2019. október 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-24 09:04   
Liz, remélem, nem haltál éhen... és már ehetsz.
Tegnap este künt felejtettem a krumplit, s savanyú szagot kapott. Vajon az új krumpli hamarabb romlik?
Viszont közben meglett a bodzalevem, amelyet tíz homoródszentpéteri bodzavirágból készítettem...
Ismeritek a bodzalevet?

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-23 22:43   
Zsuzsikam, vigasztaljon, hogy csupa tavaszi finomsagot ettetek!
Minden relativ. Te legalabb tudtal enni, ha sok munkaval is jart.
En viszont tegnap fogorvosnal voltam, es... jaj, nem akarom mondani, hogy mit csinalt velem! (Marmint a maradek fogaimmal, felre ne tessek erteni!!!)
Bar ehetnek valamit!

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-23 20:55   
Zsuzsanna, le ne mondj ilyen finom ebédröl! Mi szivesen ennék friss dolgokat, mint otthon, a kertböl. Sokkal finomabbak, mint az üzletekben található.
 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-23 15:33   
Ma borzasztó ebédet főztem. Újk krumplit (le kellett dörgölni a héját), idei zöldborsót (ki kellett fejteni a borsót), friss répát (letakarítani, jaj), majd epret (meg kellet takarítani). Sokórás ebéd volt, a jövőben lemondok róla.
 
 Balu  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-23 11:38   
Nálunk kész a lencsefőzelék, fasírttal
 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-21 23:06   
Bovi, ma is jol éltünk, kecskesültet ettünk. Ez csak véletlen, mert az egyik barátunk kapta, a felesége nem eszik ilyet, és igy vállaltam én az elkészitését.

De holnap tényleg csak zöldbableves lesz.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-21 15:22   
2007-05-20 14:50, Ofi:

Látom jól éltetek az elmúlt két napon
Mi volt ma az ebéd?

Nálunk karalábéleves és túrós palacsinta.
Hús nélkül, mint általában hétfön.


 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-20 14:50   
Tegnap grillezett calamari salátával volt az ebéd.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ma rántotthúst ettünk gombaszosszal, rizst és salátát.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-18 16:53   
Mary,

desszert Balsamico krémmel? Az milyen, én csak a salátában, vagy Capresében ismerem a Balasamico ecetet.
Valami hasonló történt velem is tegnap, nekiláttam egy sütireceptnek, amit nem ismertem, de vendégeket vártam.
A barátok bejelentkeztek tegnap hozzánk, délben hivtak, hogy estefele jönnek. Ezzel gondban is voltam, mert üzletek bizony zárva voltak. Sört kaptam a benzinkútnál, de gondot jelentett, hogy nem tudtam mit süthetnék hozzávalók nélkül.

Elövettem a régi recepteskönyvem, találtam is valamit, amihez lett volna minden, dióssüti. Nekiláttam, összekevertem a tésztáját, de amikor ki akartam nyújtani, olyan puha volt, hogy nem tudtam a deszkárol felszedni
Tettem hozzá párszor még lisztet, de hiába. Már kezdtem ideges lenni, de valahogy belecsaptam a tepsibe. Sütés közben kezdett repedezni, gondoltam, ebböl se lesz semmi. Aztán egy ötlet, mikor kihült, tettem rá csokiglazurt (eltüntettem a repedéseket).
Mikor megjöttek a vendégek, hösiesen az asztalra tettem ezt a micsodát, bezzeg kukkot sem szoltam, hogy nem sikerült.

Az vendégeim is szó nélkül fogyasztották, csak azt kérdezték, hogy mitöl olyan porhanyos.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-18 15:38   
2007-05-17 22:30, perec:

A nemvacsorázás nagyon nem jó dolog szerintem. Régi igazság, hogy ha a szervezet azt gondolja, éheztetik, akkor "túlélésre" áll be, és az első adandó alkalommal visszaveszi a magáét.

Igy van, ezert nem jo fogyaszto modszer a koplalas sem ugy altalaban.

Most nálunk amúgy éppen egy tárkonyos (és ecetes!) pecan diós körtés stb. saláta elég népszerű. Ha valakit érdekel, bemásolhatom.

Ez nagyon finom, es a diot pisztaciaval is lehet helyettesiteni. mmm.

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-18 10:31   
2007-05-17 21:49, Mary:
èdesnek ott az édesség, savanyúnak a savanyúkáposzta, uborka stb. Èdes-savanyúnak meg szoktam venni spar-ribs-et

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-18 01:59   
2007-05-18 00:28, Mary:
-

Mért legyen másnak jobb, mint nekem?! Ismerjük az ilyesmit. Csak akkor nem sikerül, ha
- időre kell
- sietek
- különleges alkalomra akarok valami különlegest
- ... egyébb stresszteli helyzetekben.
Mary, nem vagy egyedül

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-18 01:55   
Nálam Ribizli jóvoltából a tárkony újabban nő a kertben. Szívesen használom sokmindenbe. Intuíció szerint, konkrét receptektől függetlenül.

Megboldogult egyik pótanyámnál az Erdélyből M.o-ra átszármazott elemista orosztanárnőmnél, Ági néninel ettem először tárkonyos bármit (talán csorbát?) és hallatlanul ízlett. Akkor hallottam először erről a fűszernövényről.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-18 00:28   
Nos, ma nem volt salátaleves (mivel az ünnepelt apukákat egy jó ürüggyel ki lehetett taszigálni a konyhából. )

Volt húsleves, cérnavékony tésztával, amelyet manapság már nem nagyon lehet találni Magyarországon, de nálunk igen.

Sajnos, nekiálltam olyasminek, amihez nem értek , így kacsamellfilé lett az ebéd. Melléje sok saláta és krumplipüré, az ún. ízbombával szédítve.

Hát mit is mondjak. A krumpli úgy nézett ki, mintha az egész családomat meg akartam volna mérgezni: zöld volt. A kacsamellet szépen bepácoltam, olajban hirtelen kisütöttem, aztán alufóliában készülödött a lerben. Miután kétszer utána néztem és mindkétszer véres volt , addig sütöttem, hogy cipötalp lett belöle. A hálás család azért megette, nem maradt semmi belöle. (Ilyenkor elgondolom, hogy véresen is felszolgálhattam volna, minek annyit finomkodni a sok zabáló között? )

A desszertem is elment más irányba, mint ahogyan terveztem, tejberizset tettem kivajazott formákba, vizes tálba, a lerbe. Hozzá tejszínhab, eper és dinnye (Balsamico-krémmel leöntve).

Utólag derült ki, hogy a Balsamico-krém egyedüli ismeröje vagyok (ezért nem tudták kellöképpen értékelni a kulináris finomságot), meg a tejberizs is kissé rágós volt ( a lerben készülés miatt). De hát mit csináljunk, aki nem föz, az nem is hibázik. Mindenesetre minden tányér üres volt.

Nemtom, ez a fizimiskám miatt volt, vagy az ízkombináció döntött.

Olyan, mint a vihar alatt, amikor nem ment a tévé: sose fogom megtudni, ki volt a gyilkos.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 22:55   
2007-05-17 22:30, perec:

Itt a vevö! Tessék másolni, mert tényleg érdekel (egyrészt a pekán dió, másrészt a tárkony, és a lehetséges kombináció.)


 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 22:30   
A nemvacsorázás nagyon nem jó dolog szerintem. Régi igazság, hogy ha a szervezet azt gondolja, éheztetik, akkor "túlélésre" áll be, és az első adandó alkalommal visszaveszi a magáét. Másrészt meg biztos azon járna az eszem egész este, hogy most nem vacsoráztam, és de bírnék.

Nekem is csak szárított tárkonyom van különben (fogalmam sincs sajnos, hogy francia vagy orosz), és azon gondolkodom, érdemes lenne-e frisset is keresni abba a krumplilevesbe. Sok fűszernek eléggé eltérő íze van friss és szárított változatban. A szárított kapor például kifejezetten kiábrándító a zöld változattal összehasonlítva, viszont a szárított babérlevél jobb mint a zöld.

Most nálunk amúgy éppen egy tárkonyos (és ecetes!) pecan diós körtés stb. saláta elég népszerű. Ha valakit érdekel, bemásolhatom.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 21:54   
2007-05-17 21:36, Pompéry Berlin:
-
Mint említettem vala, van maradék. Úgy hogy gyere! Nem akarom dícsérni magam, de érdemes.

Én mennék, ha az Air Berlin vinne olcsón oda.

"Ja, hogy a kontúrok. Azok nálam sajnos szétfolyóban"

Nekem mondod? Öt heti jogging nem hozott semmit, egybekötve renoválási munkálatokkaL STB:

" Ezért nem vacsorázom."

Én sem, 20 éve.

"Állandóan szemem előtt lenne, hogy ....."

Mindg szem elött van.... Sajnos.

"Az úthenger jellegű német egészségügyi politika amúgy is azt az érzést kelti bennem, hogy bűnös, kriminális és közveszélyes, stigmával megjelölt ember vagyok. "

Szerencséd hogynem cigizel, mint én. Csinálj egy plusszot a listádra.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 21:49   
2007-05-17 21:45, Erazs:

Hinnye! Te nem adsz a gyerekednek ecetet? Illetve megvonod töle?

Pedig az édes-savanyú fontos (khm-khm a bélflórának)

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 21:45   
2007-05-17 20:55, Mary:

ùgylátszik kutya mert olaj-viz-knorr(vagy egyéb)salátapor=>kész!
de valami yoghurtosat is kéne nézni.
Hol van itt helye az ecetnek?

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 21:36   
2007-05-17 20:52, Mary:
-
Summa-summarum, szívesen táplálkoztam volna ennél az asztalnál.:D
-
Mint említettem vala, van maradék. Úgy hogy gyere! Nem akarom dícsérni magam, de érdemes.

Ja, hogy a kontúrok. Azok nálam sajnos szétfolyóban. Ezért nem vacsorázom. Megjegyzem, többek között ez is kedvem szegi a konyhai tevékenységeket illetöen. De fogyókúrás rovat nekem nem kell. Állandóan szemem előtt lenne, hogy .....

Az úthenger jellegű német egészségügyi politika amúgy is azt az érzést kelti bennem, hogy bűnös, kriminális és közveszélyes, stigmával megjelölt ember vagyok.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 20:55   
2007-05-17 20:32, Erazs:

És a Balsamico a salátára az kutya?

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 20:52   
2007-05-17 18:34, Pompéry Berlin:
-
Ismét elhanyagoltam háziasszonyi kötelezettségeimet és nem vásároltam be már hosszabb ideje.-

Nana, hazudni nem szabad.

Nem tudom, ebben az évben miért nincs (a hagyományoknak megfelelöen) egy fogyókúrás témakör. Ha a menüt elolvasom, akkor kétfelé kell szakadjak: egyrészt bezabálni a finom báránycombból, másrészt figyelni a kontúrjaimra, amelyek egyre jobban a saját törvényeiket követik.

Summa-summarum, szívesen táplálkoztam volna ennél az asztalnál.

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 20:32   
2007-05-17 20:28, Mary:
Az ecet mindig kéznél van, a tárkonnyal ellentétben.

Nálunk pont fordítva: tárkony (szárított) mindig van itthon, ecet, mijazaz ecet? tényleg nincsen, szerintem amióta együtt vagyunk a párommal még nem is vettem, a gyerköc meg már 6 éves

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 20:28   
2007-05-17 12:04, perec:

Kedves Perec,

a tárkonyos krumplileves közönséges krumplileves, csak tárkonnyal és ecettel ízesitve. Az ecet mindig kéznél van, a tárkonnyal ellentétben.

Kis füszernövényi kitérö a tárkony dícséretére: egy olyan füszer, amely nem mindehol nö, nem mindenhol ismert. Van orosz és francia változat (a francia az, amelyet mi ismerünk).

A normális krumplilevesbe tárkonyt kell vágni, méghozzá apróra, tejfölet kavarni bele és kis ecetet. A tárkonyecet is megteszi (gyorsan lehet ilyet csinálni, tárkonyaággal és ecettel, egy üvegecskében).

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 19:06   
2007-05-17 18:34, Pompéry Berlin:

Előreláthatólag holnaputánra elfogy a bárány maradéka (kb. hat fős egy ilyen comb), akkor kénytelen leszek elmenni a bolta. De lehet, hogy megúszom még ezt is, hisz hétfőn elutazom egy hétre.

Ez aztán egy keserves háziasszony élet
Egy napon föz, 3 napig eszik, azután egy hérte elutazik
Judit nem cserélünk helyet

 
 Pompéry Berlin  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 18:34   
Ismét elhanyagoltam háziasszonyi kötelezettségeimet és nem vásároltam be már hosszabb ideje. Ma ünnepnap lévén (Áldozócsütörtök és ez munkaszüneti nap az egész országban, noha elvileg csak a protestánsoknál lenne az), szóval ma minden zárva, így kénytelen voltam vendégek vagy egyéb appropó nélkül különlegesen finom ebédet csinálni. Ugyanis a mélyhűtőben az egyetlen felhasználható kínálat, amelyhez megvoltak vásárlás nélkül is a kellékek, az a fagyasztott újzélandi báránycomb volt. Ennek megfelelően a mai menü:

- bazsalikomos paradicsomleves (paradicsomléből mindig van több liter itthon)
- vörösborban sütött, fokhagymával spékelt báránycomb zsályával és citromfűvel fűszerezve, hozzá tárkonnyal párolt sárgarépa és rozmaringos krumpli
- kávé maradék keksszel

Mától különben nem vacsorázom. Ha mégis akarnék, szóljatok rám!

Előreláthatólag holnaputánra elfogy a bárány maradéka (kb. hat fős egy ilyen comb), akkor kénytelen leszek elmenni a bolta. De lehet, hogy megúszom még ezt is, hisz hétfőn elutazom egy hétre.

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 14:41   
2007-05-17 11:43, sycamore:
Itt a recept, ami alapján én csináltam:
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=5683

Tényleg nagyon jó lett! Igaz, nem minden lisztet vett fel az 1 pohár viz + a vaj, amikor beleöntöttem az utolját, már nem is mertem visszarakni a tüzre mert leégett volna. Abszolut nem volt folyós...
Aztán meg nagyon ragadt, de raktam hozzá annyi lisztet, hogy ne ragadjon. Utána kinyujtottam, aztán a szokásos.
Èn is melegen ajánlom. Asszem eztán csak is így fogom csinálni.

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 12:04   
Zsuzsa a tárkonyos krumplilevest emlegette az előbb egy másik topikban. Érdekelne, hogy készítik. Vasárnap főztem tárkonyos-tejfölös báránylevest (a la Horváth Ilona, plusz 1-2 extra göcsört ), hasonló az alapötlet?
 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 11:43   
2007-05-16 20:00, Erazs:
-
Erazs, ez engem is erdekelne, ugyanis a krumplival csinalt gombocaim mind olyan ragadosak, sosem sikerul, 80%-at ki kell dobnom a szemetbe. Amit meg a legjobban sajnalok, a szilvalekvar. (En inkabb lekvarbol csinalom, mint egesz szilvabol). Itt Angliaban nem lehet kapni. Belgiumbol szereztem, az nagyon finom. De multkor sem sikerult a gomboc, igy most megkeresem a krumpli nelkuli receptet.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-17 11:33   
Itt sült oldalas krumplipiurével, és saláta vagy savanyúság (még nem döntöttem el). Jó lenne kis kovászos uborka, de ilyen idöben szó sem lehet róla.
 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó