2019. december 15. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-10 19:26   
2007-05-10 15:15, Ofi:
-

Kedves Ofi, örülök, hogy ízlett, nagyon jól néznek ki a gombáid. Remélhetőleg még konyhaközelbe kerülök, s akkor egyebet próbálok ki. Hosszú a várakozási lista...

Zsuzsa, nem olvastál figyelmesen, a sajt a legutolsó fázisban, a lerbe kerülés előtt kerül a gombák tetejére. Ha megnézed az Ofi fotóit, az elsőn még egyben vannak a sajtszeletek, a másodikon már rá vannak olvadra a gombákra.

Egyébként ma kincset találtam, füstölt juhtúrót, ha nem is pont olyan finomat, mint amit fenyőkéregbe csomagolva árulnak Törcsvár környékén, de ez tízpercnyi biciklizésre található, s csak kevéssel drágább, mint a piacon árult túró (ami sajtból, és nem tejből készül).

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-10 18:56   
Ferencz Zsuzsanna:

Igen, sajtszeleteket tettem utólag. Nem igy szol a recept? Szerintem igy, ubuge receptje után. Hidd el nekem Zsuzsa, nagyon finom, ki kell probálnod.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-10 18:39   
Kedves Ofi, te sajtszeleteket tettél rájuk, utólag?
Vagyis a sajt nem látott lert?

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-10 15:15   
ubuge; 10.05.2007:

Ubuge, hol vagy ubuge? Találd ki mit föztem ma? Nem tudod? Hát töltött gombát! Lehet hogy nem olyan mutatós, mint a tied, de hmm, isteni finom volt. Nézdd meg:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

 
 sycamore  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-10 11:46   
Én ma azért sem főzök semmit!
Tegnap kaptam a LIDL-ben borsót,még tegnap meg is csináltam levesnek,méghozzá úgy,hogy a héját először megfőztem.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-10 10:23   
Nálunk ma fasirt lesz édeskáposztafözelékkel.
Nem olyan fincsi, mint a rakott krumpli, de illatos, a sok foghagymátol

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-10 06:04   
Itt Dél-Romániában fura de jó rakott krumplit készítenek, tojás nélkül. Az előre megfőzött pityókát felvágják, alaposan nyakon öntik tejföllel, be a lerbe, majd meghintik sok-sok apróra vágott kaporral.
 
 Gyöngyös  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-09 14:32   
ma rakott krumplit csinälok, jó tejfölösen, kolbäszosan... nyami

_________________

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-09 05:37   
Túrós csuszát. Ahhoz is jó a kovászos uborka.
 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-07 19:20   
2007-05-06 14:57, ubuge:

No, itt az eredmény, sokkal finomabb volt, mint ahogyan kinéz, s természetesen kovászos uborka volt mellé

Nekem eloszor a designer abrosz tunt fel, nagyon jo izlesed van Ubu, hogy Burberry-n eszel.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-07 15:41   
2007-05-07 15:38, hunor:
-

AZ, de Vecsésen is kaptam ajándékbe egy szép adagot, úgyhogy egyelőre még van tartalék.

 
 hunor  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-07 15:38   
2007-05-07 15:30, ubuge:
-

Ez még AZ a kolbász?

Hunor

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-07 15:30   
2007-05-07 12:55, Ofi:
-

Bocsánat a késői válaszért, hirtelen olyan érzésem támadt, hogy be akarom nyújtani az adóbevallásomat, s ezzel elszállt a mai délelőttöm.
Töltelék: hagyma, füstölt sonka nagyon apróra vágva, olajon megpárolva. Rá következett a gombák szintén felaprított szára, s mindezek fűszereztettek - só, bors, szurokfű, majoranna. Mikor minden zsírjára sült, megszóródtak liszttel, s kis pirítás után tejföl került rájuk (eredetileg tej szükséges, de az nem volt, így tejföl, majd víz segítségével készült el a trutymó - lényeg, hogy krémes állaga legyen a dolognak, érdemes többször tölteni rá tejet, vagy a tejfölös változatban, vizet, s folyamatosan kavargatni).
Kivajazott (olajozott) tűzálló tál aljába karikázott főttpityóka került, s rá a gomba (nyersen), megtöltve a következőkkel: alul sós juhtúró, rá az előbb leírt ragu-féleség, rá egy karika lángolt kolbász, s arra egy-két szelet vékonyra vágott préselt sajt. Majd az egész ült gyönge félórányit a forró sütőben.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-07 14:42   
2007-05-07 14:30, Ofi:
Backkartofel (hejában sült burgonya, helyes ez igy?).

Mi megértjük egyböl, ha csak héjábansül burgonyát irsz

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-07 14:30   
Bovi:

Mi is ma vegetáriánusat eszünk: söröstésztás rántott karalábé, Backkartofel (hejában sült burgonya, helyes ez igy?).

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-07 14:05   
Ma új ételt bróbáltam ki, persze csak nekünk új, mivel eddig nem csináltam
Spenót-tészta felfújt volt a nemes eledel
Párom hösként fogyasztotta, mert ö nemsokra becsüli a vegetárius kosztokat
Nekem nagyon fincsi volt!

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-07 12:55   
Zsuzsanna:

De én innen úgy látom, hogy a túron kivül még van valami a gombában, vagy nem És nagyon szeretném tudni, hogy mi, mert a gombát már megvettem, ma.

 
 Gyöngyös  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-07 10:28   
én ma töltött padlizsánt készitek, nagyon finom!

_________________

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-07 05:15   
Ubuge, az a kovászos uborka jelzi, hogy beiratkozol a KUKK-ba?
Ofi, a gombát leginkább túróval töltik. Amolyan "burduf"-félével.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-06 21:12   
ubuge:

Nagyon jol néz ki ez a gomba, elárulnád azt is hogy mivel van töltve? (a képröl csak azt látom hogy sajt van rajta) Imádom a gombát!

Itt nagy grillezés volt ma: sertés meg pulykahús, padlizsán, peperoni, hagyma, saláta.

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-06 14:57   
2007-05-06 13:58, ubuge:
-

No, itt az eredmény, sokkal finomabb volt, mint ahogyan kinéz, s természetesen kovászos uborka volt mellé



Maradt még valamennyi, de szerintem nem fogja megélni az estét. Különben rékási királyleányka figyel a poharamban, de már nem sokáig, mert nagyon apad a szintje

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-06 14:46   
Mennyei saláta! Hát persze.
http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=448&forum=29&4184

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-06 14:39   
2007-05-06 10:46, Ferencz Zsuzsanna:

Dehogy sztrájkol - eszik
névnapy-kerty-party van
Menü: bableves - férfiak
pulykaleves - nők
(mindkettő a fagyasztóládából került elő hirtelen)
Grill: pácolt-párolt csirkecombok, húsos szalonnaszeletek, hosszúkaraj és csevapcsicsi.
Köretek: petrezselymes krumpli, zöldborsós tésztasaláta, kovászos uborka, ajvár, huszársaláta, paradicsomsaláta, cékla, torma, mártások, frissensült zsemle.
Desszert: gyümölcsös tejszíntorta (Aldi)

Ezzel az is eldőlt, mit eszünk holnap, mert szokás szerint jócskán maradt mindenből.
_________________
poe

 
 ubuge  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-06 13:58   
Töltött gomba sül éppen. Így nézett ki, mielőtt a lerbe került volna:



Ha eszembejut, a végeredményről is készítek képet

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-06 10:46   
Nem tudom, mi van. Talán sztrájkol a főideológusunk? Éljen a KUKK!
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-06 08:47   
2007-05-05 16:47, Ferencz Zsuzsanna:

Szerintem inkább ezt mondják, mint, hogy semmi nem érdekel

Mert vannak ám olyanok is

Köszi a felvilágositást!

Legyen mindannyiotoknak szép vasárnapja!

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-05 16:47   
Kedves Bovi,
a kenyérben is vannak élesztőgombák, ez a magyarázat. Szerintem.
Akit megkérdeztem, azt válaszolta: pihent az agyam, ha ilyesmik érdekelnek.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-05 14:30   
2007-05-05 07:13, Ferencz Zsuzsanna:

Itt ahol én lakom, nem ismerik a kovászos uborkát, de a meghivott német vendégeim a sok év folyamán nagy élvezettel fogyasztotta
A kovászt ismerik, mivel készitenek házilag kenyeret azzal!

Végülis, mi nem kovásszal készitjük az uborkát, hanem kenyérrel, mért nevezik mégis kovászosnak?
Légy szives drága Zsuzsa ennek ügyében is nyomozni

Ma grillcsirkét csináltam, jól illett volna hozzá az uborka, de karfiolsalátával ettük
Nem akarom elcsépelni a fölséges uborkát

 
 Fredi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-05 07:51   
Hogy mi a helyzet nyugaton azt nem tudom, de Németországban az én erdélyi ízeken finomult torkosságom csak a Spreewaldgurket tudja elviselni. (Egyik a kevés fennmaradt egykori keletnémet gyárak, illetve márkanevek közül)
B. nejem viszont kovászol uborkát, de mégsem olyan, mint annakidején odahaza, mert a sz.. melegházi, futószalagon termesztett uborka nem megfelelő.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-05-05 07:13   
Szóval le vagyok szavazva logó-ügyben.
Mostan a kovászos uborka történelmén gondolkozom. Vajon hozzánk illő ősmagyar étel-e?
Úgy tűnik, a kovász szó szláv eredetű. Talán az uborka is. Ez fáj nekem.
Ugyanakkor azt már régebben megállapítottam, hogy az egykori Oláhország (vagyis Dél-Románia) háziasszonyai nem kovászolnak. Ők a maguk egyszerűségében csupán az ecetes valamint a sós uborkát ismerik.
Mi a helyzet Nyugaton?

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó