2019. március 25. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-22 17:02   
2007-03-22 15:34, Ferencz Zsuzsanna:

Persze, hogy nem főz, ha tegnap annyit főzött, hogy maradt mára is. Ma de majd holnap! Legalább már kitaláltam, mi lesz: borsóleves, palacsinta.
_________________
poe

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-22 16:20   
2007-03-22 15:34, Ferencz Zsuzsanna:
-
Kedves Bovi, látom, rajtad kívül nem főz senki

Asszem mindenki fogyókúrázik

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-22 15:34   
Kedves Bovi, látom, rajtad kívül nem főz senki...De te is csak azért, mert hazament a férjed:)
 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-22 08:31   
Halló kedves fözötársak!

Mátol kezdve, részemre vége az egértáncnak Tudjátok, mikor a macska....
Párom hazajött és indul ujra a tiszteséges konyhavezetés, bevásárlás,fözés stb...

Persze örülök, hogy végre, 4 hét után, itthon van!

Ma, malacsült lesz, babfözelékkel nem szeretem, de most nem az lesz mindig, amit én szeretek

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-22 04:48   
Kedves Vali, a cibere az savanyított korpa. Most nehogy megkérdezzétek, mi a korpa...
1 liter búzakorpát leforrázunk 3 liter vízzel. Amikor langyosra hűlt, beleteszünk egy darab kenyeret, lekötjük gézzel, s meleg helyre állítjuk. Naponta kétszer megkavarjuk, s a tetején képződő habot minden nap leszedjük. 3-4 nap alatt megsavanyodik. Leszűrve további 3-4 napig használható, az ecetnél jobb, vitamindús savanyító. Nyáron szűrve és jégbe hűtve üdítő italként is fogyasztható.
Kedves Perec:
Amúgy pedig valóban kellemes az íze.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 21:49   
2007-03-21 11:53, Ferencz Zsuzsanna:

Mijazacibere?

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 19:27   
2007-03-21 19:18, Ofi:

Kedves Perec és Ofi

A töltött datolya finom, mutatós és nagyon gyorsan kész.
A datolyákat, ha nagyon ragadósak, megmosom kicsit, egyik oldalukat éles-hegyes késsel felnyitom, kiveszem a magot és a helyére valamilyen sós, de nem túl fűszeres krémsajtot vagy krémtúrót púpozok, úgy hogy a vágás szétnyíljon kicsit. Lehet kombinálni töltött aszalt szilvákkal is, vagy az apró koktélparadicsomokkal, akkor még szebb a tálon.

_________________
poe

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 19:18   
Poe,

hát ez igen menü!! Biztos vagyok benne, hogy a vendégeid jót ettek ezekböl a finomságokbol.
Krémsajttal töltött datolya?! Ez finoman hangzik, elárulnád nekem is a receptet?

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 16:44   
Köszönöm az ötleteket, körül is nézek, először talán a hűtőben, miféle érdekes maradékot lehetne elsütni vacsorára (nem robbanós tojásra gondoltam).
A túrós csusza valóban gyorsan megy, csak egy a bibi, hogy itt igazi túró sajnos nincs. Ciberéről még annyira se tudok, bár most hirtelen nincs a kezem ügyében egyetlen komoly gasztronómia-történeti munka sem.
A datolyákat magad töltötted Poe vagy az élelmiszer-ipar?
Rigó, azt nem árultad el mit kell tenni a melegszendvicsre, hogy érdekes legyen.

A tojásra visszatérve. A sok ötletért cserébe itt egy hasznos információ: ha valaki nagyon meg akarja tudni, hogy egy bizonyos tyúk tojásának milyen színű a héja, akkor a tyúk fülcimpájának a színét kell megnézni, olyan a tojáshéj is. Állítólag.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 15:38   
2007-03-21 15:21, Zuloaga:

Aztán, ami finom azt meg is lehet enni.

Ez mindig attól függ, mennyire éhes a társaság. Azt hiszem, mi gazdagok nem igazán tudjuk, mi az éhség
_________________
poe

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 15:27   
2007-03-21 15:21, Zuloaga:

Ott igen sok érdekességet lehet találni,

Amig nem talalsz hajas, szoros vagy tollas dolgot, addig semmi gaz.

 
 Zuloaga  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 15:21   
Azt hiszem a sok konyhatündér mellett nekem (pont nekem ) kell megadnom Perecnek a megoldást.
Az embernek csak el kell határoznia, hogy ezen a héten elpusztítja a mélyhűtőben felhalmozott dolgokat. Ott igen sok érdekességet lehet találni, melyek melegítéssel gyorsan el is készíthetőek.
Aztán, ami finom azt meg is lehet enni.



 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 14:57   
kelkáposztafőzelék, sültszalonna, ilyen ebéd is régen volt
_________________
poe

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 14:46   
2007-03-21 10:39, perec:

Főzött mostanában valaki valami finomat, gyorsat, érdekeset (vagy ezek bármelyikét)?

Melegszendvics.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 11:53   
Kedves Perec, látom, a te fantáziád is kileheli a lelkét a konyhában... az enyém is.
Cibere helyett citrommal is lehet savanyítani. Nem tudom, lehet-e ciberét kapni nálatok...
Ma nyers,reszelt zeller lesz nálam, besamelmártással összekeverve.
Ami még nagyon gyorsan megy: túros csusza.

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 11:21   
2007-03-21 10:39, perec:

Szombaton vendégeink voltak, csupa finomat készítettem

Az aperitif mellé pástétomos és túrós kekszeket kínáltam, meg krémsajttal töltött datolyát.
Négyféle húsból volt a húsleves, fantasztikusan sikerült. Főételnek brassói aprópecsenye és kolbásszal töltött disznócomb volt, cékla, sültpaprika és almaszósz. Utána sajtok és gyümölcsök, desszertnek meg tiramisu.



_________________
poe

 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-21 10:39   
Főzött mostanában valaki valami finomat, gyorsat, érdekeset (vagy ezek bármelyikét)? Én mostanában a rizses lecsónál tartok.

Csorba: megnéztem hogy kell a ciberét csinálni. Finom az?

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-19 18:38   
perec,

látom, már felvilágositottak arrol, hogy mi is a csorba.

Zsuzsanna,

köszi szépen, én tegnap egész nap nem tudtam bejutni a MONra, de most már minden OK.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-19 17:06   
2007-03-18 12:45, perec:

Ha nem bögre, akkor én nem ismerem. Mi az?

A medve csorbarol mar azt hiszem a Csiki Kurjantoban is szo esett.

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-19 04:55   
Kedves Perec, a csorba román (balkáni) nemzeti lé, amelybe húsdarabokat vagy húsgombócot és zöldséget főznek, és ciberével savanyítják. Tejföllel nyakon öntik, és csípőst is esznek hozzá. Kellőképpen sűrítve (nem rántással, azt a románok nemigen ismerik) egytál étel.
Hunor imádja.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-18 23:12   
Azonkivul szokas egy par szemet tartar steakbe is keverni
 
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-18 12:45   
2007-03-18 09:51, Ofi:
-
"ismered a csorbát, igaz?"

Ha nem bögre, akkor én nem ismerem. Mi az?

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-18 09:51   
Zsuzsanna,

én is adnák egy tippet: a csorbában nagyon finom (ismered a csorbát, igaz?).

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-18 08:07   
Neked is kösz, Valika.
Mivel épp muszakát terveztem, és ki akartam próbálni a bogyót, beleraktam jó párat az őrölt húsba. Így is finom.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-17 17:27   
2007-03-17 04:56, Ferencz Zsuzsanna:

Fustolt lazachoz is szoktak fogyasztani.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-17 10:37   
2007-03-17 01:09, Mary:

Mindig megfözve, megsütve, nyersen nem! Félig sült csirkét sem!

Akkor én nagyon jólinformált háziasszonyként szerepeltem a héten: Ùgy meggrilleztem a csirkét, hogy szeletelés közben kihullottak a csontjai

Különben mindig nyafogtam, hogy nem szeretek fözni, de most, hogy 4 hete egyedül vagyok, bevallom öszintén, hogy már nagyon szivesen föznék valami finom borjúpörköltet, csirkepaprikást, körömpörköltet, stb, Mind olyat, amit a férjuram nagyon szeret




 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-17 10:18   
Kösz, Poe. Igen, valami enyhén ecetes-sós izében van.
 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-17 10:05   
2007-03-17 04:56, Ferencz Zsuzsanna:

Gondolom, kis üvegben ecetben van. Salátákba, mártásokba teheted, esetleg a sülő hús mellé pár szemet.
_________________
poe

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-17 04:56   
Hölgyeim és uraim, tegnap virág helyett egy doboz kápribogyót kaptam.Mit lehet velük kezdeni?
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-03-17 01:37   
2007-03-17 01:16, poe:

Ez igaz, de a szányasok részei is (nyers állapotban), hordoznak kórokozókat.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó