
2007-06-15 16:07, sycamore:

Ha házi tarhonyát használsz, külön piritsd meg és úgy add a majdnem kész ételhez.
Én a boltit használom, az elég kemény
_________________
poe

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-15 16:07   
Poe koszi a receptet.
Imadjuk a tarhonyat levesnek is es porkolthoz is,de nekem a tarhonya olyan gyorsan megpuhul,hogy szerintem ha a krumplira varok,hogy puha legyen addigra a tarhonya kasas lesz.
(Mar megint keptelen vagyok az ekezeteket hasznalni)

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-15 15:04   
2007-06-15 13:34, sycamore:

A módszer mindkét esetben ugyanaz, csak az élmény más
A többit a receptesbe írom.
_________________
poe

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-15 13:34   
Poe hogy készül a pásztortarhonya? (persze úgy ird le, mintha egy lakótelepi konyhában csinálnád, és nem bográcsban nyilt tűzön)
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-15 08:43   
Ma nem főzök! Van maradék.

Tegnap pásztortarhonyát főztem, az eredeti terv szerint bográcsban készült volna, de az égiek nem engedték. Így a gázon csináltam egy nagy lábasban, és az utolsó 5 percre átöntve a bográcsba az ernyő alatt pátyolgatott vérszegény parázson "megfüstöltük" kicsit. Ugyanez történt a grillhúsokkal is. A csirkeszárnyakat a mikróban pároltam meg, a szalonnaszeleteket a sütőben, és 1-2 percre tűzre tettük őket odakinn. Mindent egybevetve jól sikerült a vacsora
_________________
poe

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-15 06:11   
A kolozsvári Szabadság mai ajánlata:
Karalábéfőzelék kaprosan, borjúhúspogácsával

Hozzávalók (4 személyre): 6 db karalábé tökgyaluval lereszelve, 1 csokor kapor, 10 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 dl tejszín, 2 cl ecet, só, cukor, fehérbors A húspogácsához: 50 dkg darált borjúhús, 2 db áztatott zsemle, 3 tojás, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez Elkészítése: Először is bekeverjük a fasírtot: a darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott, áttört zsemlét, a felvert tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, valamint a sót, és jól összedolgozzuk. Pogácsákat formázunk belőle, morzsába forgatjuk, kevés olajban megsütjük őket. Amíg a fasírtok sülnek, vajas rántást készítünk, beletesszük a gyalult karalábét, sózzuk, cukrozzuk. Amikor kezd összeesni, ráöntjük az ecetet, amire egyébként azért van szükség, hogy a karalábé ne essen szét. Ezután jöhet a tej és a bors. Ha főzelék sűrűségű lett az étel, egy kevés tejszínnel tesszük bársonyosabbá. Jól kiforraljuk, tálalás előtt megszórjuk még frissen vágott kaporral. Jó étvágyat kívánunk!

(Halász István, Balázs Klári, Korda György)

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-14 20:37   
2007-06-14 17:24, Ofi:
-
Igen, most mar rajottem

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-14 17:24   
2007-06-14, Valeria:

A shrimps, vagy gambas, más néven garnela, biztos, hogy már rájöttél, hogy a rákocskákrol van szó, csak én nem irtam helyesen.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-14 15:56   
2007-06-14 14:24, Ofi:
-

Ma valami nagyon finomat föztem, amit mind a ketten imádunk: zuchinis, srimszes risotto.
-
Mijaza srimsz?

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-14 15:09   
Ofi, a csudákat különleges ,csak "éttermiesen" akartam magam kifejezni, nem olyan póriasan, hogy "krumpli" "fasirozott". Az éttermek nagyon tudják, hogy hogy vonzzák be a vendégeket azzal, hogy kacifántosan irnak le egy-egy ételt.
 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-14 14:24   
2007-06-14, sycamore:

"magyaros labdácskákkal?"

Miért magyaros, talán valami különleges összetételek vannak a fasirozottban? Én ugy tudom hogy majdnem mindegyik nemzet ismeri a fasirozottat.

Ma valami nagyon finomat föztem, amit mind a ketten imádunk: zuchinis, srimszes risotto.

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-14 13:23   
2007-06-13 10:19, Ofi:
-
"Nálunk ma süllö lesz az ebéd,"
--------------------------------------
Én csak egyszerű krumpifőzeléket csinálok fasirozottal, de úgy is irhatom,hogy burgonyafőzelék magyaros labdácskákkal.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-13 10:19   
Nálunk ma süllö lesz az ebéd, még nem tudom hogyan fogom elkésziteni, de lehet hogy söröstésztában. Ez a férjem elsö süllöje az idén, nagyon büszke ezért.
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-13 08:36   
Ma fözök megint ebédet, bár könnyebb volt fözés nélkül ebédelni

Karfiolleves lesz és krumplis tészta.
Finnobban kifejezve: gránátos kocka

A holnapi terv is megvan már: Kous-kous lesz, bárányhúsbol.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-10 22:55   
2007-06-10 16:10, perec:
-
taboulé.
-
Ki tetszik fejteni bövebben, hogy ez mi? Meg receptet melléje.

Itt egy gyorsvacsora recept:

Benézünk a hütőbe: nini, van egy csokor zöldhagyma. Felvagdaljuk (mert a zöldjét senki nem eszi meg). Kerül egy kis szalonna. Kockára vágva kiolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát fonnyadni. Kis paprikát is vágunk kockára, ha van, söt, paradicsomot is. Nini, gomba is van, az nagyon jó, mehet szeletelve a zöldhagymához. Cukkini is mehet bele, ha van, de el is hagyhatjuk. Néhány felvert tojást (ez az ájuldozó családtól függ) felverünk, kis Ízbombát bele, reszelt sajtot, sót, borsot és nyakon öntjük a fonnyadó zöldséget.

Az ilyen bió-rántotta mellé csak fehér kenyér kell és egy zabáló társasag. Bombabiztos dolog.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-10 16:10   
A változatosság elkerülése kedvéért ma megint taboulé. Egy különösen jó oldala az, hogy nem kell attól félni, elhűl. Az ember kedvére belefeledkezhet a mosásba, vasalásba ésatöbbi
 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-10 10:21   
Ma rántotthús zöldségfélékkel és saláta lesz az ebéd. A tegnapi grillezés után szivesebben kihagynám a húst a mai ebédböl, de a kedves párom nem tudja elképzelni a vasárnapot hús nélkül.
 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-09 13:19   
Valikam nem adtal rossz tanacsot, hiszen minden robotgep mas es mas. Az enyem (mindketto) nagyon basic volt, nem lett volna szabad ilyen kemeny dolgokat daralni vele.
Viszont a szlovak husdaralom olyan mint az acel. Mindent elbir.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-06-09 05:52   
2007-06-09 00:26, sycamore:
-
Sajnalom Lizike, akkor rossz tanacsot adtam! Nekem viszont bevalt

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó