2019. június 18. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 20:41   
2007-05-26 18:19, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Bovi, ha nálatok nincs júhtúró, mit teszel a körözöttbe helyette?

Van szemcsés tehéntúró (Schichtkäse)
Nagyon finom, amikor elég friss
Ez nem is zsiros, csak 10% a zsirtartalma, ezért jól megtejfölözöm
Ma jó volt!

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 19:52   
2007-05-26 08:27, egyedls:
-
Már hogyne szabadna belebeszélned, sőt, folytasd a gasztronómia-történeti adalékokat .
A hólébe áztatásról nem tudtam. Nekem azt mondták, a zöldbabot is jobb só nélkül főzni, nemcsak a szárazat. A zöldborsót viszont mindig sóval. Ki érti ezt?...

Valami rebarbarásat kellene készíteni, csak még nem volt lelkierőm hozzákezdeni. Itt vár egy egész zsák rebarbara!

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 18:19   
Kedves Bovi, ha nálatok nincs júhtúró, mit teszel a körözöttbe helyette?
 
 tucipatch  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 17:58   
Megkezdodott a zukini virag szezon...
Mar kifogytam a toltott zuknivirag receptekbol. van valakinek jo ottlete, hogy mit is lehetne kezdeni ezekkel a viragokkal?
Koszonom elore is
Iren-Tucipatch

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 17:19   
2007-05-26 16:52, Ferencz Zsuzsanna:
-
Mivel nagyon meleg van nálunk, körözöttet "főztem".

Ezt fözök én is ma vacsorára

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 16:52   
Mivel nagyon meleg van nálunk, körözöttet "főztem".
 
 egyedls  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-26 08:27   
2007-05-25 19:58, perec:
Ha szabad belebeszélnem?: a száraz hüvelyeseket (bab, borsó, lencse, stb.) valamikor hólében előáztatták, majd ugyancsak hólében (esővízben/lágyvízben és valóban só nélkül)főzték meg, akkor a kuktát csupán a fedő helyettesítette...

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 23:34   
Èn úgy próbáltam, ahogy anno apukámtól láttam: pörialap, aztán felönteni és bele a babot. De mivel a pirosarany sós.....

de a babérlevelesen elöföze´s nem hangzik rosszul

meg így jobban belegondolok, nem is babgulyás volt az már, annyi minden hiányzott belöle

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 23:14   
2007-05-25 14:21, Erazs:

Én nem foglalkozok 24 órás menükkel, csak egyszerüekkel.

Kell hozzá egy kukta és perec okos tanácsa a sótalanságról.

Ha nem volt idöm beáztatni, akkkor úgy, ahogy van, berakom a babot a kuktába, vizzel (babérlevéllel) és kb. egy óra ideje van, hogy megadja magát.

Utána leszüröm és hagymával, füszerekkel fözöm még egy kicsit, más fazékban.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 19:58   
Erázs, nekem azt a tanácsot adta az anyukám, hogy a babot só nélkül kell főzni mert úgy hamarabb megpuhul, a sót a vége felé kell hozzáadni. A tanácsot megfogadtam, és így tényleg nem tart félnapokig. Ha sietek, én is kuktában teszem fel.
 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 19:45   
2007-05-25 15:18, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Zsuzsa, ahogy írod rögtön értem, hogy kuktafazékról van szó, viszont ha írok, akkor keresem a szavakat, magyar szókincsem manapság már passzív lett.

Nagyanyám kuktafazékja kb 100 éves lehet, apám 1904-ben született, tehát akkor volt a család aktív.

Kitünö ízü belga vagy olasz barna babot sósvízbe föve találtam itt az üzletekben és ez megoldotta problémámat, hogy ne órákig kelljen fözögetni a konyhában, ha valami jó kaját akarok magamnak (és családomnak) készíteni.

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 16:51   
2007-05-24 19:01, Ferencz Zsuzsanna:
-
Szóval ti fogakat főztetek.
-

nem, csak tejbegrizt.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 15:47   
Szóval, Erazs, nem tettél csülköt. Paccermunka. Legalább Eisbeint tettél bele?
 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 15:29   
2007-05-25 15:27, bovi:

Szerintem azt, hogy nem tettél bele füstölt csülköt

tényleg

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 15:27   
2007-05-25 14:21, Erazs:
Tapasztalt rókák: Mit csinálok rosszul?

Szerintem azt, hogy nem tettél bele füstölt csülköt

Viccen kivül, ne vegyél egyszerre többféle babot, mert nem egyidöben születtek

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 15:27   
Zepter edényben föztem, kicsit hasonlít a kuktához, leröviditi a fözési idöt. Egyfajta babot vettem: tarkababot, ez a neve. Az egyik ilyen szinü a másik olyan színü.
De az is lehet, legközelebb "elöfözöm"

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 15:18   
Kedves Tihi, a kuktafazékra gondolsz.
Kedves Erazs, nem tettél semmit rosszul. Igen, ilyen sokáig fő a bab. Máskor legfeljebb arra vigyázz, hogy csak egyféle paszulyt vegyél, mert jó pár perc differencia lehet a különböző fajták
főzési ideje között.

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 14:42   
Egy un. nyomásos fazék segítene a fözési idöt lerövidíteni. Már nagyanyámnak is volt egy ilyen fazékja, amin lezárható fedö és vészszelep volt. Bátyám utoljára a fazékot berendezte pálinka fözönek amit a városi lakás kis konyhájában is tud használni.

A másik megoldás fött babot venni konzervként, a mult napokban volt babgulyás nálunk.

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 14:21   
Èn a babgulyással próbálkozom, most másodjára. Még otthonról hoztunk babot, azt a nagyszemü tarkát. Tegnap du. beáztattam a babot, ázott egész ma kb. 10-ig. Föztem kb. két óra hosszát, mégis a fehér színü babok kicsit kemények. Tapasztalt rókák: Mit csinálok rosszul?
 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-25 13:14   
2007-05-24 15:37, sycamore:
-

Szegény férjem is végignézte az egészet. Meg sem mert szólalni, hiszen ő mindent egyenesben látott.

-




 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 19:10   
OFF

Igazad van Zsuzsa, Hunornak át kéne tenni ezt a pár beirást a 80+ topikba!

ON

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 19:01   
Szóval ti fogakat főztetek.
 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 17:15   
Huba! Nem ám kibeszélni!
Mit gondolsz miért irtam mindezt virágnyelven???????

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 15:54   
2007-05-24 15:37, sycamore:
-
Rigójános te még túl fiatal vagy ahhoz,hogy ezt a "traumát" megértsd!


de egyszer majd a Jancsi is fogatlan lesz...

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 15:37   
Rigójános te még túl fiatal vagy ahhoz,hogy ezt a "traumát" megértsd!

De ma már újra merek emberek közé menni, elmúlt már a szégyenérzetem is azzal kapcsolatban, amit tett velem a jóképű fiatal dentist.
Szegény férjem is végignézte az egészet. Meg sem mert szólalni, hiszen ő mindent egyenesben látott. Nem volt kellemes látvány, de ő akarta...

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 15:20   
2007-05-23 22:43, sycamore:

En viszont tegnap fogorvosnal voltam, es... jaj, nem akarom mondani, hogy mit csinalt velem!


 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 14:36   
2007-05-24 11:35, Ferencz Zsuzsanna:
-
A töknek a virágát is szokták kirántani. Állitólag finom.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 11:35   
Jó étvágyat, Lizike.
Kedves Vali, rém egyszerű a bodzalé készítése, és 1-2 nap múlva már fogyasztható.
Tehát: tíz teljes bodzavirágot bedobsz tíz liter vízbe, teszel hozzá 1 kg cukrot, egy-két felszeletelt citromot, s vagy két-három kis tasak citromsót. Nem teszel semmit a továbbiakban, magától elkészül vagyis erjed.Ezt onnan tudod, hogy homályos lesz a víz, s átveszi a bodza ízét.Akkor leszűröd, üvegbe teszed, s berakod a hűtőbe, mert különben tovább erjed.
Most azzal próbálkozom, hogy pár bodzavirágot a mélyhűtőben megfagyasztok, hogy valamikor ősszel készítsek belőle bodzalét.
Vajon sikerül?
Amúgy nem hallottam kirántott bodzavirágról, de akácról igen.

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 11:28   
A bodzában úgy tudom rengeteg a vitamin.
Aki teheti egye-igya.

Ma lebbencslevest és túrógombócot csinálok.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 10:03   
2007-05-24 09:04, Ferencz Zsuzsanna:

A bodzabol tudom, keszitenek lekvart, olyasmit is hallottam, hogy a viragot kirantjak, de mi lesz a bodzalebol? Tea? -

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó