|
2007-02-07 00:27, ubuge:
-
Az Oktogonnal szemben???
-
Háááááááát, pontosítok, az Oktogon egy tér, szerintem egyike a legismertebb azonosítási pontoknak, de én onnan kétszáz méterre lakom - tehát Oktogont mondok, de onnan még sétálnod kell.
Hunor
|
|
|
2007-02-07 00:24, hunor:
-
Mangalica zsírt meg a Sparban, az itt van velem szemben.
Az Oktogonnal szemben???
|
|
|
2007-02-07 00:17, ubuge:
-
A Lehel tér két megálló villamossal, majd egy metróval. De van itt nem messze egy kisebb piac, két perc gyalog. Mangalica zsírt meg a Sparban, az itt van velem szemben.
Hunor
|
|
|
2007-02-07 00:16, hunor:
-
Jájh, kozmopolita! Mangalicáról hallottál? Én igen, csak nem jutok hezzá.
|
|
|
Mi van közelebb, a Lehel tér vagy a Vásártér? Te otthonosabb vagy, legyen házitermék!
|
|
|
2007-02-07 00:13, ubuge:
-
De olajban sütsz, nem zsírban.
Hunor
|
|
|
2007-02-07 00:10, hunor:
-
Szójj idejében, hogy mi a zóhajod. Bévásárlunk, oszt hozhatod a stábot.
|
|
|
2007-02-07 00:10, hunor:
Mit sütne? Csirkét a zacskójában
_________________ poe
|
|
|
2007-02-07 00:08, ubuge:
-
És mit sütsz nálam (nemcsak azért kérdem, hogy ne offoljunk ).
Hunor
|
|
|
2007-02-07 00:07, hunor:
-
Jó, rendelem a takszit.
|
|
|
2007-02-07 00:05, ubuge:
-
Teréz Körút ...
|
|
|
2007-02-07 00:01, hunor:
-
szdmeg a pontodat. Valamikor április 15.-én lesz Roger Waters koncert. Arra mennék s még ülnék pár napot (addig le kell foglalnom a röpcsit hazáig). Meg na.
|
|
|
2007-02-06 23:51, ubuge:
-
Egy pont csak került oda, ez volt a törzsasztalban is elsőre.
Áprilisban jössz? Szállás, ellátás nálam, de azért előtte csak kerülök én is arrafele.
Hunor
|
|
|
2007-02-06 22:40, Andu:
-
cs...d meg, b....meg, izé. Nem kell a kereskedelemben keresni. Ha abba csomagolják a napi kenyeret, mit zavar? A lényeg, hogy olyanba b.szd bele a zállatot, kell ennél képletesebb leírás?
(Hunor, azt ígérted, errejársz. Ha nem, akkor készülj április közepe tájára s ne moderálj)
|
|
|
2007-02-06 10:20, ubuge:
Jaj, itt ilyen zacsi nincs!!
|
|
|
2007-02-06 17:41, poe:
A mai falattal nem dicsekednék:
1. zacskós kínai leves (...de legalább jó erős )
2. Gut und Günstig (brrr, ez olyan mint a Tesco- takarékos) Caneloni.
A 2-es számu étellel 2007-ben többet nem fogok próbálkozni.
Hozzáfűzném, hogy Németországban szigorúbb előírások vonatkoznak a kutyaeledelekre, mint a kész kajákra. Kabaré, de így van.
|
|
|
2007-02-06 14:00, rigojanos:
viszont.
A többit meg inkább csak gondolom. 
|
|
|
Itt ma kínai ebéd volt, wokban sült ez-meg-az, szuper lett. Holnap valami leves lesz, utána diós/lekváros palacsinta
_________________ poe
|
|
|
06.02.2007,
Nàlunk sajnos diètás hèt van, mert a szabi alatt felszedtünk jò pàr kilòt.
Grillezett pulykamell ebèdre, körités nèlkül, csak pàr sült hagymát ès paprikát ettünk mellè, hogy ne ràgjuk csak ugy szárazon a húst.
Holnap meg zöldsègfèle, gyümölcsnapunk lesz.
|
|
|
2007-02-06 09:40, Andu:
Nyugi
|
|
|
2007-02-06 12:18, hunor:
Csak ez a következtetés nem logikus (ha elfogadjuk a lehetőségét, hogy nemcsak sütőben lehet sütni).
Nem következtetni kell, hanem olvasni tudni. Ugyanis ez volt a problémám, erre adták a többiek a tanácsot:
And 2007-02-05 10:55
2007-02-05 10:07, bovi:
Köszi Bovikám!
En a "csibealkatrészeket" jobban szeretem, föleg a jól befüszerezett szárnyat, vagy combikákat. Ezt is sütöm, de elöször letakarom fóliával és nem tudom, de valahogy engedelmesebbek mint egy egész pipkó, azaz nem fröcsögnek ész nélkül.
A grillpipi úgy im Ganzen apus kedvence és ilyenkor ragaszkodik hozzá, hogy úgy készüljün, ahogy az ö szakácskönyvében áll. Hihetetlen, mindent betart mindig. A perceket, a höfokot. Hiába füstöl a dög, azt mondja, így kell csinálni és különben is még van 3 és fél perc.
Próbálkoztam fóliával, de ilyenkor azt a választ kapom, hogy nix fólia, nincs bent a receptben, majd ha én fözök jöhet a fólia.
Szóval a problémás pipink egyben sül, végül is sültpipi. A legvégén grillez rá a sütöben. De a tragédia már mindjárt a legelsö percekben megtörténi, amikor (érthetö módon 230°-on ) fröcsög a pipi feneke alá tett olaj. Komolyan mondom, már magától a fröcsögés hangjától olyan dührohamot kapok, hogy ki tudnék ugrani az ablakon! )
Hogy sütöd Te az egybedögöt, hogy nem kell meszelni/tapétázni és 2 napig a sütöt sikálnod?
******
Csak azt nem mond, hogy valaki is a grillcsirkét gázon fözi!
|
|
|
tehát csirkét lehet sütni:
sóban, zacskóban, vízalatt, vízfölött, tepsiben, lábasban, üvegrehúzva, aztán vagy fröcsköl, vagy nem.
|
|
|
2007-02-06 12:24, Ferencz Zsuzsanna:
-
Ha a víz lefőtt róla, és a comb megpirult, akkor sült csirkecomb. Ha nem, akkor nem
-
Akkor az volt.
Úgy szoktam, es amikor már csak az olajban sült, forgattam, és az utolsó fűszereket csak akkor szórtam rá (a víz lefőtte után még biztos sült vagy 10 percet ).
Hunor
|
|
|
"Én például (amikor még készítettem csirkecombokat), úgy jártam el, hogy tepsibe kevés olaj, bele a csirkecombok, víz rá, de úgy, hogy ne lepje el a csirkecombokat, fokhagyma, bors, só, majd később babérlevél, curry, oleánder, meg ilyenek a tetejére. EZ most főtt, vagy sült csirke, vagy vegyes? "
Ha a víz lefőtt róla, és a comb megpirult, akkor sült csirkecomb. Ha nem, akkor nem 
|
|
|
2007-02-06 10:20, ubuge:
-
A hétvégén húslevest (is) ettem, piaci csirkéből készítették, hű be zsíros volt.
Hunor
|
|
|
2007-02-06 09:40, Andu:
-
2007-02-05 15:14, rigojanos:
En sem a sutobe javasoltam.
oppárdon, azt hittem a témához szóltál hozzá mint a többiek.
Csak ez a következtetés nem logikus (ha elfogadjuk a lehetőségét, hogy nemcsak sütőben lehet sütni).
Én például (amikor még készítettem csirkecombokat), úgy jártam el, hogy tepsibe kevés olaj, bele a csirkecombok, víz rá, de úgy, hogy ne lepje el a csirkecombokat, fokhagyma, bors, só, majd később babérlevél, curry, oleánder, meg ilyenek a tetejére. EZ most főtt, vagy sült csirke, vagy vegyes?
Hunor
|
|
|
2007-02-06 09:51, Andu:
Ilyen _barna_ papírzacskóra gondoltam:
Tehát nem fehér, nem sütőzacskó, hanem mezei csomagolózacskó. Csak vigyázni kell, mert mostanában raknak bele valami műanyag erősítést, abból katasztrófa sülhet ki.
Ami a zsírszagot illeti, nem kell aggódnod. Nem kell sok zsírt rakni rá (bele) - tulajdonképpen arról van szó, hogy ezek a mostani gyári csirkék meglehetősen száraz hússal rendelkeznek, ezt elkerülendő kell rá zsiradék. A legtöbb, amit érezni fogsz, az a sülő szárnyas, semmiképpen sem égett zsír.
|
|
|
Változott a program:
Ma mit ettem volna, így jó: tojásos nokedlit, fejessalátával.
Tojást vettem.
Fejessalit vettem.
Nokedlit tegnap megföztem a perkeltmaradékomhoz, de késöbb elfelejtettem betenni a hütöbe, így storno.
|
|
|
2007-02-06 06:14, Ferencz Zsuzsanna:
az enyém azt mondta, akkor szórjak bele sót, ha habzik. Ez is csak 50%-os megoldás különben!
|
|
|
2007-02-05 14:22, ubuge:
Van itthon zsír is, néha bevetem. (amúgy is, rendes schnitzit zsírban kell(ene) rántani.) De tudod mi benne állati zavaró? A szaga! Gyerekkoromban szinte csak állati zsíradékkal fözött az anyu, egyáltalán nem zavart. Aztán átáltunk az olajra, már nem emlékszem mikor, de elöször az is fura volt. Most "visszafelé" se olyan egyszerü, ha zsírt melegítek, nagyon tekeri az orromat, kicsit guttuttalan, de a benne kisütött husi isteni lesz!
Szóval a papír. Egyszerü, mezei, mint az otthoni papírstanecli? Vagy kimondottan sütöpapírra gondoltál?
(félek a papírtól, ugyanis szombat óta még mindig nem szellözött ki a lakásunk, állati büdös az égett papir!! Popcornt készítettem a mikróban es most kivételesen az "állatielképzelhetetlenmagasteljesítményre" kapcsoltam. Elöször azt hittem csak a papírja ég, de nem! A bennelevö kukiszemek feketék voltak mint a szén és izzottak, füstöltek.
|
|