|
2007-03-03 11:35, Ofi:
-
Ifjú feleség mesél az anyjának: A férjem egész nap fest, én egész nap főzök. Aztán este én megprobálom kitalálni, hogy ő mit festett, ő meg megprobálja kitalálni, hogy én mit föztem.
|
|
|
2007-03-03 11:35, Ofi:
Kicsit több empátiát a fözöcskézö hímeknek, ha lehet. Kreatív a párod és lehet, hogy új recept született. Már csak valami gusztusos név kell a'la....
_________________ poe
|
|
|
Mary,
nálunk más történt: az én párom is elvállalta a fözést egy napra, mivel nekem dolgoznom kellett. Káposztás tésztát, vagy rántott levest tervezgettem fözni, tehát megkérdeztem, melyiket tudná jobban elkésziteni. Elmagyaráztam, az egyik, a másik hogyan készül.
Hazaérkezéskor bepillantottam a konyhába, hát mit csinált? Összekeverte a két receptet, a rántott levesnek valókat a káposztás tésztához adta. Igy hát valami lecsóféle lett belöle. Nem volt rossz, de ennyit a férfiakrol.
|
|
|
Kedves Mary. Nagyon tetszett a jópofa történeted...erre csak annyit lehet mondani, hogy a szándék a fontos. Bár nem tudom eddig mennyire értékelte a párod a főztödet, de az biztos hogy ezentúl duplán fogja
Az én párom több évig élt egyedül, ezért van tapasztalata a főzés terén, mégis csak ritkán mutatja meg a "képességeit". Tudja, hogy én úgyis főzök, mert amennyire csak lehet kerülöm a félkész vagy kész ételeket, ezért neki nincs gondja arra,hogy mit eszünk. De jobb is így...egy "szakács" egy családban elég , persze jólesik amikor egy nehéz nap után...amikor semmi kedvem a konyhában ügyeskedni kisegít.
|
|
|
Mostanában nem nagyon föztem, ezért párom, szerény tehetségéhez mérten , megpróbált ebédet elöteremteni.
Egy "acskós" levest fözött, méghozzá addig, amíg a tészta kezdett folyékony halmazállapotba kerülni. Dobott belé egy kötés petrezselymet, kissé felvágva (de nem vitte túlzásba!)
Aztán öntött egy liter olajat egy serpenyöbe és a készen vásárolt, fagyos bécsiszeleteket kábé fél méter magasról belepottyantotta a füstölgö olajba. Egy másik serpenyöbe tett másfél liter olajat és oda belehajigálta a készen vásárolt, fagyasztott hasábburgonyát. Hogy az ebéd mégse legyen olyan egészségtelen, készített melléje körülbelül nyolc személyre való salátát.
Miután a konyhában nem lehetett ebédelni, csak korcsolyázni, áttelepedtünk az ebédlöbe. Aztán két órán át sikálta a konyhát és utána pihegve jegyezte meg, hogy milyen fárasztó dolog ez a fözés. 
|
|
|
2007-03-02 19:24, Ofi:
-
Akkor nem jó éhesen írni, megyek én is csirke után.
Hunor
|
|
|
Hunor,
én Bánátban születtem, ott is zacskosnak nevezik, de a párom már fél orája idegesit hogy ö éhes , tehát nemcsak a gyorsirás miatt, hanem az éhességtöl is kimaradt a betü. A zacskos levessel meg a fánkkal eddig birtuk ki, megadom magam, megyünk vacsorázni.
|
|
|
2007-03-02 18:48, Ofi:
Csak nem a zacskos levesre gondolsz?
|
|
|
2007-03-02 18:48, Ofi:
-
Hm, először arra gondoltam, hogy gyorsírás miatt hagytál ki egy betűt... az acskós levest én esetleg zacskósnak ismerem, bár nem így használom (igazság szerint sehogy amúgy), de kiváncsiság: hol nevezik így? Még Erdélyben sem találkoztam ezzel a kifejezéssel, legalábbis Székelyföldön, Kolozsvár környékén nem.
Hunor
|
|
|
rigojanos,
nem ismered az acskos levest?
Secc-perc elkésziteni: megveszed a Maggitol a port, hazaviszed, felforralod a vizet és hozzáadod a port. Te mire gondoltál?
Akkor szoktam ilyeneket késziteni, amikor tényleg nagyon kevés az idöm, mert általában probálom kerülni a kész kajákat, amiben tartositószer van.
|
|
|
2007-03-02 18:18, Ofi:
Itt, csak acskos leves volt ma(nagyon ritkán szoktam ilyet késziteni),
Milyen az "acskos leves"?
|
|
|
Itt csak acskos leves volt ma (nagyon ritkán szoktam ilyet késziteni), mert dolgoznunk kellett mind a kettönknek. De szerencsére egy jó barát gondolt ránk, igy tehát kaptunk egy tálca fánkot. Hmm, nagyon finom volt.
|
|
|
Én is kuktában főztem a körömpörköltet, és a végén tettem rá a krumplit, és a szaftjában puhult meg. Isteni finom lett, mind a 10 ujjam ragadt az ebéd után. De ez igy az igaz? Maradt még holnapra is, ha itt lennél, szivesen megkinálnám a párodat is!
|
|
|
Mi kuktában főzzük, nagyon zamatos marad az íze 
|
|
|
Várady,
maradt még abbol a finom körömpörköltböl, a párom imádja, de én nem foglalkozom vele (tul kövérek vagyunk). Egyébként nálunk ö fözi és bográcsban, ti is?
|
|
|
Mi toroskáposztát ettünk, szerintem holnap is ezt fogunk
Ahogy olvasom a beírtakat, nem nagyon adunk a fogyókúrára.. 
|
|
|
Nagyon finom brassói aprópecsenyét csináltam ma.....a kedvesnek. Én a káposztalevest eszegettem
_________________ poe
|
|
|
Ma sikerült a piacon szép sertéskörmöt vennem.
Igy holnap körömpörkölt lesz burgonyával, kissé csipősre főzve az ebéd. Még tavaly ettünk utoljára és már hiányzott!
Utána egy jó pohár sör leöblitőnek!
|
|
|
Kedves Vali, hahaha.Három szivacsot kellett kidobnom.
Igaza van Bovinak: inkább kézzel-körömmel, azt nem kell kidobni.
|
|
|
2007-02-28 04:35, Ferencz Zsuzsanna:
a csiriz még a mosogatószivacsra is ráragad.
Zsuzsa, dobd ki a szivacsot 
|
|
|
Kösz, Bovi
Valamelyik nap ismét lapótyát sütök, köménymaggal.
|
|
|
2007-02-28 04:35, Ferencz Zsuzsanna:
amikor a csiriz még a mosogatószivacsra is ráragad.
Erre is van segitség kedves Zsuzsa:-)
Hidegvizzel kell elöször kézzel-körömmel lemosni a csirizt
Azután a szivaccsal!!!
|
|
|
Kedves Perec, végre te is főzöl ismét.
Kedves Huba, mosogatni tudok, de nem szeretek... és végképp nem értem, miért kellene szeretnem, amikor a csiriz még a mosogatószivacsra is ráragad.
|
|
|
Nna, én ma éppen "főztem", azaz összecsaptam valamit. Tésztát kifőztem, egy kis felkockázott kisütött húsos szalonnával összekevertem, hozzá tejföl, kis tej, reszelt sajt és két tojássárgája keveréke (plusz só, bors), és a két tojás felvert fehérje. Ez be a sütőbe, mikor majdnem kész volt, még reszelt sajt került a tetejére. Mellé saláta, kis tökmagolajjal és balzsamecettel.
És még most sem tudom, mitől "csőben" sütés az, ha sütőben süt az ember valamit.
|
|
|
2007-02-27 13:31, Ferencz Zsuzsanna:
-
Vagy hülyeséget kérdeztem?
-
á, dehogy. Beáztatod az egész cuccot pár napig egy teknöbe. De különben ne süss "lapótyát" ha nem tudsz mosogatni... 
|
|
|
Lányok-fiúk, ha az ember lapótyát, bocs, lángost süt, és az immáron csirizzé vált liszt mindent elborít, milyen módszerrel lehet azt a lekönnyebben lemosni?
Vagy hülyeséget kérdeztem?
|
|
|
2007-02-27 08:41, bovi:
Főzni nem muszáj, de figyelő szemeidre, tanácsaidra látod milyen nagy szükség van. Ne tessék lazsálni
_________________ poe
|
|
|
Bovi,
jobb lesz, ha többet látogatsz, mert eszerint te kimenöt vettél magadnak innen is, nemcsak a konyhábol.
És egyáltalán hol bujkálsz, hogy nem látni téged?
|
|
|
Na tessék!
Alig húzom ki a lábom innen, minden össze-vissza van keverve
Tessék az ételeket kevergetni, nem a topikokat!
Nekem még mindig kimenöm van a konyha területéröl
Alig vagyok itthon, de a mérleg nem billent semerre 
|
|
|
2007-02-26 21:28, hunor:
Ej Hunor Te is úgy pakolsz, mint anyám a dugóhúzót jó mélyen elásni, a varrósdobozt szem elé
_________________ poe
|
|