|
bovi 2007-06-19 09:31
Nekem tésztát egyél Bovikám, sokat, mindenfélét. Az ott úgyis csak előétel
Egyébként én tegnap nyaklevest főztem. Természetesen a kedvesnek, ette is. Pulykanyakból, sok zöldséggel. Na persze, hogy a zöldség mind az enyém lett
Ma nem főzök! Ebédre van még a nyaklevesből, egy-két adag gyümölcsleves is árválkodik még a hűtőben. Estére pedig wokozni megyünk a kínai étterembe. Ez olyan kínai svédasztal, azt sütik meg nekünk, amit nyersen összeválogatunk, aztán nyakonöntik a kiválasztott szósszal. Szóval ha nem jó az étel, mindenki csak magát hibáztathatja
20 euróért fejenként annyit lehet enni-inni, ami 3 óra alatt befér.
Immár tradició, hogy ott tartjuk a nyelviskolai csoportunkkal az évzárót.
|
2007-06-19, Bovi:
" Az olasz koszt se kutya "
Elhiszem hogy nem, bizonyára sok tengeri halat esztek, ja meg a tengeri gyümöcseiböl egyél sokat, hmm de finomak...
|
|
|
Haloka Nektek!
Figyelek am meg innen is, hogy mit fozok
Az olasz koszt se kutya
Majd meselek.
_________________ üdv:bovi
|
|
|
Kösz, Ubi, nem, nem "exportál"
|
|
|
2007-06-18 11:38, Ferencz Zsuzsanna:
-
Zsuzsa, nálunk megjelent "Smântână dulce pentru frişcă" néven, egyik kis helyi izé gyártja. Nem tudom, exportál-e Bukarestbe.
|
|
|
Kedves fiúk-lányok!
Ki ismer egyszerű fagylalt-receptet, amelybe nem kell tejszín, mert az itt nincs?
Amibe pl. málna kell...mert az van.
|
|
|
2007-06-17 10:23, Ferencz Zsuzsanna:
Zsuzsanna, poe, köszönöm!
Laci
|
|
|
2007-06-17 08:49, egyedls:
Amikor már majdnem kész, eressz bele óvatosan személyenként 1 tojást.
_________________ poe
|
|
|
Kedves Egyedls, tárkonyt is tehetsz bele.
|
|
|
2007-06-15 16:09, poe:
Sokan éppen a keményet szeretik.. :>))
Most macsánkát készülök főzni (leánykori nevén paprikás krumplit) és valami sajátos receptet keresnék, mert ennek a fogásnak igencsak színes az irodalma. Fűszerként, pl. csülök, szalonnabőr az elfogadott, aromát pedig a kakukkfű tud neki adni. Ilyesmit már kipróbáltam, valami tájjellegű újdonságra vágyom. Kapok segítséget?
Laci
|
|
|
2007-06-15 16:07, sycamore:
Lám, izlésk és pofonok mennyire különböznek
Mi a puha tarhonyát szeretnénk, de mindig kemény
Otthonrol hozom, talán azért, hogy már nagyon kiszáradt az eltelt hónapok alatt, de ha krumplihoz akarjuk adni, akkor elöbb a tarhonyát fözzük és azután adjuk a krumplit hozzá.
Leg jobb, amikor a száraz bablevesbe beletesszük a babbal együtt 
|
|
|
2007-06-15 16:07, sycamore:
Ha házi tarhonyát használsz, külön piritsd meg és úgy add a majdnem kész ételhez.
Én a boltit használom, az elég kemény
_________________ poe
|
|
|
Poe koszi a receptet.
Imadjuk a tarhonyat levesnek is es porkolthoz is,de nekem a tarhonya olyan gyorsan megpuhul,hogy szerintem ha a krumplira varok,hogy puha legyen addigra a tarhonya kasas lesz.
(Mar megint keptelen vagyok az ekezeteket hasznalni)
|
|
|
2007-06-15 13:34, sycamore:
A módszer mindkét esetben ugyanaz, csak az élmény más
A többit a receptesbe írom.
_________________ poe
|
|
|
Poe hogy készül a pásztortarhonya? (persze úgy ird le, mintha egy lakótelepi konyhában csinálnád, és nem bográcsban nyilt tűzön) 
|
|
|
Ma nem főzök! Van maradék.
Tegnap pásztortarhonyát főztem, az eredeti terv szerint bográcsban készült volna, de az égiek nem engedték. Így a gázon csináltam egy nagy lábasban, és az utolsó 5 percre átöntve a bográcsba az ernyő alatt pátyolgatott vérszegény parázson "megfüstöltük" kicsit. Ugyanez történt a grillhúsokkal is. A csirkeszárnyakat a mikróban pároltam meg, a szalonnaszeleteket a sütőben, és 1-2 percre tűzre tettük őket odakinn. Mindent egybevetve jól sikerült a vacsora
_________________ poe
|
|
|
A kolozsvári Szabadság mai ajánlata:
Karalábéfőzelék kaprosan, borjúhúspogácsával
Hozzávalók (4 személyre): 6 db karalábé tökgyaluval lereszelve, 1 csokor kapor, 10 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 dl tejszín, 2 cl ecet, só, cukor, fehérbors A húspogácsához: 50 dkg darált borjúhús, 2 db áztatott zsemle, 3 tojás, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez Elkészítése: Először is bekeverjük a fasírtot: a darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott, áttört zsemlét, a felvert tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, valamint a sót, és jól összedolgozzuk. Pogácsákat formázunk belőle, morzsába forgatjuk, kevés olajban megsütjük őket. Amíg a fasírtok sülnek, vajas rántást készítünk, beletesszük a gyalult karalábét, sózzuk, cukrozzuk. Amikor kezd összeesni, ráöntjük az ecetet, amire egyébként azért van szükség, hogy a karalábé ne essen szét. Ezután jöhet a tej és a bors. Ha főzelék sűrűségű lett az étel, egy kevés tejszínnel tesszük bársonyosabbá. Jól kiforraljuk, tálalás előtt megszórjuk még frissen vágott kaporral. Jó étvágyat kívánunk!
(Halász István, Balázs Klári, Korda György)
|
|
|
2007-06-14 17:24, Ofi:
-
Igen, most mar rajottem
|
|
|
2007-06-14, Valeria:
A shrimps, vagy gambas, más néven garnela, biztos, hogy már rájöttél, hogy a rákocskákrol van szó, csak én nem irtam helyesen.
|
|
|
2007-06-14 14:24, Ofi:
-
Ma valami nagyon finomat föztem, amit mind a ketten imádunk: zuchinis, srimszes risotto.
-
Mijaza srimsz?
|
|
|
Ofi, a csudákat különleges ,csak "éttermiesen" akartam magam kifejezni, nem olyan póriasan, hogy "krumpli" "fasirozott". Az éttermek nagyon tudják, hogy hogy vonzzák be a vendégeket azzal, hogy kacifántosan irnak le egy-egy ételt.
|
|
|
2007-06-14, sycamore:
"magyaros labdácskákkal?"
Miért magyaros, talán valami különleges összetételek vannak a fasirozottban? Én ugy tudom hogy majdnem mindegyik nemzet ismeri a fasirozottat.
Ma valami nagyon finomat föztem, amit mind a ketten imádunk: zuchinis, srimszes risotto.
|
|
|
2007-06-13 10:19, Ofi:
-
"Nálunk ma süllö lesz az ebéd,"
--------------------------------------
Én csak egyszerű krumpifőzeléket csinálok fasirozottal, de úgy is irhatom,hogy burgonyafőzelék magyaros labdácskákkal.
|
|
|
Nálunk ma süllö lesz az ebéd, még nem tudom hogyan fogom elkésziteni, de lehet hogy söröstésztában. Ez a férjem elsö süllöje az idén, nagyon büszke ezért.
|
|
|
Ma fözök megint ebédet, bár könnyebb volt fözés nélkül ebédelni
Karfiolleves lesz és krumplis tészta.
Finnobban kifejezve: gránátos kocka
A holnapi terv is megvan már: Kous-kous lesz, bárányhúsbol.
|
|
|
2007-06-10 16:10, perec:
-
taboulé.
-
Ki tetszik fejteni bövebben, hogy ez mi? Meg receptet melléje.
Itt egy gyorsvacsora recept:
Benézünk a hütőbe: nini, van egy csokor zöldhagyma. Felvagdaljuk (mert a zöldjét senki nem eszi meg). Kerül egy kis szalonna. Kockára vágva kiolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát fonnyadni. Kis paprikát is vágunk kockára, ha van, söt, paradicsomot is. Nini, gomba is van, az nagyon jó, mehet szeletelve a zöldhagymához. Cukkini is mehet bele, ha van, de el is hagyhatjuk. Néhány felvert tojást (ez az ájuldozó családtól függ) felverünk, kis Ízbombát bele, reszelt sajtot, sót, borsot és nyakon öntjük a fonnyadó zöldséget.
Az ilyen bió-rántotta mellé csak fehér kenyér kell és egy zabáló társasag. Bombabiztos dolog. 
|
|
|
A változatosság elkerülése kedvéért ma megint taboulé. Egy különösen jó oldala az, hogy nem kell attól félni, elhűl. Az ember kedvére belefeledkezhet a mosásba, vasalásba ésatöbbi
|
|
|
Ma rántotthús zöldségfélékkel és saláta lesz az ebéd. A tegnapi grillezés után szivesebben kihagynám a húst a mai ebédböl, de a kedves párom nem tudja elképzelni a vasárnapot hús nélkül. 
|
|
|
Valikam nem adtal rossz tanacsot, hiszen minden robotgep mas es mas. Az enyem (mindketto) nagyon basic volt, nem lett volna szabad ilyen kemeny dolgokat daralni vele.
Viszont a szlovak husdaralom olyan mint az acel. Mindent elbir.
|
|
|
2007-06-09 00:26, sycamore:
-
Sajnalom Lizike, akkor rossz tanacsot adtam! Nekem viszont bevalt
|
|