|
Ma nem fözök ebédet, kaptam egy nagyon szép, nagy rózsacsokrot, majd azzal telenézem magam
Különben is az este túl sokat ettünk!!!
|
|
|
Szombaton borjúhúst készitettünk, hamar ment, egyszerü és finom, nem kell sokat vele bütykölni. Röviden megsütni, füszerezni, kis tejszint hozzá. Tésztával meg parmasajttal tálaltam.
Férjem jövö hétvégén nem kap mást, csak zöldségfélét , még nem tudom mit, de valamit majd kigondolok.
|
|
|
Poe,
ja, ja, ugy van, elöször meg kell fözni a lisztet, ès akkor mamaliga lesz belöle.
Azt gondoltad, szàrazon eszük meg?
De, gondolom itt az ideje, hogy kèszüljek a tollasbàlba.
|
|
|
2007-02-12 22:53, Ofi:
Az a kukoricaliszt nem száraz kicsit? Puliszkát, mamaligát el tudok képzelni mellé
_________________ poe
|
|
|
Èn valami nagyon finomat kèszitettem ma, legalàbb is remèlem hogy az, mèg nem kostoltam meg, mert holnapra kèszült.
Na, ki talàlja ki, hogy mi ez?
Elàrulom nektek, mert sokan biztos nem ismerik. Ez grillezett ponty, fokhagymàs, paprika ès paradicsomos hideg tàl. Kukoricalisztet szoktunk mellè enni.

|
|
|
Ma (tegnapi) pipileves, bötütésztával és egy új kreáció párolt vajaszöldséggel.
Pipimell szeleteket sóztam, borsoztam, elösütöttem, de csak annyira, hogy ne piruljanak. Begöngyöltem baconba és fóliában megsütöttem öket. (ami hiányzott róla az a reszeltsajt+tejföl mártás, de így is fincsi volt. Jó, jó, egy hangyányit szárazabb. )
|
|
|
Ma tükörtojást ettem Kaisergemüse-vel. Hmmmm, finom
Férjnek volt maradék másbol. 
|
|
|
Ma fasirozott lesz párolt rizzsel, savanyúsággal.
|
|
|
Ma rántott hús volt, rántott karfiol és tejfölös krumplisaláta. Nézzétek csak kit találtam a héjában főtt krumplik közt?
_________________ poe
|
|
|
2007-02-11 21:51, hunor:
Hát igen, a Te korodban ez már nem is csoda, de ez a jobbik eset, képzeld, ha beteszed, és aztán egy hétig elfelejted kivenni
|
Zöldségleves, paradicsomoskáposzta, sült hús, és most megyek vargabéles után.
Viszont a héten már másodszor fordult elő, hogy elfelejtettem a mikrohullámú sütőbe betenni az előkészített ennivalót, és utána csodálkoztam, hogy nincs benne.
Hunor
|
|
|
2007-02-11 18:12, Ofi:
Te szoktál alkotni!!
Pont ma készítettem el életem legelsö almásrétesét. Vettem a "bótban" levelestésztát egy csomaggal. Ugye azt nem tudtam, hogy egy csomagban csak egy levél van, pedig a ha jól tévedek kb. 4-re lett volna szükségem.
Mindegy, megcsináltam!
Ime a kép a próbálkozásról: (a fele már hiányzik, mert a kisfiammal rájártunk, annak ellenére, hogy még a tepsiben és a sütöpapíro n ül! )
Hozzátenném, hogy a tölteléknek elkészített reszelt alma felét ki kellett dobnom, de különben jó lett!!
...majdnem. Egy kicsit tovább sütöttem, kb. 10 perccel korábban ki kellett volna vennem a sütöböl, de mindegy, ehetö! Gyereknek is ízlik, nekem is!
Legközelebb jobb lesz!
|
|
|
A beretvához visszatérve.
Igen van ilyenem, de ezt csak szinte addig használtam, amíg a dijnyertes, kiváló áruk fórumán elsö helyezést nyert jó drága letyekeket használtam a kerámia fözölap tisztítására.
Mióta ezt az egyszerü Scheuermilch-et használom (szinte) feleslegessé vált.
Közben rájöttem, hogy ez mégse a régi magyar vim!!! Az szemcsés volt, érdes, ez a Scheuermilch nem az. Súrólószer a neve szerint igen, de egy fincsi krémes állag!
En szeretem.
|
|
|
Ime a tökös rètes:

|
|
|
Nekem valahogy a pörkölthöz nem passzol a paradicsom, mint hozzávaló, de szori ...
|
|
|
Kedves Zsuzsanna!
Biztosan finom lehet paradicsomosan is, miért ne? Ezt meg én próbálom ki. A mi tájainkon, környezetünkben a pörköltalapot hígítják be tejföllel, és annyi tojást főznek kb, személyenként kettőt, ahányan körbeakarják ülni a tányérokat. Finom hozzá a friss kenyér. 
|
|
|
Jó, megyek vele a szakácskönyvbe 
|
|
|
Valaki legyen oly szíves, s írja be a tojáspörkölt pontos receptjét, engem is érdekel. 
|
|
|
Kedves Balu, én úgy tudom, hat felszeletelt keménytojás, 3 deci tejföl meg jó deci paradicsomlé kell hozzá. Nem?
|
|
|
Mary
Nem kell alá folyadék, mert a tejföl adja a pörkölt sűrűségét, tetszés szerint persze.
Aki ezt elrontja, olyan ember nincs a világon, remélem! És ha tudnád, milyen ízletes zöld fejessalátával. Próbáld ki ha van időd. 
|
|
|
Tegnapig azt hittem, a rakott krumplit nem lehet elrontani... Tévedtem.
|
|
|
2007-02-10 18:45, Balu:
Kedves Balu, a pörköltalap az, amire gondolok, tehát hagyma megpirítva, paprikázva és vízzel felengedve?
Valahogy nem tudom elképzelni ebben a tojást, de egyszer kipróbálom. 
|
|
|
2007-02-10 19:06, Fredi:
És azt, hogy Elszáradt a töködnek a szára? Tényleg van ilyen nóta.
|
|
|
2007-02-10 19:06, Fredi:
-
Naná, még szép hogy....
|
|
|
Apropos tökös nóták. Azt ismeritek-e, hogy:
Haragszom a töködre,
mert rámászott a kukorica földemre....
|
|
|
Mary
A tojáspörkölt nagyon finom.
Pörköltalapban főtt, szeletelt tojások, nyakonöntve tejfellel. Nagyon finom, gyors, egyszerű
Egy baja van: nem fogyókúrás étel, de havonta egyszer nagyon ízletes, és talán nem is hízlal
Próbáld meg elkészíteni, nem bánod meg, jó étvágyat hozzá! 
|
|
|
2007-02-10 11:35, Balu:
Fodorerika után szabadon: mijazza tojáspörkölt? Sose ettem ilyent, csak hallásból, ill. névröl ismerem, de semmit nem tudok elképzelni alatta.
|
|
|
2007-02-10 16:58, Ferencz Zsuzsanna:
-
Sárgát virágzik a tök...
-
Én azt a verziót ismerem, hogy Este virágzik a tök. (nem csütörtökön és nem februárban )
|
|
|
2007-02-10 17:17, perec:
Csak tökös volt, de böven!
Nekem nagyon izlett, hogy ti nem szeretitek, lehetséges, hogy nincs jól elkészitve
Alig más, mint az almás, amit mindig imádtam!
|
|
|
2007-02-10 16:10, Fredi:
_________________ üdv:bovi
|
|