2018. szeptember 21. Címlapra!
[Regisztráció]  [Profil szerkesztése]  [Beállítások szerkesztése]  [Keresés]
[Magánüzenetek]  [Felhasználók listája [Bejelentkezés]
MagyarOnline.net Fórumok >> Család, szabadidő, érdekességek >> Mit főztünk ma? Mit főzzünk holnap?
Új topik indítása   Üzenet küldése
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
 perec  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 18:03   
2007-01-07 16:54, Ofi:
-
Nagyon jól néz ki ez a kalács (nem is látom, hogy hol repedt! ).
Receptjét is leírod?

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 17:27   
Kedves Mary, nem az a rétes?
 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 17:12   
2007-01-07 16:54, Ofi:
-
Blätterteigbol (nem tudom mi a neve magyarul)
-
Leveles tészta?

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 16:56   
2007-01-07 16:54, Ofi:

Saját készítésű? Guszti...

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 16:54   
Ìme a kalàcs. Hàt kicsit ez is meg repedt, de a pàrom, aki pèksègben dolgozott, azt mondja, ennek igy kell lennie.
Ja, ès mèg kèszìtettem pàr kiflit is, Blätterteigbol (nem tudom mi a neve magyarul), sonkàval, sajttal töltve.



Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 15:52   
Erazs,

Nagyon kedves vagy??!!
Föleg hogy most ettünk, nem règ...

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 15:34   
2007-01-07 13:45, Ofi:

Nem állt szándékomban, elvégre ebben a topikban főzünk és nem

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 15:30   
Photobucket - Video and Image Hosting
Nekem ez a mottom, igy nem rontom el az étvágyam

 
 Várady  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 14:42   
Tényleg erről a témáról nem érdemes sok szót ejteni. Jobb ha az ember nem tudja, hogy mi hogyan készül.
Én azt szoktam mondani, hogy: amiről nem tudok, azért nem fájhat a fejem!

Hát valahogy igy van ez az élelmiszerek gyártási technológiájánál is.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 13:45   
Erazs,

De kèrlek szèpen, a csirkehùs a kedvencem, inkàb ne is mesèld el...

 
 Erazs  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 13:42   
2007-01-07 13:35, xavier:

én meg baromfifeldolgozóban és konzervgyárban. A ketchup-ban benne van a faág és a falevél is, de van más "finomság" is, a baromfifeldolgozó után 2 évig nem ettem csirkehúst.

 
 Exfórumtag1  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 13:35   
2007-01-07 13:27, Tihi:
-

Igen, erròl a hùgom is tudna mesèlni, ò egyszer egy McDonalds'-ban dolgozott, ès làtott pàr dolgot...

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 13:27   
2007-01-07 05:47, Ferencz Zsuzsanna:
-
Hát igen, jobb ha az ember nem tudja, hogy milyen egy vendöglö konyhája, a broilercsirke vágóhelye, egy konzervgyár hagymaosztályról nem is beszélve.

Néha jobb valamit nem tudni mint tudni.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 13:15   
Hello, mindenki ebèdel? Csak azt akarom elàrulni, hogy nàlam a sütöben pont egy kalàcs sül. Hàt igen, màr megint egy kalács, de most màs recept utàn ès lehet nem is fog megrepedni.

Majd kèsöbb nyilatkozom ròla, ha sikerül.

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 11:43   
2007-01-07 11:35, Ofi:

Mostmár igen, javítottam.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 11:38   
07.01.2007, Poe,

A baràtaitok abbol a szempontbol is jol jàrnak, hogy sporolnak a kajàval, hisz ilyenkor mindenki tele van.
Biztos ezt ok is igy gondoljàk.

____________________________
Ofi

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 11:35   
Mary,

Ez a Flädlsuppe tènyleg jol hangzik, èn is ki fogom probàlni. Jol èrtem, a palacsintàt ki kell sütni, nem?

 
 poe  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 11:24   
Mi ma este sült malacot fogunk enni. Nem mintha nem lett volna még elég a karácsony-szilveszter, de meghívtak bennünket Eindhovenbe szerb karácsonyra. Az ortodox keresztények még a Julianus naptár szerint ünneplik az egyházi ünnepeket, vagyis két héttel később, mint mi gregoriánosok. Mindenesetre ők járnak jól, hiszen ilyenkor már fél- meg negyedáron kínálnak minden karácsonyi cuccot, és a téli árleszállítások is megkezdődtek. Bár akad olyan ismerősünk is, aki mindkét karácsonyt megtartja, mondván: ünnepből sose sok

_________________
poe

 
 Mary  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 09:28   
Itt böngészek, mert még nem tudom, mit eszünk ma?

Leves van a tegnapról, ajánlom mindenkinek, aki gyors és nem túl nehéz levest akar fözni.

Flädlesuppe (Bovikám, ez mi lehet magyarul?)

Forró vízbe feloldunk marhahúsleves port vagy kockát (lehet csirke is vagy más húsféle). Vékonyra szeletelt vagy gyalult sárgarépát füzünk bele. 1-2 tojást elkeverünk lisszttel és kis tejjel, vékony palacsintákat sütünk belöle.Feltekerjük és éles késsel vékonyra metéljük. Olyan lesz, mint a tészta. Ezt a levesbe tesszük, tetszés szerint zöldpetrezselyem vagy snidling jön a tetejére, kész.

 
 bovi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 08:38   
A mai ebéd: pipleves tegnaprol és egy igazi rántotthús Semmi snick-snack, bundázva és kisütve.
Lesz saláta hozzá és valami nyalánkság után.
Holnaptol kezdve soványam élünk, hogy ne legyünk kövérek (Ha sikerül)

 
 Ferencz Zsuzsanna  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-07 05:47   
Kedves Tihi, itt láttam, hogyan folyik a káposzta savanyítása eladás céljára. Egy hatalmas medencében savanyodik a káposzta, valami vegyszert szórnak a vízbe, hogy hamarabb
menjen...
Sajnos nem vagyok valami hírős gazdasszony, de szeretem a savanyú káposztát, ígyhát készítem sajátmagam.

 
 Ofi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-06 12:39   
Huba,

Te a kacsàt hason sütöd?

Èn mindent hason ès hàton csinàlok!
Az az igazsàg, hogy sütès közben, èn töbször meg forditgatom a sültet, ès akkor biztos vagyok abban hogy àtsül.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-05 22:38   
Kedves Zsuzsa es Tihi:

Nagyon koszonom a kaposztasavanyitasi jotanacsokat. Nemsokara keszitem, bar hordom nincs, de veszek egy nagy muanyag vodrod tetovel.

 
 Valeria  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-05 22:36   
2007-01-05 19:39, Tihi:
-
"vakpali, vakpali mindet lát..... és a Rákóczi induló dallamaival, tovább nem mondom.

En mondom:szemuvegen at, kutya .......

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-05 19:44   
Ez Zulonak hogy fog tetszeni

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-05 19:39   
2007-01-05 19:19, rigojanos:
-
En mindent latok

Bocs, de nem tudom megállni, pesti vagyok, hogy mondjam: "vakpali, vakpali mindet lát..... és a Rákóczi induló dallamaival, tovább nem mondom.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-05 19:19   
2007-01-05 19:14, huba:

En mindent latok

 
 huba  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-05 19:14   
2007-01-05 18:50, rigojanos:
-
Elckyvel inkabb a lakcsizmakrol cserelünk tapasztalokat, de privatba hogy ne lasd.

 
 rigojanos  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-05 18:50   
2007-01-05 17:49, huba:

Gomboltam

 
 Tihi  módosítás |   válasz erre |   profil |  2007-01-05 18:29   
2007-01-05 17:29, Ferencz Zsuzsanna:
-
Jó színt ad a sárgarépa is. A savanyuló folyamatot áztatott kenyér jól megindítja. A káposztát lehet egy törülközövel letakarni, amit minden nap az elsö hetekben ki lehet öblíteni. Az egészet deszkadarabokkal lehet letakarni, rá lehet tenni egy nehéz követ, akkor sürü marad a káposzta és tavaszig eláll.
Ezeket a jó, s kéretlen tanácsaimat ajánlom. Emlékezeteim 60 évvel ezelötti idöre vonatkozik, családunk 1946-ban készített közös erövel savanyú káposztát. Apám vágta a káposztát a vágó deszkán, én a sarokban álltam és figyeltem, hogy mi is történik.
Ha más értéke mondanivalómnak nincs, egy rövid strorynak ez is elmegy.

 
Ugrás a ( előző lap 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 következő lap )
Új topik indítása   Üzenet küldése




Irjon nekünk! - Impresszum - Médiaajánlat - Súgó